Юлски бебета - тема 32

• 68 150
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, благодаря за стиснатите палци и подкрепата. Прегледаха го - "диагноза" - увеличен Тимус - нищо ново под слънцето. Писна ми вече от тия доктори в Пирогов - все едно не го знаеха и преди, ама трябва да вкарват шаш и паника. На сърцето му, слава Богу, му няма абсолютно нищо - напълно здраво, нормално и функциониращо добре. Само дето Тимуса хвърля сянка отгоре на снимките и дава вид за съдова аномалия или увеличено сърце. Вече кой какво ще да разправя, трети път на кардиолог няма да го водя. Само дето не си бяхме взели правилното направление (взехме за преглед от кардиолог, пък то трябвало за ехография от кардеолог - е ние де да знаем, че има различни и какво ни трябва), та добре че ни направиха компромис и ни дадоха там, но се оказа че те имат няколко, които са за деца от домове, без лични лекари, които да им ги издадат, та ми стана много криво, че изхабихме направлението за някое такова дете по незнание. Sad

Аз определено съм майка истеричка, ама гледам навън да не правя истерии пред хората, само в къщи си истерясвам. Особено напоследък избухвам за всякакви глупости - нещо тази бременност не ми действа добре на нервите. Sad (добре поне, че си намерих оправдание Wink )
Малечко-палечко компоти не е опитвал, но като ни види да пием сокове и е първа жичка. Ние по принцип гледаме да купуваме от по-"истинските" марки, та му даваме по малко и на него. Той и не изпива кой знае колко. Вода не знам колко точно пие, но си пие и от шишетата, и от чаша. Общо взето е добре.

# 136
  • София
Мадлен, много се радвам, че всичко е наред с детето! Много! И не се ядосвай на лекарите, по-добре излишен преглед и излишни притеснения, вместо голямо спокойствие и нещо изпуснато.

Аз се усетих, че съм истерик в два случая- ако съм крайно недоспала или ако се опитвам да наглася поведението на децата спрямо нечии чужди очаквания. Първият случай е ясен, тогава се заяждам с всички. Във втория случай вината е изцяло моя- когато ми се налага да общувам с хора, с които  не споделяме еднакви схващания за това как трябва да се държи едно дете.
Скрит текст:
Пример, съвсем пресен: човек, който всеки път дава за пример разни чужди деца, които били невероятно добре възпитани, кротички и тихичко си седят по два-три часа на масата докато са на гости. Съпоставянето с  моите вечно подскачащи деца и намекът колко зле възпитани са моите е безспорен. Та когато съм с тази особа, почвам да крещя и викам по децата, почвам да им забранявам всичко. Вчера пак изпаднах в тази ситуация и като че ли прогледнах. Мамка му, нищо лошо не правят децата ми! Не чупят, не рушат, не крещят. Вярно, вдигат шум, подскачат, търсят с какво и как да си играят, играят си с неща, които не са играчки, но нито ги чупят, нито нищо. И реших, че колкото и проста да изглеждам в очите на тази особа, няма да го изкарвам на децата си. А за уточнение- като казвам, че аз изглеждам проста, държа да уточня, че произходът ми, средата ми, образованието ми и общата ми култура значително надвишават нейните, макар и тя да е доста по-дърта от мен. Това уточнение го правя само защото може да излезе, че тя е Бъкингам, най-малко.

# 137
.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:34 от pina

# 138
  • София
И Ясен вчера позна китайския ресторант, от който съм купувала два пъти храна с него. Има два големи аквариума и още когато минавахме покрай него започна да повтаря "риби, риби", а той е доста навътре от шосето.

# 139
  • varna
Ние пък си отглеждаме малък алкохолик, опитва се да надига моята и на баща си чашите с бира, вече се заля веднъж, а иначе смело бърка с пръсти и си ги облизва с най-голям кеф, снощи почти ми изпи всичкото вино. Аз я оставих да бръкне, викам, ще й е гадно, ама не, после ми се хилоти до сто часа Mr. Green
Спрях Вип Бебето, че не го ще вече, ама сега и отделно за нея не иска да готвя, плюе по мен, а иначе се качва на стола и с вилицата почва да сочи към нашето на масата. Аз не че готвя особено с подправки, ама все пак не може да живее на КМ, бисквити, солети и кроасани Crossing Arms

# 140
Хера големи са вече, радвай се и използвай момента и давай от вашето, аз мечтая за този момент ама скоро няма да ме огрее, като види че давам от нашето и е рев и въртене не та не. Още не е опитвала от нашето ядене, освен от салатите.

