КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 77 429
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте дружки  Hug
Ето ме след з дневен туристически маратон в Румънско!
Първо да започна с поздравленията.
Да са честити християнчетата на Грети и Ричко,да растат в любов и радост милите дечица newsm51
На Фло и Светалчо добре да си починат че да не им трябва "машинно масло" да смазват Робокопа Joy
Светалчо и от мен един професионален анонс,аз изписвам солкосерил и има много добър ефект купуваш мажеш и вдигаш за друг път Laughing
http://apteka.framar.bg/18003076/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE% … C-5-%D0%B3%D1%80-
Маринка и вие добре сте си изкарали,щом има песни и танци и софра супер
Честити годишнини на Гъбката и Луси! Заедно щастливи за дълги години  bouquet
Борянче чакаме!
И така започвам.Тръгнахме в зори,на границата минахме бързо за 5 минути-добър ден буна зива и готово .От другата страна на границата имаше 15 километрова опашка от румънци чакат да влязат в България да си изхарчат парите на морето.Влизаме в Румъния ,ходила съм като малка и спомените ми са за едни села със сламени покриви и нещо такова.Но какво се вижда селата греят ,цъфтят всяка къща реновирана алпийските покриви с петли входните врати с арки коя от коя по хубава оградите нови също съревнововали се кой да има по-хубава ограда  деца навсякъде вижда се че кипи живот 40% от населението живеят по селата селата са газифицирани,дворчетата с райграс и хубави градинки с лалета всичко по конец не видяхме ни животно ни домат ,ни салати явно всичко е зад къщата и имат парници защото имат и газ .Само те хваща гърлото абе аджеба защо и при нас не е така.Влизаме в Букурещ голям град със собствена архитектура ,само на едно място видяхме ремонт реставрираха тяхната триумфална арка .Всички сгради красиви в тяхния стил,в момента в който стъпиш на пешеходната пътека и всички спират никъде не се чуват клаксони и свирене на гуми,имаше добро отношение като ни разберат че сме "Бугари"Разгледахме парламента наричан още Дом на народа,огромна сграда ,втората по големина след Пентагона сграда, румънците са грандомани по-скоро ЧеушескуПарламента е с  внушителни размери: 270 м дължина, 240 м ширина, 86 м височина и 92 м под земята. Има 12 надземни нива и 8 подземни 4 от които са използваеми, останалите в различна степен на изграждане. Най-големият коридор в сградата е дълъг 150 метра, а най-голямата зала обхваща 2200 м2 и е висока 16 метра. Има 1100 помещения.сочат, че са използвани около 1 милион кубически метра камъни от Трансилвания, повечето от Решица, 3 500 тона естествен кристал за направата на 480 полилея, 1 409 осветителни тела и огледала; 700 000 тона стомана и бронз за врати, прозорци и др.; 900 000 кубически метра дърво над 95% румънско производство за паркет и ламперии, включително дъб, бук, череша; 200 000 м2 килими машините за тъкането им са внасяни в залите, защото размерите на килимите са огромни Не ни даваха да снимаме вътре а на пропуска имаше фейсконтрол като на летищата Строежът е погълнал неимоверно количество пари-3,3 милиарда долара,които са буквално изгладувани от обикновените румънци. В строежа са участвали над 20 000 работници.
Хайде после ще продължа че имам пациент
Скрит текст:
Парламента
 Не можах да мина по червената пътека Laughing

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 13:27 от Ivllin

# 571
Привет девойки Hug
Лека да ви е седмцата Hug
Ивлин, хубаво пътешествие сте си направили. Както описваш положението сега е много интересно.Навремето когато убиха Чаушеско света остана втрещен от безцеремонноста и жестокоста проявена към жестокия. Но май новите власти си дават сметка какво може да им се случи ако на народа му дойде до гуша. newsm78
Така, имам въпрос, ще се спретва ли тази година национална среща, къде и кога. Питам защото си готвя пътуването.Аз смятам да пътувам  между 24.6 до към 24.7. Лично на мен ще ми бъде много удобно между датите 28.6 до 8.7 по ред причини. Моля помислете, дайте предложения, оферти, ако има желание разбира се Embarassed

# 572
Привет ,привет!
Благодаря ви на всички момичета,които ни поздравиха с ММ за годишнината! От вашите усти - в божиите уши!

Честито със закъснение на имениците Мая и Бори на Танчето!
Живи и здрави да са новите християнчета на Грети и Ричко Hug

Много сте се вихрили по градове,села и паланки Grinning
Кой с работа ,кой  на екскурзии - или кой ,както е решил.
Ние пак  и отново - мноого работни.Вчера изцяло ден посветен на агрофитнес .Отделих малко време и  за цветя.Между другото сготвих няколко ястия,изядохме ги. Снощи разпратих насам,натам.После ние дообирахме. За довечера - не съм измислила още. Върти ми се една запеканка с тиквички и картофи. Оставила съм си 3 тиквички  по тази причина. Ще видим. Ако остане време.
Простирах,прибирах,гладих  по среди нощи - по 1-2 дрешки за днес и утре .
Никога не ми остава време да седна и да изгладя ,това което ми се иска.
Все на парче. newsm78 Може би като се пенсионирам? newsm78 newsm78 Grinning
Правих се на хубава. И накрая наистина ми писна. Изтрих стария лак .Не се лакирах и днес съм "натюр" Grinning
Ами ,че то беше станало почти 1 чИса.

Фло,Иви - съвестно си преписах  "илачите" ,за афти- за когато потрябват.
Благодаря ви.

Фло - хубаво брат ти избърсал прозорците. Ама моята сестра - не иска Joy hahaha
Щото и аз не искам де  Joy
А след оня деншните дъждове с пясъци - не ми се говори как изглеждат.
Дано на Гергьовден сколасам с тях.
Яне не се кахъри с мамината къща. Когато можеш.Зор нямаш.
А за другото село и аз така ще ти кажа - не съжалявай.  Hug

Танче - радвам се за внучката ти ! Боже - кога порасна и това дете ? Да ви е жива и здрава Hug

Спомням си бала на Анита - голямата щерка.Беше на 24 май. Гости у дома - уж най-близките,уж нямаше да правим такива събирания  и т.н. - олеле 20-30 човека се събират.
И мама свекърва пристига със свекър ми от предния ден да ми помага.
Не ,че съм искала помощ ,но така решила.ЍДобре дошла !
Дойде денят 24 - аз от ранна утрин топуркам и донагласям софрата.Всеки от родата - със задачи  .
Фризьор за Ани ,дрехи  и т.н.
Мама свекърва - акъл да ти даде "махна няма".Мен ми е изнервено и притеснено. Тя - това,онова.
Че като се ядосах. Извадих една бутилка  от хладилника. После разбрах ,че е ракия. Joy Joy
Налях си  в една чаша - и на екс.
Ей - уплаших я явно и спря да дава съвети Joy hahaha Joy

Не ,че не помогна  и тя жената де.
Та така- покрай празниците има и такива случки Grinning Grinning

Пак се отплеснах.

До после момичета Hug Hug Hug
Приятен и спокоен да е денят на всички Hug Hug

# 573

Ивлин, хубаво пътешествие сте си направили. Както описваш положението сега е много интересно.Навремето когато убиха Чаушеско света остана втрещен от безцеремонноста и жестокоста проявена към жестокия.  
Кари една от причините за убийството на Николае и Елена Чаушеску е именно заради тази жестокост към обикновените румънци които са изкарали на гърба си  глада и мизерията  заради заемите на Чаушеску да може да задоволява имперските си капризи.По тази причина след демократичните промени през 1989 г. в страната се появяват напълно сериозни предложения сградата да бъде срината със земята. Надделява практицизмът и тъй като изпълнението на проекта е в твърде напреднала фаза, държавното ръководство на Румъния решава да запази и довърши построеното и практично да попълва касата като го предостави срещу заплащане да бъде разглеждан.

# 574
Здравейте мили приятелки !
Вече съм си в къщи. Снощи късно се прибрахме ,душ и в леглото.
Прекарахме една прекрасна екскурзия. Всичко ,което видяхме , не може да се обясни с думи , а трябва да се види.
Запечатала съм всички посетени места ,но снимките са във ФБ .Тук също  ще пусна няколко за тези ,които нямат ФБ.
Скрит текст:
Метеора-на гръцки "Висящи във въздуха "-Уникално творение на природата ! Голям манастирски комплекс в централна Гърция- 9 запазени манастира ,от които функционират 6. Построени на върховете на високи скали.

Едеса(Воден)- намиращ се в цетрална Македония-град на водопадите и зеленината.Водопадът Каранос , който пада от 70 м височина

[imghttps://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11204888_915340648509801_7795467549677615094_n.jpg?oh=50cbe389e6bdb35a4bb385e752be1583&oe=55E0109F]http://[/img]

Солун-Крепост Ептапиргио-старата част на града

Тук поливаме нашата годишнина

Благодаря ви мили приятелки за прекрасните пожелания ,които сте ми направили за годишнината ни !
Почерпете се за наше здраве !

Спирам ,че внучката се върна от училище и ще й слагам да обядва . После ще чета .
Прегръдки от мен !

# 575
  • София
ЗдравейтИ....

По поканата на Фло реших да надзърна Wink

# 576
Хей, Лусwelcome
Ти кой си в "афтамбиля" - с черната, или с бялата забрадка? И двамата" старци-разбойници" са готини.
Давай виц и визитка, плс.
Апропо виц. Знаете ли, баби мили мои готини, че срещу СУ, на тролейната спирка, има табло, което разказва детски вицове? Много им се смях. Ето един:
Баба:         Ставай, Иванчо! Будилникът звъня вече 5 пъти!
Иванчо:      Кажи му, че ще му звънна обратно като се събудя.   phoneuu

Момичета, кой знае нещо за Яжка? Мамси, Фло, пишете, ако щете - на лични.  newsm78 #Crazy

Струва ми се, че тоз четвъртък пак е време да се съберем, по стара традиция. Домъчняло ми е - от толкоз празници... Пък следват и още.
 newsm19 lalalala newsm18

# 577
Лус, добре дошла Simple Smile
Здравче, говорих с Яжка по телефона, добре са всички ,тя се радва на сина и внучката, очертава се да остане по задълго вероятно, но има доста отпуска , която ще използва. Нета им е много слаб и се затруднява да влиза. Изпраща на всички много пздрави и целувки Hug

# 578
  • София
Започвам със виц:

Седят две бабички, пият кафенце...
Едната пита другата:
- Маро, каква е твоята мечта?
- Искам кентавър...
- Какво е това?
- Това е наполовина мъж, наполовина кон...
- Малииии, за какво ти е това чудо?
- Ами, помисли само... И мъж вкъщи, и добитък в стопанството...

Визитка...зад волана съм Wink
 Люси, 68 набор, от София, внуците нямам(май скоро няма да имам, ама мъжОт има Mr. Green Mr. Green Mr. Green), две деца (17 и Sunglasses. Понеже страдам от дъртизъм, Фло ме покани да види какви мацки са бабите в КГБ Joy

Обичам различни превозни средства:

# 579
luss  нищо ти няма ,ще се оправиш...Може да си на точното място шъ знайш...
А добре си ни дошла...

# 580
  • София
Привет красавици!
Влизам в темичката ни и вдруг...Викам, сигур са чалдисах, туй ни мой де е наш'та къща. LUSS ме насмете. Wink Казвам си, сигурно сбъркАх адреЗа. Пак съм кръшнАла към комшийките. А то surprise - LUSS дошла при нас, с тунингования си '' афтонобил''. Ами С приездом, дорогая. Hug Simple Smile Стой и при нас, ако ти харесва. smile3525 На мен при вас ми е приятно, посрещнахте ме радушно. Човек винаги има какво да научи от съседите Simple Smile

ЗДРАВЧЕ, ма къде видя две баби в " афтамбиля"? Или мойте здъркели са за смяна? Аз виждам LUSS с Ален Делон hahaha Не си разбрала нещо.

Момичета, аз полека лека възстановявам кръшната си походка. Ще ме бъде. На 6-ти заминавам сама на " дачата", да довърша започнатото.( колкото мога). ММ е на работа тази седмица, браточка също има ангажимент, та и сам войнът е войн.

Колега ИВЛИН, "разходи" ни из Букурещ, благодаря ти. Преди няколко години бях на конгрес на стоматолозите в Русе и любезните домакини от Русенска колегия ни бяха организирали еднодневна екскурзия с автобус, та разгледахме града и забележителностите. Красиво е!

ГЪБКЕ, ще те провъзгласим за най-красив герой на труда. Хем работна, хем красотна 4470 pletka А си те представих как си събрала очите на свеки с чашата ракия на екс Rolling Eyes Ами тъй де...

КАРИ, за сега си оставам само с мечтите за разходки. Лехите с пипера кой ще прекопай, ако аз забегна??? Wink Ако чуеш ЯЖКА, предай поздрави.

МАРИНКА, ако знаеш как съм завидяла на вашата компания, не на трапезата. Само на тази част с песните и танците... Е и на 100 години да стана, никога няма да се наситя на купоните, особено ако е имало руски песни, пляски и частушки...

БОРЯНЧЕ, твоя виц горе долу като този, дето някаква мацка влязла в Гинекологичен кабинет, съблякла се без покана, похендрила се на '' магарето" и зачакала... Дошъл някакъв, понадникнал, поразгледал и после казал, че доктора е в обедна почивка, а той е водопроводчик и ремонтирал мивката в кабинета... Joy

newsm78Дали пропуснах някоя мацка? Компенсирам я с  Hug Hug Hug

Отивам да пържа картофени кюфтета и да нарежа салатата. После ще си чакам гаджето Heart Eyes

ПП Това писание го мътя няколко часа. Поговорих със снахата, с дъщерята ( брей, затъжили се за мен), пациенти звънят, часове раздавам и когато най-накрая реших да публикувам, ти да видиш!!!
ЛЮСИ приятно ме изненада. И членският внос си платила, и с частушка ни поздравила. Девушка, огромное спасибо newsm51. Картофените кюфтета ще почакат, аз ще танцувам newsm68

# 581
  • София
Ето съм!
Лус, добре дошла! То и аз още нямам внуци, но се навъртам тук - тренирам.
Каролин, вие с Ани май сте се разбрали да ни ощастливите заедно. За софийска среща  сигурно ще дойдем двете да те видим.
За национална за сега съм пас - зависи от нея. Уж ще съм в отпуска да си видя детенцето, но и до работата трябва да се прескача.
Ама защо ли - според колегите по цял ден си клатя краката. А като искам заместник - не се наемат.
Браво на Яжка, да види Германия, да си почине при близките.  Нета там наистина е много бавен и слаб, но пък скъп. Нали съквартирантите на Ани бяха там мин. лято и съм в течение.
Габката, хубаво е ноктите да почиват от време на време.
Ивлин, много хубаво е в Румъния по снимките. И аз искам да отида, но от София е доста далече.
Луси, и по твоя маршрут искам. Ама няма с кого. Освен да ме вземете с вас другия път - ще слушкам и ще папкам много.
Светалчо, как е ММ?
Фло, как сама на вилата? Не е ли страшно сама жена ... Аз не се осмелявам, на 12 ет. ми е спокойно - няма кой да го щурмува.

# 582
  • София
Още се мотая из темите. Силно съм се затъжила, след като три дни не съм попипвала компа.
Картофените кюфтета още са на фаза полуфабрикат. Надявам се ММ докато се прибере все пак да сколасам. hahaha
АЙША, не ме е страх, но ми е пусто и празно, като съм сама. Зареждам Макаровия и лягам #2gunfire
СВЕТЪЛЧО, излекува ли си либето?

Забравих да се похваля. Купих си КРАЧКОМЕР - 19.90 лв.  tantrum   tiptoe Кеф ми да тичам, кеф ми бавно да ходя...

# 583
  • София
Фло, честит ти крачкомер! Да го ползваш със здраве!
И сподели от къде е, моля.
Картофените кюфтета сигурно вече са изядени. Но 1 съвет от мързеливата домакиня - аз ги правя във форми за мъфини. Лесно и не е мазно.
Пл. ги одобри за  мезе, не били за наяждане.

# 584
  • София

Ивлин, много хубаво е в Румъния по снимките. И аз искам да отида, но от София е доста далече.
Луси, и по твоя маршрут искам. Ама няма с кого. Освен да ме вземете с вас другия път - ще слушкам и ще папкам много.

Колко пъти ще ти казвам - айде!

Фло, къде зачезна. Взех да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт