Препоръчайте ми книга като ...

• 155 294
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
"Яж, моли се и обичай" чела ли си? Макар че не бих определила героинята като силна и способна.

И аз за нея се сетих първоначално, най-вече заради частта с пътуването. Но може би е по-блудкава за вкуса на евриала или поне за това, което търси Simple Smile.

Иначе лек и любопитен, бих казала, роман е "Книжарница на колела" - за една мацка, която взима такива решения, че чак учудва самата себе си. Но има малко романтика вътре, длъжна съм да предупредя.

# 571
Сетих са за "Цветният воал" на Съмърсет Моъм, която е хубава, и една друга, която обаче не съм чела, но е баш по темата - "Лейди Африка" от Пола Маклейн.

# 572
Благодаря ви момичета! Яж моли се и обичай, не съм я чела, но гледах филма и не ми хареса особено. "Лейди Африка " съм си я набелязала, но в момента не мога дс си я купя. Ще потърся нещо в тракерите.

# 573
Добре звучи, но по-скоро си мислех за приключения на сама жена в нетипични за нея условия, много хумор и прекрасни "гледки"  Simple Smile. Надявам се да няма романтичен елемент, но ако не е много сладникаво може и да го преглътна .
 Благодаря Shaw7y, вероятно и тази ще прочета!

Като търсих по някакви ключови думи за жена, приключения и т.н.  Mr. Green, ми излезе на Кони Мейсън - "Лед и екстаз". Обаче е любовна. Някой, ако я е чел, да си даде мнението.

# 574
 hahaha
Кукумицинке, Кони Мейсън и на най-големия си враг не я пожелавам и то при все, че аз чета любовни романи от време на време, а неподготвеният читатател не знам как ще я смели.

Освен "Лейди Африка", мисля че и "Момичетата от Шанхай" на Лиза Сий са добър вариант.

# 575
Ахахаха, толкова ли е зле?  Joy

Друга книга, която ми излезе по този метод, е "Моето приключение в дивото" на Черил Стрейд. Не е любовна, има хубави отзиви.

# 576
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга в която да се разказва за приключения на жена в ново място? Чете ми се за силни способни хора, справящи се със ситуации, но не искам романтични глупости.
Някой приключенски роман за смели хора, за преживявания на нов континент, град или селце, нещо такова.

Сещам се за "Инес, моя душа" на Исабел Алиенде - отговаря съвсем точно на изискванията ти. Също и "Преоткриване на крилете" на Сю Монк Кид, "Знакът на всички неща" на Елизабет Гилбърт.
На мен "Лейди Африка" не ми хареса, не видях силна жена в нея.

# 577
Тази на Черил Стриид много ми допада, стига сега да си я намеря и в електронен вариянт и то свободно. Точно такава ми се чете! Благодаря! Къде ги търсите така по съдържание?

# 578
Тази на Черил Стриид много ми допада, стига сега да си я намеря и в електронен вариянт и то свободно. Точно такава ми се чете! Благодаря! Къде ги търсите така по съдържание?

В гугъл или някоя подобна търсачка - пишеш някакви думи плюс книга/роман и се случва да излязат някакви книги, ако ключовите думи са споменати в анотацията, съдържанието или ревю на книгата. Не помня какви точно ключови думи писах, но съм попадала на много интересни книги така, докато случайно търся нещо Simple Smile

Не знам дали я има безплатно в електронен вариант въпросната книга - видях откъс, в Дневник май, и ми се стори интересна.

# 579
  • Belgium
Аз само да добавя - ако не успееш да си намериш "Моето приключение в дивото", има и хубав филм по нея с Рийз Уидърспун, него го има по тракерите: http://www.imdb.com/title/tt2305051/?ref_=nm_flmg_act_13

# 580
Ооо гледала съм го и ми хареса, явно авторката се върти в тази тематика. Мен също ми допадат и филми и книги с приключения и оцеляване.
Ще питам в съседната тема ако я има електронна
Май товз е филм правен точно по тази книга!  Язък, сега друга трябва да си търся Grinning

# 581
  • Belgium
Да, филмът е правен точно по тази книга, за това го споменах. И се придържа плътно към нея  Laughing

# 582
Да, филмът е правен точно по тази книга, за това го споменах. И се придържа плътно към нея  Laughing
. здравейте препоръчайте ми някоя книга нещо като уитни моя любов или нещо съвремено джудит макнот сюзън елизабет филипс ако имате нещо ново интересно моляя ще бъда благодарна   mitkoalisiq1@abv.bg

# 583
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга в която да се разказва за приключения на жена в ново място? Чете ми се за силни способни хора, справящи се със ситуации, но не искам романтични глупости. Някой приключенски роман за смели хора, за преживявания на нов континент, град или селце, нещо такова.
"Цветята на дъждовната гора", Марго Бъруин Hug

Скрит текст:
МАГИЧЕСКА РЕАЛНОСТ В ДУХА НА ИСАБЕЛ АЛИЕНДЕ И КАРЛОС КАСТАНЕДА

Какво е желанието на сърцето ви? В центъра на Манхатън, скрита в задната стаичка на една обществена пералня, се намира тайна "градина" с девет редки и ценни растения. Всяко едно от тях носи любов, власт, безсмъртие, богатство, свобода, магически сили, приключение, сексуалност и мъдрост...

Когато случайно открива това царство на тропически растения, Лила е на границата на отчаянието. На 32 г. е (с разбит брак и служебни разочарования) и не знае в каква посока да поеме. Животът в големия град й е отнел всички илюзии. Тя е впечатлена от собственика на екзотичните растения - Арманд. Но прави грешка и става причина да откраднат ценната му колекция. Чувството й за вина я принуждава да се отправи на магическо пътешествие в дъждовните гори на Юкатан, Мексико, за да открие и върне загубените девет растения на желанието, които ще донесат на този, който ги събере на едно място, цялото щастие на света. Накъде ще я отведат желанията на нейното сърце? Готови сме цял живот да вървим по един и същ път и няма да го сменим само от любопитство, дори да ни е втръснал до полуда и да се оплакваме постоянно. Трябва някой отгоре да го препречи и да обяви, че е в ремонт, за да ни тласне към другото разклонение.

"Цветята на дъждовната гора" от Марго Бъруин носи усещането за завладяваща страст още с докосването си. И то съвсем буквално. Защото това уникално издание ухае на ванилия, а нежният й аромат се смесва с историята на 32-годишната американка Лила, отчаяна романтичка, решена да промени нескопосания си и объркан живот. Написана в най-добрите традиции на магическия реализъм, книгата ни повежда на дълго пътешествие. Веднъж читателят извървява мислено заедно с Лила пътя от Манхатън до джунглата Юкатан и втори път проследява съпричастно лутанията на сърцето й - от пълното разочарование до спечелената щастлива любов. Младата жена случайно открива в центъра на големия град обществена пералня, в която има тайна "градина", скрита в малка стаичка. Там виреят девет ценни растения. Всяко едно от тях носи любов, власт, безсмъртие, богатство, свобода, магически сили, приключение, сексуалност и мъдрост. Впечатлена от Арманд, собственика на това съкровище, Лила става неволна причина за неговата кражба. Измъчвана от чувство за вина, тя поема към джунглата, за да поправи грешката. Но усилията си заслужават, защото наградата й е цялото щастие на света, "осигурено" от един наистина невероятен мъж.

# 584
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга в която да се разказва за приключения на жена в ново място? Чете ми се за силни способни хора, справящи се със ситуации, но не искам романтични глупости. Някой приключенски роман за смели хора, за преживявания на нов континент, град или селце, нещо такова.
"Цветята на дъждовната гора", Марго Бъруин Hug   Много благодаря..

Скрит текст:
МАГИЧЕСКА РЕАЛНОСТ В ДУХА НА ИСАБЕЛ АЛИЕНДЕ И КАРЛОС КАСТАНЕДА

Какво е желанието на сърцето ви? В центъра на Манхатън, скрита в задната стаичка на една обществена пералня, се намира тайна "градина" с девет редки и ценни растения. Всяко едно от тях носи любов, власт, безсмъртие, богатство, свобода, магически сили, приключение, сексуалност и мъдрост...

Когато случайно открива това царство на тропически растения, Лила е на границата на отчаянието. На 32 г. е (с разбит брак и служебни разочарования) и не знае в каква посока да поеме. Животът в големия град й е отнел всички илюзии. Тя е впечатлена от собственика на екзотичните растения - Арманд. Но прави грешка и става причина да откраднат ценната му колекция. Чувството й за вина я принуждава да се отправи на магическо пътешествие в дъждовните гори на Юкатан, Мексико, за да открие и върне загубените девет растения на желанието, които ще донесат на този, който ги събере на едно място, цялото щастие на света. Накъде ще я отведат желанията на нейното сърце? Готови сме цял живот да вървим по един и същ път и няма да го сменим само от любопитство, дори да ни е втръснал до полуда и да се оплакваме постоянно. Трябва някой отгоре да го препречи и да обяви, че е в ремонт, за да ни тласне към другото разклонение.

"Цветята на дъждовната гора" от Марго Бъруин носи усещането за завладяваща страст още с докосването си. И то съвсем буквално. Защото това уникално издание ухае на ванилия, а нежният й аромат се смесва с историята на 32-годишната американка Лила, отчаяна романтичка, решена да промени нескопосания си и объркан живот. Написана в най-добрите традиции на магическия реализъм, книгата ни повежда на дълго пътешествие. Веднъж читателят извървява мислено заедно с Лила пътя от Манхатън до джунглата Юкатан и втори път проследява съпричастно лутанията на сърцето й - от пълното разочарование до спечелената щастлива любов. Младата жена случайно открива в центъра на големия град обществена пералня, в която има тайна "градина", скрита в малка стаичка. Там виреят девет ценни растения. Всяко едно от тях носи любов, власт, безсмъртие, богатство, свобода, магически сили, приключение, сексуалност и мъдрост. Впечатлена от Арманд, собственика на това съкровище, Лила става неволна причина за неговата кражба. Измъчвана от чувство за вина, тя поема към джунглата, за да поправи грешката. Но усилията си заслужават, защото наградата й е цялото щастие на света, "осигурено" от един наистина невероятен мъж.

Общи условия

Активация на акаунт