Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-22

• 114 778
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Накоро писах в блога за впечатленията ми свързани с най-покривните фондьотени, на които съм попадала. Подбрала съм тези, които освен покривни са и с нецапаща текстура и стига цвета да е точния са и без маска-ефект. Simple Smile
http://lovesunbeauty.blogspot.com/2015/08/chanel-perfection-lumiere-loreal.html

# 496
  • SF
Някой ползвал ли е базата за грим на Сефора? Споделете мнения.
Интересува ме и базата за очи на същата марка.

# 497
Базата на Сефора е добра, аз я харесвам, но е малко по-тежка, доста е силиконова, усеща се силно. Буквалнно след нанасяне се усеща онзи силно мазен ефект на силиконите, но ефекта изчезва с грима отгоре. Ефектът от нея е прекрасен, обаче - блърва прекрасно, фотошоп ефект и чудесна основа за грима. Определено не е за феновете на несиликоновите и леки бази - тя не е такава.  Като ефект, който смятам е най-важен, е чудесна.
Базата за очи не съм ползвала

# 498
  • SF
Аз точно тази за очи си купих и затова се заинтересувах и за тази за лицето.
На мен околоочната не ми стои така силиконова, както една на Артдеко, която ползвах малко и даже поизхвърлих по някое време.
Имам и база за очи и лице на Кико (много подобна е на тази на Сефора).
Значи, казваш, да купувам и за лицето?

# 499
Базата поне има тестери, а ако нямат - нека ти отсипят или пробвай на място. Ако  не я усещаш прекалено тежка и мазна - заслужава си.

# 500
  • SF
Лошото е, че като ходя в тези магазини винаги съм гримирана и не мога нищо да тествам на място.
Ако базата за лицето е като тази за около очите, смятам, че ще се разберем с нея.
Какви са предимствата да се ползва база за грим, освен Фотошопския блър ефект? Задържане на сенките и предпазване на клепача и кожата на лицето или има и други?

# 501
Тази за очи е да задържи сенките по-дълго, освен това те се преливат по-добре. Пак зависи какво обещава конкретната база.
Специално тези за лице, идеята им е на силиконовите е да изгладят, изравнят кожата, да свият порите, да запълнят образуваните бръчки/фини линии,  да дадат Фотошоп ефекта и разбира се, най-важното - да направят грима по-издръжлив през деня.
Относно гримирането - затова споделих, че можеш да тестваш на ръка, например в магазина. А ако не бързаш с покупката - нека ти отсипят от базата - ще я поносиш няколко дни и ще видиш дали е твоята.

Ако искаш нещо по-леко, което също да има освежаващ тена ефект, можеш да погледнеш тази на Кларинс в бурканче - лично аз много я харесвам. Тя може да се ползва за коригиране и над грим, освен това е и грижа за кожата. Има и няколко приложения също, но е по-скъпа с 20-тина лева от тази на Сефора

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 10:21 от Holly Pink

# 502
  • София
Тази на Бонжур има ли я в БГ по магазините?
http://cdni.condenast.co.uk/592x888/a_c/Best-primers-2-Vogue-11O … -pr_b_592x888.jpg

# 503
  • София
В България мисля че не се ванся тази база на Буржоа.

# 504
  • София
Да, питах в една козметика.
Обаче ми дадоха да тествам базата на Макс Фактор - много приятна, бляскава, без силикони.

# 505
Коя е базата на Макс Фактор без силикони?
Ако е Facefinity All Day Primer, тя е бъкана с такива

# 506
  • София
А има ли база, която да е без силикони? Или тогава няма да си върши работата  newsm78
Аз съм с кожа предразположена към акне, избягвам всякакви бази, но се зачудих за дните примерно, когато ми трябва по-издръжлив грим?

# 507
Има - карам по спомен, но тази на Есенс мисля беше без

# 508
Има доста, но аз като търся, ми излизат основно high end продукти, които ми идват малко скъпи. Иначе бях гледала тази на Катрис, в сайта й пише състава, та тя май също няма (или поне аз толкова им разбирам).

# 509
Да, тази на Катрис също - двете с Есенс от дрогериините нямат силикони, но не знам до колко са добри в задачата си. Те са на основата на нишесте, което предполагам повече ще матира, от колкото да се държи като база, задържайки грима.

Общи условия

Активация на акаунт