Какво повече НЯМА да КУПЯ - тема 7

• 143 337
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
На млякото, което купуваме понякога не пише никакъв процент. Винаги има по един пръст каймак отгоре.  Grinning

За да съм по темата, никога повече няма да купя шампоан от серията "Рецептите на Баба Агафия".

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 23:03 от аленото цвете

# 691
На млякото, което купуваме понякога не пише никакъв процент. Винаги има по един пръст каймак отгоре.  Grinning
Баща ми е ветеринарен лекар и доста е измервал масленост на млякото. А тези, които изкупуват мляко от различни частни производители също мерят маслеността, защото цената е различна - колкото по-висока масленост, толкова по-висока цена за литър мляко.

# 692
  • На брега на реката
Така е , различните животни дават мляко с различна масленост, но и храната има значение. Зимата животните се хранят със сух фураж и съответно млякото е по-гъсто, а пролетта и лятото, когато има "сочна" паша, млякото е доста рядко заради по-воднистата храна.
У нас се харесва мляко Табу, Домлян и Боженци. Не харесвам млеката Пилос и съответно не купувам, а последното "На баба", беше ужасно гъсто със зърнеста структура, сякаш сгъстявано с мас и брашно.

# 693
Домлян ми е фаворита на мен, но този от 2%.

# 694
Купувам на Домлян и кисело, и прясно, и кашкавал, и сирене.

# 695
  • София
А всъщност казват, че домашно заквасеното трябва да е точно така - много гъсто и да не пада от кофичката/бурканчето.
Всъщност зависи от кравата - различните крави дават мляко с различна масленост, ето защо домашни заквасени млека от различни крави ще бъдат с различна гъстота и вкус  Peace
Зависи и от закваската, с едно и също прясно мляко и различни закваски също се получават различни млека Wink

Иначе кисело ние харесваме Домлян, Верея, Ел Би и Хармоника най-много.

# 696
Моля вече да спрем с това мляко, (ако искате си направете тема)  Peace

НЯМА да КУПЯ хляб и кайма от Лидл, какъвто и да е хляб, каквато и да е кайма- въпрос на вкус, в къщи не се харесват.

# 697
Анцузи на българския производител ДИНО  #Cussing out #2gunfire newsm61 smile3511 smile3514 Rage Banghead

Бях купила 2 долнища на майка ми за подарък преди има-няма 2 месеца на приличните цени от 22 и 26 лв всяко...И тези дни като дойде за празниците като ги видях на какво приличат и не знаех да се смея ли или да ги взема и да ги тикна под носа на продавачката във фирмения им магазин ,да ги облече на манекените и да ги изкара отпред на булеварда #Shocked tantrum

Те стават само за носене за из къщи и да ходиш в мазето-целите са на фитили,папулки и заваляни топченца!!!!Отвратителен плат с адски слаби шевове от всички страни,порнали се за норматив при положение,че не са видяли никакъв зор ooooh! Плата има вид на кучи анцунг лежал в склад 15 години #Cussing out

Не купувайте ДИНО !!!!!!
И аз не им харесвам нито анцузите, нито блузите. За тази цена качеството е ужасно  Naughty

И аз така се подлъгах по празниците да купя трикотаж от Дино. /произведен от  ГАРМЪНТ ФАКТОРИ ЕООД/ за 43лв.
Скрит текст:
На външен вид са добре направени. Проблема идва след изпиране  на 30* smile3511   скъси се с около 5см и с толкова се разшириха особено  суитчъра. Не вярвам за няколко дни на сина ми ръцете да са пораснали с 5см. Бобчетата и завалването някакси ще го преживея, но скъсяването ....... ходих до магазина да им покажа след изпиране на какво прилича, но продавачката каза че нищо не може да направи.

# 698
Много полезна тема! Изчетох я цялата.
Ще се включа с нещата, които се сещам на момента.
По темата с млеката. Ние си квасим от домашно мляко.
Преди години закусвайки ми свърши домашното кисело мляко. По някаква причина имахме кофичка купешко. Не помня точно марката - Боженци или Елена беше. Та, хапвайки си сладко, сладко реших да продължа с купеното мляко  Sick Огромна грешка! Вкус точно на пластмаса. Не нишесте, не вода, не мляко, а точно пластмаса. От този момент се отвратих от млякото в кофички от магазина. Сигурно има и качествени, но винаги ми изкача ужаса от този вкус.
Шампоан на Елсев. Няколко пъти пробвах, винаги резултата беше мръсна, сплъстена коса и сърбящ скалп. Изглеждаше точно сякаш не съм си мила косата. Разбира се, при шампоаните си е и до коса.

Почистващ мус за лице на Балеа с екстракт от кашмир. Ужасен.
http://silvenamakeup.blogspot.bg/2015/11/balea-mousse-kaschmir-extrakt.html#more

Съгласна съм с всеобщото мнение за развалянето на продуктите в Лидл. Не бих купила от дрехите там. Не са нищо особено като модели и материи (според мен), но на какви спорове и крясъци съм ставала свидетел именно за дрехите им  ooooh! Чудила съм се дали това наистина са зрели жени, за да правят сеир на всички в магазина.

Дълго става, извинявайте за което  bouquet

# 699
  • София
Даже не помня откъде е купен, но не върши никаква работа. След 10мин кожата е по-суха от преди това. ooooh!

Скрит текст:

# 700
  • София

Шампоан на Елсев. Няколко пъти пробвах, винаги резултата беше мръсна, сплъстена коса и сърбящ скалп. Изглеждаше точно сякаш не съм си мила косата. Разбира се, при шампоаните си е и до коса.

За този шампоан и аз писах преди време в темата - не съм доволна. И при мен бързо омазнява косата.

# 701
  • София
Много полезна тема! Изчетох я цялата.
Ще се включа с нещата, които се сещам на момента.
По темата с млеката. Ние си квасим от домашно мляко.
Преди години закусвайки ми свърши домашното кисело мляко. По някаква причина имахме кофичка купешко. Не помня точно марката - Боженци или Елена беше. Та, хапвайки си сладко, сладко реших да продължа с купеното мляко  Sick Огромна грешка! Вкус точно на пластмаса. Не нишесте, не вода, не мляко, а точно пластмаса. От този момент се отвратих от млякото в кофички от магазина. Сигурно има и качествени, но винаги ми изкача ужаса от този вкус.

Аз пък съм много доволна от този шампоан. Косата ми е суха.

# 702
Затова написах, че с шампоаните си е и до коса  Peace

# 703
  • Plovdiv
Чери домати от Била, бяха като джанки, никакъв вкус. Преди съм взимала пак от там но едни по малко и кръгли бяха и бяха страхотно Simple Smile

# 704
  • Бургас
Никога повече кайма от Кауфланд. Реших да правя мусака. Сложих каймата в тигана да я запържа и като пусна една вода - 2 сантиметнра дълбочина от дъното на тигана пълно с вода.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт