КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 76 786
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Много сте мълчаливи днес. Сигурно цял ден се радвате на слънцето и хубавото време. От утре - пак захлаждане.
И аз доста обикалях по улиците.
Тану, къде замина пак дъщерята? Нали си беше дошла?
Джили, не знам дали ягодите ще растат на балкона. Но от собствен опит - може да засадиш краставички/корнишони/. Продават се на семена. Аз редовно си садях по това време и цяло лято си късахме за салата. Ани много им се радваше. В по-дълбока саксия директно слагаш 3 -4 семчици и поливаш често. Като поотраснат трябва да ги вържеш с панделки за простора. Те се извиват по панделките и растат, Лятно време с Ани не купувахме. В 2 сандъчета имахме посаден лук - и той вървеше добре и се гледаше лесно.
Опитните градинарки може да се смеят на обясненията ми - толкова си мога.

# 91
Супер си можеш,аз днес се чудя какво да го правя този двор ,писва ми вече. Просто нямам онези сили.

# 92
  • София
Хайде и аз да се разпиша. Като гледам, редиците ни съвсем оредели. Явно още сте преяли, препили, уморени от дългата серия почивни дни. Я се стягайте, че утре работа ни чака. Аз съм първа смяна. Като правило по празниците пациентите си чупят зъбите. Те ги чупят, а аз трябва да измислям какво да ги правя. Та и утре ще е нещо подобно.
ИВЛИН, ето, че научих още нещо, ама нас " старите " не ни касае. Забавление за младите Simple Smile
АЙША, едно време ММ отглеждаше в едно старо ламаринено корито и в тенекии от сирене домати, лук и магданоз на терасата и представи си, ставаха.
БОРЯНЧЕ, не мисля, че ще ѝ се предадеш на градината, ама ако ти е много - хвърли райграс да има къде да играят децата Simple Smile Виж как ти измислих какво да насадиш. Накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл Wink
ДЖИЛИиии, а обеща, че ще ни наглеждаш по-често днес...
Утре смятам да наруша всички забрани и да си изчистя къщата, че все едно торнадо е минало. Авгиеви обори ще изглеждат като аптека Joy
Хайде сега лека нощ, а утре нов ден-нов късмет newsm10

# 93
              Привет и от мен!  Laughing
              Без помощници ми беше трудно и гадно,ама с помощници направо луднах! Mr. Green Е,сега вижте каква баба съм - когато ги няма - лошо,като дойдат -лудница и за мен угодия - няма! Все ми е криво! Laughing С Неда месихме питка .По-точно машинката я омеси,а ние я оформяхме по начин видян във фейса.Голям мерак  Laughing Питката стана хем хубава,хем вкусна! Laughing Нищо,че кухнята и трапезарията бяха като зимен пейзаж  Mr. Green толкова брашно имаше навсякъде!
              Джили, слагай ягодите в саксийте и не се притесняват.Стават хем за украса,хем за цвете докато цъфтят,а и ягодки се раждат.Моите всеки ден търсеха има ли червенки! Laughing
              Днес изнесох цветята на терасите и което оцелее - да оцелява,което измръзне - ще насадя друго.Писна ми да прескачам саксии и сандъчета.Сега трябва да изнудя ММ да си изнесе разсада за чушки /отровно люти/ и домати дето ми е по первазите на прозорците!
               Лека вечер ,че се хоризонтирам пред ТВ-то и ще гледам "Капките"! Като казах капките та се сетих да се пУфаля с детенце - Мис Пепеляшка е ударила най-високия рейтинг  и детето е щастливо.Даже и днес отиде с кеф на работа!Нищо,че е още празник!Чакам второто предаване в сряда да видя как госпожата с диамантите ще влезе в обор! Mr. Green Понеже знам горе-долу съдържанието изпитвам и тъга за обикновеното момиче!Бедността не е порок,но си е мъка!

Ей,няма ни пък накрая се сблъскахме на входа! Laughing Давам път на Борянчето и да действа по-леко с градината,а след това на Фло и аз подкрепям нейната идея - хвърляй райграс,че да има къде да играят дечицата!

# 94
Здравейте  и от мен , мили  приятелки ! Hug
Тези дни се нашетахме , наготвихме , преядохме с какво ли не. Днес след 15 часа  си дадох почивка.
Поне една седмица няма да се сетя за готвене.
Празниците минаха както си му е реда-хапване , пийване , а вчера  след като се наобядвахме отидохме за два-три часа до вилата. Ами то цветно , красиво ,  славеят е пристигнал в нашият двор,,лястовиците  също. Набрах си единкрасив букет  от лалетата и нарцисите ,че и в къщи да им се порадвам. Лапад една торба набрах , пресен джоджен и днес за обяд сготвих лапад с ориз.
Тути беше в Пловдив с нейните момичета ,Дая също , но за мое голямо съжаление не успяхме да се видим поради мои семейни и предпразнични  ангажименти. Оставихме за днес , но пък се налагаше да си тръгнат по рано .  Дай Боже  в близките месеци да се видим.
Дидиа , успех на твоето момиче !

Ето малко снимки от моята пролетна градина.
Скрит текст:
[imghttps://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11148461_905622499481616_3128919599881751591_n.jpg?oh=d2ac1e5ff17ebc5b59890ae510ee1583&oe=55E4917E]http://[/img]  
Приятна и спокойна нощ ,а на работещите спорна седмица !

lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss Kissing Heart Kissing Heart

# 95
  • София

Добра ви вечер, милимоички!

Христос Воскресе! Воистину Воскресе!

Три дни яли, пили и се веселили - това май видях по снимките. Омесихме и изядохме козунаците, ошарихме и избихме яйцата и започваме Светлата седмица!  Да сме живи и здрави и да посрещаме още много такива великденски празници!

Цели 85 поста имам да чета, но минах само на верев. То не бяха яйца, то не бяха цветя - от хубави, по-хубави! Окото ми се напълни с красота, но утре ще ви чета и разказвам на дълго и широко!

Да не остана назад  - днешният ми подарък от деди, от високите планински баири.

Лека да ви е нощта!

# 96
Днес ми е по-добре, трети ден пия антибиотик, нямам температура, почти не кашлям, но не съвсем и утре се надявам да изляза.
В Читалището на кв.Галата, ще има изложба на козунаци, яйца, Великденски украси и ръкоделие- плетиво, бродерия...... Участват пенсионерки от двата квартала, едно дружество сме, всяка година се провежда на техен терен.
Аз не участвам, но редовно присъствам, канят свещеник, който освещава трапезата, разказва интересни неща свързани с Христос и празника, има дегустация, после ще има концерт, нашият хор ще участва.....

Докато бях на Националната среща и докато боледувах, доста страници сте изписали, успях да прочета пропуснатото,
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, ЗА ПОЗДРАВИТЕ И ПОЖЕЛАНИЯТЯ КЪМ ДЪЩЕРИТЕ МИ РОСИЦА И ДИЛЯНА ПО СЛУЧАЙ ЦВЕТНИЦА! Heart Eyes Hug Two Hearts
ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА, ДРЪВЧЕНЦА, БИЛКИ, ХРАСТИ И ТРЕВИЧКИ!  newsm10

ЛЕКА  НОЩ !

Който забравя, се връща да допише! Joy

Дидия, поздрави на  дъщеричката ти за предаването и на мен ми хареса!   newsm51
Дори съжалих Мис Джуки, че попадна в толкова запуснат район на България! Един калдъръм пък да нямат, а тоалетната, ужас! Мизерия! Малко ме подразни парадирането с 500 лв. разход на ден, ама беше много усмихната и добронамерена. Приятелките й също, докато момичето от село не ми се видя много искрено- не би сменила начина си на живот с тоя на Миската, дали да й вярвам?!
Дърва ще ми цепи при наличието на мъж, пък в къщата й ......., не личеше че жена живее там!
Хората па селата били по-...... вятър и мъгла, как чакаше момичето някой да я вземе, да й помогне......
Как пък едни обувки някоя селска мома не й предложи..... сеирджии!
Екипа как ли е живял в тази мръсотия!?
Ще чакам следващия епизод.  Laughing
Дано да е по-ведър!

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 01:30 от Taни-та

# 97
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро в първия работен ден след празници и ваканция! Как не ми се ставаше тази сутрин! Ама сега с кафенцета се разсънвам. Да предложа на всички:

Хайде да е успешен денят!

# 98
  • София
Добро утро ЯНЧЕ, добро утро на всички. Simple Smile
Пийвам си каЙвето и политам afwitch
Успешна седмица wavey

# 99
  • София
Добро утрооооооо  newsm44

И аз изпих кафето и трябва да се стягам. 

# 100
Добро утро,Янче,Фло,Римар!
Пожелавам ви един усмихнат ден!

# 101
  • тук и там
Христос Воскресе!Воистину Воскресе!
Да сме здрави,да носим в сърцата си много обич и топлота!
Честити да са всички имали повод да празнуват.
Здраве късмет и щастие им желая от все сърце!
 Снощи се завърнахме,оправих багажа,пуснах пералня и рано,рано си легнахме.
Изкарахме си много хубаво в Бургас,а и времето беше с нас.Изпратихме Петя на лагер в Боровец и с Ванко бяхме само по разходки,детски кътове и всичко което пожелае.Баба и дядо му угаждаха във всичко,а ние бяхме най щастливи че прекарваме по цял ден с детето.
Днес ще ходя да записвам час за зъболекар,че на 16 ще се маха лекарството и може би ще правя мост наново.Голяма мъка е само на кисело мляко съм и на супички.
Ама ша съ оправя.
Успешна нова седмица и добро настроение!

# 102
Хpистос воскpесе!
Добpо утpо в новата тема.

# 103
# 104
Привет девойки  Hug
Тук е странно време. След силните и проливни  валежи и градушки през последните няколко дни, сега слънцето пробива, но все още не е горещо като миналата седмица. Но пък е приятно, ни за връхна по топла дреха ни за фанелки.Де да беше така цялата година.
Люси много красиви цветя си садила и набрала  Hug При нас портокалово то дърво , засадено преди няколко години и което за първи път даде плодове миналата година е толкова избуяли че клоновете му допират земята. А и така е нацъфтяло с едни розови и бели цветенца че е красота. И странно, но се носи във въздуха аромат на салкъм  newsm78.
Да ви пожелая хубав и спорен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт