Препоръчайте ми книга като ...

• 155 306
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София, България
Радвам се, че се откри такава тема. Преди ок. седмица аз пуснах нещо подобно, но беше индивидуално за мен. Ако администраторите решат, нека я изтрият.
По темата: Искам нещо разтоварващо. Примерно някой любовен роман, нещо по-юношеско. Подобни книги, които съм чела и са ми направили впечатление са трилогията "Делириум", "Пленница на смъртта". "13 причини защо". Та, търся нещо от този род. Държа да кажа, че не искам поредица или трилогия.  Ще се радвам, ако ми препоръчате нещо.

Ако ти е харесала " 13 причини защо", препоръчвам "Всички наши места" ( All the bright places) на Дженифър Нивън.  Скоро би трябвало да има излезе и филма по книгата. Simple Smile

Препоръчайте ми нещо леко, свежо за четене. Но да не е типичен любовен роман.

Нещо по-юношеско, защо не пробваш със Самодива, да видиш как се е справило нашето момиче. Не съм я чела още, но ми е в списъка.

Нетипичен любовен роман - Аз преди теб ... може би. Също препоръчавам и Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми - Антъни Капела ... хубава кухня, Италия ...

# 556
Бихте ли препоръчали семейна сага, от типа на романите на Джефри Арчър( "Търговецът", "Каин и Авел") и  Сидни Шелдън?

# 557
Бихте ли препоръчали семейна сага, от типа на романите на Джефри Арчър( "Търговецът", "Каин и Авел") и  Сидни Шелдън?
Първите, за които се сещам - "На изток от рая" - Стайнбек, трилогията на Исабел Алиенде, "Трилогия Бьорндал", "Луси Краун" - Ъруин Шоу.

# 558
  • Belgium

Препоръчайте ми нещо леко, свежо за четене. Но да не е типичен любовен роман.

Humpty Dumpty, пробвай "Роклята" на Софи Никълс - приятна без да е малоумна. Нещо много рядко срещано.

"Самодива" не си я причинявай освен ако не искаш да се смееш с глас  Laughing Всъщност пък може да те забавлява повече, отколкото да те подразни с малоумието си, знае ли човек. Например ще научиш, че е мега секси момче да носи тениска с триъгълно деколте до гърдите  Mr. Green

# 559
  • София
.............пробвай "Роклята" на Софи Никълс - приятна без да е малоумна. Нещо много рядко срещано.
Извинявам се за спама, но, Лу, това да не е ефект от "Кръгът"  hahaha?

Иначе добавям глас за Ъруин Шоу и неговите романи.

# 560
Първите, за които се сещам - "На изток от рая" - Стайнбек, трилогията на Исабел Алиенде, "Трилогия Бьорндал", "Луси Краун" - Ъруин Шоу.
Благодаря  bouquet
От тези съм чела само  "На изток от рая" . Другите има ли ги онлайн и по-специално "Луси Краун"?

# 561
  • София
Всички ли такива книги са с умиращи? :/

Зависи какво разбираш под "да оцениш всеки ден".

Аз лично в този смисъл бих ти препоръчала "Стоунър". Но пак казвам зависи от нагласата ти и гледната ти точка.

За някои хора например книги, които ги карат да оценят всеки ден, са селф хелп наръчниците. Много е различно.
Наръчниците тръдно ги докарвам до края, роман е по-добре. Стоунър, съм го набелязал от доста време.

Все още Алис, не е ли по-женска?!

Пп. Нещо аутсайдерско, депресарско да препоръчате - Степния вълк, но на Х.Хесе не съм чел нищо друго.

# 562
  • Belgium
.............пробвай "Роклята" на Софи Никълс - приятна без да е малоумна. Нещо много рядко срещано.
Извинявам се за спама, но, Лу, това да не е ефект от "Кръгът"  hahaha?

Венка, силно вероятно е  Joy

Обаче аз толкова бях убедена, че "Роклята" ще ми се стори адски тъпа и захаросана, че тя взе, че ме изненада. Никак не е лоша книжката, средно ниво, имитира леко Джоан Харис без да я достига. За разпускане е идеална  Laughing

# 563
От тези съм чела само  "На изток от рая" . Другите има ли ги онлайн и по-специално "Луси Краун"?
"Луси Краун" не съм я виждала онлайн. "Трилогия Бьорндал" я има в Читанка, трилогията на Алиенде също съм я срещала някъде онлайн.

# 564
Привет, четящи
След "Панаир на суетата" и "Баба праща поздрави и се извинява" искам да продължа с нещо, което да върви със същата доза енергия, т.е. търся нещо разтоварващо,  с леко саркастично, иронично отношение
От моята библиотека си избрах следните заглавия: молбата ми е да дадете едно рамо с мнение или препоръка към друг автор за да си избера по-лесно...пред трудна дилема съм  Rolling Eyes Simple Smile благодарности Wink
Яна Язова- "Левски"
Стефан Жеромски- "Пепелища"
Ф. М. Достоевси- "Идиот"
Оноре Дьо Балзак- "Величие и падение на куртизанките"
Гюстав Флобер- "Възпитание на чувствата"
Ъруин Шоу- "Богат, беден"

# 565
"Богат, беден" е много интересна, семейна история. Peace

# 566
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга в която да се разказва за приключения на жена в ново място? Чете ми се за силни способни хора, справящи се със ситуации, но не искам романтични глупости.
Някой приключенски роман за смели хора, за преживявания на нов континент, град или селце, нещо такова.

# 567
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга в която да се разказва за приключения на жена в ново място? Чете ми се за силни способни хора, справящи се със ситуации, но не искам романтични глупости.
Някой приключенски роман за смели хора, за преживявания на нов континент, град или селце, нещо такова.

"Специални връзки" от Дъглас Кенеди, обаче има някои обрати вътре, не всичко върви гладко за главната героиня.

# 568
Добре звучи, но по-скоро си мислех за приключения на сама жена в нетипични за нея условия, много хумор и прекрасни "гледки"  Simple Smile. Надявам се да няма романтичен елемент, но ако не е много сладникаво може и да го преглътна .
 Благодаря Shaw7y, вероятно и тази ще прочета!

# 569
"Яж, моли се и обичай" чела ли си? Макар че не бих определила героинята като силна и способна.

Общи условия

Активация на акаунт