Препоръчайте ми книга като ...

• 155 365
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Чете ми се книга чиито действие се развива в началото на миналия век до към 40 те години .Да е историко-любовна , може да има и мемоарно биографичн отенък .
Да не е нещо захаросно , нито класика , нито книга от типа Отнесени от вихъра .Такива съм чела през младежките си години и сега вече не са ми интересни.
Предпочитам издавани по скоро.
Благодаря предварително !

# 481
  • София, Младост 2
Чете ми се книга чиито действие се развива в началото на миналия век до към 40 те години .Да е историко-любовна , може да има и мемоарно биографичн отенък .
Да не е нещо захаросно , нито класика , нито книга от типа Отнесени от вихъра .Такива съм чела през младежките си години и сега вече не са ми интересни.

Bittersweet, Colleen McCullogh - мисля, че я има преведена на бг, но не се сещам името, за 2 сета близначки в началото на 20. век се разказва

The Gilded Hour, Sara Donatti - тази я няма преведена, но е много добра (предупреждавам, че явно ще има продължение, та историята не е напълно завършена)

# 482
  • Пловдив
Малко след края на ВСВ се развива действието в "Корабът с булките" на Джоджо Мойс. Увлекателна е. Наскоро четох и "Невидимият мост", затрогваща.

# 483
Поредицата за Сигма форс е много динамична   https://chitanka.info/serie/sigma-fors
Благодаря, чела съм цялото му творчество Hug. Много е добър Peace.

# 484
  • София, България

Нишките на съдбата, Мария Дуеняс /имаше наскоро 10 сериен филм по БТВ, също много готин/ - за испанската война, Франко и т.н.

# 485

Нишките на съдбата, Мария Дуеняс /имаше наскоро 10 сериен филм по БТВ, също много готин/ - за испанската война, Франко и т.н.
Гледала съм сериала и книгата няма да ми е интересна за жалост.Иначе като сюжет е точно по мой вкус.
Точно такава книга ми се чете , но да не е тази.

# 486
  • София

Гледала съм сериала и книгата няма да ми е интересна за жалост.Иначе като сюжет е точно по мой вкус.
Точно такава книга ми се чете , но да не е тази.

Книгите на Исабел Алиенде, има доста преведени на български. Предполагам ще ти хареса трилогията - "Къщата на духовете", "Дъщеря на съдбата" и "Портрет в сепия".

# 487
.

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 20:49 от Markrit

# 488
Чете ми се книга чиито действие се развива в началото на миналия век до към 40 те години. Да е историко-любовна, може да има и мемоарно биографичен отенък. Да не е нещо захаросно, нито класика, нито книга от типа Отнесени от вихъра. Такива съм чела през младежките си години и сега вече не са ми интересни. Предпочитам издавани по скоро.
"Музеят на необикновените неща", Алис Хофман.
Действието се развива в началото на 20 век...

Скрит текст:
Съдбата е и това, което ни е дадено, и това, което сами създаваме за себе си.

Роман, в който фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. Разказва история за милосърдието и егоизма, за трагедията и надеждата, за хората и животните и тънката граница между тях. За фотографията като изкуство. За невежеството и предразсъдъците. За дарбата да виждаш отвъд видимото. За мистичното привличане между двама души и за смелостта им да изберат свободата.

Алис Хофман създава роман, в който фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. Разказва история за милосърдието и егоизма, за трагедията и надеждата, за хората и животните и тънката граница между тях. За фотографията като изкуство. За невежеството и предразсъдъците. За дарбата да виждаш отвъд видимото. За мистичното привличане между двама души и за смелостта им да изберат свободата.

Корали Сарди е дъщерята на импресарио с тайно минало и аура на д-р Франкенщайн, който притежава Музея на необикновените неща - място, в което хора, животни и предмети с необичайна външност привличат любопитната тълпа в Кони Айлънд. Корали е момичето с ципи между пръстите, което може да издържи с часове в леденостудените води на река Хъдсън. Тя се представя за русалка пред посетителите на Музея заедно с другите чудати обитатели - Момичето пеперуда, Човека вълк... Баща й винаги я е държал настрана от хората - тя живее в затворения свята на Музея, но се появяват все повече причини да търси своята свобода навън...

Една нощ в горите край Хъдсън Корали се натъква на странен млад мъж, който снима дърветата на лунна светлина.
Мъжът е Еди Коен - руски имигрант, който напуска своята общност и предопределената му работа като шивач и избира фотографията, защото вярва, че само обективът на камерата може да ни покаже истината, когато очите ни подвеждат.
Еди притежава дарбата да открива изчезнали хора и когато случайно става свидетел на прочутия пожар в шивашката фабрика "Трайангъл", е нает да намери млада жена. Търсейки момичето, съдбата го среща с Корали.

На фона на изграждащия се Ню Йорк, в сърцето на една бурна епоха, двама души ще открият силата и красотата на своите необикновени чувства.
Брилянтна книга за жестокост и състрадание и за завладяващата магия на любовта.

# 489
Чете ми се книга чиито действие се развива в началото на миналия век до към 40 те години. Да е историко-любовна, може да има и мемоарно биографичен отенък. Да не е нещо захаросно, нито класика, нито книга от типа Отнесени от вихъра. Такива съм чела през младежките си години и сега вече не са ми интересни. Предпочитам издавани по скоро.
"Музеят на необикновените неща", Алис Хофман.
Действието се развива в началото на 20 век...

Скрит текст:
Съдбата е и това, което ни е дадено, и това, което сами създаваме за себе си.

Роман, в който фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. Разказва история за милосърдието и егоизма, за трагедията и надеждата, за хората и животните и тънката граница между тях. За фотографията като изкуство. За невежеството и предразсъдъците. За дарбата да виждаш отвъд видимото. За мистичното привличане между двама души и за смелостта им да изберат свободата.

Алис Хофман създава роман, в който фантастичното преминава в делничното, обикновеното крие необикновеното. Разказва история за милосърдието и егоизма, за трагедията и надеждата, за хората и животните и тънката граница между тях. За фотографията като изкуство. За невежеството и предразсъдъците. За дарбата да виждаш отвъд видимото. За мистичното привличане между двама души и за смелостта им да изберат свободата.

Корали Сарди е дъщерята на импресарио с тайно минало и аура на д-р Франкенщайн, който притежава Музея на необикновените неща - място, в което хора, животни и предмети с необичайна външност привличат любопитната тълпа в Кони Айлънд. Корали е момичето с ципи между пръстите, което може да издържи с часове в леденостудените води на река Хъдсън. Тя се представя за русалка пред посетителите на Музея заедно с другите чудати обитатели - Момичето пеперуда, Човека вълк... Баща й винаги я е държал настрана от хората - тя живее в затворения свята на Музея, но се появяват все повече причини да търси своята свобода навън...

Една нощ в горите край Хъдсън Корали се натъква на странен млад мъж, който снима дърветата на лунна светлина.
Мъжът е Еди Коен - руски имигрант, който напуска своята общност и предопределената му работа като шивач и избира фотографията, защото вярва, че само обективът на камерата може да ни покаже истината, когато очите ни подвеждат.
Еди притежава дарбата да открива изчезнали хора и когато случайно става свидетел на прочутия пожар в шивашката фабрика "Трайангъл", е нает да намери млада жена. Търсейки момичето, съдбата го среща с Корали.

На фона на изграждащия се Ню Йорк, в сърцето на една бурна епоха, двама души ще открият силата и красотата на своите необикновени чувства.
Брилянтна книга за жестокост и състрадание и за завладяващата магия на любовта.

Много ти благодаря. bouquet

# 490
Търся хубаво издание на "Малкият принц". Да е на хубава хартия, да е с оригиналните илюстрации (цветни) и да е в стандартен формат. (До сега гледах една с черно бели картинки, една на рециклирана хартия, една която е квадратна и една много красива и луксозна, но и с някакви нови модерни рисунки). Имате ли представа дали има такава, каквато търся или да трябва да избера нещо компромисно?

# 491
  • Варна
Аз съм виждала много красиво издание преди около година-две в Ориндж  Peace

# 492
  • София
https://www.book.store.bg/p2913/malkiat-princ-antoan-dio-sent-ekziuperi.html тази ?
Синът ми има такава двуезична, на хубава хартия е, предполагам и чисто българските също ще са такива.

# 493
# 494
  • София
неее, имах предвид тази дали би й свършила работа Simple Smile
показаната от теб, като й гледам тази снимка https://www.orangecenter.bg/media/catalog/product/cache/1/thumbn … /i/m/img_0993.jpg нито ми изглежда на някаква бяла хартия, за това колко е цветна вътре също ми остава някакво съмнение... но пък може конкретно тази илюстрация да не е цветна и   хартията само така да изглежда, и да е нарочно жълтеникава... по снимки само понякога е трудно да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт