Юлски бебета - тема 32

• 68 146
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:35 от pina

# 121
  • Перник
Ицо пък пие много вода, поне 700мл на ден си ги пие. Постоянно вика "дуа" и надига шишето. Сок не пие, хич не го харесва. И плодове малко яде и то само някои. Като му предложа нещо различно от ябълка и банан ме гледа странно.

Данче една приятелка разреждаше сока с вода и така постепенно докато си стане само вода. Детето сега си пие вода. И сокове също де, но по малко от преди. Ако искаш пробвай този варянт.

# 122
Доскоро В. пиеше само вода, но откакто се излъгах на соковете със сламка, че да я уча на сламка хич не харесва водата, виж сокчетата са друго нещо. Но не й се притеснявам, нали поема течности, каквото такова. Де и манджи така да приемаше, но неее, днес надуши че правя една памук погача, и като й се стегна изяде 2 парчета /като кифлички ги правих/, а манджата я предлагах не иска, примирих се, че ще е на питка, да яде каквото иска, че вече ми омръзна, да се ядосвам, че не е яла. Но пък все си мислех, че това с претенциите е по-късно  Thinking

# 123
.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:35 от pina

# 124
С порастването, все по-големи им стават претенциите и към храните. Малкото както ядеше всичко, почна да клати категорично глава с викащо НЕЕЕ на нещо, което не му допада само визуално. В повечето случаи обаче успявам да дам поне част от въпросната храна.
Вода пие по 100-200 мл, в най-добрия случай 300 мл. Фрешове давам почти всеки ден като СЗ или част от нея. Вчера например изпи следобед 400 мл фреш от ябълка с портокал и това беше до вечеря.

Луиза, има ли развой с ходенето по доктори?
Данче, почнахте ли ремонта?
Скарлет, изпратихте ли скъпата гостенка?   Wink
gevamar, вярвам, че всичко ще е наред на утрешния преглед  Hug

# 125
Мен именно захарта ме притеснява,а и количеството.2 компота са си литър почти (хич не съм наясно с тези мерки и теглилки Embarassed)
Тони храна не отказва.Изяжда си менюто от кухнята с хляб надробено ,после замезва и с нас.Ужасно е това просене на храна,а да му отказвам е още по-гадно.Засега не е дебел ,но е жилав.
Вчера се ядосах и купих памперси от Кауфланд ,на тяхната марка ,Класик - 16 лв. Ми те много хубави бе,чак се изненадах ,Близначето май ги беше опитвала с Боци .Досега беше само с Памперс зелен,но май ще правя компромис.
Пина ,ти как я оставяш гола Не пишка ли ,не ака ли?Аз онзи ден докато говорех по телефона си позволих да го съблека гол за 5 минути преди баня и после ми се наложи да търся купчинки акита из цялата къща ,миене ,пране на участъци от килима ,проветряване  Sick
Бени ,ремонтът върви ,парите хвърчат ,страшно е Sad ММ само мрънка колко пари щял да излезе апартамента ,все едно аз съм виновна .Аз само го избрах  Laughing
Мадлен ,стискам палци и аз за утре  Praynig
Скарлет ,гости ли си имала ,а?  Whistling
Мойто свеки не е идвало скоро ,другата седмица сме на пита на племенника ,чак тогава ще ни навести може би.КАжете на новородено освен музикална играчка над леглото ,каква друга играчка може да подаря ? Дрехи съм купила няколко комплекта ,за сега ,за лятото ,лигавници ,чорапи .....но ми иска и някаква играчка да има ,по-скоро Петьо иска  Flutter
Да ви кажа за бебето .Етървата излезе от тези ,дето возят бебе в количка за хиляди ,а купуват памперси от 12 лв пакета Sick Иска да му дава кисело мляко ,сменя му капките за колики всеки ден ,направо е за бой  Sick Все гледам да не се обаждам ,но за сефте се сблъсквам с такова безразсъдно поведение и ми е много мъчно за детето Sad

# 126
.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:36 от pina

# 127
Аз съм много против свекървата да му дава компот. От една седмица сме на гости и вече си личи. Кирил още не говори и като иска нещо, а аз не мога да се сетя какво е, започва да реве и да се тръшка. Така си изяде обеда с рев. През цялото време ми тика шишето в ръцете, аз му викам "имаш вода, пий си я" и му го връщам. Той реве и се тръшка и пак ми тика шишето. На всички е ясно, че иска компот  Whistling баба му сигурно се измъчи горката и само да ми види гърба, ще го налее доволно.
Аз си мислех, че като второ дете по-рано ще опита боклуците, но той пък си е мудничък и все нещо не е разбрал. Засега успяваме да го опазим. Сокчета е пил 2-3 пъти само, иначе вечно надига празните шишета на кака му.

В Кауфланд зеленият памперс е намален. Тези, които са в кашоните, излизат по 40 ст. (може и 41-42 да беше) бройката за петицата.

Има и колела без педали на промоция. На външен вид добре изглеждат, със спирачки, за 59 лв.

Данче, при нас много успешна беше тази пеперуда. По цели часове лежеше на шезлонга и я смучеше
http://www.emag.bg/igrachka-tomy-lamaze-vodnoto-konche-fredi-lc2 … 024/pd/DBW9RBBBM/
Само че нашата беше от Амазон, много по-евтина.

# 128
Скарлет, изпратихте ли скъпата гостенка?   Wink Тази сутрин да  Grinning този път всичко мина мирно и тихо.

# 129
  • София
Данче, пробва ли го с айран? Чай предложи с мед. Много ми се вижда захарта която поема и а мен като Пина, с този компот.

Не можем да се разберем ние с Лазар за това кисело мляко. Той е като луд. Сутринта изяде една цяла кофичка и излязохме на разходка. Трябваше и да пазарувам. Като минахме през пазара, покрай любимата млекарница, направо влетя вътре. Не го интересува, че има висок праг от винкел, големи силиконови (как се казват, тези дето са на вратите, да не влизат мухи?) Влиза вътре, взима мляко и го носи на касиерката изпреварвайки цялата опашка. Нищо не го вълнува. Опитвам се да се сдържам, да не му се карам, да му обясня, че сега не може да ходим, да нося багаж и да пие той мляко. При което той почва да реве, все едно съм го държала седмици гладен и да си забива пръстите в капачката за да може да го отвори и изпие. И този театър го правим в магазина пред хората. Стискам зъби, усмихвам се на опашката, плащам, взимам останалите торби и излизаме. Брат му ми звъни по телефона, докато прехвърля торбите, намеря телефона из джоба, Лазар се залетява към една пейка срещу млекарницата, на която седи мъж който пие бира. Обаче бирата е оставена на земята, а той много обича бира. Тича Лазар, взима бирата. Хванах го, точно като тези истеричните майки, от които винаги съм си плюла в пазвата за да не заприличам на тях. Хванах го за якето и барабар с торбите го затеглих из пазара. След минута вече, Лазар се беше скрил зад една сергия, която днес не работи и хората са я оградили с оградна мрежа. Да, ама мрежата скъсана и от нея стърчи тел. Хвърлих торбите с пазара и го измъкнах от там. После щеше да падне надолу с главата в една кал от една пейка. Прибрах го с триста зора. Пазара беше, сол в сладолед, хляб в сладолед, всичко, всичко в едната торба се беше омазало в изтеклия сладолед. Сега спи, като стане ще ходим до мола, да купувам на брат му анцуг. Какво ли ще се случи пък там?
От няколко дни, Лазар прави опити да се завърне на спалнята. Буди се нощно време и почва да реве, докато не го вземем при нас. При баща му се получи два пъти, но аз не давам. Снощи баща му беше на работа и ние бяхме сами, реших, че при мен няма да му мине номера. Рева до 2.00 часа, но накрая си заспа в неговото креватче. Довечера не знам какво ще става, ще се изпокараме с баща му сигурно.

Мадлен, стискам палци за утре.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 16:39 от *ВЕСЕЛА*

# 130
  • Варна
Аз пък да похваля ММ. Днес си организирахме санитарен полуден. Оставихме Елин при баба му и се сметнахме да чистим. ММ пуска прахосмукачка, ми пода,простря, изми банята. Но най- готиното беше, че изми терасата с веро. Беше и така добър да ми изпере гуменките... с препарата за баня! Сега отиде да прибере детето, а аз си почивам на дивана. Доволна съм от днешния ден.
На Елин рядко му давам сок, компот не е пил. И на мен ми се струва прекалено сладко. Много обича чай с мед,топличък, изпива го на екс. Така може да изпием по 2-3 на ден, докарва си повече от 500мл за деня.

# 131
И моите деца пият компот. Това лято пак ще купувам плодове за компот. Миналото лято купувах с килограмите и майка превеше. Ми изпиха го. Не ограничавам, но те не се и уливат много. На ден един, макс два компота за двамата общо. Има дни и без да пият. Майка слага много плодове в компота та сок почти няма  ooooh! и все се разправяме за това. Иначе Ого малко понамали чая, а аз понамалих меда в него, че меда се оказа кът.

Весе, ТМ запона работа?

Аз от Ого не мога да се оплача. Слуша ме по вече от батко си на същата възраст. Всъщност Ого ме слуша, докато Зар не чуваше. Магарясва се като всяко дете, но след батко му, от Ого просто не смея да се оплача. Разликата е коренна и няма никаква база за сравнение.

# 132
Oх, Весе, много добре си го описала! Не можеш да си представиш колко добре те разбирам! И аз съм пълна карикатура. Цял живот съм се възмущавала на истеричките, отвращавала съм се от майките истерички, а ето ме - истеричка с близо 2-годишен стаж.

Компот не давам, освен ананас, защото само такъв купувам. А обичам всякакъв, най-много от праскови.

Защо не го разбивате с миксер и КМ и овесени ядки, ще стане като кремче и няма да е толкова вредно.

Данче, съчувствам ти за етървата! И аз бих се вбесила, но не можем да оправим света.

# 133
.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:36 от pina

# 134
Това дете ме изумява все повече, вчера привечер се беше оправило времето и излязохме да ходим нещо да се пазарува, но това което търсехме го има само на центъра в един магазин. Свалихме детето от количката взехме каквото трябва и викам на ММ хайде да идем и до еди къде си, до тук добре, но в момента в който стигнахме близо до градската градина, В. се отскубва от нас, и хуква да бяга през тревата, ние викаме тя не чува естествено, бягаме след нея по алеите тя през тревата накрая отиде само до детската площадка, чак се  Shocked как пък е запомнила къде точно се намира, а да кажеш че се вижда къде е - не, явно вече наистина ни пораснаха децата. Колко бързо лети това време, малко завидях на Жалина и Дарчето, че ще гушкат пак малки бебета Confused Хубави времена бяха.

Общи условия

Активация на акаунт