Майките и дъщерите

• 8 276
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Да де, и аз това казвам. На 17 е ок да водиш полов живот, стига да не е самоцел. Пък в самоцел се превръща, когато родителите са дървета и го играят морални стожери.

# 61
Споделих, защото се надявах да ме разбере. Да получа съвети или най-малкото да ме пита добре ли съм. Тя дори не попита дали сме използвали предпазни средства. Отсече, че няма да го приеме. Да си троша главата, нея не я интересува и това е. И на мен ми е много болно. Не е ли именно тя човека, от когото трябва да получавам подкрепа за всичко? Нали родителите ни обичат въпреки всичко? Как може една майка да кара дъщеря си да плаче постоянно след всеки скандал (всеки ден) и да не иска да ме изслуша дори.... Какво мислите по въпроса?

# 62
Мисля, че темата ти е една малка пързалка с цел поредната статия някъде си относно домашното насилие или конфликтът между поколенията, или Бог знае каква друга балканска битова драма.
Иначе, ако ме пита някой реално какво мисля, ще му кажа да си гледа живота, да не споделя с майка си, но за пред нея да го играе примерен ученик и младеж/девойка. На 17 години на всеки вече трябва да му е ясно как майка му ще реагира на "правих секс". Какво има да му разбира на секса на детето? Майката е майка, може да се търсят съветите й за по-безопасни теми като заболявания в рода (не венерически) и гледане на дете. Чак до положение на личен сексолог не е добре да стига. Ама тук вече намесваме една модна тенденция родителите да са приятели с детето си. Тя се изразява в непрестанно бърникане в личното пространство с непоискани съвети и цупене, че детето не споделя.

# 63
  • волно калдъръмче
Само гадая, но споделянето може да го е разбрала погрешно, а именно: ти търсиш одобрение, което от своя страна да доведе до приемане на младежа както и до подкрепяне и осигуряване на условия за секс в дома ви. Не всяка майка е толкова разкрепостена.

Моли се мъж ти да не те докарва до рев, че тогава става наистина много сериозно. Сълзите пред майка са тактически, сълзите пред мъж са от истинско безсилие.

# 64
Само гадая, но споделянето може да го е разбрала погрешно, а именно: ти търсиш одобрение, което от своя страна да доведе до приемане на младежа както и до подкрепяне и осигуряване на условия за секс в дома ви. Не всяка майка е толкова разкрепостена.

Нямам думи! Shocked осигуряване на условия за секс в дома ви! Викаш за това споделя девойката!

# 65
Не е ли именно тя човека, от когото трябва да получавам подкрепа за всичко? Нали родителите ни обичат въпреки всичко? Как може една майка да кара дъщеря си да плаче постоянно след всеки скандал (всеки ден) и да не иска да ме изслуша дори.... Какво мислите по въпроса?
Нито е човекът, от когото трябва да получаваш подкрепа... нищо не трябва. Никой на никого не е длъжен.
И най-вероятно те обича. Ако не й пукаше, нямаше изобщо да ти прави скандали. Обичта не се изразява в това да караш човека да се чувства САМО добре, и никога зле. Когато накажеш детето си да не яде десерт, защото се е държало ужасно, нима не го обичаш? Ако не го обичаш, ще го оставиш да се държи както си иска и няма да ти пука изобщо в какво ще се превърне това дете един ден.
Майка ти не те кара да плачеш, ти сама се караш да плачеш. Защо плачеш? Сама си го причиняваш. За какво изобщо й навираш личния си живот в лицето? Сексът, който ти правиш, е само твоя работа, не нейна. Тя да ти е споделяла как прави секс с баща ти или с когото там го прави (да бъдем демократични)? Не. Ама нали уж си споделяте всичко? А... май не си споделяте всичко. Ами като тя не ти говори за секс, спри и ти да я занимаваш с това.

Какво мисля... мисля, че си лабилна, но то с такава майка, нищо чудно. Стегни се. Ти не след дълго ще имаш собствени деца. Какъв пример ще им даваш? Че при всеки дребен проблем се реве и се оплаква по форумите? Това, което ти имаш, е много дребен проблем, изобщо не виждам защо му обръщаш внимание. Майка ти не се кефи, че правиш секс. Чудо голямо!

