Професионални серии за коса - тема 78

• 62 371
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте на всички   bouquet
1.От кой продукт/продукти забелязахте видимо засилване на растежа на косата си?
Ами тя моята коса си расте бързо на каквото и да я подложа  Laughing
Протеин не ползвам, а за хидратация си ползвам маската на Макадамия

Момичета, може ли да попитам дали някоя от вас е ползвала термоспрея на Wella Professionals и доволна ли е от него?
Скрит текст:

# 46
  • Варна
Имам го термото на Вела.Добро е,но трябва да се разклати добре преди употреба и да се пръска от далеч,в противен случай може да омазни.За тънък косъм може да дойде в повече.

# 47
Момичета  Hug

Както повечето отговорили на въпроса и аз не съм забелязала засилен растеж конкретно от даден продукт. Може би ампулите на Сери повлияха доста благоприятно (радвам се, че и на други се отразяват така   bouquet ), но като цяло системните комплексни грижи дадоха много добър и видим ефект.

2.Коя е вашата "ударна доза протеин"?
Протеина в две стъпки на Афоджи + шампоана от серията.

3.Коя е вашата “ударна доза хидратация?”
Оранжевата ампулка на Керастаз, както и хидратиращата маска на Мароканойл.

# 48
tyzarka благодаря ти
Косата ми е далеч от тънка, но след като термото Mythic Oil ми дойде тежко реших малко по-внимателно да подходя към този продукт за коса и сега си търся ново.

# 49
  • гр. София
Здравейте на всички и от мен, продължавам да ви следя!  Hug

Ползвала съм предимно против косопад, за растеж - не.

Аз също ударни дози протеин не ползвам. Съвсем от скоро ползвам проф. козметика и в началото си мислех, че косата ми е страшно изтощена и се купих няколко протеинови продукта, но се оказа, че нямам толкова силна нужда от тях.

Хидратация - в умерени количества, не ударно. Ползвам на Редкен шампоана /Clear moisture/, маска или балсам на Макадамия и ампули с масла.

Протеин и хидратация редувам с шампоани против косопад.  Peace,

А сега да попитам.....За права и може да се каже тънка коса какви финиши ползвате? Иска ми се нещо леко.... Не знам дали трябва да е олио или крем?  newsm78 Имам чувството, че олиото ще ми е тежко, но пък пишете, че някои не са толкова тежки.........И кой е продукта на Лакме Л2? Не мога да се ориентирам.  Embarassed  Може ли  линк към олиото на Вела Енрич?

# 50
Leila, това е Л2 http://www.zlatnaribka.com/lakme/l2--dvufazen-balsam-bez-izplakvane а олито Енрич е това
Скрит текст:
Ти може би имаш предвид Лукс Ойл-а? Който е този http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-luxeoil-olio-za-ukrepvane-na-kosata/

# 51
Leila заповядай  Hug
Л2 - http://www.zlatnaribka.com/lakme/l2--dvufazen-balsam-bez-izplakvane
Велла лукс ойл - http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-luxeoil-olio-za-ukrepvane-na-kosata/

Според мен точно тези двете ако вземеш няма да сбъркаш. Л2 е уникално, няма как да дойде тежко според мен никога, а понякога когато съм хидратирала достатъчно с ш-н и маска преспокойно след баня оставам само с Л2. Напоследък рядко, защото си заобичах и олиата, които имам Crazy

Веллата също не е тежко. Имах опасения като го взимах, че ще ми е тежко, защото първо научих за него от Фрея, която много го обича, ама с нейното косище не мога да се меря Mr. Green Но олиото е много нежно, омекотява, приглажда, но поне на мен не ми омазнява. Косата ми е нормално гъста и с нормален косъм. Peace

Брех, много бавно съм писала и Фрея ме е изпреварила  hahaha Hug

# 52
  • Somewhere far away
оххх как ме запалихте сега по това лукс олио!

странно защо го няма в рибката- от ензо не съм поръчвала досега и не ми се взима от там. Thinking

# 53
  • гр. София
Leila, това е Л2 http://www.zlatnaribka.com/lakme/l2--dvufazen-balsam-bez-izplakvane а олито Енрич е това
Скрит текст:
Ти може би имаш предвид Лукс Ойл-а? Който е този http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-luxeoil-olio-za-ukrepvane-na-kosata/

Какво имам в предвид - вече не знам.........обърках се....На Вела бяха 2-3 вида олиата.  ooooh! И това гледах http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-luxeoil-grizha-bez-otmivane-s-olio/ . Отделно имат и кератинов, но никъде няма описание /поне в Енцо/ кое за какво е. На Mythic oil също за 3 вида, но не знам кое е най-лекото: млечното или за всеки тип коса? Или може би за боядисана - и то ме устройва......А Л2 явно не е точно финиш, но описанието му ме заинтригува все пак.  Thinking

П.П. Линде, писали сме заедно. Все пак като начало може да пробвам първо Л2. Косата ми е вече по-редичка, слава богу не много, с нормален косъм, с добър обем.  Simple Smile

# 54
Leila, Л2 си е финиш, но с добър лечебен ефект. Някои момичета не го усещат изобщо, понеже е много лек и "прозрачен". Той има за цел да подобри пх-а то на косъма и по този начин да спомогне за изглаждането и затварянето на кутикулата му. Няма как да дойде тежък. Олиото на Вела Линда много добре го е описала (Линде  Hug ). А най-лекия вариант на Митик е този класическия за всеки тип коса http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/mythic-oil/mythi … i-tip-kosa-125-ml

# 55
  • гр. София
____Freya_______, благодаря много за разясненията.   bouquet

А на Вела олиото мога ли да го взема от магазин/аптека или салон? Честно казано не ми се плаща в Енцо 6 лв доставка само за олиото.

# 56
Няма защо  Hug Според мен Л2 + Митик ще ти дойдат добре. Най-вече защото ефекта при това олио много добре се регулира от количеството. Не мисля, че ще ти отежнява.

# 57
Фрея, благодаря за темата!
1. Засилен растеж на косата забелязах след използване на ампули против косопад на Клерал. Освен,че поовладяха косопада,доста бързо се появи и нова коса. Освен тях също така и Аминексил ампулите на Лореал,а и стимуланта за коса на Икаров.
2.-ударна доза протеин чак не съм слагала и усещала,но преди години при първото ми ползване на Цимент термик така ми се втвърди и изсуши косата,че оттогава недолюбвам марката.
3.-и ударни дози хидратация не съм имала май,но като,чели еластисайзъра,последван от маслена маска. Днес например даже ми се склечкоса косата,та се наложи да я измия пак ,по два пъти даже с ДПШ,като я оставих след това само по шампоан и термото на Напура.

Като цяло косата ми е "жадна". И уж се отрекох от ЛП,ама днес си поръчах маската Лис.

# 58

За конкретен продукт не мога да кажа, но това което забелязах е, че когато драстично намалих топлинната обработка, заедно с професионална козметика определено започна да расте. Купих си няколко ампули Денсифик да видя дали ще ми утежняват, но уви да... Сега съм си взела ш-на на Напура за растеж, да видим...

За протеин винаги Архитекта, като усетя, че нещо се случва и поне 3-4 поредни измивания с ш-н и балсама, като някой път включвам и концентрат.

За хидратация ( което се случва рядко  Joy ) използвам еластисайзер - обикновения и и пак на ФК Моисчър баланс - купила съм ги в травел размер, защото просто не ми се налага да ги ползвам по-често от веднъж на месец и половина.
Правя си експерименти от време на време, но нещо не ми се получава с хидратацията. Вчера беше прекрасна, а днес ужасна - та отново на протеинче бях  Whistling

Искам да ви питам термото на Напура, тъй като го имам от размяна (Вивиан  Hug ), то за изправяне ли е или и когато се къдря мога да го използвам? Thinking

А днес отново много си харесвам косата - с ш-н и балсам Архитект, след което ампулка Аминексил, коприната на Чи и кремчето на Алтерна за руси коси - ауу обем, ауу плътност  Crossing Arms (martinidan не знам дали си ги пробвала в комбинация, но смятам, че много ще ти хареса ако търсиш плътност и гъвкавост  Hug )

И последно, че много се разписах  Joy  Като използвате ш-ните на Напура, както споменах- аз конкретно за растеж-после ползвате ли друг? Аз въобще не си усещам косата измита с него и след него винаги нещо друго...  #Crazy

# 59
  • Somewhere far away
ами не - аз не ползвам други шампоани, слагам си НАпура-та както се слага  на суха коса, чакам 4-5 мин и после мия.
не я усещам неизмита, даже супер си я усещам.  Wink

а и като цяло съм противник на двойното миене - поне на мойта коса се отразява зле и не ми харесва това премиване!

Общи условия

Активация на акаунт