КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 77 430
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ето ме, но нещо нямам ищах да говоря.
Нищо, ще си мълчим на различни теми.  Party
има и такива моменти

Hug Hug Hug

# 136
Здравейте! Христос възкресе!
Върнах се от екскурзията. Беше чудесно! Планирам следващата.
Сега се връщам да чета как сте изкарали празника.

# 137
  • София
ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ, ГРЕТИ Hug Добре дошла welcome Интересното е при теб. Разкажи къде бяхте, какво видяхте.
И на мен нещо не ми се говори. Много ми е мързеливо. Присъединявам се към групата на Римарчето и Айша. Хайде трите ще си мълчим, ако искат и други да заповядат. Hug

# 138
Аз отдавна се присъединих,толкова мълчаливо,че не го го и казах.Хареса ми идеята.Преди малко мълчах по една тема,която прочетох-Любов като копнеж и любов като възхищение.Приемам втората,да обичам душата на някого ,от възхита .Копнежите  ги няма. Минало бешало ,няма обект. Та по това мълчах.Не ми е редовен нета ,едно денонощие нямах никакъв ,та когато има.Изморена съм ,правя грешки ,и си създавам рабоата с тях.

# 139
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро! Едно мълчаливо кафе?

Thinking Hug

# 140
  • в малка спретната къщурка
Добро утро !
Пия кафето, правя разходка из нета, а трябва и за работа да се подготвя newsm78.
Нищо интересно около мен.Ежедневие ,както всеки ден.Нещо хлътнах по стари Български филми и вечер заспивам с тях.
Приятен ден днес !  bouquet  bouquet  bouquet

Дано успея да публикувам Praynig[/b]

# 141
Добрутро девойки мили Hug
И аз съм от мълчаливите.
А днес в 10 ч като завият сирените ще помълчи цялата страна в памет на  милионите ,загинали в Холокоста.
Щото от тях никой не възкресе.
Ще си помълча и аз.
А на вас хубав и приятен ден Hug

# 142
  • София
 ТЦ тц много мълчите. Аз използвам хубавото време и съм навън ,даже домашните пишем навън.
 Любувам се на пролетта ,дърветата ,цветята . Как да се затворя вътре?
 Вечер заспивам като пребита.  В къщичката като сляза ми е слаб нета
.Иха много красоти показваш,много обичам такива дълги постове. Peace
  Днес чакам орач да изоре половината двор ,че с тези дъждове  изостанахме с градинарството. Трябва да ходя и до личния лекар за направление,до кметството,за саксии. След обяд занимания и то деня минал . Пък и да се сложи нещо на масата довечера....

# 143
ДОБРО МЪЛЧАЛИВО УТРО !
Нека то ви донесе много мир и спокойствие

Присъединявам се към “Денят на мълчанието” с “нЕкои съображения” и мисли по този случай
Скрит текст:
Мълчание — Мълчаливост — Сдържаностот Уикицитат

Ако искаш да чуеш как душата ти пее, позволи на мълчанието да владее около теб. — Артуро Граф

Бог върши всичко, запазвайки мълчание. — Менандър

Всеки език има свое мълчание. — Елиас Канети

Всеки от нас има за какво да премълчи. — Аркадий Давидович

Да говорим се учим от хората, а да мълчим – от боговете. — Плутарх

Да изслушва – това е вежливост, която умният човек често оказва на глупака, но на която последния никога не отговаря със същото. — Пиер Декурсел

Да умееш да мълчиш – е често връх на мъдростта. — Пиндар

Казват, че природата затова е дала на всеки от нас две уши и един език, за да говори по-малко и да слуша повече. — Плутарх

Когато очевидците мълчат, се раждат легенди. — Иля Еренбург

Който знае много, е мълчалив; който говори много, нищо не знае. — Лао Дзъ

Който няма какво свое да каже, по-добре да мълчи. — Висарион Белински

Който си владее езика, често мълчи. — Станислав Йежи Лец

Колкото по-малко говориш, толкова повече чуваш. — Абигейл ван Бурен

Красивата жена мълчи красиво. — Венцеслав Константинов

Мълчанието е верен приятел, който никога няма да те предаде. — Конфуций

Мълчанието е добродетелта на глупаците. — Френсис Бейкън

Мълчанието е злато само за глухонемите. — Венцеслав Константинов

Мълчанието е изискана форма на събеседване. — Венцеслав Константинов

Мълчанието е по-старо от човека и ще го надживее. — Венцеслав Константинов

Мълчанието между двама души или смазва, или извисява. — Венцеслав Константинов

Мълчанието може да бъде най-тежко обвинение. — Менандър

Мълчанието на словоохотливия е опасно! — Венцеслав Константинов

На онези, които мълчат, не можеш да им отнемеш думата. — Станислав Йежи Лец

На човек са му необходими две години, за да се научи да говори, и шейсет, за да се научи да мълчи. — Лион Фойхтвангер

Най-грубата лъжа често се изразява с мълчание. — Робърт Луис Стивънсън

Най-желан събеседник е мълчаливецът… — Венцеслав Константинов

Не е все едно на какъв език мълчиш. — Венцеслав Константинов

Не красотата на жената е злато, а умът и мълчанието й. — Менандър

Не можеш да накараш мълчащия да млъкне. — Венцеслав Константинов

Нека този, който е дал, мълчи; да говори този, който е получил. — Мигел Сервантес

Неразговорчивите винаги ни импонират. — Мария фон Ебнер-Ешенбах

Никога не пропускайте добрия шанс да замълчите. — Уил Роджърс

Нито една произнесена дума не е донесла толкова полза, колкото множеството неказани. — Плутарх

По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения… — Марк Твен

Понякога мълчанието е просто израз на собственото мнение. — Валентина Беднова

Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш изслушан. — Станислав Йежи Лец

Той можеше да мълчи на седем езика. — Фридрих Шлайермахер

Скрит текст:
Поговорката “Мълчанието е злато”
В определени условия все още е така, но ми се струва, че в по-голяма част от случаите по-скоро не е. В дадени моменти наистина е по-добре да замълчиш ,ако усещаш, че каквото и да кажеш само ще стане по-зле. Например по време на спор, ако явно другата страна не разбира и няма желание да разбере твоята гледна точка и напрежението между вас стане твърде високо. Тогава може би е по-добре да оставиш нещата така и да не казваш нищо повече. Особено когато спорът е за нещо дребно.
Винаги е по-добре да премълчиш и обидите, които си на път да изречеш, както и думите, които биха наранили някой. И разбира се, естествено е да замълчиш и когато трябва да запазиш някаква тайна, колкото и в такива случаи обикновено да ти се говори най-много.
Във всички останали случаи обаче мълчанието никак не е злато. И е по-добре да изразиш мнението си, отколкото да го криеш, дори и то да се различава от това на околните.
В миналото не е било точно така и мълчанието наистина е било злато и дори много повече – често може да е значело живот. Имало е времена, когато всяко различно мнение или изразено несъгласие с по-горен човек се е наказвало. И от мълчанието и безусловното съгласие е зависело не само дали ще успееш да се издигнеш поне малко в живота, но и дали изобщо ще живееш. Вероятно такива времена са родили и тази поговорка.
Днес разбира се всеки има право да изразява свободно мнението си. Или поне на теория е така. Малко хора биха тръгнали да спорят по даден въпрос с шефовете си, дори и ако са убедени, че са прави, от страх да не изгубят работата си. А май не са и много шефовете, които биха допуснали някой да е несъгласен с тях. В този смисъл – да, мълчанието може да е злато, но заслужава ли си това злато всички компромиси, които си длъжен да правиш със себе си ежедневно?!
Не са много и тези, които биха защитавали мнение, в което вярват, но което е коренно различно от това на всичките им приятели. Повечето просто биха се съгласили мълчаливо. Но всеки път, когато премълчиш това, което мислиш, остава някаква вътрешна неудовлетвореност.
Най-вече не трябва да мълчим обаче, когато става въпрос за хубави чувства. Приятелство, благодарност, радост, любов, признателност, обич. Може и да си мислим, че другите знаят за тях и ги усещат, но често не е така. И тогава не мълчанието, а думите, с които изливаме най-искрените си чувства, се превръщат в злато и дори в нещо много по-ценно от него.

# 144
  • София
   Добро утро,момичета мили!
   Янче,благодаря за кафенцето!
   Определено съм от мълчаливата група и то не от скоро.Нещо не ми върви писането.Чета ви с удоволствие и ми пълните душата.Не е честно спрямо вас,но не ми е в природата да се отчитам с общи приказки.Напоследък и аз ,като Шпунц,съм все навън и влизам по рядко в темата.Има въпроси по които бих се изказала,но като е със закъснение и ми е неудобно да подновявам  наново въпроса.
    Иха,чета спомените ти от стажовете и се чудя аз в коя държава съм живяла и учила.
    КАГ,разказвай за екскурзията!
    Кари,вечна памет на загиналите хора.Тази част от историята ми е най-тягостна и зловеща.Чувствам вината на човечеството,че са го допуснали. Flowers Rose Flowers Rose
    Фури, старите българските филми са страст и на сина ми. Аз също ги харесвам.За по-новите не бих дала едно общо определение.
    Ега мега честито християнче! не помня дали не ти честитих вече,но по-добре два пъти! Да ви е живо и здраво и много да ви радва!
    Е,стана приличен пост.Не споменах всички,но пък ще ви прегърна всичките!
    хубав ден,момичета!

# 145
Ще проговорим,скоро...

# 146
  • София

Добутро мълчаливи и по-приказливи момичета!  Laughing

Изпих си мълчаливото кафе рано рано, сега пък присядам с по-слабо второ и с идеята да подредя разни папки в лаптопа. Много го натоварих гледам, и трябва да го поразчистя и преподредя. Да видим как и докъде ще я свърша тая работа.

Радвам се на тия, дето имат двор и са по цял ден навън. Липсва ми това нещо, макар че знам, че не се седи със скръстени ръце там. А бая работа пада.  Heart Eyes Но, въздуха, птичият хор, зелените морави - ей, това е привличащото. Heart Eyes

Грети, разкажи ни за великденското си пътешествие, а ако може и снимки ни покажи.

Е, Фури, Яжка, показахте се най-сетне!

Иха,  да те похваля още веднъж и като фотограф, и като разказвач.  Всичко е изпипано при теб! А, току-що прочетох и скритите ти текстове. Много верни слова!

Кари, поклон пред паметта на всички загинали в Холокоста! 

Хубав ден от мен на цялата група от близо и далеч, а аз няма да нарушавам мълчанието с излишно бърборене.

# 147
От мен чайче за настроение и лафче! Joy
Девойки, да не ви е "нападнала"пролетна умора? Нищо чудно, сега му е сезона! tooth
Като написах "сега му е сезона", пак се сетих за една леля на ДС.  Grinning
Казвала съм ви, че за всеки плод или зарзават, който произвеждала в големия си двор, все казвала на децата си "яжте дЯца, сега муЙ сИзона"!!!  hahaha
Нея отдавна я няма, но често си я спомнят покрай този лаф! newsm78

Заповядайте, да ни е сладко!     lalalala lalalala lalalala

Аз отивам в Клуба, днес е четвъртък, там трябва да говоря, че това ми е работата-задължението, ама ние сме много и доста приказливи, така че рядко ни се случва да мълчим! Laughing

След сбирката съм на рожден ден на хорист от хорчето ни, та ми се очертава един весел и не мълчалив ден! Joy
Само здраве да е! newsm10

Кари,  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose ! Тук всички ще замълчим! Hug

Хубав четвъртък и на вас!  newsm10

# 148
 Привет момичета Hug Hug
Благодаря за кафенце и чайче на Янето и Танчето Hug

Я колко много сме станали мълчаливите Embarassed

И аз чета. Веднъж обяснявах - вечер лаптоп-а е за ММ. Аз чета от GSM-а.От там не пиша. Изнервя ме малката клавиатура и т.н. newsm78
Не се оправдавам .Виновна съм.

Празниците минаха,заминаха.
И не мен нещо не ми се пише.
Работата ни затрупва.  Служебната и домашната.
Имам чувството ,че тази година не смогвам да съм в сроковете ,които съм си поставила.

Вчера изпратихме на сестра ми свекърва и. Добра жена беше. Животът не беше благослонен към нея и съпруга и.Не ми се разправя.Тежко е.

Приключвам за сега.
Приятен да е денят ни  на всички Hug Hug Hug

# 149
 Whistling newsm78
 newsm71 newsm55 washprostor clean
 dance dazzler1

Трудът е песен. Това искам да кажа. rotfImao Бачкаш, пееш и си траеш.
 smile3505

АЙДЕ БЕ! НЯМА ЛИ ДА ИМА СРЕЩА?!!?

Общи условия

Активация на акаунт