Речници за ел. четци

• 1 421
  • 3
  •   1
Отговори
Търся английско-български и сръбско-български речници за   Nook Simple Touch GlowLight.

# 1
Ако английският ти е що годе добър тази тема може да ти помогне до известна степен. За съжаление нямам по-добро решение от това, което вече са описали вътре.

# 2
Не е, но ти благодаря - ще е от полза на други потребители.

# 3
Здравейте.

По... физиологични причини не се бях регистрирал в този форум. Simple Smile

При търсене на речници и сайтове за такива случайно попаднах на друга тема от този форум, която вече е затворена, след което в търсачката на форума открих тази.

Надявам се да не нарушавам някое правило. Та: ето тук съм дал линкове и съм описал начина за конвертиране на речници в .dic формат за електронни четци (който е различен от текстовия .dic формат, използван от много от речниковите програми - мобилни или настолни). Малко е разхвърляно, но ако има интерес към темата, ще я синтезирам и подредя. Практиката от други места показа, че има четци, които четат и така наречения .qdic или .quickdic формат. При желание ще се постарая да събера и такива речници. Засега като начало и за експеримента давам линк към това хранилище. На практика по описаните там начини по-голямата част от наличните в интернет речници в електронен формат (а те не са никак малко) могат да бъдат конвертирани до формат, който се чете от електронните четци.

Още веднъж: ако има интерес към темата, ще я подредя и развия с линкове, ако не - успех на всички.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 12:38 от nyakoybg

Общи условия

Активация на акаунт