Сълзите пред майка са тактически, сълзите пред мъж са от истинско безсилие.
А, моля ти се! На нейните години и малко след това сълзите ми пред мъже бяха единствено тактически.

Нямам думи! Shocked осигуряване на условия за секс в дома ви! Викаш за това споделя девойката!
Това не е нещо много странно. Ако момичето има собствена стая... да си прави каквото иска, стига да се заключва или де да знам...

# 66
Това не е нещо много странно. Ако момичето има собствена стая... да си прави каквото иска, стига да се заключва или де да знам...

Даа, бе! Ще питам аз, а няма да се възползвам докато няма никой вкъщи!

# 67
То... при 5-членно семейство малко трудно няма никой вкъщи, но както и да е. При другите може би се получава по-често.
Ами да, секс се прави като няма никой вкъщи, но когато има, не се пита... аз просто казваш "Ние с Х отиваме в стаята, ще се видим по-късно" и се затварят, по възможност и заключват, ако има малки деца в семейството.

# 68
То... при 5-членно семейство малко трудно няма никой вкъщи, но както и да е. При другите може би се получава по-често.
Ами да, секс се прави като няма никой вкъщи, но когато има, не се пита... аз просто казваш "Ние с Х отиваме в стаята, ще се видим по-късно" и се затварят, по възможност и заключват, ако има малки деца в семейството.

Да, така се прави секс, по възможност, когато няма никой вкъщи!
Иначе какво има да му се обсъжда на въпроса? Ако дъщеря ми е с приятеля си в стаята, на акъл няма да ми дойде да ходя да си говоря с тях или да им нося непоискано кафе! Мисля, че е близо до акъла!

# 69
  • волно калдъръмче

Сега по-ясно ли стана какво точно казвам?

Джизъс, нямам предвид сълзи пред гаджето с определена цел. Говоря за друг етап от живота, в който обичта и привързаността към мъж, общото ви минало, деца и т.н. те правят силно уязвима в определени ситуации. Не всичко върви по мед и масло винаги.

# 70

Сега по-ясно ли стана какво точно казвам?

Че гадаеш ли? Да!

# 71
  • волно калдъръмче
Herz, функционалната ти грамотност е кръгла нула, но това не ти пречи да си имаш самочувствие. Поздравления!

# 72
Herz, функционалната ти грамотност е кръгла нула, но това не ти пречи да си имаш самочувствие. Поздравления!

А ти раздаваш квалификации от позицията на?

# 73
Споделих, защото се надявах да ме разбере. Да получа съвети или най-малкото да ме пита добре ли съм. Тя дори не попита дали сме използвали предпазни средства. Отсече, че няма да го приеме. Да си троша главата, нея не я интересува и това е. И на мен ми е много болно. Не е ли именно тя човека, от когото трябва да получавам подкрепа за всичко? Нали родителите ни обичат въпреки всичко? Как може една майка да кара дъщеря си да плаче постоянно след всеки скандал (всеки ден) и да не иска да ме изслуша дори.... Какво мислите по въпроса?
Mисля, че е нарцистична майка. Писах преди - в нета има много, дори на български.

Моята е същата. Губих много време, защото все пак ми е майка... надявах се да се промени. Прочети повече по въпроса, има тестове, според които може да се ориентираш какъв е случаят.
Има много варианти. Както го описваш, много прилича.

https://www.psychologytoday.com/blog/the-intelligent-divorce/201 … rcissistic-mother
Четох коментарите.
Не, за някои хора проблемът не е дребен, защото майката е човекът с най-голямо влияние върху детето - признава ли го то или не. Ако на тази възраст се "абстрахира" от майка си, остава чувство на вина. Нещата не са хич прости, но това е...

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 17:56 от Vasilene

# 74
  • волно калдъръмче
Herz, просто исках да те поздравя  Flutter. Но щом искаш, може да се върнеш отново и да видиш как разводни темата с включванията си по повод моя пост. Уточни си позицията и си я отстоявай, не се дракай излишно.
Бъди щастлива   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт