Какво повече НЯМА да КУПЯ - тема 7

• 143 340
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Никога повече няма да купя кисело мляко 3,6% Димитър Маджаров.
Ужасен вкус е меко казано, обърната кофичка  сместта вътре не пада.

Аз много харесвам млякото на Димитър Маджаров много интересно защо така е станало. Да не е било с изтекъл срок?  newsm78
И аз ги харесвам, но не всеки харесва такива гъсти млека, защото се предполага, че са изкуствено сгъстени.

# 676
  • София
А всъщност казват, че домашно заквасеното трябва да е точно така - много гъсто и да не пада от кофичката/бурканчето.
Вкуса вече си е съвсем индивидуален показател.

# 677
Никога повече няма да купя кисело мляко 3,6% Димитър Маджаров.
Ужасен вкус е меко казано, обърната кофичка  сместта вътре не пада.

Аз много харесвам млякото на Димитър Маджаров много интересно защо така е станало. Да не е било с изтекъл срок?  newsm78

Срока на млякото беше 14.01.2016 купих го на 09.01.2016. Хубаво е, че има почитатели на това мляко, но определено то не е по моя вкус.

# 678
  • Бургас
Обожавам млякото на Маджаров. Има вкус точно на домашно кисело мляко.

Вчера пробвах пуканките от Лидл, които споменахте, че били кофти. Наред си бяха.

# 679
, но не всеки харесва такива гъсти млека, защото се предполага, че са изкуствено сгъстени.
И аз не харесвам прекалено гъсти млека, точно по тази причина.  Peace
Квасила съм преди години мляко, и си спомням, че не изглеждаше точно така.

# 680
ще го пробвам това на Маджаров, защото е на промо от четвъртък във Фантастико
иначе много харесвам 4.5 от Домлян и Верея, не мисля че са изкуствено сгъстени
но на Тертер му личи определено, то си пише, де, че има и сухо мляко

# 681
  • Бургас
Аз квася мляко,но само овчето не пада от бурканчето.С краве мляко няма как да стане/само с мляко  Wink/.

# 682
С краве мляко няма как да стане/само с мляко  Wink/.
Именно.

# 683
Който е квасил домашно мляко знае, че то става всеки ден различно на вкус. Защото всеки ден животното пасе на различно място, съответно различна трева.  Peace Поне аз правя разлика. Консистенцията също варира, но повече според сезонността.

# 684
Аз квася мляко,но само овчето не пада от бурканчето.С краве мляко няма как да стане/само с мляко  Wink/.

Точно това щях да напиша. Някога мама правеше млечната салата с овче мляко, защото то можеше да се яде с вилица. Вчера си направихме домашно краве кисело мляко. Не става да не пада от буркана, макар че съм яла и домашно краве кисело мляко, което беше доста гъсто.

Консистенцията също варира, но повече според сезонността.

Бих добавила и надморската височина и терена.  Peace

# 685
  • Бургас
Аз бих добавила и порода крава.От голямо значение е.

# 686
  • Пловдив
От съществено значение и храната, която консумира самото животно.

# 687
Винаги съм се чудила, ако наистина правят млякото както би трябвало да се прави, как така в магазина месеци наред да си купуваш на една марка е все едно и също, при условие че толкова много фактори оказват влияние върху крайния продукт и той би трябвало да се изменя при тяхната промяна.

Същото е и при други продукти. Ако си купуваш мед от магазина, винаги е един и същ при условие, че в една фабрика се изкупува меда на много пчелари, различен би трябвало да е и прочие. Аз като си взимам от мой приятел пчелар, през няколко месеца, почти винаги има разлика във вкуса, независимо дали ми праща два пъти билков.
Затова си мисля, че колкото и да ми се напъват да рекламират някакъв продукт като приготвен по домашна технология или като на баба ми и стринка ми, не мога да им вярвам. Дори и да е био или еко продукт, щом е на пазара има някакви добавки.

# 688
ще го пробвам това на Маджаров, защото е на промо от четвъртък във Фантастико
иначе много харесвам 4.5 от Домлян и Верея, не мисля че са изкуствено сгъстени
но на Тертер му личи определено, то си пише, де, че има и сухо мляко
Сухото мляко не се слага за гъстота а за стандартизация, а именно, когато млякото което изкупуваш е по-нисъка масленост, трябва да сложиш сухо мляко, защото си обявил 3.6 4.5 6.5 и тн. За това има производители пишещи на опаковките примерно не по-малко от 3.2... И така се застраховат ако млякото днес е минимум 3.6 а утре минимум 3.2...Сухото мляко не е нещо страшно, сгъстители, модифицирани нишестета, овкусители, оцветители, растителни мазнини като заместители са проблем...

# 689
А всъщност казват, че домашно заквасеното трябва да е точно така - много гъсто и да не пада от кофичката/бурканчето.
Всъщност зависи от кравата - различните крави дават мляко с различна масленост, ето защо домашни заквасени млека от различни крави ще бъдат с различна гъстота и вкус  Peace

Общи условия

Активация на акаунт