КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 76 963
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Хей, милимоички!
Честит Великден!

easter easter easter

Докладвам: всички писани яйца са изпотрошени! Мога и да ги снимам, ама не мога да ги кача, вече толкова години станаха...

Пращам с много обич КОШОВЕ С ЦВЕТЯ, БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ И ТОПЛИНКА за всички празнували от Цветница насам.
Замотах се, дружки, та ме отняма известно време. Простете ми! Но пък съвестно изчетох всичко и се къпах в светлина, красота и радост от постовете ви.
А Великденът ми беше благодатен.

love001 newsm44 newsm62

# 121
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утроооо! До сега четох постовете ви и се наслаждавах Hug Вчера нещо мамата не ме пускаше и не можах да вляза. Но сега ще се отчета с кафето. Заповядайте:

# 122
  • София

Добро утро! Хайдеееее, ставайте, разбуждам ви с нещо бързичко и весело  hahaha

и със стих

Скрит текст:
АЛЕКСАНДЪР ГЕРОВ

ЧУДО

От всички чудеса на този свят
най-чудното е туй, че ний живеем.
Усещат наште ноздри аромат,
слуха ни звучни гласове люлеят.

Изпълнени са нашите очи
със много образи, с безброй картини.
Ний пеем и се смеем, и мълчим;
ний страдаме, а после сме щастливи.

В стаените сърца като в албум
са подредени блянове и страсти.
И вниква всемогъщия ни ум
в различни тайни, в глъбини прекрасни.

Виж, старците стоят пред своя гроб –
не страдат, не копнеят, не въздишат,
но пак се вслушват в чудния живот,
усмихват се едвам и сладко дишат.

Бъдете здрави, милимоички и денят ви да е усмихнат!

# 123
ДОБРО СЛЪНЧЕВО ПРОЛЕТНО УТРО !
Бъдете като него усмихнати , засмени
[/size][/size]Марина , благодаря , благодаря , благодаря ! Рано сутринта си взех дозата наслада . А пък музикалния поздрав ме стисна за гърлото. Уникална е комбинацията от любимата ми /ни – с ММ/ музика в такава обстановка . Поздрави и от ММ – изгледахме и изслушахме я заедно.
Предлагам да обявим Marina-Vladi за култур-трегер на групата.

# 124
Добро утро и от слънчева Варна!

Тази сутрин се замотах ,но вече съм на тръстиката.
Иха, тя Маринка си е нашето поетично ГУРУ smile3523

# 125
Не исках да досаждам и имах намерение да намеря място /Четох , че трябва да си направя блог и там да слагам снимките си и когато ми се наложи да ги вземам от там/ , но при сегашния ми опит снимките се качиха пак в албума на КГБ . Така , че ако някой ги види , да знае , че са от мен. “Борбата” продължава ... Имам един любим израз , който ми помага в такива случаи :
Скрит текст:
През далечната 1973г  /4-ти за 5-ти курс студентка/ бях на стаж в Новосибирск /СССР/ Това беше едно от най- неочакваните и хубави неща в живота ми . Никой нищо не знаеше за този град /може би и сега/ и се чудехме къде отиваме / юли месец ...?? сибирск??/ - дали да взимаме връхни дрехи /кожуси/? . До тогава беше забранено чужденци да преминават Урал. Ние /10 души/ бяхме едни от първите . Оказа се един огромен град /Хрушчов е искал да го прави столица на СССР , защото е в средата на СССР/ , с огромен “Академ городок”  /(може би заради него - затворен)/ . Малко като в комичен филм , но /след 7 чудни дни пътуване с влак/ бяхме посрещнати/неочаквано за нас/  на гарата с музика и всички почести като чуждестранна делегация . И като се почна едно обикаляне по предприятия , колхози , “Академ городок”, селца и т.н на “българската делегация” /Всеки ден вестниците съобщаваха , къде е била бълг.делегация/ ( цирк..) . Бяхме в тайгата , плавахме с кораб по р. Об /а аз почти преплувах Об , който е 2пъти по-широк от Дунав/ , Всяка вечер имахме културни мероприятие – концерти , опера , балет /с брата на М.Плисецкая/ , изложби  ( дори и пожарникарска) ... След напоителни банкети - до 2-3ч. през нощта играехме волейбол , защото тогава бяха белите нощи и наистина беше съвсем светло /уникално/. ( а се оказа , че е и много топло) . През целото време /редувайки се/ с нас имаше по няколко души . Чак към края се усетихме , че ни пазят да не ходим никъде сами /дори в магазин за сувенири / - такъв беше манталитета тогава /В тайгата гледам някаква огромна тръба – може би газопровод и си питам , какво е .”Не надо спрашивать”/
    Все пак макар и малко , но ни оставаше време да обменим “производствен” опит с колегите, който безкрайно много ми помогна в бъдещата ми кариера. Обучението там е на светлинни години спрямо нашето /за моята специалност/ . Те имаха огромни лаборатории, площадки и полигони за упражнения /аз чак там , като видях нагледно, проумях много от нещата , които бях учила – но само на книга/ . В този ред на мисли , ние изучавахме предмет “Строителни машини” и нашата практика по него беше , като се качихме на един багер в двора на института , всеки от нас дръпна по един път лоста и това беше.
    Та един следобед в Новосибирск се разрази буря. На другия ден при нас бяха /поредните дежурни/ две от техните студентки.И ги чувам да си говорят за снощната буря . Едната обяснява , че като заваляло освободила работниците и останала във фургона да попълни нарядите /Това за нас – тогава беше абсурд . Колегите там в 3-ти за 4-ти курс бяха пом.технически ръководители на строеж , а в 4-ти за 5-ти курс главни технически на обект – за което се изискват знания.. / Та нашата девойка , както си пишела , видяла , че водата подкопава изкопа и багерът ще падне в него и си казала :”Есть такое слово “НАДО!”-отишла и го преместила ...  Никой от нас не можеше да го направи .
Та този израз много често си го повтарям и ми действа мобилизиращо

# 126
Иха днес май само двете сме на вахта Laughing Интересни случки разказваш.
Има такава дума и при нас ТРЯБВА,но кой ли я долюбва.
За снимките направи си папка в твоя компютър  например в My documents,озаглави я някак СНИМКИ и там качвай всичко ,когато искаш отваряш копираш и пренасяш в друг пост

# 127
Хей девойки!
Не бива да оставяме без последствие зова на нашата Маринка за следвеликденска СВЕТЛА среща! Хайде, че от светлата седмица останаха само няколко дни. Давайте предложения.
 lalalala lalalala lalalala

ДО УВАЖАЕМИТЕ АДМИНИСТРАТОРИ НА САЙТА bg-mamma
Уважаеми дами и господа,
Явявам ви се с едно скромно и съвсем добронамерено предложение: моля, ангажирайте литературен сътрудник - коректор, редактор, на сайта. Делото ще спечели от това.
Предварително благодаря за разбирането и за отговора!
С почитание:
Гореописаната баба
 newsm27
П.П. В редиците на нашия Клуб ще намерите не една годна да заеме тази така потребна длъжност.

# 128
Скрит текст:
Lusi 60 , Ivllin , благодаря за готовността да ми помогнете .
Но това което научих до този момент е “Картинката, която искате да покажете, трябва да се намира в Интернет (не може просто да я имате на компютъра си, трябва да я качите на някой уеб сървър). За да покажете изображение в съобщението си, трябва да затворите URL-то към картинката с тага  - т.е... Не може от компютъра. Трябва да са качени някъде в нета/без значение в кой сайт/  и да сложиш линк към тях и тогава става копиране на адреса и публикуване по познатия начин!. Може да използваш сайтове като снимка.бг, албум.бг, radikal.ru или в профила си във Фейсбук.
Вие ми казвате :
Lusi 60 :  Качвай ги по друг начин. натискаш с десен бутон  върху снимката , излиза ти меню , кликваш върху Копиране на URL / аз точно това търся да направя– то ми изчезна/ URL адреса на изображението …. .
Ivllin:За снимките направи си папка в твоя компютър  например в My documents /имам я , но “Не може от компютъра. Трябва да са качени някъде в нета и да сложиш линк към тях.” /,озаглави я някак СНИМКИ и там качвай всичко ,когато искаш отваряш копираш и пренасяш в друг пост ( но ми трябва някъде да са създадени вече линковете за снимки)
Може би вие имате Фейсбук – там няма такива проблеми /така ми казва ММ/ . То и тук е лесно , но още не съм го уцелила “номера”
Извинете за досадата Продължавам да се «боря»

# 129
  • Кубрат/ Пишурка
 Иха, регистрирай се в Снимка.бг - най-лесно е! Пък и качени в интернета снимките ще ти останат за винаги. В противен случай при преинсталация на компа може и да ти изчезнат. Аз там съм събрала снимки от 6-7 години. Може и в DOX на АБВ. Там се влиза с емейла и паролата от пощата ти.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 14:12 от Янче-то

# 130
Янче-то , днес -сутринта се регистрирах в снимка .бг , но като качих снимките , те се качиха в албума на КГБ . Сега , подтикната от теб , пак влязох в снимка.бг и ми се струва , че успях.
Проба :

И тържествено обещавам повече да не досаждам

# 131
  • Кубрат/ Пишурка
 Досаждай, Иха и не се бой! Да не мислиш, че ние лесно сме се научили! Изкарвай снимката сама и маркирай отгоре адреса. После - по познатия начин - втората икона! А може и така:

http://qnka1956.snimka.bg/holidays/anji.810553

Така можеш да разгледаш всички албуми.

# 132
  • София
Я, днес мамата е добричка и ме пуска да си пиша. Вчера воайорствах само.
Иха, браво за упоритото учене. Вече са ти писали - снимка може да се сложи тук, ако е в някой сайт.
Освен снимка бг, има албум бг, прикачи/той бил лесен, казват/. Няма лошо и в КГБ албумите да ги слагаш и от там тук. И хич не досаждаш, поне на мене.
Здравке, добро предложение си дала. Но тук никой няма да го види. В подфорум Правила има тема за въпроси и предложения към Мама и Тати - пиши им.
Ега-мега, честито християнче!Да е здравичко и весело дете.
Дидиа, аз също харесах реалитито за Пепеляшка. Това е живота, 2 страни. Ще гледам и новите серии.
И друго мислех да пиша, ама май от снощи го забравих.

# 133
  • София
Ето ме, но нещо нямам ищах да говоря.

# 134
  • София
Ето ме, но нещо нямам ищах да говоря.
Нищо, ще си мълчим на различни теми.  Party
има и такива моменти

Общи условия

Активация на акаунт