Пролетното слънце ни прегръща, ДЕКЕМВРИйско бебе вече се обръща!

• 43 847
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
И аз прочетох по-рано днес за акушерката Емилия Ковачева, която пребила 4-дневното бебенце. Къса ми се сърцето, горкото дете! Тази жена не трябва да има доживотен достъп до деца и се надявам горещо да получи доживотен затвор. Това е чудовище. Дано момиченцето се оправи и няма трайни увреждания, но мозъчен отток и мозъчен кръвоизлив са опасни при новородените, особено кръвоизлив. Ох, плаках, докато четях статията, може ли такова нещо ... Нямам думи просто, ужасно е. Четох и статии какъв добър специалист била - абсурд да им повярвам. Надявам се никой тук не е раждал при нея.

http://www.standartnews.com/files/articles2/282/282081/abc363ef2 … 9141f_600x460.jpg

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 01:37 от MaxiTan4e

# 91
Просто...нямам думи. Страх ме е като си помисля, на колко ли още бебенца е посегнато и какво се случва през нощта, след като бъдат взети.. зачудих се,ако след този случай ,ми предстоеше да раждам, дали щях да искам да се отделям от бебето си...и как бихме могли да предотвратим подобни практики своевременно?
Мъничка Никол, бъди здраво, усмихнато и пухкаво бебенце! Вярвам, че си в молитвите и мислите на много хора!

# 92
  • Prague Czech Republic
Потресена съм, Горкото бебенце какъв ужас е преживяла , толкова крехко и без защитно а така пребито, Надявам да я осъдят, ако може до живот..

# 93
Танче, за съжаление аз и още една от мамите тук раждахме в тази болница, тази акушерка беше на смяна тогава и аз искрено се надявам тази гад да не ни е докосвала бебетата, а и никое друго бебе и това да е било единичен случай.. Аз нямах сили да изгледам видеото..Надявам се да изгние в затвора този изрод #2gunfire

# 94
  • на брега на морето
И аз съм потресена. Горкото бебенце! Cry

# 95
Аз още съм в шок. А и гняв трурам защото имам усещане ,че както винаги наказанието няма да е адекватно. По темата предлагам тази седмица да си отговорим на въпроса Доволни ли сме от грижите на лекарите, не само в родилното а през периода на цялата бременност?

# 96
Не знам в какво състояние трябва да е един здравомислещ човек, за да извърши такова нещо и то на 4-дневно бебе, което рядко се буди за друго, освен за храна.Още повече жена и то с две деца, просто главата ми не го побира...
Аз лично от женската консултация не съм особено въодушевена, може би защото бременността ми беше безпроблемна и всичко беше ок до последния момент.Той работеше в частна клиника, а аз му казах на последната консултация, че мисля да раждам там.То беше едно тичане, едно хвъркане, никога не ми беше обръщал толкова внимание.Това ме усъмни  Grinning .Викам си този доки видя в мен една пачка и се разтърча. Та не отидох при него да раждам. Родих си в държавна болница, бях много наплашена от тези болници, но те ми опровергаха мнението изцяло мога да кажа.Страхотно отношение, внимание, любезност, разбиране. За педито сега съм сравнително доволна, все пак бебо е на 4 месеца, не е имало никакви кой знае какви проблеми, за да преценя(дано и да няма).Мога да съдя само от консултациите и вниманието към нас.То си е в реда на нещата,нищо прехвалено, нито разни превъзбудани неща, аз самата не съм такъв човек.Доста съм спокойна и не се стресирам просто ей така от най-малкото нещо.

# 97
Aдичка, представям си колко ви е тежко на двете при мисълта, че сте били толкова близо до това чудовище. Дано повече не четем и чуваме за такива случаи. Едно хубаво нещо ще е всички акушерки да минат психо тест, та ако има други психоПАТКИ да се махнат своевременно.

# 98
  • София
Аз не знам дали да кажа, че съм доволна. Доволна съм от недоглеждането на лекаря, та сега имам бебе. Ако беше постигнал целта си, нямаше да го има.
От консултацията...ами що годе. Лекарката ми беше добра, специалистка по патологична бременност.Но беше малко дръпната.
От болницата съм доволна, лекарката, която ме оперира беше прекрасна.Само с една санитарка имах спречкване, но нищо особено. Ако помага и повече за кърменето щеше да е още по-добре.
Педиатърката...особена е, но я харесвам. Мисля, че обръща внимание на детето, мила е с него, не се втелясва и не ме плаши. Единствено писка да седя до него, за да не падне ако се обърне. Много ме нервира за това, защото ми казва да и дам картона и аз посягам, а тя писва"Стой до детето"...
Но съм доволна де.

# 99
Ирайн, какво имаш предвид с недоглеждането на лекаря? Изпуснала съм.

# 100
Здравейте 😊
Колко често чистите стаята на бебето?
Извинявайте за глупавия въпрос  Embarassed

# 101
  • Пловдив
pufinka_3, в началото с половинката се редувахме да чистим целия апартамент всеки ден. После поех нещата в свои ръце и чистя през ден. Е, мъжът ми пак помага понякога.  Blush

# 102
  • София
Момичета, искам да ви попитам вие ходихте ли на ортопед? В събота бяхме на консултация (девойката вече е 7.150кг и 66см ) и педиатърката ни даде направление! За какво трябва да се гледа на прегледа? Някакви препоръки за ортопед в София?

# 103
  • на брега на морето
Аз чистя веднъж седмично етажа, на който живеем през повечето време. Останалото- веднъж месечно. Нищо, че периметърът на пълзене на бебо се увеличава всеки ден. Иначе трохите под масата чистя след всяко ядене.
За въпроса на седмицата. Тук бременността се следи от акушерка и лекар- 1 път акуш., следв. път-лекар и така се редуват до раждането. От акуш-та съм доволна(беше същата, която ме следи и с баткото), от лек-та- не. Най-вече заради случая с антибиотика, който ми изписа седмица преди термин, без да ми пусне 2ро изследване за проверка на урината. Аз сама си пуснах тогава 2ро изследване, и всичко бе ок. Лекарката я смених някъде месец след раждането, защото пак ме беше неглижирала. Засега съм доволна от новата ми лекарка, която е и на децата.
От акуш-те при раждането(1 главна акушерка и една асистираща я сестра) съм доволна. Раждах в същото родилно както предния път, държавно. Пак бяха мили целия персонал. Hug

# 104
Аз чистя на 3-4 дни.Иначе прахта по мебелите (страшна напаст!  #2gunfire)задължително обирам всеки ден, заради бебето.Като бях бременна все се заричах, че ще чистя по-често, но не остава време... Simple Smile

Особено съм доволна от проследяващата ме АГ! Hug Бях много наплашена и отчаяна, но тя ми вдъхна надежда и ето чудото е налице!После и болничният персонал се погрижи много добре за мен!  bouquet
Сега за  ЛЛ на детето не знам какво да мисля, общо взето същото научавам предварително  и сама от интернет, дано не стигаме до по-сложни ситуации!...

Мами, може и да знаете, някои адаптирани млека се изписват по каса, ако ползвате, питайте личните си лекари как точно да се възползвате...

Общи условия

Активация на акаунт