Грешки при шофиране

• 30 016
  • 505
  •   1
Отговори
# 225
Основното е да стигнеш от т.А до т. Б без да станеш предпоставка за инциденти и стрес, пък голяма работа, че някой ти помогнал да изманеврираш или си одрал колата.

Чакай малко сега - на мен никак не ми е приятно такова разсъждение...защото може да одереш колата в моята, нали се сещаш...а аз не искам одрана кола и определено ще ти създам стрес, ако ми я одереш. Пък ти твоята си я дери, обаче гледай да не е в друга.
Ау, и какъв стрес ще ми създадеш?
Колата е средство, човешкият живот и здраве са по-ценни. Жалко, ако мислиш по-различно.
Единственото гадно нещо като пострада /за моя радост досега не се е случвало по моя вина/ е, че след това съм известно време без кола.

п.п. Говорим за стигане без да създаваме предпоставки за инцидент или стрес, Касита. Това означава да спазваме правилата и да си отваряме очите. Не е толкова много, нали?

И аз нямам видимост заради висока кола и неработещ парктроник. Бетонните саксии са наистина много гадни Simple Smile , особено като ти попаднат на предните колела.
Слизам си и гледам колко място имам, пък нека ме мислят, че съм нескопосана.

# 226
Хм, и аз карам голяма кола, но рядко не зная, че зад мен има кашпи или висок бордюр.
Така да се каже, въпросните урадиколата препяствия не се появяват изведнъж.
Пък освен вътрешното огледало, имам две странични.
Не зная, де, всеки отговаря за себе си.

# 227
Че що, не е лоша идеята, само че ако е същата като тебе, има да ме тормози да върша домакинска работа и да готвя, пък и в Габрово кво ще правя, там са ниски заплатите Joy hahaha

А казват, че жените били меркантилни!

# 228
винаги ми е било много интересно да гледам жена как паркира  tooth

друг пресен случай ... александровска болница , паркинга пълен ..
идва една млада и хубава мед сестра , може и докторица да е била ..
и вижда едно паркомясто останало ....... фиат брава .
мястото е толкова малко, че на мен би ми било трудно да паркирам .. камо ли на нея ..
и понеже видях че е амбициозна  tooth
след 10 тина опита и повече от 10 минути напъни да се навре в това място ..
викам давай айде .. ще помагам .. само ще слушаш .
и давам инструкции аз обаче тя не изпълнява какво и кажа точно .. и пак не улява  tooth
викам остай на мен нали .. смъкни прозореца до край .. аз ще въртя волана през прозореца ..
ти ще сменяш назад напред и ще даваш газ .. и ше я паркираме нали ..
обаче как ше излезеш от колата после не знам ..
и така с 5-6 маневри .. паркирахме заедно .. ама мястото беше такова, че от двете страни огледалата опираха в други две коли .
и мацката излезе през багажника  tooth
голям купон беше .. ако не бях и помогнал, гаранция и двете коли от ляво и дясно щеше да поломи ..
освен нейната си  tooth

# 229
Windekind, и аз така правя, спирам и поглеждам. Подхождам внимателно.
Но най вече търся място за паркиране, голямо колкото ракетна площадка.
 Laughing
И аз съм брала напрежение с паркоместата около Александровска.....Но си предвиждам време за паркиране, като ходя натам.

# 230
Касита, защо се правиш, че не разбираш какво пиша. И аз виждам и саксии и автомобили, но се случва да не знам дали ми остават 20 см или половин метър. Това за по-малките места в центъра говоря, където ааа да не се събере тракторът си е важн.
Също голям стрес ми създават пешеходците, които се мятат зад колата, когато тръгна назад, а често са по-ниски от височината на задното ми стъкло. Та много гледам и за такива.

# 231

мястото е толкова малко, че на мен би ми било трудно да паркирам .. камо ли на нея ..
и давам инструкции аз обаче тя не изпълнява какво и кажа точно .. и пак не улява  tooth
викам остай на мен нали .. смъкни прозореца до край .. аз ще въртя волана през прозореца ..
и така с 5-6 маневри .. паркирахме заедно .. ама мястото беше такова, че от двете страни огледалата опираха в други две коли .
голям купон беше .. ако не бях и помогнал, гаранция и двете коли от ляво и дясно щеше да поломи ..
освен нейната си  tooth

О, това звучи невероятно! Пространствено има ли как да ни обясниш ти как въртиш волана отвън и паркирате точно така, че от двете страни огледалата опират в съседните коли? В смисъл, питам ти къде беше? Задавам си въпроси, тъй като паркирам безупречно на една боя разстояние, уменията ми са признати от не един и двама мъже шофьори! Искам да науча още и още, ако ме разбираш!

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 13:16 от Herz

# 232
  • София
Касита, защо се правиш, че не разбираш какво пиша. И аз виждам и саксии и автомобили, но се случва да не знам дали ми остават 20 см или половин метър. Това за по-малките места в центъра говоря, където ааа да не се събере тракторът си е важн.
Също голям стрес ми създават пешеходците, които се мятат зад колата, когато тръгна назад, а често са по-ниски от височината на задното ми стъкло. Та много гледам и за такива.

Значи не познаваш габаритите на колата си.

# 233
  • София
Касита, преди години (повече от 20) на мястото на  Реята имаше едно асфалтирано петно. Сегашното Пикадили беше магазин. Викахме му малкия ЦУМ. Имаше и някаква барака, тип кръчма. Та тогава си имаше места за паркиране бол. Като изпонастроиха всичко от тогава и стана тясно. Но и колите много се увеличиха. Синът ми е набор 99 и си спомням, че съм го приспивала в количката по плочките на паркинга пред Пикадилито та да го подрусквам. Да е имало тогава не повече от 10-на коли там. Вече и въздуха е осезаемо смърдящ на изгорели газове. За праха да не говорим. Всеки ден бърша, а сме на последния етаж. #2gunfire
И да ви се ожаля. Нямам си дясно огледало. Така си е фабрично колицата. ММ не иска да се занимава да сложи, щото е свикнал. То и аз вече като че ли свикнах, но понякога ми се е налагало да слизам и да поглеждам какво е разстоянието. Sad
В тая връзка, веднъж единственото място около блока беше на поляната отзад. Ама там имаше един нисък пожарен кран. Знам, че колата ще се побере качена изцяло на бордюра и таман до крана. Ама нали като я позасиля да кача бордюра и мога да се нацепя в него, та звъннах на ММ да се покаже на прозореца и да навигира. Беше много смешно.

# 234
Човекът е нереализиран писател. Нека си пише, как се върти чужд волан при паркиране.
 Wink

Има габарити на коли, с които никога не свикваш, просто защото не ти пасват.. На въображението.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 23:28 от Анонимен

# 235
Алудра, не се правя, че не разбирам. Може би това, че имам вече 16 години опит, паркирала съм в тесни пространства, затворени, години наред, и познавам габарита на колата си, трудно могат да ме доведат до там да не зная дали имам 20 см. или метър, докато ударя препятсвието зад колата ми.
Това е.

Много рев съм изревала, много нерви съм потрошила, докато се науча да паркирам. Отделно бая срах съм изстрахувала, защото паркирах между лъскави коли ката ден, но неволята ме научи. Сега, буквално, с две маневри вкарвам вана на място за пунто, ако и да излизам после през багажника.
Направо си се хваля.

mlv, цял живот младостките улици меря.  Преди живеех до 125-то. Ей, че на паркинга пред него карахме колела, но хайде, това е преди 25-30 години. Когато се сдобих със собствена кола, по времето на бебешкия период на сина ти Simple Smile, пред блока винаги можеше да се паркира. Сега в района е страшно.
Сутрин не отварям да проветря. Блокът ми е с номер +1 от твоя, зад него е като гора, но пак смърди на изгорели газове, когато сутрин цяла Младост потегля за работа.

# 236
Човека е нереализиран писател. Нека си пише, как се върти чужд волан при паркиране.
 Wink

Има габарити на коли, с които никога не свикваш, просто защото ти пасват.. На въображението.

Да бе, ясно! Нека си избива комплексите, тук кой го познава, ама и сюжета да звучи правдоподобно!

# 237

освен нейната си  tooth

О, това звучи невероятно! Пространствено има ли как да ни обясниш ти как въртиш волана отвън и паркирате точно така, че от двете страни огледалата опират в съседните коли? В смисъл, питам ти къде беше? Задавам си въпроси, тъй като паркирам безупречно на една боя разстояние, уменията ми са признати от не един и двама мъже шофьори! Искам да науча още и още, ако ме разбираш!

е той зора е колата да се насочи под правилния ъгъл .. като дойде времето само да спре ..
аз нямаше как да съм между двете коли .. просто докато се насочи колата въртях аз волана ...

поздравления нали .. за това че паркираш на една боя ..
но ако отпред мястото е малко .. отзад подход е невъзможен ..
и мястото е малко .... ще ми е интересно да видя как паркираш  Mr. Green

Човека е нереализиран писател. Нека си пише, как се върти чужд волан при паркиране.
 Wink

Има габарити на коли, с които никога не свикваш, просто защото ти пасват.. На въображението.

Да бе, ясно! Нека си избива комплексите, тук кой го познава, ама и сюжета да звучи правдоподобно!

не ви карам да вярвате ..
вярвайте на каквото искате ..

# 238
е той зора е колата да се насочи под правилния ъгъл .. като дойде времето само да спре ..
аз нямаше как да съм между двете коли .. просто докато се насочи колата въртях аз волана ...

Измисли го Laughing
Заповядай да гледаш, паркирам! Говорим за успоредно паркиране!

# 239

Измисли го Laughing
Заповядай да гледаш, паркирам! Говорим за успоредно паркиране!

от успоредно до успоредно разлика има от небето до земята .
представи си ситуация в която трябва да паркираш между две коли ..
но разстоянието за подход към паркомястото няма една дължина на малка къса кола ..
тоест трябва да влезеш под ъгъл и да направиш няколко маневри ..
докато част от колата е влязла в паркомястото .. и мястото е толкова тясно,
че нямаш шанс за завой голям градус  tooth
по дълга кола не може да се паркира на това място ..
и то не е невъзможно да се паркира точно тази кола в тези условия ..
но човек , който не е свикнал с габаритите и огледалата .. ще му е много много трудно да се навре там .

Общи условия

Активация на акаунт