Пролетното слънце ни прегръща, ДЕКЕМВРИйско бебе вече се обръща!

• 44 147
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, моят мъник изкарва по 4 часа между храненията и за 24 часа се получават общо 5 с една голяма нощна пауза от около 7-8 часа. На АМ Хип Комбиотик сме. Преди с Лактаната трудно изкарваше 3 часа.

Иначе, от 3 дни захранвам с картофено пюре, но много трудно върви. Явно трябва да започвам да го храня по-рано, за да не е изнервен и твърде гладен. Но проблемът ни е, че той при пълна тишина спи най-много около половин-един час преди обед и точно когато наближи времето за обедното хранене му се доспива страшно много и се налага да го приспя, макар  и за кратко. А като се събуди е меко казано освирепял от глад. И така вече се чудя какво да го правя. Другата седмица ще питам педиатърката дали мога да му дам друго пюре при положение, че не харесва картофеното.

# 121
Честит имен ден на бебчо Борис, да ви е жив и здрав! Hug

Аз смених коша и пак същата работа!Рев и обратно вкъщи, всеки по пътя ни заглеждаше и чудеше! #2gunfire

След консултацията с гастроентеролог, назначеното ни захранване ще започне от 5 месец, но с каши.После се включват зеленчуковите и плодови пюрета.Като не трябва да добавям вода като съставка, а само кърма или спец. адаптирано мляко против повръщане.Само не знам, как ще се приготвят кашите само с кърма? newsm78Написано ми е да вяря кашата, докато се получат шупли, но аз знам пък, че кармата не се вари!...

Забравих да спомена, че съм на диета, изключваща алергенни продукти, а също и по-късно ще захраня с тях бебчо!

Димитриа, пробвай да му даваш малко мляко и тогава да захранваш - не трябва да е много изгладнял, когато опитва новите вкусове.Или измести времето на самото захранване.

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 21:19 от Златанова

# 122
  • Бургас
Цвети, не е ли рано да го слагаш да седи в стола за хранене? Ние сме още на кърма, но и не сме навършили 5м още. Ще видим дали ще изкараме до 6м или по-рано ще я захраня. Освен това още не е успяла да се обърне Sad

# 123
Честит имен ден на Борис  Heart Eyes  bouquet Heart Eyes Да расте здрав, усмихнат и смел мъж!

Ех, от кога не съм писала тук  Hug Този ФБ съвсем ме откъсна от форума  Wink
Не съм го захранила още моя калпазан. В понеделник става на 5 мес. и сме на консултация, ще го видим колко е пораснал, но не мисля още да захранвам- той не може да стои седнал, още леко избутва с езиче, а интереса към нашата храна е по-скоро като интереса към мимиките и действията ни, не ми се струва да иска да опитва.
Като ви чета за разходките се успокоявам, че не сме сами. Максимум 15 мин. стои в количката, освен ако не заспи  ooooh! Не стои и в слинг, иска да е с лице напред, затова нося кенгуру в бебешката чанта...ще ме прощават теориите, че бебето, носено с лице напред се изнервяло, нямало къде да се скрие и подобни. Моето не само не желае да се скрие, а на колкото по-шумно и оживено място го заведеш, толкова по-доволен е. Виси като маймун и през цялото време нарежда някакви бебешки думи и си цока юмруците  Simple Smile
Пробвахме да му вдигнем леко коша, но нещо не ми се струва удобен в тази позиция, поне докато не започне да седи стабилно.

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 23:19 от Елиас

# 124
От ортопедична гледна точка бебе, което не може само да сяда на пода не бива да се слага седнало на столче. Увреждат му се тазобедрените кости. Относно готвенето с кърма, тя не се вари. Просто бъркаш кашата с кърмата леко затоплена. Намираш каша, която не изисква варене.

# 125
Цвети, а с какви брашна мислиш да правиш кашите? Скоро е зачетох за домашно приготвяната храна и ми се ще да пробвам. На баткото съм готвила, но основно пюрета и манджички, но кашите му бяха готови. Не съм се сещала изобщо, че и те могат дасе правят.

# 126
  • Бургас
Аз си смилах кафяв ориз в блендера и после го варях на каша. Не става съвсем на брашно, а на малки зрънца, но се сварява по-бързо и после пасирам. Много добре се получаваше. Ориза обаче предварително се мие и суши, преди да се смеле.

# 127
Недейте така де, сега нали има столчета, които се регулират както на височина, така и на поза на стоене може да е полулегнало детенцето.Като се замисля и аз трябва да си купувам такъв стол, но не мога да си позволя твърде скъп.Иначе Chicco Polly ми допада, ама много пари ми се виждат и едва ли ще е той, ще се спра на нещо доста по евтинко. Някоя ако си е взела стол може ли да сподели марка или нещо подобно?

# 128
  • на брега на морето
Благодаря ви за пожеланията към Бобо, момичета! Hug  bouquet
И аз съм чела като Макси Танче за сядането! Peace Hug И ние имаме столче за хранене за Борис, същото като на батко му. Но аз батко му почнах да го слагам в столчето за хранене като седеше стабилно вече. Той почна рано да сяда сам(изправяше се сам за седеж и сядаше), нямаше и 6 мес. Но като го сложих, вече след като сядаше веднъж(на 6 мес), ми се стори, че се напряга, не му беше още много удобно. Затова продължи да яде в столчето на колата, докато не седеше стабилно сам. Столчетата ни са на бейби Дан, дървени, стабилни, стават и за по-големи деца. Мм им направи дърв.масички. Баткото продължава да си яде в столчето. И в градината имат подобни столчета за хранене децата.
Аз съм ползвала и готови каши(на Холе - просо, ориз и по-нататък спелт) и на Нестле(ориз, царевица и банан) и сама съм си правила-елда, ориз, после овес и други. Като съм си правила сама- не съм ги смилала първо, просто хубаво сварени. Варя с вода, кърма добавям после при предлагането на кашата/ пюрето. Вчера му дадох да пие малко мин.вода с чашка с накрайник, изпи малко. Щото се облизваше при банята и след това реших да му дам вода да опита. Иначе пюретата ги правя сама, не предлагам от бурканче. Peace Hug

# 129
Аз затова написах сядане, защото имам предвид точно седнало положение, а не полулегнало. Има столчета за новородени, в които бебето е полулегнало като в столче за кола - там е друго. Но седнало, изправено - не преди да може самичко да сяда на пода. Ние с каката ползвахме готови каши на прах и забърквах с кърма, а като навърши годинка - с преварена вода. Който му се занимава сам да си прави каши, чудесно, но за нас беше най-удобно с готовите, а и тя много ги харесваше. Пюрета не е трудно да се направят с пасатора, но за мързеливите може и купено от магазина.

# 130
И аз давам водичка с неразливаща чашка, макар още да не съм започнала захранване- по 10-20 мл, колкото да свикне с чашката. Той повече не пие.

# 131
  • София
Аз имам такова шише/чаша и от него Огнян най-добре пие.Малко му е голям още накрайника , но се справя.хваща си го сам.
http://c2.q-assets.com/images/products/p/ny/ny-040_1z.jpg
Имам и една чаша, която е като затапена и има процепи покрая.Нещо такова
http://kasida.bg/userfiles/productlargeimages/product_58954.jpg
Но за нея май е малък още.

# 132
Здравейте, споделям тук това събитие, организирано от мои приятели, които, както всички нас, са потресени от случая с пребитото бебе в болница Софиямед. Призовавам ви да отделите време и да участвате, защото това, което се случва през последната седмица, е арогантен опит на болницата да излезе чиста от случая. Наслушахме се на невъобразими лъжи: те били сигнализирали полицията, ама всъщност, оказа се, не били, нямало при тях практика да се сливат дежурства, пък то не практика, а едва ли не ежедневие излезе, болницата била безупречна, пък се оказа, че за двете години, откакто е отворила, има осем сигнала от недоволни пациенти. Осем осмелили се, намерили време и сили, а колко още разказаха потресаващите си истории от същата болница?! Надяваме се акушерката да понесе цялата строгост на закона, но не бива да пренебрегваме ръководството на болницата, което е съучастник в това престъпление - с погазването на закона и правилата на труда, с непредотвратяването на условията (и всъщност създаването им) това да се случи, с опита да потулят нещата, преди да им се даде гласност от друга болница. Нека отидем и покажем, че знаем тяхната вина и няма да ги забравим покрай насочването на цялото внимание върху акушерката! Нека покажем, че можем да изразим позиция не само във фб и интернет! Нека им дадем така нужната им реклама! https://www.facebook.com/events/686407681471656/

# 133
Така... Малък отчет от нашта днешна консултация. На 26.04. навършихме 4 месеца и днес ходихме при педиатърката с идеята за поредните ваксини, но в крайна сметка се разбрахме да ги направим на 25.05., тъй като тя ми обясни, че имало нещо против хепатит и затова било добре да ги сложим по-скоро към петия месец.

Растем добре. За месец сме наддали пак 1-1.200 кг. и вече сме 6.600, а на ръст-  66,5 ( с два см повече).  Party

За ортопеда - питах я пак и тя ми обясни така (като вече ми беше нагласила направлението  Wink ) - "полага ви се едно направление, пък вие ако искате си ходете колкото искате, но на първия месец няма смисъл да се водят бебетата, защото костите им още не са се оформили, няма ядра още и реално нищо не се вижда. Затова е най-добре към 4-5 месеца." Огледа ми сина и ми обясни разни работи, които нея я успокояват, че му няма нищо (каквото си мисля и аз). И та така... Сега ще търся доктора, към който ме насочи и ще видим какво ще покаже апарата му - правилно ли ми подсказва интуицията, че сме си абсолютно здрави и в това отношение  bowuu

За захранването - каза да си карам още на кърмата, а ще се почва със зеленчукови (сега каши ли каза, пюрета ли, ще ви излъжа, че май не чух добре  Embarassed ) от следващия, примерно.

Погледна ни в устата и констатацията е, че наистина са ни се оформили венците за първите две долни зъбчета. Та вече може да се настройваме сериозно за появата им  Mr. Green

И пишката - дръпна хубаво надолу, защото се оказа, че ние не сме издърпвали много. Видя се, че си има понатрупано беличко, тъй като там не сме зачиствали. На въпроса ми защо някои не правят забелване изобщо на момчетата си като бебета, тя сподели, че за нея това не е правилно, защото последствията излизат наяве като отраснат после, а и все пак е добре отрано да се почистват мръсотиите, които се понасъбирват.

Та... това е рапортът ми от днешния преглед.  Party

# 134
mimasa, с какво почиствате пишлето?

Общи условия

Активация на акаунт