Мадлен супер новини, оставете вече детето и стига с тези доктори. А на теб ти е простено, бременна си, нормално да откачаш понякога  Naughty

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 00:17 от Scarlet~

# 141
  • София
Ами за мен пък е съвсем нормално едно дете на 5-6 години да се въргаля по земята и да си играе- вкъщи, на гости при баба си, дядо си, леля си, чичо си, не в Операта. По-ненормално е да седи 2 часа на масата с възрастните и да обсъжда сериозни теми. Ма явно ние сме не много добре възпитани и не се справяме с децата си така, както обществото счита за редно.

Пина, не знам! Слушайки я нея и четейки бг мама, явно има. Аз не съм срещала такива, на 2 години пък съвсем!

# 142
Мадлен, чудесни новини! Сега остава да стягате ясленчето Simple Smile

Скарлет, аз се чудя как едно 6 годишно момче може да стои на масата мирно и тихо с родителите си в продължение на цели 2 часа (като гледам моето голямо момче). Аз предпочитам по-активни и палави деца пред апатични такива.

Пина, ех, ама защо си затрила всичките си мнения в темата...   Thinking

# 143
  • София
Почти всеки ден пазаруваме с Лазар в кварталния хипермаркет. Той много се грижи за баща си и брат си. Където види бира, бутилка, реклама на бира почва да вика "татиииии, тати" Всички да знаят, че това е бирата на тати. Така е и в магазина. Взима бира и я слага в количката, обяснявайки, че "тати пи биа". Общо взето целия магазин разбира, че баща му има спешна нужда да притежава бирен завод. Взима бира, без значение от марката, важно е само шишето да е зелено и я слага в количката викайки "татииии, тати" с удължено второ "и". Това се случва и със соковете. Само дето там е "батиииии, бати", но пак се набляга на второто "и". За бати се взима и някоя друга боклучка, освен сока. Нямам идея откъде Лазар е уцелил точно предпочитанията на брат си. Аз такива неща не купувам. Обаче брат му се самоотглежда точно с такива боклуци откакто разполага с джобни пари и може да пазарува сам.За себе си взима мляко, не едно или две, взима докато не го спра. Всички покупки на тати, бати и неговите се пазят ревностно в количката. Даже Лазар ги изважда на касата, като любезно обяснява на касиерката, кое е за тати и кое за бати и кое ще пие той (млякото). Обяснението за млякото е повече с мимики, защото той не може да си казва името още. Просто казва "пий" и се бие в гърдите. Един вид "виждаш ли, аз какво пия?". Като се приберем у дома, той разтоварва багажа, като не забравя да ми припомни, кое на кой е. За мен обаче досега не се беше сещал. Сякаш аз нямам нужди. Но това беше до вчера. Вчера детето се сети, че и майка му е човек и взе и за нея. Не едно, а цели две неща! Взе едно веро и едно олио. За "мама" каза.

# 144
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Оххх Весе много мило ми стана  Heart Eyes.Ама виж как мисли за всички детето  Laughing

# 145
  • Перник
Тоя Лазар значи, голям е сладур. Представих си го как обяснява на всички кое за кой е  Laughing

Христо също знае определени места. Като излезем на разходка всеки път се почва с бабаа, дедее и тръгване към тях (живеят в блока до нашия точно). Малко по-нагоре има Лафка, на която понякога пускам 6/47 и там всеки път се казва "сеес". Също вечер в новините като теглят числата пак е "сеес, сеес". Като наближим и магазина където оставят детската кухня сочи къде е и казва "ням ням". Знае си къде му е любимата площадка за игра също и все натам го тегли да върви.

Гемавар, раздвам се на новините от прегледа  Hug
Дарчето как е? Има ли инфо някои? Изписаха ли ги?
Лили изчезна някъде? Я мини на малко отчет.

# 146
Ох .Весеее,много хубаво си го обяснила  Heart Eyes Душичката ми той ,как се грижи за всички !
Тони за никого не пазарува освен за себе си Барни  (казва му МАМИ),сок (ОК) и евентуално хляб АБ hahahaПонякога взема стотинка и тръгва за магазина ! Много иска да яде шоколад ,вика му МУУУУ ,заради кравата милка  Tired
Ох,много ме мързи днес.Как ще се разсънвам не знам ...

# 147
  • София
Здравейте!

Гемавар, много се радвам за добрите новини!
Терп, много точно си го казала, не бива да гласим поведението на децата спрямо нечии чужди очаквания.  За съжаление и аз го правя.
Аз съм истерична спрямо голямата. То  „истерична“ не е точната дума, но взех да се замислям напоследък, че по-скоро моето поведение е неадекватно, не нейното. Много съм взискателна, изискваща и нареждаща. Разбира се и тя не е цвете, но си давам сметка, че в стремежът си да не се проваля /да, точно така, аз да не се проваля като родител/, започвам да я третирам като собственост, сякаш е продукт, който трябва непрекъснато да бъде подобряван.
С малкото нещата са наред. Тя е от дечицата, които не застават на едно място. Засичах вчера когато бяхме навън- 12 секунди е максимума в който се застоява. Катери се навсякъде, тича, мята се. Екстремно дете е. Не и се карам, просто тичам след нея.
Изкарахме много хубави великденски празници, но след това почивката ми излезна през носа. Взех си отпуск и правих основно чистене на Бистрица. Също така ходих на маникюр, педикюр, направих си изследвания, цитонамазка, посетих офтамолог, кардиолог, мамолог, гинеколог. Всичко ми е перфектно.
Руми, какво стана с изследванията на тм? Ходи ли пак на лекар?
Весе, от млекарницата на пазара на Герена ли взимате мляко /тази, която е в близост до светофара и Глобул/? Много хубаво сирене имат там.
Захарче, вие прибрахте ли се от Несебър? Лятото повече там ли ще стоите?
Бени, какво стана със шофьорските курсове?
Бемолка и Близначе да се отчетат.
Данче, каква зодия си? Кога е рожденият ти ден?

# 148
  • Перник
Джине, мерси, че питаш. Не е ходил  Confused. Заинатил се е като магаре, нищо не пие, все едно нищо не е било. Немога да разбера страх ли го е, че се прави на ударен. Той по принцип трудно ходи на лекар, само ако е крайно наложително. Сигурно 100 пъти се карахме на тая тема, ама ината си е инат. Насила немога да го хвана и да го заведа. Просто вече незнам какво да го правя и как да му обяснявам на тая тема, че не е прав.
Освен това от миналата седмица започна на ново място, като сега за да навлезе в работата работи от 5 сутрн до 20,00 вечер. И събота. Прибира се пребит. Докато влезе в график /и нощна ще ходи, което за мен е ужас, ама това е друга тема/така ще е.

# 149
Всички мъже са много страхливи. Руми, трябва някой здраво да го наплаши, за да отиде на лекар.

Аз пък си имам и от двата типа - неспиращото и флегмата. Още като се роди и не искаше да си вдига главата по корем, докторката ми вика "Слагай му играчка пред него, нека се пъне да я достигне". Как да ѝ обясня, че той може да лежи един час и да я гледа, без да се помъчи да я стигне. Миналата седмица пътувахме четири часа без почивка. Той спа първите два и после просто си седеше в столчето. Два пъти спирах да го проверя да няма температура. Чак не ми се вярва, че може да има такова спокойствие.

Весе, Лазар не взима нищо за теб, защото ти можеш да си го вземеш сама. Той се грижи само за тези, които не могат да отидат до магазина  Wink

Джина, браво за перфектните резултати. Аз ти завиждам само за педикюра. Само за това не мога да намеря време.

Общи условия

Активация на акаунт