Грешки при шофиране

• 30 155
  • 505
  •   1
Отговори
# 240
  • София
е той зора е колата да се насочи под правилния ъгъл .. като дойде времето само да спре ..
аз нямаше как да съм между двете коли .. просто докато се насочи колата въртях аз волана ...

поздравления нали .. за това че паркираш на една боя ..
но ако отпред мястото е малко .. отзад подход е невъзможен ..
и мястото е малко .... ще ми е интересно да видя как паркираш  Mr. Green

Измисли го Laughing
Заповядай да гледаш, паркирам! Говорим за успоредно паркиране!

от успоредно до успоредно разлика има от небето до земята .
представи си ситуация в която трябва да паркираш между две коли ..
но разстоянието за подход към паркомястото няма една дължина на малка къса кола ..
тоест трябва да влезеш под ъгъл и да направиш няколко маневри ..
докато част от колата е влязла в паркомястото .. и мястото е толкова тясно,
че нямаш шанс за завой голям градус  tooth
по дълга кола не може да се паркира на това място ..
и то не е невъзможно да се паркира точно тази кола в тези условия ..
но човек , който не е свикнал с габаритите и огледалата .. ще му е много много трудно да се навре там .
Ти май не правиш разлика между успоредно и перпендикулярно паркиране. Определя се спрямо тротоара/бордюра, а не спрямо останалите коли.

Освен това само габаритите на една кола не са определящи за маневреността й.

# 241
но разстоянието за подход към паркомястото няма една дължина на малка къса кола ..
че нямаш шанс за завой голям градус  tooth
но човек , който не е свикнал с габаритите и огледалата .. ще му е много много трудно да се навре там .

Нали ще паркираме кола, за която мястото е достатъчно? Не бих се бутала с комби на място за смарт!

# 242
Касита, защо се правиш, че не разбираш какво пиша. И аз виждам и саксии и автомобили, но се случва да не знам дали ми остават 20 см или половин метър. Това за по-малките места в центъра говоря, където ааа да не се събере тракторът си е важн.
Също голям стрес ми създават пешеходците, които се мятат зад колата, когато тръгна назад, а често са по-ниски от височината на задното ми стъкло. Та много гледам и за такива.

Значи не познаваш габаритите на колата си.
Не знам дали ги познавам. Залагам на сигурно. С по-ниски коли нямам проблеми от този род.

Случвало ми се е това нещо да го сложа някъде и след това да се чудя как изобщо се е побрало Simple Smile)

# 243

Нали ще паркираме кола, за която мястото е достатъчно? Не бих се бутала с комби на място за смарт!

да .. теоретично .. мястото стига  tooth
и практически също , но ако нямаш опит и навици .. няма шанс да се справиш

е той зора е колата да се насочи под правилния ъгъл .. като дойде времето само да спре ..
аз нямаше как да съм между двете коли .. просто докато се насочи колата въртях аз волана ...

поздравления нали .. за това че паркираш на една боя ..
но ако отпред мястото е малко .. отзад подход е невъзможен ..
и мястото е малко .... ще ми е интересно да видя как паркираш  Mr. Green

Измисли го Laughing
Заповядай да гледаш, паркирам! Говорим за успоредно паркиране!

че нямаш шанс за завой голям градус  tooth
Ти май не правиш разлика между успоредно и перпендикулярно паркиране. Определя се спрямо тротоара/бордюра, а не спрямо останалите коли.

Освен това само габаритите на една кола не са определящи за маневреността й.

хубаво .. ама там точно тротоар нямаше  Simple Smile

# 244
  • Пловдив
Хм, и аз карам голяма кола, но рядко не зная, че зад мен има кашпи или висок бордюр.
Така да се каже, въпросните урадиколата препяствия не се появяват изведнъж.
Пък освен вътрешното огледало, имам две странични.
Не зная, де, всеки отговаря за себе си.
Не е така. Преди карах форд мондео комби. Докато не почнах активно да карам еспейса в градска среда не разбирах голямата разлика. Този бумбалник има огромни слепи зони, много по-голям радиус на завиване, тромав и неповратлив. Освен, че не се вижда заради задните странични колонки, то като се и вижда не може да се завърти. Приеми на доверие думите ми или ела да го пробваш.

# 245

да .. теоретично .. мястото стига  tooth
и практически също , но ако нямаш опит и навици .. няма шанс да се справиш

Аз говоря за моето можене Laughing Ако мястото стига, и практически и теоретично ще ми се получи Wink

# 246
  • София
Това, че паркираш успоредно на съседните коли, не прави паркирането успоредно. все пак редно е да знаеш имената на нещата, които се опитваш да обясняваш.

Имам две коли - едната е много малка, другата е изключително голяма, доста по-дълга от стандартен ван тип Шаран, Туаран, Киа Карнивал и други подобни. И знам колко по-лесно е с голямата, защото е далеч по-маневрена.

# 247
  • Пловдив
Имам две коли - едната е много малка, другата е изключително голяма, доста по-дълга от стандартен ван тип Шаран, Туаран, Киа Карнивал и други подобни. И знам колко по-лесно е с голямата, защото е далеч по-маневрена.
Аз карам Гранд Еспейс. Освен, че е голям, и не е особено маневрен.

# 248
При мен едната е автоматик, другата не е  - е, паркирам по трудно с автоматика.
 newsm78

# 249
Това, че паркираш успоредно на съседните коли, не прави паркирането успоредно. все пак редно е да знаеш имената на нещата, които се опитваш да обясняваш.

Към мен ли е забележката?

# 250
  • София
Аз карам Гранд Еспейс. Освен, че е голям, и не е особено маневрен.
Е, от Рено Еспас не можеш да очакваш друго  Wink Peace

Сега вече не се шегувам, но наистина има огромни коли, с които можеш да направиш обратен завой на обикновена улица с по една лента във всяка посока без да стъпваш на тротоарите. както има и малки коли, с които това е невъзможно.

# 251
  • София

Към мен ли е забележката?

Не, към Марсо. Извинявам се, че не съм цитирала поста му, за да стане ясно. Peace

# 252
 Thinking Карам кола, която също има мъртви зони и всъщност е един голям ташак в доста от изпълненията си, но вярвай ми и на мен, не може да ме изненада при паркиране.
Виж, при завой, да.

# 253

змиичке  tooth

не е интересно толкова дали човек има правилен изказ ..
дали има граматически грешки или бърка словореда .. ако това което казва е невярно .
както и обратното .. какъвто е и твоя случай ..
можеш да имаш претенции за всичко друго , но не и за това, че знаеш какво говориш  tooth
засягаш въпроси в които не си веща .. чула недочула си !
примера ти не е добър .. малката кола винаги е с предимство пред голямата ..
има значение маневреността , но малката винаги е с предимство пред голямата ..
нещата трябва да се степенуват ! по важност ! ..
ако разликата в габаритите е пренебрежително малка .. да ,
маневреността излиза на преден план , но иначе не ..
пробвай да паркираш примерно едно ауди А8 .. там където е имало място само за една опел корса ..
и тогава ми говори за маневреността на големия автомобил  tooth
освен това маневреността е в пряка връзка с междуосието на автомобила ..
така че това което говориш .. не издържа на законите на физиката ..  tooth

# 254
винаги ми е било много интересно да гледам жена как паркира  tooth

друг пресен случай ... александровска болница , паркинга пълен ..
идва една млада и хубава мед сестра , може и докторица да е била ..
и вижда едно паркомясто останало ....... фиат брава .
мястото е толкова малко, че на мен би ми било трудно да паркирам .. камо ли на нея ..
и понеже видях че е амбициозна  tooth
след 10 тина опита и повече от 10 минути напъни да се навре в това място ..
викам давай айде .. ще помагам .. само ще слушаш .
и давам инструкции аз обаче тя не изпълнява какво и кажа точно .. и пак не улява  tooth
викам остай на мен нали .. смъкни прозореца до край .. аз ще въртя волана през прозореца ..
ти ще сменяш назад напред и ще даваш газ .. и ше я паркираме нали ..
обаче как ше излезеш от колата после не знам ..
и така с 5-6 маневри .. паркирахме заедно .. ама мястото беше такова, че от двете страни огледалата опираха в други две коли .
и мацката излезе през багажника  tooth
голям купон беше .. ако не бях и помогнал, гаранция и двете коли от ляво и дясно щеше да поломи ..
освен нейната си  tooth

Добре, а шофьорът отдясно и пътника от ляво как точно ще влязат в колите си? През багажника ли?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт