Препоръчайте ми книга като ...

• 155 026
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, приемам препоръки за книги, в които се залага основно на документи и факти, нещо касаещо съвременните процеси свързани с икономическите кризи, престъпни организации, човешки права, миграционни процеси и т.н. Четива от сорта на книгите на Уелбек, Савиано, Политковская, Нуци и т.н На кратко книги базирани на журналистически разследвания и изследвания на съвременните обществени процеси.

Освен тази, много харесвам Ноам Чомски, макар че според мен някои от книгите му не са преведени никак добре на български. Но определено си заслужават.

# 46
 Благодаря ви за препоръчаните четива Simple Smile

# 47
  • London, UK
Dexter, може би интересна ще ти е книгата "Пазар без морал". Аз си я взех, още не съм я почнала.
Писана е от жена, която е наблюдавала нещата "от кухнята"
Аз съм тук с въпрос : Една приятелка иска да прочете нещо в стил Шифърът на Леонардо, по- скоро за "Загадки, йезуити, испански колонии - Южна Америка, от сорта на Кода на Да Винчи " . Аз не съм чела такива сюжети и съм много боса, ако някой може да помогне Simple Smile  Hug

# 48
Адамант, да погледне книгите на Матю Райли в Читанка.

Търся книги с изчезнали бременни. Чета Не казвай сбогом. Други?

# 49
Аз съм тук с въпрос : Една приятелка иска да прочете нещо в стил Шифърът на Леонардо, по- скоро за "Загадки, йезуити, испански колонии - Южна Америка, от сорта на Кода на Да Винчи " . Аз не съм чела такива сюжети и съм много боса, ако някой може да помогне Simple Smile  Hug

"Кодекс 632" на  Жозе Родригеш душ Сантуш може би е в този стил.

# 50
Здравейте и от мен! Simple Smile
Възможно ли ще е някой да ми препоръча книга, в която главните герои да са принудени да се женят по сметка например, но по-късно да се влюбят вдин в друг? Днес свърших с "Да целунеш ангел" и много, много ми допадна. Heart Предполагам, че все съм още на такава вълна и ми се иска да прочета нещо от същата сфера.

# 51
Ако някой има предложение за книга, подобна на "Гаргойл" на Андрю Дейвидсън, добре дошъл е!
Там главният герой преминава през физически и душевен катарзис. Среща мистериозната Марион, която преобръща всичко. Има развитие в предишни епохи, има азиатски приказки и като цяло любовният сюжет е примесен с готин стил на писане - леко саркастичен, но доста интригуващ.

# 52
Прекрасна тема!!!  Hug

# 53
..... Аз съм тук с въпрос : Една приятелка иска да прочете нещо в стил Шифърът на Леонардо, по- скоро за "Загадки, йезуити, испански колонии - Южна Америка, от сорта на Кода на Да Винчи " . ..........

Осем на Катрин Невил се води историческа мистерия - https://www.goodreads.com/book/show/113310.The_Eight на мен ми беше много интересна.
Изгубеният символ на Дан Браун също е за исторически загадки и масони и подобни. Много ми хареса ... Въобще цялата серия на Дан Браун за Роберт Лангдон е все на тази тема. Първата е - Ангели и демони преведено на БГ като Шестото клеймо. Четвъртата Ад не съм я чела още.

# 54
Ако някой има предложение за книга, подобна на "Гаргойл" на Андрю Дейвидсън, добре дошъл е!
Там главният герой преминава през физически и душевен катарзис. Среща мистериозната Марион, която преобръща всичко. Има развитие в предишни епохи, има азиатски приказки и като цяло любовният сюжет е примесен с готин стил на писане - леко саркастичен, но доста интригуващ.
Чак катарзис -не, но промяна и душевно израстване - Да чуеш ритъма на сърцето  http://www.helikon.bg/books/127/-%D0%94%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B5 … 74.html#book_info

# 55
Чак катарзис -не, но промяна и душевно израстване - Да чуеш ритъма на сърцето  http://www.helikon.bg/books/127/-%D0%94%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B5 … 74.html#book_info
Благодаря!

# 56
Страхотна тема, Естел  Peace

# 57
Препоръчайте ми книги като "Замъкът на шапкаря"- Арчибалд Кронин.

# 58
  • София
Препоръчайте ми книги като "Замъкът на шапкаря"- Арчибалд Кронин.

Всичко на Ги дьо Мопасан.

# 59
  • Варна
Страхотна тема! Момичета, чете ми се нещо истинско...преживени истории с добър край, оптимистична, сериозна книга върху която да помисля...нещо като "Бог никога не спи". Ако някой има предложения, с радост ще ги прочета    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт