КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 76 789
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Макар и със закъснение - Честито Возкресение Христово!
Здраве и късмет на вас и семействата ви! Щастие и благоденствие! Да има повече любов , светлина и добрина в сърцата ни ! Живи и здрави, усмихнати и позитивни да сте всички
С огромно закъснение поздравления на всички илали празници през тези дни – именни и рожденни дни – да сз здрави , щастливи и късметлии!
Еega mega,честито ви християнче!Да расте благословено и щастливо!Бог да го пази и закриля
Служебни благодарности на дежурните дружки , които са “поддържали огъня “ в къщичката ни , докато ние сме се развявали на някъде.И въпреки това много красоти сте показали  , много хубави думи сте казали . За да не повтарям , се присъединявам към всички пожелания и изказвам поздравления за всички ваши творения /направени с много любов/ . За да приключа темата , да споделя и част от нашето настроение:
Скрит текст:

# 106
Без да искам натиснах"Публикувай" , но може би е по добре - да е по-малък поста.Продължавам
/Терзае ме проблемът с качването на снимки. Прочетох , че някои сайтове не поддържат дълго качените снимки (изглежда на такъв съм попаднала миналия път) Исками се пак да опитам и евентуално да търся друго решение/
Скрит текст:

# 107
отмъкнато от фейса Naughty

# 108
Първи досадник пак е тук .Моля извинете.
Репетирах качване на снимки в албум /дано и те не изчезнат/ .Та снимките с лалетата ги качих в албума , който иска , може да ги види
Малко мисли и размисли :
Тези дни все пак успявах да поглеждам с едно око в къщурката ни.

Бор-яна , впечатли ме с “... Не спирам да си повтарям напоследък-не мога да спася целия свят ,не мога да го стопля. Дистанцията трябва да се спазва ,само малко хора може да се допускат близо. И все пак  на една ръка разстояние. Другото е вредно за всички участници.Не искам да е   така ,винаги съм харесвала хора , които те допускат да докоснеш душата им. Но само съм милвала душите с очи ,не съм бъркала с мръсни ръце ,много съм се пазила....” 
Също така много благодаря и за споделените филми. Снощи , много уморена ,гушната в леглото , много добре ми беше с тях . А пък за градината /Фло ме е изпреварила - и аз съм същоте мнение/ Ние /т.е ММ/в началото гледахме всичко – домати, чушки , лук , грах  , зеле, картофи , дини /по 20-25кг/ , но сега ни мързи и насадихме овощни дървета и ни е много по-рахат . Един райграс решава проблема

Тану е коментирала нещо по църковните въпроси. Тези дни и аз се вълнувах , по-точно ядосвах /дано не прозвучи грозно/. Уважавам и почитам религията , но бях учудена и възмутена от поведениетo на попа в селота /Според мен така няма да привлекат хората към вярата/ Споменах , че наш приятел почина в четвъртък вечерта. Попът казал , че този ден /петък/ е уморен и затова в събота ще го опее /все пак не съм сигурна дали няма някакво правило , защото беше разпети петък /. Така ми казаха хората. Та в събота беше погребението . Дойде много важен с час и половина закъснение . Гледаше отвисоко и снизходително “раята” . В черквата само сложиха ковчега /хората продължиха да влизат , купуват и палят свещи/ и той вече си “пееше песента” – мърмореше /колкото да отбие номер/. Мисля си , че всички тези ритуали , би трябвало да имат по-друго значение. Ако и на други места е така , според мен е лошо /До преди няколко месеца имаше друг поп , но той се разболя. Беше много амбициозен и /в добрия смисъл/ надъхан . Попадията беше организирала мини хор от 3-5жени и на разни ритуали /напр. Кушията на Тодоров ден , Георгиовден и др./ винаги пееха и ставаше по-тържествено . Сегашния пее само на бизнесмени – срещу пари

# 109
Чак ме е срам – само аз пиша /не ме четете/, но продължавам тренировките с качване снимки в албум.
Отдавна ми се иска да споделя една от красотите , с които съм се срещала – Залезите в Санторини. /Качих снимки в албума/
Скрит текст:

За мен беше непозната и интересна историята на острова /много по- различен от другите острови, покрай които минахме при 8-часовото пътуване с ферибот / От това образувание на острова са се получили и неговите характерности./ето мои “записки”/
“...Допреди 3600 години на това място се е издигала висока островна планина. Някои историци твърдят, че е надвишавала с 3 километра морското равнище. В един момент планината просто се е взривила. Причината е супер-вулкан, довел до заличаването на процъфтяващата тогава Критско-минойска цивилизация и до появата на първите митове за Атлантида. Изригването е забелязано от представители на всички съществуващи тогава древни култури по Средиземноморието, а отломки от хиляди кубични километри земна маса, вряща кал, разтопени скали и лава са намерени навсякъде по крайбрежието на Средиземно море. /тътенът се е чув и в Норвегия/ . Чудовищно цунами е помело де-що цивилизация, живот и култура са кипели тогава из цикладските острови в Егейско море. Предполага се, че о-в Крит, намиращ се в непосредствена близост, е бил пометен от зловещa вълна, висока стотици  метри. На мястото на взривената планина се е образувала огромна кипяща дупка с неизвестна дълбочина, която постепенно се е запълнила с морска вода. Полуразрушените стени на морския кратер днес формират архипелаг Санторини, заемащ полукръгла форма около калдерата („казана“).

По върховете на стръмните отвеси около казана започва да никне типичната цикладска архитектура довела до появата на редица модерни курорти в наши дни … Любимо място за наблюдение на залеза, за предложения за брак, за меден месец и за фотографи, пред чиито обективи в мистичната тишина на спящия вулкан по залез се мотаят световно известни фотомодели.
В средата на калдерата, с течение на времето, се появява нов вулкан – Неа Камени – много по-„културен” от стария. Още от Римско време насам той периодично си изригва, произвеждайки нова земя, но без да застрашава жителите на острова.... Гледането на залези също е едно от любимите занимания на туристите, а най-подходящото място за целта е градчето Ия /Оя/, с неговите тесни, криволичещи между къщичките в стил „планетата Татуин” пътечки, проходчета, луксозни спа комплексчета, миниатюрни църквички и тераси с цветя, надвесени над калдерата, с гледка към потъващото в морето слънце зад спящия вулкан. Всички, като дойдат на Санторини, стават сън-гейзъри.
“... Най-посещаваното и според някои най-красивото селище на острова - ИЯ / OIA /  - градчето има уникално местоположение върху ръбест нос над калдерата и това гарантира от всяко кътче невероятна гледка към безбрежната морска шир, където слънцето танцува над водата и рисува своите емблематични залези.
Казват, че на остров Санторини, се случвали едни от най-красивите изгреви и залези в света....Е,  споделям ви, като на свои хора, че не съм "клечала" така никъде по света  да чакам пропукването на зората или пък скриващото се слънце , и наистина станах свидетел на драматични гледки. И макар че слънцето залязваше чак към 19 часа, огромни тълпи с огромни стативи, и с още по-огромни фото-аксесоари се загнездваха часове преди това ,кой където свари и чакаха. Имах чувството, че половината японска нация се е домъкнала тук със своите високо-технологични апарати и снима ли снима.... Ама къде ли съм тръгнала и аз с гайдите, т.е. с моите скромни заложби и техника...?
Всъщност цял час преди и след залеза, слънцето изнасяше зрелищен спектакъл в пищни цветове. Емблемата на Цикладската архитектура - съчетанието на снежно белите къщурки или параклиси, с ярко сини куполи, дървени капаци, грънци.... всичко е простичко и семпло, но така докосва сърцето.....И като се добави и цикламеното на Бугенвелиите....просто разкош! Така че, остров Санторини ме захласна с "моите" цветове и просто не можех да му се нарадвам! Направо пощръклях да се кефя на тез бугенвелии в циклама и лила, разстлали се  нереално красиви по фасади и улици.....”.

На път /ние / за Оя погледнахме към отсрещния остров – вулкана , минахме през прелестните селца Фиростефани и Имеровигли . Доста се чудехме дали да ходим до Оя , защото беше облачно и си мислехме , че залезът няма да се види.?...
На някои от снимките се вижда човешкия поток , поел към “изходна точка” , откъдето да наблюдава залезът  . Ние се застопорихме до една мелница. Около нас беше много пъстролюдно /и романтично/ Постояхме около 2 часа /забележете “движението на слънцето”/, но не беше отегчително , напротив – много вълнуващо .
Дори когато си тръгнахме , шоуто на залеза продължаваше....

# 110
Иха ,голям си сладур,пиши си ,аз също обичам като има затишие  да го запълвам,така де ,кота поч
нат да пишат други им давам думата ,ама като не пише никой  що да не се възползвам. Понякога просто си разсъждавам ,може после да променя мнение,но за този точно момент на писане така съм го видяла. Нещо не ми се влиза в албум ама за залезите ще направя изключение  ,ако не съм забравила паролата ,че последно три дни се мъчих да си я спомня. Пиши ,аз поне те чета с удоволствие ,пъки  друг може да си признае. Нещо ми омръзнаха теми аз готвене ,яйца и козунаци. Искам точно такова за душата.

# 111
“Eкспериментът” ми показа , че след 3-4-5часа снимките изчезват ??? . Има ли някой , на който да му е ясно защо???

# 112
Иха Hug Христос Воскресе !
Аз и миналите снимки не можах да ти отворя и тези също.
 Качвай ги по друг начин. натискаш с десен бутон  върху снимката , излиза ти меню , кликваш върху Копиране на URL адреса на изображението  . Отиваш в полето за отговори където пишеш , кликваш върху втората иконка от ляво на дясно на вторият ред и ти излиза това (img)(img)  .Поставяш курсура  между тях - по средата , клисваш с десен бутон излиза ти меню , натискаш постави и готово. Много е лесно и бързо. Така и картинки разни си слагаш , каквото искаш. Защо се мъчиш по такъв труден начин
 Пробвай , ако имаш въпроси или не ти е ясно питай ме ,ще ти кажа пак до като ти стане  ясно и лесно.
Прегръдки от мен и успех миличка ! newsm10 newsm51

# 113
Иха влязох в албума и разгледах снимките които си качила ,благодаря ти за споделената красота .А Санторини наистина е райско място ,ти ми помогна да избера една от дестинациите за 60 годишнините ни,събирам оферти.
Снимките си стоят в албума ,ако имаш предвид тях че са изчезнали.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 17:24 от Ivllin

# 114
  • У дома във Варна
Здравейте дружки,
Иха и аз не виждам , ама имам и една друга молба как се прави тоси "скрит текст", че като публикувам нещо да не преча на тези, които не ги интересува. Благодаря предварително
Ето ги и моите произведения за Великден

Иха, като чета разказа ти за селския поп си спомням за разказите на Чудомир .....още са актуални.
Искам да ви благодаря за поздравите към моя малък внук! Благодаря ви! Hug

# 115
Ега Мега Hug Христос Воскресе !!
Аз гладя и от време на време сядам да си почина , та да ти дам отговор на въпроса ти .
Маркираш с ляв бутон това което искаш да скриеш и  кликваш върху осмата иконка на горният ред от ляво на дясно. Това е. Като задържиш мишката върху иконката и си пише скрит текст.
Великденските творения са ти големи красоти. Малкото ти християнче е голям сладур ,като го гледам как уверено върви и с поглед целенасочен...,ноооо с бибата в уста.. hahaha
Иха   и аз искам да ти кажа ,че големи красоти си пувликувала в албума и много хубави неща си писала. Удоволствие ми е да те чета!
Аз разбирам ,че Иха има проблем със снимките, които ги пуска в полето за писане , а що се отнася до албума , снимките там са си на място и са прекрасни.
все забравям да ви пиша колко сте хубави и весели всички на срещите с Кари в София. Поне пет пъти съм ви разглеждала и съм се наслаждавала. Яжка така мило и доволно се усмихва. Личи си колко е щастлива...
Ставам да довърша гладенето , после пак  ще се включа. Остана ми още малко 1ironing ,че ракиено време настъпва и ММ чака салатката. hahaha 1dating Wine Glass

# 116
  • София
Здравейте, чак сега сколасах да седна. Докато се оправя с битовизмите, около мен.  #Crazy
Ама пък днес ми е ужасен ден - с разни неразположения стомашни за мен, със сръдни и ревове за Влади и така. Провали ми се  малко хубавото великдеско настроение. Ама, ще се оправим. То, детето беше ОК като го взе дядо му от училище, бързо му минало. Остава и аз да се стегна, ама сигурно ще да е утре.  Mr. Green

Иха, прекрасни разкази и снимки (видях ги когато се виждаха) си ни показала и разказала. Санторини и за мен си е една мечта. Дано да я реализирам някога.  

Първо, да честитя рождени и имени дни на всички, празнували тези няколко дни - близки и роднини. Да са живи и здрави най-важното, и да се радвате и обичате дълго време!   bouquet

Да ви разкажа за нашия Великден. Бяхме с Влади и деди на вилата, но гости, макар и в спа-хотела наблизо бяха Йойо и Здравчето. Е, това се казват игри до насита, плуване, футбол и гонене до насита. И белички и сръдни, и смях. Това беше рай за малчуганите, да му мислят от днес нататък. Времето от хубаво по хубаво, птички пеят в гората, въздухът чист като кристална капка. Ех, как не ми се връщаше. Децата нападнаха дядото, пък той им угаждаше много. Здравчето пък след плуването ги занимаваше и играеше с тях и им угаждаше. А пък аз  в туй време нещо се опитвах да пооправя туй онуй из къщата, дето цяла зима е била изоставена.  Е, посетихме един зоокът в близкия хотел ресторант Езеро - ами да ви кажа там атракцията е голяма. Толкова животинки на едно място - два пухести зайковци, гълъби, красиви патици, плуват в езерото, истински елен с доста рогИ и сърничка мила. А ако знаете как еленът ухажва сърната. Спомних си за разказа Мерак на Хайтов. То, това животните са голяма работа в ухажването! Ние, хората, ряпа да ядем пред тях.

Ето и част от ухажването

Скрит текст:

Тъй, в игри и закачки минаха четири дни и от днес всеки накъдето е. Но, все пак тази седмица е кратичка - само 4 дни, ще се изтърпи, нали?
Подновявам си искането на следвеликденска софийска среща. Нищо не казахте, софиянки? Само Флото подкрепи идеята.

Хубава вечер, момичета от мен.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 20:45 от marina_vladi

# 117
  • София
Ето съм и аз.
Днес най-неочаквано ми се отвори парашута и с ММ, и сина отидохме до вилата. Постояхме само час, че беше облачно и ветровито. Като гледам цветята на Луси и нацъфтелите дървета - красота. При нас едва са напъпили лалетата и нарцисите, а дърветата още си мислят, че е зима. Така е при нас. Планинско, студено. Есента не си изрязах розите, та сега това ще е една от първите ми работи. Доста са измръзнали, а уж не беше много люта зимата. Надявам се да не са загинали. А колко копане ме чака в цветната ми градина... не ми се мисли. Сега няма да го мисля. Като му дойде времето.
ИХА, пиши миличка. Интересно е. Разгледах лалетата и залезите в Санторини. Снимките показват толкова красота, а какво ли е на живо?
Преди много години гледах залез в Хартум ( от самолет ) Е няма такава красота. И досега не мога да го забравя, а са минали 43 години. От тогава имам определение за цвят - залез. Невероятен и неописуем цвят - оранжево, динено. Божествено!!! Пак тогава, пак от самолет гледах раждането на деня над Кайро. Също много красиво, но ако трябва да избера м/у изгрева и залеза, коя гледка е по-красив, избирам залеза. При изгрева цветовете избледняват, а при залеза се сгъстяват. Фантастично е!!! Ех, къде ме отнесоха спомените...
ЕГА МЕГА, много хубави кифлички си направила. Предполагам, че са и много вкуснички. Прати малко в темата Wink
КАРИ, а аз си искам от Ега Мега кифлички Embarassed Лелееее, срам.
Хубава вечер момичета Hug

ПП МАРИНА, ЛУСИ, сега ще ви чета. Simple Smile

# 118
  • София
Добър вечер. Като ви чета ви се радвам за прекрасните места, които сте посетили-някои сега, други преди години. Но тези спомени остават завинаги.

Преди малко се правих на водопроводчик, но неуспешно. Сетринта нямаше нищо, прибирам се и виждам как сифона на мивката в банята се е самооткачил, винта явно вече е изгнил от ръждата, сигурно и мястото, където се навива. Е, нищо не свърших, ще трябва да търся чаркове. Само се моля да са универсални, че иначе не ми се мисли. Оплаках ви се, че да ми олекне.

# 119
  • София

Да не се редактирам отново пиша.  Laughing Пуснах малко снимки в албума. Днес е явно ден за снимки, а може би и утре. Heart Eyes

Фло, като пишеш, че при вас е студено, същото казвам за Кц. Само преди седмица там е имало метър сняг, едва са излизали от улицата при нас, щото никой не я разчиства, няма асфалт. Има няма 5 дни са това. А от онзи ден и помен от сняг няма, пече силно слънце, хората дори и по къс ръкав.  Heart Eyes

Римарче, дано поразиите не са такива, каквито ги мислиш.  Peace

Вече ви казвам лека нощ с нещо за душата и порция смях.

Общи условия

Активация на акаунт