Пролетното слънце ни прегръща, ДЕКЕМВРИйско бебе вече се обръща!

• 44 146
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, искам да ви попитам вие ходихте ли на ортопед? В събота бяхме на консултация (девойката вече е 7.150кг и 66см ) и педиатърката ни даде направление! За какво трябва да се гледа на прегледа? Някакви препоръки за ортопед в София?

И аз щях да питам пак за ортопеда. Ние така и още не сме ходили. На първия месец питах педиатърката, тя тогава отклони темата, но напоследък която и мама от познатите ми да съм питала, се оказа, че всички са си били водили децата на такъв специалист. Даже вчера една приятелка ми каза, че се ходело на първия и шестия месец. Та ние на първия пропуснахме. Вече сме на 4 месеца и в понеделник на консултацията ще питам аз пак.

Placebo, ти ли поиска направлението или педиатърката ти го даде сама?

# 106
  • Пловдив
mimasa, и ние не сме водили Кари на 1 месец. На последната консултация ЛЛ ни даде направление и каза, че е задължително да я заведем, въпреки че тя самата не вижда проблем.

# 107
  • Варна
За ортопеда - нашата ЛЛ каза че се преглежда в първи и след четвърти, направлвнието е по преценка. Тя прецени, че няма нужда, но аз го заведох, като навърши четири м. - ортопеда преглежда ставите, на нас всички стави, ехография на тазобедрените, фонтанела, обстойно тества реакциите на бебето, обясни как и какво следва, за сядане прохождане, колко Вит.Д да даваме...

По темата:
От педиатърката съм доволна по принцип, тя е и на баткото, най-вече ми допадат методите и на лечение - антибиотици изписва изключително рядко, сертифициран хомеопат е и изключително се възползваме от това, също е много добър диагностик (имала съм уникални случаи при нея), тя ни е и ЛЛ семеен. Има какво да се желае обаче...

От АГ също съм изключително доволна, бих го препоръчала чистосърдечно за Варна.( Работи в частна болница, но всичко което касата предоставя се ползва. ) Аз за съжаление попаднах при него при изключително тъжни и неприятни обстоятелства - загубих едно бебче преди две години в 5месец. Благодарение на него сега обаче си гушкам моето прекрасно момченце .

# 108
Мами искам да питам вие по колко пъти храните бебетата и през колко часа,аз вече се опитвам през 3часа и половина но понякога и през 3,те сами си показват кога са гладни

# 109
  • София
mimasa, попитах педиатърката дали трябва да ходим, тъй като четох, че много от майките водят децата на ортопед, някои още първия месец! Тя ми отговори, че на ортопед се праща само по преценка на педиатъра, ако бебето е раждано по естествен начин и е било седалищно, или ако джи пи-то  на бебето не е педиатър! Но щом съм държала, щяла да ми даде направление! Аз и казах, че ако тя не вижда нещо притеснително не държа да ходя, но тя ми го връчи и на въпроса ми къде да отида ми отговори "Аз от къде да знам? Влезте си в интернет и си решете!"   Mr. Green
 Та аз за това питах за някакви отзиви!
 Иначе съм доволна от нея! До сега винаги ми е отговаряла много обоснована, ама този път нещо ми се сопна... Rolling Eyes

desi-georgieva, ние сме твърдо на 5 хранения, но девойката е изцяло на адаптирано мляко! Малката лакомница си иска шишето точно на третия час, нито минутка по-късно! Даже понякога 20-30 мин. по-рано почва да мрънкоти, но аз гледам да не събираме много, много часовете, за да може все пак да има някаква пауза за почивка на стомахчето И!

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 22:50 от placebo7

# 110
  • Prague Czech Republic
6 Хранения на ден, през 3.часа;  :hug

# 111
Аз като се замисля ние май по-често се храним на два часа. Рядко устискваме до 3. Но има случаи когато минават и 4, и 5. Аз продължавам да си карам Боби само на кърма. Упорито магаре съм си  Mr. Green Ама пък мисля, че и той не е недоволен, нищо че огладнява по-на често. И нощем продължавам да го храня, като си е решил той ,че ще се буди все към 2 и след това към 5, независимо дали преди това е ял за последно в 19.30 или 23 ч.  Rolling Eyes

Онази сутрин като ми проплака към 7 бях толкова изморена, сърцето ми спеше, със сетни сили го взех да го храня, а той като ме погледна и като ми се ухили.... И си викам - какво му се сърдя на  това същество, което не толкова зависимо от мен, едно такова малко,  беззащитно.... Като порасне ще искам да го гушкам, а той кой знае как ще бяга  Hug

# 112
  • на брега на морето
Мимаза, и този ден да не ти дава да го гушкаш, ще дойде по-скоро отколкото си мислиш. Кирил вече някой път се дърпа(а още няма 3 год.). Peace Hug
Аз кърмя бебо на поискване. Не зная на колко часа, щото някой път се кърми да се успи. Но не е често- на 3-4 часа. Нощем беше почнал доста често да се кърми последните 1-2 седмици - не зная не му стигаше, или заради зъбките. Затова реших да процедирам както с баткото, т.е. да почна захранването на 5 мес(почнах от 27ми април, пон-к). Захраних с малко картоф. пюре(с малко кърма смесено). Хареса му. Започна да се буди пак по 1-2 пъти на нощ, или заради захранването или пък зъбките утихнаха, не зная. newsm78 Но ми се струва по-спокоен вечер откакто почнах да му давам да хапва, не сгреших. Peace Преди да го захраня го теглих 9.3 кг, баткото е бил почти кг по-малко по същото време. Hug

# 113
  • Варна
Мелина, и аз мисля днес да започна захранването, става на 5 м. Вече си харесва лъжичката и отваря уста, когата ни гледа как ядем. Иначе и ние се кърмим на поискване, нощем също по 1-2 пъти се буди. Ще видя сега как ще е със захранването. Поздравления за порасналото ти момче  Hug Ние сигурно в понеделник ще ходим на консултация, но последно като го теглих в къщи, беше 6,600.

# 114
Много ви се радвам, че започвате захранването! feeding Аз нямам търпение вече.

Напоследък на нас разходките никак не ни се получават - бебето не иска да спи, надига се да става, плаче, накрая се носим на ръце.За сметка на това, когато пътуваме  кола, през цялото време си гледа през прозореца и мълчи.Та се чудех, дали ако сменя вече коша за новородено със следващата седалка, ще го излъжа да се разхождаме безпроблемно? newsm78 Обаче още ми е на 4 месеца и не знам...
Вие излизате ли вече с летния кош?

# 115
  • София
Златанова, няма никакъв проблем да сложиш летния кош. Просто да не е в много изправено положение, а както в шезлонга или подпрян на нещо. Аз му го сложих на Огнян, той много не гледа, но пък му е по-проветриво, свободно.На най-ниския наклон съм го сложила, макар че вкъщи и по-изправен седи.
Не го знам по колко яде, давам му като се сетя или е изнервен. Денем яде на 2-3 часа,нощем след 2ч.започва по-на често, докато не се събуди.
Не смятам да правя нещо  Joy Според мен, докато има ваксини, а после и зъбите и да постигна успех за няколко нощи, после пак ще се буди. Само ще си създавам излишни занимавки.
Вторите ваксини сякаш по-тежко ги понесе. Поду му се боцнатото, още има червенина. А денят след ваксините беше много крив, рева цял ден.

# 116
С какво пюре мислите да започнете захранването, аз започнах с плодово преди месец, сега започнах картоф на обяд,педиатъра ми каза да давам и плодово преди обяд но аз мисля да им давам само зеленчуково един месец

# 117
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Днес Борис има имен ден. Да ви почерпя виртуално по този повод.

Цвети, благодаря! Успех със захранването! Hug
Аз почнах със зеленч.пюре(картоф), вечер, щото вечер е по-гладен. Аз му правя пюрето, слагам и кърма, всеки ден ново(цяла седмица е на картоф). До тук процедирам 1 към 1 както с баткото, Пълня му лъжичката и му я давам да я държи. Той си я пъха в устата, някой път му помагам малко. Поомазва се разбира се. Grinning Яде в столчето на колата. Като почне да си оставя лъжичката или да плюе, не му пълня повече и отивам да го мия/преобличам. Изяжда по 5-6 лъжички засега, колкото е ядял и баткото по същото време. Давам му да яде след като съм го кърмила, някъде 10-15 мин след кърмене(докато успея да се приготвя). Плод ще давам като стане на 6 мес, направо по ЗВБ- парчета.
Навън излизаме със зимния кош. Все още се събира в него. Досега не се е случвало да е плакал. Спазвам няколко правила. 1. Излизаме когато е времето му за спане. Примерно-играл е, пълзял е известно време и вече се е уморил, и му се спи. 2. Не е гладен/кърмен е скоро. 3. Не му се ака. 4. Не е навлечен/облечен е според времето. Така като излезем може да откара 1.30 мин непробуден сън. Ако не срещна някоя креслива полякиня/литванка по пътя си де. Laughing Някои хора сякаш нарочно почват да говорят високо, като те видят, че си с бебе. Close
Ние сме на ваксини и преглед в пон-к, 4ти май. Hug

# 118
Аз макар и по-раничко започнах със захранването.Давам картоф, а днес въведох и тиква.Правя го вкъщи пюрето,така мисля и занапред да е, но просто тиквата нямаше как не купя готово, защото не и е сезона.Купих най-малкия грамаж, който намерих в магазина-на Гербер 80  гр.Между другото на нашия пакостник много му хареса.Изяде към 50 гр картоф с тиква  Blush .Малко много ми се вижда...Ама детето като му хареса...Не знам притесних се, че много бързо дръпнахме с грамажа.Как мислите 40-50 гр. за около седмица като стигнат грамаж дали е много? newsm78 .
Иначе моята количка е комбинирана и сега съвсем леко го повдигнах и го обърнах напред, не знам дали вижда нещо така, но определено е по-спокоен  bowuu . Иначе навън повече от 40 минути рядко спи. Да ви питам мами с повече опит, малко ми е смешен въпросът...Като се позамести обедното хранене или даже и още като е комбинирано, мога ли да очаквам да издържи 4 часа моя дивак?Защото той в момента само на АМ издържа максимум 2:00-2:30 , мноооого рядко 3 часа.Не мога да си представя как ще яде през 4 часа, той е като ламя.

# 119
  • Варна
Честит имен ден на Бобо!
Днес опитахме сладък картоф  Grinning Мисля, че му хареса, защото нищо не изплю, въпреки киселата физиономия. Има си стол за хранене и си яде в него Simple Smile Изяде няколко лъжички. Картофа го сварих, намачках с вилица и добавих малко кърма. Не исках да го правя много рядко. Майка ми е на гости 2 дни и не пропусна да ме попита "Не трябва ли да е по-рядко?", но не й обърнах внимание. Много беше забавно - Вили бъркаше в чашката, хвана си лъжицата отпред и си омаза цялата ръка, бръмча, бъркаше си в устата... голяма веселба  Laughing Иначе имаме домашна тиква от есента, тези дни ММ ще я заколи да видим става ли за ядене и ако е читава, ще правя на Вили. Нашата педиатърка ме посъветва да започна със сокове в началото на 4-тия месец, после в средата да давам на обяд зеленчуково пюре, а след обяд каша. Моето решение беше да започна на 5 месеца захранването с домашно приготвено зеленчуково пюре. Искам да давам истинска каша (не инстантна), която също аз ще приготвям, то за нея ще изчакам 6-тия месец. Сокове по-нататък.
И моя дивак не иска да спи в количката. Заспива в колата, но щом паркирам, отваря очи и в количката повече не заспива. По някакво изключение преди няколко дни спа около час, не знам как се случи  Crazy Иначе аз от средата на април вече сложих за постоанно летния кош. Винаги почваме разходката с количката и завършваме със слинга.

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 20:45 от Tsvetivn

Общи условия

Активация на акаунт