Ето ме след з дневен туристически маратон в Румънско!
Първо да започна с поздравленията.
Да са честити християнчетата на Грети и Ричко,да растат в любов и радост милите дечица

На Фло и Светалчо добре да си починат че да не им трябва "машинно масло" да смазват Робокопа

Светалчо и от мен един професионален анонс,аз изписвам солкосерил и има много добър ефект купуваш мажеш и вдигаш за друг път
http://apteka.framar.bg/18003076/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE% … C-5-%D0%B3%D1%80-
Маринка и вие добре сте си изкарали,щом има песни и танци и софра супер
Честити годишнини на Гъбката и Луси! Заедно щастливи за дълги години

Борянче чакаме!
И така започвам.Тръгнахме в зори,на границата минахме бързо за 5 минути-добър ден буна зива и готово .От другата страна на границата имаше 15 километрова опашка от румънци чакат да влязат в България да си изхарчат парите на морето.Влизаме в Румъния ,ходила съм като малка и спомените ми са за едни села със сламени покриви и нещо такова.Но какво се вижда селата греят ,цъфтят всяка къща реновирана алпийските покриви с петли входните врати с арки коя от коя по хубава оградите нови също съревнововали се кой да има по-хубава ограда деца навсякъде вижда се че кипи живот 40% от населението живеят по селата селата са газифицирани,дворчетата с райграс и хубави градинки с лалета всичко по конец не видяхме ни животно ни домат ,ни салати явно всичко е зад къщата и имат парници защото имат и газ .Само те хваща гърлото абе аджеба защо и при нас не е така.Влизаме в Букурещ голям град със собствена архитектура ,само на едно място видяхме ремонт реставрираха тяхната триумфална арка .Всички сгради красиви в тяхния стил,в момента в който стъпиш на пешеходната пътека и всички спират никъде не се чуват клаксони и свирене на гуми,имаше добро отношение като ни разберат че сме "Бугари"Разгледахме парламента наричан още Дом на народа,огромна сграда ,втората по големина след Пентагона сграда, румънците са грандомани по-скоро ЧеушескуПарламента е с внушителни размери: 270 м дължина, 240 м ширина, 86 м височина и 92 м под земята. Има 12 надземни нива и 8 подземни 4 от които са използваеми, останалите в различна степен на изграждане. Най-големият коридор в сградата е дълъг 150 метра, а най-голямата зала обхваща 2200 м2 и е висока 16 метра. Има 1100 помещения.сочат, че са използвани около 1 милион кубически метра камъни от Трансилвания, повечето от Решица, 3 500 тона естествен кристал за направата на 480 полилея, 1 409 осветителни тела и огледала; 700 000 тона стомана и бронз за врати, прозорци и др.; 900 000 кубически метра дърво над 95% румънско производство за паркет и ламперии, включително дъб, бук, череша; 200 000 м2 килими машините за тъкането им са внасяни в залите, защото размерите на килимите са огромни Не ни даваха да снимаме вътре а на пропуска имаше фейсконтрол като на летищата Строежът е погълнал неимоверно количество пари-3,3 милиарда долара,които са буквално изгладувани от обикновените румънци. В строежа са участвали над 20 000 работници.
Хайде после ще продължа че имам пациент
Не можах да мина по червената пътека

. Понеже страдам от дъртизъм, Фло ме покани да види какви мацки са бабите в КГБ
На мен при вас ми е приятно, посрещнахте ме радушно. Човек винаги има какво да научи от съседите
А си те представих как си събрала очите на свеки с чашата ракия на екс 

Кеф ми да тичам, кеф ми бавно да ходя...