КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 77 400
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте !
Поглеждам ви ,но все нямам време да пиша.
За всички които са имали поводи за празници да са честити.
Боряна ще стискам палци за прекрасното събитие всичко да е по вода.
И аз засях цветята ,съседката ми даде мушкато и съкъзчетата засях терасата грейна.
Да се похваля с 4 дружки отиваме на екскурзия в Румъния на 1,2 и 3 май така че съм в круизна треска.
Мамси големи красоти си сътворила браво за умението ти!
На всички поздрави и хубава вечер!

# 496
Леле Мамси! Ама какво е това чудо - сватбеното!
Неизказана красота!
Евала ти праим, маце!
 newsm20  Hands Clap omm

# 497
"Обаждам се "от лаптопа само да поздравя Мамси за уникалното изпълнение / Писах след Светъл4о , но се е изгубило по трасето/За да не се повтаряме , заставам изцяло зад написаното от Бор-яна.
Лека нощ - до утре

# 498
Мамси, чашите са страхотни! smile3501
Голяма красота, цветовете са толкова нежни, перличките......!
Картичката е прекрасна, направо си е бродерия! thumbsup
Възхищавам ти се!  Heart Eyes Hug
Показвай ни и друг път какво твориш!  Two Hearts

Лека нощ, девойки! smile3524

# 499
  • София
Мамси, браво! Много красиви неща си направила - зланти ръце имаш.
Моя роднина от години се занимава с подобни красоти и даже джобни изкарва от тях. Продава ги в нета, на консигнация по магазините.
Борянка, стискаме палци за щастлив завършек.
И цяла Англия чака бебето на Кейт.
Ивлин, лек път и чакаме снимки. Как ще зарежеш мъжете сами по празниците?
По виладжийските въпроси няма как да се включа - не обичам подобно слугуване. Затова като наследих парцел с къща в Симеоново моментално го продадох. С парите купих  апартамент и сега усвоявам наема. Екстра ми е така, не ме влече  копане и плевене. Даже и ФБ ферма не проимах.
Фло, имахме като твоята сглобяема, дървена къща. То нали всички си тръгваха от Москва с по една - традиция. Та нашата беше в двора на роднина на баща ми в Хаджи Димитър. Хората се обслужвали с дърва за печката от време на време. По едно време баща ми намери купувач  за долари - сключи хубава сделка. Ние с майка ми усвоихме валутката  тутакси. После купувача дълго време мърмора, че 1/3 от материала липсвал. Чак се наложи познат от МВР да ги съветва  да не  ни звънят.

# 500
Мамси, моите поздравления!!! Красота!
Браво на работливките по вилите! Ние нямаме такава, но ако имахме, щях да се изнеса за постоянно  там.
Дидимити, с коя фирма и на каква цена беше екскурзията? Може да ми отговориш и на лични.
Боряна, всичко да мине благополучно!
На всички  

# 501
Ето ме,на по нощите пак.

Дидимити,благодаря за разказа ,направо си представях,че съм там.

Мамси,браво.Много красота.

А стихчето,дето извинете,но забравих кой го постна,направо ме разсмя.

Охх,много добре ми дойде да прочета цели пет страници тук.Заредихте ме момичета.  bouquet

С изключение на тревите по вилите.Туй не е моята природа.Що не ми идва такова желание- не знам.

Аз малко да споделя.
Онази нощ сина ми се обади,че страшен стомашен вирус го гепил.Че и с температура .След полунощ и снахата я хвана.Вчера сутринта,тъкмо излизам аз нагиздена от маникюристката и се запътвам към едно кафе да се видя с приятели ,и....синчето се обажда да отида да им занеса солети,сухари,бисквити и банани.Отложих кафето и палнах колата.
Малееееее,като отидох щях да перкулясам направо.Двамата тръшнати,не могат да стават.Опитвам се да изправя сина ми,той кляка на земята,няма сили.Взех да сменям памперса на малкия и се сетих да питам как го хранят,като не могат да стават.Оказа се,че шушулчо карал на бебешки бисквити само.Спи,става разхожда се сам и си играе.Не го е мила и къпала......щях да умра направо.Пооправих малко,събрах багажа на детето и го взех в нас.Милия той,много е щастлив при баба.Много слушка,ама сега къщата ми ееееее.....паднала бомба.
Днес обаче пристигат мама и тати.Мама гладна ,здрава,тати още се превива.И си го взеха Cry
В петък е РД и кръщенето.Ако го разболеят ще ги  #2gunfire
Аз до сега по нощите чистя,бърша....ужас.

Малееее ама оплаках ли се.
Абе само на мен ли ми е топло нощем? То вълни,вълни Ама аз всяка нощ нещо се потя.От времето ще е.Ама хем ми е жега,хем си спя с олекотеното Mr. Green

Ох,тропясвам се и заспивам,че краката ми бъкат от умора.
До скоро Peace

# 502
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро, милички! Заповядайте на кафе:

Мен днес ме гонят доста задачки, та ще ставам. Лек ден!

