Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-22

• 114 764
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък нишестето гледам да избягвам. Пролетта си търсих матиращ крем, и доста бяха с нишесте. Накрая си намерих един на Арома - много добър.

# 511
Как го записват това нишесте в съдържанието? В сухия шампоан примерно видях едно rice starch, но в базата не откривам такова.

# 512
  • София
Да, starch.

# 513
има различни starch-ове - оризово, картофено, царевично, от тапиока и т.н. В базата на Катрис има алуминиево нишесте/по-точно е сол/, което меду другото е супер вредно

# 514
  • Бургас
Аз пък нишестето гледам да избягвам. Пролетта си търсих матиращ крем, и доста бяха с нишесте. Накрая си намерих един на Арома - много добър.

Кой е този крем на Арома, от който си доволна?
Матиращ ли е и справя ли в жегите?

# 515
  • София
Ето го. http://www.aroma.bg/uploads/catalog/products/357/photo/photo_403_320_t.png
Матира добре и може да се носи в жегите, но аз предпочитам крем с фактор за лятото.
Носех го пролетта.

# 516
  • София
има различни starch-ове - оризово, картофено, царевично, от тапиока и т.н. В базата на Катрис има алуминиево нишесте/по-точно е сол/, което меду другото е супер вредно

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12042058

Тук пише, че си е ок, стига да не надвишава определените стойности и формулацията да е подходяща. Но това важи за абсолютно всички съставки, вкл. и за витамин С, който може да доведе до изгарания в по-високи концентрации.  Peace

# 517
То всяка съставка е безопасна в определено количество, но средностатистическата жена използва до 50 различни продукта в ежедневието си, така че ако определената съставка я има в повече от един, то е ясно какво се случва. Специално тази съставка е доказана като токсична за нервната система, защото е вид невротоксин. Тази съставка я има много често в пудрите, а тя също се свързва и с респираторни проблеми (използвайки пудра с тази съставка и попадайки част от този прах в организма ни, има такава опасност)

Скрит текст:
Всяка алуминиева сол, независимо каква е и под каква форма, тя е алуминий, който всички знаем е метал. Тази съставка не дава нищо на тялото ни, нито има място в него.
Говорейки за солите му, най-често споменаваната е тази в дезодорантите - тя предизвиква Алцхаймер и рак на гърдата, а при мъжете - рак на простата. Поема се от организма изключително бързо при раздразнена и наранена кожа -  точно такава е кожата под мишниците след бръснене, например. Въпросът е, че тя не е най-опасната.
Всички алуминиеви соли се утаяват в тялото - откривани са в бъбреци, мозък, черен дроб и дори костите. Много често, поради натрупвания в костите например, се получава остеопороза.
Алуминият също предизвиква оксидативен стрес в клетките, като дори уврежда клетъчното ДНК. Точно и оттам идва проблемът с Алцхаймера - солта се натрупва в мозъка и унищожава клетките.
Алуминиевите соли приемаме и от водата, печивата с алуминиев набухвател, ваксини, лекарства и т.н., така че не е само козметиката.
Но това вече са чисто научни неща, не са за тук

И понеже отместихме темата:
напоследък съм супер доволна от СС крема на Буржоа - замених Еър-а на Диор с него последните седмици, отразява ми се чудесно. Като покривност и издръжливост също нямах очаквания, но е супер

# 518
В такъв случай може ли да считаме, че е горе-долу толкова (без)опасна, колкото и алуминия в дезодорантите?

# 519
Цитирам конкретно за тази съставка от базата:
Скрит текст:
HEALTH RISK: Its main health concerns include:

- Developmental/reproductive toxicity (reproduction and fertility)
- Birth or developmental effects
- Contamination concerns – arsenic, lead, heavy metals
- Neurotoxicity, organ system toxicity (non-reproductive)

# 520
Момичета, някоя от вас може ли да сподели отзиви за озаряващата пудра bareMinerals Illuminating Mineral Veil Praynig В момента е на намаление във feelunique - http://www.feelunique.com/p/Bare-Escentuals-Illuminating-Mineral … ockable-Sifter-9g и с допълнителен код за отстъпка цената става доста добра. Отдавна я заглеждам, но сега ми е паднало да се зарадвам Mr. Green Потърсих с търсачката, но не открих никакви мнения, затова се обръщам директно към вас.

# 521
  • София
Момичета, някоя от вас може ли да сподели отзиви за озаряващата пудра bareMinerals Illuminating Mineral Veil Praynig В момента е на намаление във feelunique - http://www.feelunique.com/p/Bare-Escentuals-Illuminating-Mineral … ockable-Sifter-9g и с допълнителен код за отстъпка цената става доста добра. Отдавна я заглеждам, но сега ми е паднало да се зарадвам Mr. Green Потърсих с търсачката, но не открих никакви мнения, затова се обръщам директно към вас.
Нет голям, свят широк http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=158624/ … als/Loose-Powders  Peace

# 522
  • София

Аз съм я използвала преди. Фиксира грима, има фини бляскави частици, които да озаряват. Дава и лек цвят, не е напълно прозрачна.

# 523
  • Бургас/Пз
Някой може ли да сподели нещо за ББ-то на Ести Лаудер или за СС-то на Клиинк, изобщо каква е разликата?

# 524
ani_d, аз имам тестери от двата крема, т.е. малки травъл опаковки. Харесват ми и двата еднакво, може би този на Ести ми допада с една идея повече. Кожата ми е е смесена, но дехидратирана и като че ли този на Клиник ми изсушава малко повече. При мен и двата крема придават матов, кадифен завършек. Не ми попиват в кожата, така както крема на Гарние, например.

Сега се замислих, че ги имам от доста време, но пък тубичките са почти пълни. Може би слагам много малко количество. Е, аз редувам и с ФДТ, но все пак...Вие какво количество слагате на едно нанасяне? И как го разнасяте - с пръсти, четка или блендер?

Общи условия

Активация на акаунт