КГБ = Клуб на Готините Баби - 157.

• 77 435
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Хайде продължавам разказа След като разгледахме  Парламента тръгнахме към Синая и Брашов  които се намират в Трансилвания колкото отивахме към Карпатите толкова времето се намръщваше минахме край Плоещ голям индустриален град Плоещ значело град на дъжда и той не закъсня заваля и стана по-студеничко.,но в автобуса шеги и закачки .Следващата ни спирка беше Замъкът Бран-През 1212 година рицарите от Тевтонския орден построяват дървен замък с името , служещ като укрепена позиция по пътя през планинската долина за южна Трансилвания, използван изключително от търговците , за по-бързо прекосяване на Трансилванските Алпи.разположен до град Бран и близо до Брашов, е национален паметник и популярна туристическа атракция в Румъния. Замъкът е разположен на границите на румънските провинции Трансилвания и Влашко. Известен е още и като замъкът на Дракула,макар че това е поетическа измислица.Освен това има много мнения, че някога той е бил домът на Влад Цепеш, владетел на Влашко.Вътре в замъка има предмети на изкуството и мебели, събрани от румънската кралица Мария.Вътре са такива стръмни стълби че си помислих че няма да изляза от този замък  ха ха не можех да ги снимам защото направо ми спираше дъха .
Скрит текст:

Всичко е в сумрак защото си е тъмничко в замъка честно да ви кажа хвана ме клаустрофобията голяма теснотия

# 586
  • София

МАРИНКА, ако знаеш как съм завидяла на вашата компания, не на трапезата. Само на тази част с песните и танците... Е и на 100 години да стана, никога няма да се наситя на купоните, особено ако е имало руски песни, пляски и частушки...

Флоо, ако знаеш колко пъти си мислех да те набера и да ти пусна на живо поздрав. Обаче все се възпирах, че ТМ и брат какво ли ще си рекат като чуят к-ят мъжки хор да ти пее на ушенце.  newsm78 Не ми бяха достатъчно нотите.  hahaha  Апропо, уговорката от миналата година с китара и руски песни си остава!  Hug

И аз да кажа Добре дошла на Лус! Чувствай се уютно при нас!  Heart Eyes

Иви, благодаря ти за хубавия разказ из Румъния. Била съм там доста отдавна.  Heart Eyes

Луси, твоят маршпут е заплануван отдавна, по-специално Метеора. Иначе на водопадите в Едеса съм била.  Heart Eyes

Кари, за национална среща ми е много рано да кажа, за съжаление. По-голямата част от времето ще съм в Кц. Другите почивки още не са планирани у дома.  Heart Eyes

Гъбче, ти си я шашнала мама свеки с тая ракия на екс. Тя, кво да каже, жената.  hahaha

И понеже казах Кц да кажа на всички ви, че има отново оферта за Спа хотела там, нощувка, закуска и вечеря за 28 лева. Важи и за юни месец, ако някой изяви желание за почивка.

Айша, я, виж какви страхотни рецепти къташ. Картофените кюфтета не ги докарвам на форма, защото не искам пържени, а ги пека. И не стават хубави. А това във формите на мъфини ще се пробва.  Heart Eyes

Време е да ви кажа Лека нощ, не че ще ида да спя, ама да ида да нагледам малкия палавник, дето още ходи хремав и подкашля.

Нещо много ретро като нас.  Mr. Green

# 587
Нямаме телевизия и ще взема да попиша. На втория ден разгледахме Брашов времето беше дъждовно но надделяхме тези които казахме ще вървим под дъжда Брашов е разположен в Трансилвания, на около 160 км от Букурещ.През 1288 се споменава топонима Брасо в латински документ, намиращ се сега в библиотеката в Алба Юлия град в Трансилвания, Смята се, че това е първият запазен документ, издаден в Брашов.През първата половина на 15 век в града е основан български квартал „Шкеи“ (на унгарски: Bolgarszeg, „български кът“). Заселници са българи-строители в града, а впоследствие нараства от търговци и български бежанци.Брашов е свързан с българите.
В немската гимназия в града учи Васил Априлов.В Брашов е издаден „Рибният буквар“ на Петър Берон.Първо посетихме Черната църква известна и като църква на Света Мария,която е лутеранска църква . Построена е от трансилванските сакси и е най-голямата постройка в готически стил в страната.На камбанарията се намира шесттонна камбана, най-голямата в Румъния. Освен това в цървата има орган с 4 000 тръби.По-голямата част от външния изглед на църквата е създадена от рохък пясъчник, поради което резбите силно са пострадали от времето.Отвън има статуята на Йоханес Хонтер.Построена е около 1380 г. в готически стил. През 1689 г, църквата е била частично разрушена от пожар, унищожил голяма част от града.Стигнахме до старинния главен площад където е старото кметство превърнато в музей.Първоначално сградата е била наблюдателна кула, но с разрастването на града е превърната в кметство. Реконструирана е през 1420 г и оттогава важните решения за съдбините на Брашов са се взимали тук.Градът е бил германска колония и това очевидно е повлияло архитектурния му стил. Брашов и досега се рекламира и с немското си име - Кронщад. По времето, когато немците са владели града, румънските жители не са били признавани за граждани на Брашов, а православието е било извън закона в рамките на Трансилвания. След Втората Световна война, повечето немци, които не са били пратени в съветски лагери, са емигрирали в Западна Германия.
Румънците са православни
В Румъния, парите са уникални. Банкнотите са пластмасови и имат и прозрачен участък.
Вечеряхме в един ресторант в румънски стил, имаше певица и едно момче на йоника Певицата беше по-възрастна и от мен но пееше много добре абе като Лили Иванова отпред една голяма тетрадка с ноти и текст и пее Ту Тина Търнър ту Хулио Иглесиас  беше супер попита ни какви сме казахме българи те ни бикат бугари и ни поздрави с испанска песен представяте ли си една наша да не е научила но и е простено защото пееше яко И като започнахме да играем на дансинга беше щур купон не седнах докато си тръгнахме рок туист реге толкова добре играхме че управителката дойде да играе с нас Аз носих един диск, но не знаех какви хора има ,помолихме ги да го пуснем,браво че се съгласиха и изведнъж Бяла роза поведох хорото има си хас ,играхме от сърце после и право хоро управителката се хвана до мен и влезе в такт беше много хубава вечер.
Скрит текст:
Мамалига със сметана
Брашов

Старото кметство

Ето ме в най-тясната улица в Брашов 1м 10 см с чадъра

Черната църква

Градският площад

# 588
И от мен ДОБРЕ ДОШЛА Лус smile3525

# 589
Приятелки, благодаря за поздравлението и пожеланията за моето сладкишче-християнче!
Луси, добре дошла! Надяваме се да ти е приятно сред нас.
 Иви, от разказа придружен със снимки, направо се запалих следващата екскурзия да е към Румъния.
Маринке, без да съм видяла  името на певеца, веднага се сетих, че е Стефан Воронов. Хубавите песни от нашата ранна младост, песни, които си тананикахме, защото бяха мелодични и с хубав текст.
Фло, честит полезен уред! Мноооого км да изминеш с него!
Борянке, търпи душо! Ще дойде и твоят бабин час!
Лека нощ на всички!!!

# 590
Лека нощ момичета ,за черешката на тортата  на екскурзията Замъкът Пелеш ще пиша утре!

# 591
  • Кубрат/ Пишурка

Аз пък да кажа ДОБРО УТРО! След хубавите разкази  четох до сега  да предложа кафенце:

Добре дошла на Лус и от мен!

# 592
Добро утро момичета!Буна диминяца! Hug Laughing
Към кафето на Янчето нещо за настроение!
newsm68 newsm44

# 593
  • София
Добро утро, момичета!

Благодаря за топъл прием 

Благодарско за кафето на Янчето, за доброто настроение на Ивлин и на Фло, че ме покани (не си сгрешила темичката  bouquet)

# 594

Привет дружки!Добре дошла luss-бъди щастлива в темата а и в живота разбира се!
   Фло-много сте се трудили-по-спокойно-и нас ни чакат пак ремонти-но отлагаме-още мислено и насън сме в чужбина-и в България си е хубаво-как ни зоват Родопите-в тази връзка - хайде отдалеко да се действа за следващата национална среща с Кари-времето лети бързо.
   Вече сме на работа-свърши хубавото време...-вчера и днес-и утре пак почивка.
    Здравче-отпочина ли си-много са те развълнували младежите-чак ме стресна с разказа си-аз все си мечтая за допълнителна работа-гледане на деца-много е отговорно-дано идва по-скоро време внуче та с него да си практикувам.
    Приятен ден на всички и утре-приятен Гергьовден!!!

# 595
  • София

Привет, дружки мили!

И днес времето ще е с нас за разходки и сладки приказки.  Laughing

За национелна среща се сещам, че се предложи на една от срещите ни в София за Карлово. Мамси, ако още е тук и има време (ама тя май посреща внучето) да каже с две думи става ли там. Пък що да не става в това красиво градче? Друго предложение беше пак Витоша, май Морените, ако не се лъжа. Но, всичко това е в разговор между другото, идеи просто. Давайте други, ако имате.  newsm78

И понеже сезонът на нарциси преминава, поне при мен на вилата имаше още, ви подарям букет от самовлюбените красавци.

И макар да няма никаква връзка с нарцисите, или може би мъничко общо има, ви пускам популярна народна песен, пак от близкото минало.

# 596
Добър ден и от мен, мои искрени, предани, пламенни приятелки!  Hug
Маринка, бях я забравила тази песен на Ст.Воронов от моята младост, но какво нещо е паметта, пях със него!  hahaha
Е, не всичко си спомням от текста, но ..... доволна съм, с подсказки - попях си! fiuuuuuu
След обяд съм на репетиция, там ще пея повече! Laughing
Вчера в Пленарната зала на Общината, бяхме на концерт изнесен от Ансамбъл "Гоце Делчев" към Македонския дом във Варна, в памет на Гоце Делчев и 112 години от гибелта му.
Концерта беше чудесен, дори публиката пяхме с хористите и солистите на Ансамбъла.  tooth
Празнично започна м.Май, всеки ден имаме мероприятия или изяви!  Joy

Здравче мила, възстанови ли си силичките изгубени по Йойо и приятелче? Ако имаш нужда от "помощ", грижа, казвай, идвам веднага, знам пътя!  Heart Eyes Hug Two Hearts

Лус, добре дошла при нас!  newsm51

Роси, посетили сте красиви места, била съм там, за шейсетгодишния ми юбилей  дъщерите ми подариха екскурзия по същия маршрут!  Hug

Вчера говорих с Яжка, обади ми се от Германия, добре е, радва се на внучката, изпраща поздрави на всички! wavey
Има проблеми с Интернет-а, не знае кога ще може да пише.

Благодаря за допълнителните поздрави към Бори! Да ни е жив и здрав!  newsm10
Утре, здраве да е, ги чакам да се приберат от Турция!  thumbsup

Хубав ден, кагебейки!  newsm10

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 12:56 от Taни-та

# 597
  • София
Привет красавици!
От сутринта като съм се юрнала, та език изплезих от работа.
Измих терасата, прострях едно пране, заредих друго, изпразних миялната. Малко за почивка поплетох, от вчера остана материал за картофени кюфтета и понеже много се харесаха, та пак направих и ей го на, обяд дойде. Сядам при вас с кафенцето на ЯНКА да си почина, да си поговоря и пак да политам. Този път към тръстиката Simple Smile

АЙША, почвам с теб. Wink От къде на къде Светълчо ще знае как е твоя мъж? Или си го дала там на отглеждане? hahaha Крачкомера го намерих в една аптека до кабинета, по-точно на Скобелев, преди да пресече Стамболийски. Май се казва Био вита аптека, или нещо от сорта. И не си мисли, че на 12 етаж си в безопасност. Могат да те щурмуват по въздух afwitch afwitch afwitch

ЛУСС, май започва да ти харесва при нас? Simple Smile А дано. Виж как ти се радват момичетата Hug

МАРИНКА, що не ме набра та и аз да се изкефя на хубавите песни? А  всяко твое музикално или поетично поздравление истински ме вълнува. Вчера припомних на либето колко често му пеех песента на Стефан Воронов, а от сутринта шетам и си пея Омиле ми Ягодо...

ГРЕТИ, намерих речта на Панагюрския кмет и думи нямам. Ей, разплака ме този смел мъж и голям родолюбец! bg

ИВЛИН, ставаш за екскурзовод Hug

РИМАРЧЕ, нЕмаш ядове. Черен гологан се не губи. Ей ме на Hug

ДИДИМИТИ, след почивката идва работата нЕма начин. Мисля си за теб, мислех, че ще имате време след екскурзията да останете за ден-два в София, но вие прелетяхте като изтребители, или по-точно, подминахте ни като бърз влак малка гара hahaha

След букета от красиви нарциси на мен ми се иска да ви подаря Милион алени рози. За вас, с много обич Simple Smile

ПП ТАНИТА, успех в изявите!

# 598
Фло, благодаря!  Heart Eyes Hug Two Hearts
С мерак, с желание, с радост....... се включваме в плануваните или случайно възникнали мероприятия!  Joy
Само някой да ни подшушне къде има "нещо безплатно" или с цени по джоба ни- там сме! newsm47
Вчера само докато се обадя на две колежки от Клуба: "Какво ще правите следобед", едната веднага попита: "Какво предлагаш?", "Да ходим на македонски концерт!", уточнихме часа на тръгване...... и всеки от своята спирка се качихме на автобуса, в нашия район "на края на града", автобусът е един, не може да стане разминаване!  tooth
Та така, ако има ден в който нямаме НИЩО, това е ЕДИН СКУЧЕН ДЕН! Laughing
Дано имаме по-малко скучни дни в живота си!  hahaha
Разпределили сме си дейностите, ДС се занимава с двора, градинката....... аз по мероприятия и изяви!  smile3503

Приятно да ти е на тръстиката! newsm10

# 599

За национелна среща се сещам, че се предложи на една от срещите ни в София за Карлово. Мамси, ако още е тук и има време (ама тя май посреща внучето) да каже с две думи става ли там. Пък що да не става в това красиво градче? Друго предложение беше пак Витоша, май Морените, ако не се лъжа. Но, всичко това е в разговор между другото, идеи просто. Давайте други, ако имате.  newsm78
За мен като живуща във Варна ще бъде удобно превозът да е пряк ,а градовете до които имаме връзка са София ,Пловдив,Бургас, Русе,Шумен ,Плевен .

Общи условия

Активация на акаунт