# 503
  • София
Добро утро! Допивам си кафето и тръгвам. Не ми се пише, главата ми е празна и притеснена.

Мамси, големи красоти си сътворила.

# 504
  • София
Римарче гуш,дано притесненията ти бързо  отминат. Hug
 Мамси ,прекрасни неща,браво. Heart Eyes
 Луси ,само като ви чета със Светлито се уморявам.
Моада копам а моа и да не кОпам.
 Вчера си отвисях при докторите. Стиснете едни палци на 8-ми май. Praynig
 Давайте материал за четене,да се разсейвам....
 Борянка чакаче кралските бебета  увас. Heart Eyes
 Танитка :love
 Фло благодарности. Heart Eyes

# 505
  • София
Добро утро!

Янче, идаааа с кафето при теб!  Hug

Ричко, големи изживявания при вас. Дано да се оправят всичките и за утре да са във форма! Че то празникът да е както се полага!  Heart Eyes

Мамси, откога чакам да видя нещо сътворено от теб! Браво, Мамси, чудесно е! Няма начин да не го харесат младоженците! Продължавай да радваш и нашето око с красотите си!  Hug

Иха, а ти - с хубавите си постове!

Светле, много красиви храсти, но щом са хищни...  #Crazy

Фло, нали на коледничетата им викат още великденчета, та май е нормално да цъфти сега. А пък беличко е много светло, красиво. Подарено ти е с любов, затова е така!  Heart Eyes

Римарче, и от мен силна прегръдка Hug!

Шпунци, стиснати палци за теб!  Hug

Момичета, мили, да ви е добър старта на деня! Бъдете здрави, милички!

А, спомняте ли си това момиче?   Heart Eyes

# 506

Здравейте-да Ви се похваля и в същото време оплача-поех по виладжийските пътеки-е резултата е налице-мускулна треска-удовлетворени сме от свършената работа но си е трудничко, кой каквото ще да казва-ако сме постоянно там-няма да е така-няма да си даваме зор-интересно, че обикаляйки планини,чужбина-не се измаряме-дали емоцията ни крепи-не зная.Вчера трябваше да пренесем една стара печка от вилата за вторични-като се търкулна съпруга ми с печката заедно-и свършвайки салтото се оказа по корем и също като малко дете първата му реакция бе-дали го гледам-поуплашихме се-но слава Богу-всичко е добре-щом свършва добре.Вилата ни е близко до морето-само си представях, че се разхождам-и доста се поизпотих-що трева извърлихме-не е работа....
   Шпунци-стискам палци-всичко ще мине добре-само притесненията остават-и на мен ми предстои едно изпитание-споделих като идвах в София-та за това и хукнахме по света-малко разсейване не е излишно.И сега усещам превъзходния вкус на наливната бира.Не Ви писах за пицата,  която си поръчахме-уж четем моцарела-пусто унгарския е неразбираем-и като ни сервираха-много вкусна ама нещо месното-оказа се-дробчета-тук не съм чувала за такова съчетание-пицата иначе оригинална-на пещ от тия тънките-ех спомени, спомени...
  Минахме без торта Сахер-оригинала струваше само 6 евро парченцето-изсилих се да влезем в сладкарницата-уж обичам лъскавите работи, но нещо разкоша ми дойде в повече и не влязохме-от групата опитали въпросната торта във веригата сладкарници Аида-не бяха възхитени-там е на половин цена-само 3 евро едно малко парченце-аз си бях наумила да си купя едно малко роялче с Моцартова музика-преди 7 години бяхме във Виена-струваше 5-6 евро-а сега нъц-едни по красиви 20 евро-но музиката не ми хареса-самоуспокоявам се...та така да не Ви отегча с моите си вълнения-ПРЕКРАСЕН ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ!!!

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 08:59 от дидимити

# 507

/Простете за сантименталността . Позволявам си , защото ви чувствам  като душеприказчици .../

Днес е рожденния ден на татко.Една от първите асоциации , като си спомня и за него е как пътуваме с колата и майка и татко пееха . Една от емблематичните им изпълнения е тази:

Иха беше обръщението му към мен. А за всеки рожден ден /откакто се помня
 – т.е 7-8 годишна/ му подарявах лалета

Скрит текст:
След многото години раздяла оценявам колко много ми е дал за оформянето ми като човек. Беше “ренесансов човек” , но в съответно друг мащаб и размери. Беше лекар – казват много добър. Лекуваше с много любов и всеотдайност пациентите /На абитуриентската ми вечер просто не ме изпратиха – отидох си сама. Майка и татко цял ден се бореха за спасяването на един млад живот. Видяхме се на другата сутрин /  . Работеше по 12-14 часа на ден . Ходеше по няколко пъти да нагледа болния у дома. По телефон се интересувчше за състоянието и даваше указания. При него идваха да се лекуват “израстали” хора и от София , Ванга е изпращала хора от страната при него../. Но аз си го спомням всеки ден , докато обядваше набързо , защото имаше хора за преглед , да чете от медицинските книги /За мен това остана критерия за лекар/. До 6дни преди смъртта си ( от левкемия) работи като лекар и се майтапехме , че ще го пишат в Гинес . След “Демокрацията” не си позволи да си “вдигне цената” и преглеждаше за 1лв.
 Когато бях завършила института и за раждането отидох при тях , той се учуди /възмути/ че не чета в свобоното си време професионална литература и периодика. Т.е научи ме , че човек трябва непрекъснато да се развива и усъвършенства....
Един случай – Бяхме в София . Правят служебни профилактични прегледи и на ММ му казват , че има увеличен черен дроб. Пращат го на ехограф /някога се казваше видеозон/ и военна болница . И там “откриват” /пу-пу/ че има туморно образование . Рак?!! Имахме късмет , че го тогава там го среща наш приятел (едно от сегашните светила в ВМА) и той го гледа с томограф и се установява , че нищо му няма. Разказвам на баща ми , какво ни се е случило и той веднага си обясни откъде е дошло недоразумението – При прегледа с ехографа , не са отчели , че се “проектира” и някакво каналче и неговата сянка ги е заблудила. Т.е научи ме ,че за всяко нещо човек трябва и да мисли , а не да се доверява само на ”машините” и първия поглед (Този проблем го имам и аз с млади колеги , които изчисляват на компютри , без да отчитат някои реалности)
Освен това беше почти архитект - сам направи проекта за новата ни къща . Само един архитект от града я изчерта , за да се узакони . / Синът ми се учудва и възхищава , като разглежда професионално сградата/. Измисли /може би е имало , но той не е знаел и сам, по своя логика/ отливането на гипсовите корнизи /60-те години/ (после от целия град и СМК идваха за калъпите), едни сглобяеми колонки за фасадата /строителите не знаеха как да ги изпълнят/. Татко проектира интериорите в стаите , всичките мебели за дневната и сам направи меките мебели – дивани и канапета  - дървена конструкция , тапицерия/. Тогава на седалките на колите се слагаха облицовки – той си ги кроеше и шиеше сам. Имахме кола- Opel  /през 1958г за пръв и последен път внесоха в България / и макар и да нямаше части , той си оправяше всичко сам. В сегашния ми апартамен – с ММ ми направиха различни преградни шкафове.... Когато правех дипломната си работа у дома на масата , той мина покрай мен , погледна армировката , която чертаех и си каза (разбра) “А, усилията минават ето така..” (за този случай се сещам , когато отида на обект и видя армировка , която е сложена не на място или липсва – т.е когато нещо е направено без да се мисли , а уж са специалисти. Имахме една градина / Ранчото му казвахме/. Над нея имаше микроязовир. С ММ направиха подземни хидромелиорации , които шашнаха всички. Пък каква продукция изкарваха...Можеше да поправи всичко (ако не си е отишло безвъзвратно)- апаратура , дърводелски работи , дори дрехи и обувки ..Когато майка почина , той се затвори в гаража за един месец и направи паметната и плоча
Та всичките тези “бля-бля” са за да  кажа , че ме научи  много да се трудя и да съм упорита и когато се мисли и разсъждава , ще се разбере проблема и съответно ще се поправи и реши . Тази концепция изповядвам /и “Есть такое слово “Надо!”/. Благодарна съм му , че ме направи мислещ човек и възпита любов и отговорност към професията ми и живота .

Ивлин , приятно изкарване. На мен много ми хареса
Римар  по- скоро притесненията да отминат и”да изгрее слънце и на твоята улица”
За сега Чао /ще ми липсвате няколко дни/ , пък после пак...

# 508
Струва ми се , че не се "отваря " песента ??

# 509
   Иха-много увлекателно пишеш-за Леонардо да Винчи-все едно че сме там-в къщата му и екскурзовода ни  разказва-а за баща ти-просто нямам думи-повторение на Леонардо да Винчи-мир и светлина на душата му миличка.
   Ричко-желая Ви незабравимо кръщене-притесненията остават-дано всички са здрави-това е най-важното-и ние го минахме този вирус-гадничко е но каквото дойде.
   Мамси-страхотни ти са сватбените подаръци-златни ръце имаш.Решила съм и аз да се изпробвам
за една картичка за абитуренката ни-показвали са ми техниката на изработка-ако имаш идея за нещо по-лесно като за новобранец-можеш да ми споделиш на лични.
  Иве-и на Вас-приятни емоции-дано улучите хубаво време-че то е много важно.
  Много исках да Ви поздравя за добро начало на деня с един Виенски валс-нещо не се справих-имам го качен във фейсбук профила ми-приятно слушане!!!
  Е Иха-песента  ми е любима-дано се съберем някой щастлив ден и си я попеем.

Общи условия

Активация на акаунт