Грешки при шофиране

• 30 074
  • 505
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Кола със знак на мачку,пи.ку и борче не купувайте. Laughing

# 346
Само от някаква книга на Хейли съдим за японските коли ли!?

# 347
Уф, винаги много ми е харесвало Пежото, една такава бонбонеста и много красива кола, и никога не съм си купил именно щото всички са ми разправяли френски ч*кии да не си купувам.

За мен от Пежото по-красива кола няма, винаги съм си мечтал и никога не съм си купил Пежо.
А всички знаем, че френските коли били мачка, пичка и елхичка /пежо, рено и ситроен/.

Нека имащите Пежо да кажат, ама много красива кола е. Истински бонбон! А и возията е страхотна - возили са ме в Пежо, ама аз не съм имал. Страшно ме кефят френските коли като визия, като дизайн и като красота! - и никога в живота си не съм имал такава де, така че ми е лесно да говоря:)

Немските са ебати дърветата и точно пък Фолксвагените са егати и грозните коли, а точно такава имам щото нали е най-здрава...и наистина не мога да се оплача, ама пък ако за кеф говорим, харесват ми на визия и на возия френските....

Само от някаква книга на Хейли съдим за японските коли ли!?
Ми Хейли е велик писател и да, за японските аз специално само от това съдя, нали казах, че не съм имал никога японска кола. Нали ти казах, че знам, че нещата отдавна вече не са същите?! Не четеш.
Само немски коли съм имал, освен при социализма, когато съм имал Лада, Москвич и даже ЗАЗ. От руските "коли" по-голямо недоразумение няма на света, чупят се наистина всеки ден, дори и Ладата - през ден.

# 348
  • София
Уф, винаги много ми е харесвало Пежото, една такава бонбонеста и много красива кола, и никога не съм си купил именно щото всички са ми разправяли френски ч*кии да не си купувам.

За мен от Пежото по-красива кола няма, винаги съм си мечтал и никога не съм си купил Пежо.
А всички знаем, че френските коли били мачка, пичка и елхичка /пежо, рено и ситроен/.

Нека имащите Пежо да кажат, ама много красива кола е. Истински бонбон! А и возията е страхотна - возили са ме в Пежо, ама аз не съм имал. Страшно ме кефят френските коли като визия, като дизайн и като красота! - и никога в живота си не съм имал такава де, така че ми е лесно да говоря:)

Навремето имах Пежо 205 - доволна съм, ама й крадяха фаровете, вадеха си ги отпред направо...та я продадох и не знам много за нея - имах я за кратко. Иначе франсетата са супер в дизайна, но съм чувала, че откъм мотор не го докарват.

Ситроен не съм имала, не мога да ти кажа, Рейнбоу.

# 349
Леле, как ми се скара ...`не четеш!` Laughing
Нека имащите японски коли кажат по няколко думи, моля. Хейли е просто писател и то е писал твърде отдавна, а тогава не е имало компютърна диагностика.
. newsm78

# 350
  • София
Леле, как ми се скара ...`не четеш!` Laughing

Ами честно да ти кажа, новото си е ново. Но все пак зависи какво е...За Шкодите съм чувала, че са Пасати, та едва ли ще сгрешиш...Друго си е да ти мирише кола на ново, чувството е незабравимо. Изисквала съм дори да ми я карат като е нова с 0 км (викат, ама как ще я маневрираме - не ме интересува как, аз я искам на 0)...щото ако бяха сложили и един, щях да им я върна...

П.С. Сори...редактирала си се...

# 351
  • София
С две ръце за японските визирам специално Субару от колите,за мотори не говорим  LaughingМного харчи,скъпи части,но не се чупи много,системата AWD страхотна,добре,че са дали на ауди да се фукат с тяхното куатро Mr. Green

# 352
  • София
Мъжът ми ме навива за Ситроен Ц4- дизел, товарна- без задна седалка, хермафродит някакъв. Бил икономичен, евтин- 3 500. Аз от коли не разбирам, чувала съм само, че возията им била нЕкаква и не издържали на дупките на пътищата ни... Да купи, или да не купи...???

Напомни на мъжа ти правилото на трите Ф - не се купуват коли с марки Форд, Фиат и всички Френски Mr. Green

# 353
  • Лутаща се

Та сега за колите, нали си търсеше и кола, какво стана?

Скрит текст:
Доста спамим темата, но ще отговоря.
Купих си хонда сивик, триврата японка.
Приоритет при изборът ми беше, че е малка, компактна, изключително подвижна, бързо ускоряваща. Това ми беше важно, защото карам предимно в градски условия. Исках да мога бързо да се измъквам по кръстовищата и при изпреварване и да нямам голям проблем с паркирането в тесните улици на града, в който живея.
Също така, колата няма никаква ръжда, беше с току що сменени ролки, ремъци и масла, и е със сложена АГУ.
Нещото, което направих по нея до момента, т.е. от средата на декември до сега беше, че смених предни накладки.

# 354
Е, е, от новото по-хубаво няма, това вече от опит мога да го кажа. Кинтите дето ги кихаш за новото, за старото ги даваш по майстори и се боклук караш.

За японските знам, че са върхът, знам и го казах, че Хейли е писал когато сигурно ти и другите в темата не сте били и родени - и все пак ме държи щото уважавам авторитетите. Де да знам, следващата ми кола може пък и японска да бъде, щото всички ми разправят, че качиш ли се на японска кола, няма да искаш да чуеш за никаква друга повече.

И все пак, и все пак, макар че никога през живота си не съм имал френска кола, много ме кефят като дизайн, визия и усещане /карал съм за кратко чужди такива/ и цял живот съм си мечтал за Пежо, ама винаги съм искал да си купя Пежо. И все някой дето разбира повече от мен ми казва -луд ли си, не си вземай френска чикия! Последния път ми каза един приятел разбирач - за кво ти е тоя болен френски лъв? И така си ми остана дерт Пежото и несбъдната мечта.

Ще взема следващата кола, която си купя, наистина да е Пежо, пък майната му квото ще да става да става. Какво ще ме посъветвате?

# 355
пежо и ситроен са две половини от едно цяло ..
просто пежото е компанията с частното участие ,
ситроен е държавата .

пежо съм имал .. за времето си изключителен лукс и удобство .
изненадващо добро окачване .. но двигател и консумативи свързани с него .. пълна трагедия ..
трошляк , плюс постоянни проблеми по ел. системата .
а имах и един бус пежо преди години .. на 4 години .. не можеше да изкара и 3 месеца без някакъв сериозен ремонт .. продадох го преди да навърши една година в мен ..
докато мерцедес бус на 15 + години .. не се счупи нищо за 5 години .. само една перка за парното правих ..

ситроена е с иновативно окачване .. вози като руската волга , латвия ..
тези Ц4 са симпатични колички , за жена са 5 точки по шестобалната система ..

японските автомобили действително са малко по издръжливи и от немските и от френските ..
но имат други недостатъци .. принципно обаче ... за нашите условия са добър вариант .
френските автомобили са малко по добри от това , което са им отредили като имидж в обществото ..
защото действително са малко по зле от немските , а в същото време са значително по обругавани .

за нашите условия само джиБ и ако го кара жена задължително да е черен !!!!

https://cdn.bg-mamma.com/PY2q/30664374_1d4fc394

# 356
С гледане става, любов от пръв поглед и доза късмет!
Е, ако си инжинер ... там вече се намесват едни сметки едни изчисления... и пак гледан, любов от пръв поглед и доза късмет.
 Доискажи се за японските коли?

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 22:48 от Анонимен

# 357
С гледане става, любов от пръв поглед и доза късмет!
Е, ако си инжинер ... там вече се намесват едни сметки едни изчисления... и пак гледан, любов от пръв поглед и доза късмет.
 Доискажи се за японските коли?

моторите са по сложни ..
има по малко достъпна техническа литература за тях ..
японците лъжат доста за характеристиките ..
уж мерят чрез други методики , ама пак не излизат сметките както и да мерят .
гният им доста от колите ..
сервизите ни не са толкова на ти с японките ..
често частите са скъпи , плюс за някой се чака доставка ...
не са толкова масови .. но последните 5 години навлязоха доста сериозно на пазара ..
така че японката не е лош избор като цяло ..

плюс японците са най технологичната нация ..
тоест процеса на изработка е строго контролиран ..
точно от там идва всичко при тях ..
вижте в гугал дефиниция на ..  технологичен процес ..
за да разберете какво имам предвид

брат ми кара скъпа японка с мощен мотор ..
със екстри за които аз мога само да мечтая с моята немкиня ..
но като настъпя педала на газта на него му трябва бинокъл да ме види къде съм  tooth

всеки с крастата си и предпочитанията си ..
няма универсален вариант ..
винаги едното е за сметка на другото ..
въпроса е човек да знае какви са му нуждите ..
за да може да направи правилния избор ..
и да познава  малко автомобилите за да знае кой какво предлага

# 358
  • Лутаща се
Аз от толкова много избиране и "съвети" луда бях станала.
В крайна сметка купих тази хонда, защото като седнах в нея и я подкарах се почувствах "У дома си".

Е, и за нея се опитваха да ме разубедят. Била японска, значи  със скъпи части. Била спортна, по-подходяща за някое младо момче, а не за мен, сиреч щото  съм дърта 43 годишната "лелка".

Преди хондата за малко, само 1 месец притежавах форд фокус. Огромна грешка. Това нещо гореше масло литър на 1000 км. Може би конкретният екземпляр е бил такъв и не съм случила. Но не ми "легна на сърце" и нямах желание да я ремонтирам.
Преди това пък 5 години имах голф 3. Яка машина, много километри минах с нея. От към ремонти не беше зле, не ми се наложи да правя кой знае какво. Но пък си беше доста грозна. И мнооого изгнила към края. Като валеше дъжд аз трябваше да стоя вътре с гумени ботуши и чадър - и от люка течеше вода.

За ситроен ми казаха да не си купувам заради хидравликата на амортисьорите. Много се прецаквала и ремонтът бил скъп.

брат ми кара скъпа японка с мощен мотор ..
със екстри за които аз мога само да мечтая с моята немкиня ..
но като настъпя педала на газта на него му трябва бинокъл да ме види къде съм  tooth

марсо, ако бях мъж и си падах по високите скорости бих те предизвикала.
Оборотомерът ми е разграфен до 8, виж за километража не мога да кажа. Но машинката ми е доста бърза.

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 23:14 от skarlet71

# 359
в общи линии всичко е така както са ти го казали

марсо, ако бях мъж и си падах по високите скорости бих те предизвикала.
Оборотомерът ми е разграфен до 8, виж за километража не мога да кажа. Но машинката ми е доста бърза.

моя оборотомер няма ограничител .. а на скоростомера стрелката стига ограничителя , ако ме разбираш какво казвам  tooth

няма непипан сивик с който да имаш шанс , дори и да имаш пишка  tooth

Общи условия

Активация на акаунт