Професионални серии за коса - тема 78

• 62 427
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Супер коси, момичета   bouquet  Грижите се отблагодаряват и това си личи.

Днес си забърках за втори път моя си маска - малко от двуминутния р-р на Афоджи, малко от р-ра на Матрикс и малко маска Вела Енрич. Обърках всичко, нанесох след шампоан Афоджи за изтощена коса и стоях така сигурно час, като от време на време нагрявах със сешоара. При измиването косата беше много напоена и тежка. След изсъхване е жилава и балансирана, ефекта който търсех  Blush

Момичета, коя серия или отделни продукти ще препоръчате за тънка коса със склонност към накъсване? Искам да направя възможно на-добрия подарък за скъп човек. Но тъй като моята коса се различава, не съм сигурна какво би било подходящо. Мисля си за Архитекта на Керастаз или Редкен Екстрийм, но се чудя дали по-балансиран вариант не би бил по-добър избор?

# 586
Днес си забърках за втори път моя си маска - малко от двуминутния р-р на Афоджи, малко от р-ра на Матрикс и малко маска Вела Енрич. Обърках всичко.....
Досега такова нещо не ми е идвало на акъла, а не веднъж ми се е случвало от сутринта да се замислям и премислям с какво искам да измия косата, защото искам хем ефекта на една маска, хем на друга... ще се осмеля да пробвам някога  Flutter

# 587
О, да, пробвай. Особено с неща, които си пробвала няколко пъти поне и знаеш как ти действат.  Peace

shalqlqq, аз точно от този сайт си поръчах нещата на Мароканойл. Дали са подходящи за тънки коси не знам, тези които имам аз със сигурност не са, но имат лайт варианти, които са специално предназначени за тънък косъм.

# 588
  • Велико Търново
Фрея, между Архитекта и Редкен Екстрийм, аз бих заложила на последната серия, особено ако ще се ползва често; Керастаз пресушават доста и не би било добре да се ползват повече от веднъж седмично; с Екстрийм-а нямах такъв проблем Peace Ако ползва сешоар/преса, може да съчетае с Цимент термик - бори накъсванията и придава плътност на косата.

# 589
  • София

В момента на Медисютикалс хидратиращ за растеж на косата Flutter

Аз май ще се окажа фен на Медисютикълс  Simple Smile. Маската за скалп е уникално свежо преживяване, която въобще не омазнява след това, а за страхотния обем да не говоря! Притесняваше ме това, че скалпът ми е чувствителен и тази мента си мислех, че ще го раздразни, но няма и накаква странична реакция. Май ще си взема нататък и голямата опаковка.

Би ли ми казала как ти действа този шампоан? Дали е мек/ неутрален и дали не краде обем? Благодаря ти предварително   bouquet

Аз обмислям покупка на този за въстановяване на обема, но пък обемът не ми е особен проблем, въпреки че косата ми е тънка.

# 590
Harpalike, какво съдържа маската за скалп? Ако можеш би ли снимала състава?

# 591
  • София
Harpalike, какво съдържа маската за скалп? Ако можеш би ли снимала състава?

Взех малката опаковка и не знам дали ще е четливо, но вкъщи ще се пробвам!

# 592
Момичета, можете ли да ми препоръчате някоя серия за по-честа употреба, защото съм се заредила само със силни неща Laughing
С изрусена коса съм, тънък косъм, не особено гъста и с бързоомазняващ се скалп. Може би нещо протеиново търся или балансирано с превес на протеин?

# 593
Фрея, между Архитекта и Редкен Екстрийм, аз бих заложила на последната серия, особено ако ще се ползва често; Керастаз пресушават доста и не би било добре да се ползват повече от веднъж седмично; с Екстрийм-а нямах такъв проблем Peace Ако ползва сешоар/преса, може да съчетае с Цимент термик - бори накъсванията и придава плътност на косата.

Тъкмо и аз се чудя дали да не поръчам Редкен Екстрийм за себе си. Моята коса не е изтощена, макар, че често я боядисвам и ползвам преса. Но проблемът при мен е, че косъмът е тънък. Дали ще е подходяща серията за мен? Иска ми се уплътняване и лек обем.

# 594
  • София
Момичета,

Много бързо пишете Simple Smile

Аз ще се окажа очарована от Еластисайзера. Смесвам го вече втори път с ЯЧРМ и камелия, спя с него и като измия косата е напоена, плътна, обемна, копринена. Много ми харесва.  Heart Eyes

Напоследък не обичам много сешоара. Когато бързам и го използвам, вместо да оставя косата да изсъхне сама косата ми стои по-твърда и с повече фризита. И чак на втория ден придобива форма и става гладка. Не мога да си го обясня. Дори с Шу Уемура Моисчър Велвет косата ми стоеше сякаш по-суха на вид, макар че на пипане си беше гладка и жива. Даже в събота,  след като изсуших със сешоара -без четка, ей така с наведена надолу глава после косата ми беше начупена /което при мен и да искам не става/ и да кажем леко рошава  hahaha  Вчера реших да извадя на ТиГи шампоана и маската от червената серия Антидотс и независимо, че се бях мила предния ден се измих отново. В банята още след шампоана косата я усещах разплетена и гладка. Оставих я да изсъхне сама, като сложих само малко олио на Кюн Со Пюър.  Косата е жилава,  хидратирана и има нормален обем.

Явно ми се променя косата. Все още не иска протеин, но преди няколко дни я измих с Керастаз Дисциплин и протеина не заплете и не се усети пресушаващ. Косата стана обемна и плътна, без да има сухота, като след протеин. Но след това използвах Напура подхранващата серия, която уж е хидратираща,  но както писа и Линда по-горе не е чиста хидратация. Сложих първоначално по дължините Подхранващо масло - маска на Напура О/8,  преди да измия в корените ампула за стимулиране на фоликулите на Напура и след това шампоан и маска Напура С/8, а на влажна коса флуида за термозащита. Изсуших със сешоара и косата стана обемна, наистина, но и много рошава и протеина втвърди косата. На пипане не се усещаше суха, наистина, но изглеждаше така. Значи протеина е по-силен в тази серия, отколкото при Дисциплин.

Сега ще пробвам нещо слънцезащитно, защото живот и здраве ще бъда няколко дни морска Simple Smile и ако слънцето е силничко, на което се надявам, ще се пека с кеф и косата трябва да я пазя.

bouquet
Целувки, момичета  Hug

# 595
Аз открих, че косата ми не харесва протеинови шампоан и маска, но пък много добре се разбира с протеиновите терапии... newsm78 Имам на МШ и двустъпковия на Aphogee и ги редувам и косата ми е супер.... Как да си го обясня това??? Mr. Green
В този ред на мисли да ви питам по колко слагате от протеина на Aphogee за един път и колко време го държите? Аз все се страхувам да не стане много, много суха и слагам малко може би (два пъти изсипвам в дланта си и размачквам по дължините). После суша със сешоар до пълно изсъхване и мия, на подсушена леко коса слагам от хидратиращия балсам на Aphogee и пак суша леко или стоя така за около 15-20 мин (или по-малко ако нямам време)... Вие така ли ползвате тази терапия на Aphogee?
Наскоро една фризьорка ми каза да пробвам обливане с масла по време на баня. Измивам с шампоан, на изцедена коса слагам малко чисто масло и масажирам, после само изплаквам хубаво с топла вода и на подсушена коса слагам маска или балсам... Стоя така и мия... Това било против цъфтеж и хвърчащи краища... Но се съмнявам дали маслото ще се измие само с топла вода и дали косата няма да е мазна след това??? Някой ползвал ли е този метод на миене?

# 596
Момичета , гледам сайта на Christian of roma - за април имат някакви промоции, някой има ли представа на какви цени са ?

# 597
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Сега отново се зачетох в описанието на любимата ми вече маска- Алтерна Тен.
Мислите ли, че може да НЕ се ползва термозащита след ползване на цялата серия Алтерна Тен.

Ключови съставки:
- Age-control complex®: Бори се с всички фактори, причиняващи стареене – естествени, химически и фактори на околната среда.
- Съдържа 3 ключови съставки: Екстракт от хайвер, Витамин C и Цитокини.
- Хиалуронова киселина - осигурява, задържа и ребалансира нивото на хидратация.
- Масло от семена на Френско грозде- предпазва от вредното влияние на свободните радикали.
- Българска вечерна Иглика – приглажда косите иукротява “непокорните краища”.
- Арабски Франкинсенс - спомага за укрепването и приглаждането на косите.
- Color Hold®: Изпълва косата с меланин на растителна основа, който осигурява най-високото възможно ниво на защита на цвета от избледняване, причинено от UVA/UVB лъчите, включително пълна защита от вредното влияние на изкуственото осветление.

# 598
Бисквитка, благодаря   bouquet ще се насоча към Редкен в такъв случай.

Аз открих, че косата ми не харесва протеинови шампоан и маска, но пък много добре се разбира с протеиновите терапии... newsm78 Имам на МШ и двустъпковия на Aphogee и ги редувам и косата ми е супер.... Как да си го обясня това??? Mr. Green
В този ред на мисли да ви питам по колко слагате от протеина на Aphogee за един път и колко време го държите? Аз все се страхувам да не стане много, много суха и слагам малко може би (два пъти изсипвам в дланта си и размачквам по дължините). После суша със сешоар до пълно изсъхване и мия, на подсушена леко коса слагам от хидратиращия балсам на Aphogee и пак суша леко или стоя така за около 15-20 мин (или по-малко ако нямам време)... Вие така ли ползвате тази терапия на Aphogee?
Наскоро една фризьорка ми каза да пробвам обливане с масла по време на баня. Измивам с шампоан, на изцедена коса слагам малко чисто масло и масажирам, после само изплаквам хубаво с топла вода и на подсушена коса слагам маска или балсам... Стоя така и мия... Това било против цъфтеж и хвърчащи краища... Но се съмнявам дали маслото ще се измие само с топла вода и дали косата няма да е мазна след това??? Някой ползвал ли е този метод на миене?
Да, така я ползвам аз. Трудно ми е да кажа колко точно отива на едно ползване, понеже е много течно и супер досадно  Tired за нанасяне. Но да речем, че слагам обилно по краищата, а по-дължините малко по-малко. След него слагам богата хидратираща маска, най-често тази на Афоджи, но предполагам с Мароканската ще е по-добре. Пробвай да замениш балсамът Афоджи с някоя маска, която на теб ти е много хидратираща.

А това с маслата, което са те посъветвали... Косата ти ще остане мазна и клечкосана и според мен няма никакъв смисъл. Ползвай си масла преди измиване за час, два, като маска.

# 599
  • Велико Търново
Lirena, и моят косъм е тънък, боядисван, макар да не използвам преса, маша и много рядко - сешоар, Редкен екстрийм ми действа много добре - това може би е единствената протеинова серия, която съм използвала и която не ми действа пресушаващо при честа употреба/пресуших се, когато използвах твърде често САТ протеина от серията Confused/. Денсифик например ми дава повече обем и плътност, но пък постоянното използване ми поизсуши косата Confused

Общи условия

Активация на акаунт