WIZZ AIR 17

• 69 358
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
В София бяхме следени стриктно за багажа, а в Дубай никой не ни обърна никакво внимание, всеки се качи с по  2 чанти /салонен багаж и дамска чанта/ отделно чанти с надпис дюти фри.

# 661
  • Sofia
Утре пътувам. Досега (последно през декември пътувахме) за голям салонен багаж имаше ограничение само за размера. Когато се чекирах обаче ми изписа, а и в разпечатката фигурира-до 10кг. Не вярвам да излезе повече, но все пак-къде теглят ръчния багаж, при положение, че съм с on-line чекиране. И не виждам как ще ме санкционират ако мина тези 10кг.
Заради ограничението от 10кг си пуснах багажа чекиран на връщане, иначе размера на куфара ми е абсолютно точен. Беше 11,5кг. На летището (Бове) повечето пътници бяха с доста по-големи багажи, някои направо огромни, с по 2бр.- куфар и някаква чантичка, никой не гледаше. Чудя се дали обикновено е така, или е било инцидентно, защото пак ще пътувам. И ако се заядат- колко е глобата.

# 662
най-голямата проверка на багаж от 10 години насам ми се случи на летището в Кипър тази седмица
гледаха до сантиметър и не оставяха и портмоне извън чантата

# 663
Утре пътувам. Досега (последно през декември пътувахме) за голям салонен багаж имаше ограничение само за размера. Когато се чекирах обаче ми изписа, а и в разпечатката фигурира-до 10кг. Не вярвам да излезе повече, но все пак-къде теглят ръчния багаж, при положение, че съм с on-line чекиране. И не виждам как ще ме санкционират ако мина тези 10кг.
Заради ограничението от 10кг си пуснах багажа чекиран на връщане, иначе размера на куфара ми е абсолютно точен. Беше 11,5кг. На летището (Бове) повечето пътници бяха с доста по-големи багажи, някои направо огромни, с по 2бр.- куфар и някаква чантичка, никой не гледаше. Чудя се дали обикновено е така, или е било инцидентно, защото пак ще пътувам. И ако се заядат- колко е глобата.
Аз съм винаги с онлайн чек-ин и никога не са ми теглили големия салонен. Освен на гише, другаде не ги теглят, гледат само размера.

# 664
На мен в София ми изтеглиха големия салонен, а в Дубай момчето /беше българин/ само попита колко бройки голям салонен имаме и ни даде лепенки.

# 665
Здравейте! Да си призная, че съм Тома Неверни и може би по тази причина винаги си купувам билети директно от летището. Обаче ми се иска и аз да се науча, следвайки Вашия опит да купувам билети през Нета. Въпросите ми са няколко:
1. Къде излиза билета по-евтин: ако го закупя на летището от Туристическа агенция, просто защото от друго място не мога да се снабдя с него или прескачам агенцията и го закупувам директно от сайта на Wizz?
2. Ако премина към втори вариант, т.е. купувам от Нета, то правилно ли съм разбрала, че всъщност закупувам само едни хартийки, наречени бордови карти, които в деня на полета представям на летището и получавам срещу тях вече самолетни билети?

Разбира се, че при закупуване от нета си заплащам онлайн и големите куфари, за да не стане после упс...Ох, много се обърках. Thinking

# 666
Здравейте! Да си призная, че съм Тома Неверни и може би по тази причина винаги си купувам билети директно от летището. Обаче ми се иска и аз да се науча, следвайки Вашия опит да купувам билети през Нета. Въпросите ми са няколко:
1. Къде излиза билета по-евтин: ако го закупя на летището от Туристическа агенция, просто защото от друго място не мога да се снабдя с него или прескачам агенцията и го закупувам директно от сайта на Wizz?
2. Ако премина към втори вариант, т.е. купувам от Нета, то правилно ли съм разбрала, че всъщност закупувам само едни хартийки, наречени бордови карти, които в деня на полета представям на летището и получавам срещу тях вече самолетни билети?

Разбира се, че при закупуване от нета си заплащам онлайн и големите куфари, за да не стане после упс...Ох, много се обърках. Thinking
Понеже темата е за Wizz, ще коментирам за тази компания.
1.Купуване от сайта на компанията е най-добрия вариант - има и начин да се намали цената(купувайки от друг сайт), но да кажем, че е за по-напреднали в пазаруването.
2.Купувате си ел.билет, когато дойде времето - чекирате се и си разпечатвате б.карта  и пътувате. Ако пътувате без чекиран багаж - не отивате на гише и разпечатания лист ви е напълно достатъчен.  Laughing
Куфари, може да си платите заедно с билета или след това(с малка разлика в цената).

# 667
Нискотарифни полети като Уиз най-лесно и изгодно се купуват директно от сайта на компанията онлайн. Има и частни случаи за напреднали, през онлайн тур. агенция. Всякакви самолетни билети най-удобно и изгодно се купуват през интернет. Всичко можеш да си купиш от сайта, включително куфарите. По телефона, на гише или с посредник е винаги по-скъпо.
Билета в наши дни е електронен билет, т.е. това е запис в базата данни на компанията. Не купуваш хартийки, а правото да се качиш на самолета. Обикновено получаваш 6-знаков код за резервация, с който се идентифицира билета ти. Хартийки мога и аз да ти напечатам, но те няма да ти дадат право да летиш.
Преди полета си правиш онлайн чекин, след което отпечатваш бордна карта. С нея се явяваш на летището. Това е най-бликото до "билет" в смисъла познат от градския транспорт и влака. В общия случай не ти трябва, но ако пътуваш с Уиз ще ти вземат сума пари за отпечатването на гишето, така че го направи предварително.

# 668
1001 пъти сърдечно благодаря и на двама Ви, @neuromancer и @Мимии!!! Изключително ясно и достъпно поднасяте инфо от явно познатото Ви явление "лаици с Уиз", какъвто случай съм и Аз. Ще последвам най- методично Вашите препоръки. Желая слънчево и емоционално лято!!! Simple Smile

# 669
  • столицата
Някой използвал ли е автобусите/микробусите на Уиз за придвижване? По-конкретно ме вълнува от летище Брюксел Шарлероа? Съобразяват се със съответния полет, нали ? Ако има закъснение -чакат?

# 670
  • Sofia
Ползвала съм само трансфера на Уиз от Копенхаген до Малмьо. Има си разписание и го спазват.  Peace

# 671
Някой използвал ли е автобусите/микробусите на Уиз за придвижване? По-конкретно ме вълнува от летище Брюксел Шарлероа? Съобразяват се със съответния полет, нали ? Ако има закъснение -чакат?
Те са през половин час, мисля. Никакъв проблем.

# 672
  • Sofia
А може ли някой да каже защо винаги при кацане карат пътниците да вдигнат люковете, може и да е тъпо, ама всеки път се чудя.

# 673
А може ли някой да каже защо винаги при кацане карат пътниците да вдигнат люковете, може и да е тъпо, ама всеки път се чудя.
От пилот и стюардеса ми е инфото:
излитането и кацането са двата най-рискови момента по време на полета и всички /пътници и екипаж/ трябва да са подготвени за авариен/критичен момент.
Когато са вдигнати, пътниците могат да видят ако има проблем с двигателите, крилата или нещо друго и да съобщят на стюардесата.
Ако стане авария, стюардесата ще знае обстановката отвън, което при една евакуация е много важно.
Ако има катастрофа е по-лесно за спасителите. Confused

На техен си жаргон - държат да са отворени и ако няма писъци от салона, значи всичко е наред  Crazy

# 674
  • столицата
Те са през половин час, мисля. Никакъв проблем.

Тези през половин час са си местните шатъли, аз имам предвид това http://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;quote=30933640;top … 4deef9b5364b91048

Общи условия

Активация на акаунт