Нашите кухни-59

• 92 230
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
  • Някъде на път....
На първата снимка горната лента на вратичките е заоблена във вид на дъга, а на другите снимки е права, незнам може пък някой да си е харесал два вида вратички и да си е направил кухнята и с двата вида.

Първата снимка е една кухня. Вратичките са от масив.

Вторите три снимки са друга кухня. Там вратичките са от МДФ фурнир дъб.

И двете са в цвят бяла патина.  Peace

# 331
Скрит текст:
Следя ви от известно време, за идеи и основно за инфо, ама ....доста отчайващо ми е.   Laughing
Вие коментирате и показвате само модерни кухни и идеи, а аз си падам по нещо подобно
Скрит текст:

А и става дума за кухня на селска вила, та нищо модерно не ща да ми засенчва старинния стил.    Simple Smile
Ама ще ви следя, де .....

А нещо такова:

Или такова:

Благодаря за идеите, ама пак са ми ...модерни.     Simple Smile

Моето виждане е по-скоро за нещо такова

# 332
# 333
Следя ви от известно време, за идеи и основно за инфо, ама ....доста отчайващо ми е.   Laughing
Вие коментирате и показвате само модерни кухни и идеи, а аз си падам по нещо подобно
Скрит текст:

А и става дума за кухня на селска вила, та нищо модерно не ща да ми засенчва старинния стил.    Simple Smile
Ама ще ви следя, де .....

На снимка са чудни, но да не ти се налага да ги ползваш и чистиш. И аз като теб се захласвах по старинен стил и почти всичко в къщи е с орнаменти, вкл. такава ми беше и старата ми кухня. Ужас като трябваше да я чистя. По всички улеи, завъртулки и т.н. влиза мръсно и ела, че го изчисти след това. Новата ми кухна е чисто гладка и съм супер доволна. Сега подменям постепенно и другите мебели у нас. Повече да не съм видяла украси по вратичките и т.н. Само прах събират, само се отлепват, като поостареят и само ме драязнат като ги гледам. А в кухната има и мазнини и пара и особено ако са от истинско дърво ще станат след време на различни тъмни петна. А също имай предвид, че колкото повече отвори за подправки и джунджурийки, толкова повече и по-често ще ти се налага да ги сваляш и да бършеш прах по тях. Нищо не пречи и на стара къща или вила да имаш модерна кухня, която например да съчетаеш с интересн гръб и плот, който да имитира камък, дърво или нещо такова и с допълнителни акценти да докараш нещо старинно в стила.   bouquet

# 334
fatalina, с някои от нещата, които си написала съм съгласна - за рафтчетата и сложните орнаменти, които биха събирали прах. Обаче не и с отлепянето и появата на петна. То, в интерес на истината и гладкото ПДЧ, примерно, след определен брой години ще е застаряло и ще има нужда от смяна вероятно.
За истинското дърво - в старото ни жилище бяхме с масивна мебел в дневния тракт - ми, да ти кажа, не съм забелязала нищо по-различно като цапане от това, което има и по другите мебели. Прах и това е. И то не повече от ПДЧ или МДФ мебелите. А за истинско дърво си има и специални препарати, но чистенето си е чистене и при едните, и при другите.
Но за решетки и повече рафтчета си права - ще иска повечко усилия и време.

# 335
  • София
Да се самоцитирам и аз  Whistling

Идвам да диря идеи и съвети. "Мини готварска печка върху сушилня" е казусът. Притеснявам се да не се увреди сушилнята от нагряването на печката  ooooh!
Аз ще вграждам фурна над пералня.Това мини готварска печка тип Раховец ли ще е  newsm78 Ако се сложи плот под печката не мисля че ще се нагрява сушилнята

Да, такъв тип е. Тя си има крачета печката, остава разстояние (въздух) между нея и сушилнята. Засега взех един намален плот от ИКЕА, който подложих, и ще следя положението.

# 336
  • UK
Здравейте,
и аз съм в избор на кухня, само дето незнам, каква точно искам да е, модернистична със сигурност , но незнам в какъв цвят да е, хем лъскаво, хем да не се чисти всеки ден  ooooh! то много претенции, много нещо Mr. Green
Тези острови също актуални ли са все още, аз сякаш искам такъв,
че отдолу да е шкаф, за съдове и подобни, но пък от едната страна да може да се ползва  като бар за сядане и хапване на крак примерно newsm78 Виждали ли сте нещо подобно? Дали ще изглежда добре Thinking
И за цветовете не съм убедена какъв да е, приемам съвети всякакви! Само за едно съм сигурна, че искам, да е лъскава Joy МДФ ми се струва, че е такъв. Харесвам горните рафтове да са светли, а долните тъмни някаква такава комбинация, но пък това светлото от пари и мазнини как ще се поддържа, долните рафтове също, все пак ще се готви там, няма да сядам и само да пия кафе Laughing

# 337
Те островите не толкова че са модерни, а са много практични, което е в пъти по-важно Peace Ако имам достатъчно място и няма да се блъскаме в него или да го заобикаляме всеки път, не бих се замислила въобще. Така че, според мен, основното е да ти е просторно помещението. Иначе - да, може и съм виждала по снимки такива острови, които от едната страна се ползват и за бързо хранене, например.
За лъскавото съвет не мога да дам, че хич не го долюбвам Mr. Green За цветовете - бих заложила на нещо не твърде шарено, което вероятно ще ми писне скоро. По-класически или пастелни цветове. Лично мое мнение. Ако ще е цветна - долу примерно може да е тъмно шоколадово като цвят, горе - капучино, да речем.

# 338
  • UK
Д Колева и аз не съм любител на шаренията, даже цветовете, към които гледам се доближават до предложените от теб  bouquet

А що се отнася до площа огромна е, затова това ще е не само кухня с голяма част за готвене (аз имам много съдове и уреди всякакви, че съм им голям "фен" и искам много шкафове, където да ги побирам Mr. Green)  и отделна стая за хранене -салон.
Там също, нещо ще има като секция ли незнам още. Хола, пък ще е от 2 къта, един с диваните и от другата страна си мисля нещо за ратан ли, като имам една налична люлка ратанова и ми се ще да допълня къта там с маса за хранене и столове от ратан Thinking Това са само идеи и те са още в главата ми, ама докато ги изпълним, може и доста да се променят Laughing

За детските стаи, отделна тема ли, има?

# 339
Да, за детските има отделна тема Peace
Пусни по някое време снимки на тези големи помещения, така ще се добие и по-добра представа Blush

# 340
  • UK
Да, за детските има отделна тема Peace
Пусни по някое време снимки на тези големи помещения, така ще се добие и по-добра представа Blush

Като освободят терена Mr. Green ще ги снимам и ще видя, как да ги кача и тук, но ще има промени, това е мезонет и ще се махат стени, други ще се правят наново, та незнам, какъв ще остане вида на стаите дефакто Laughing

Отивам да търся и другата тема   bouquet

# 341
Коконче, съветвам те в липсващото свободно време ( Laughing) да хванеш и да изчетеш поне 10 теми назад, много неща ще ти се изяснят и избистрят в главата. Аз съжалявам, че го направих след като бяхме дали поръчка за цветовете, иначе щеше да е по-различно. Сега ще са ми горни шкафове зелен лак, долни - бял лак. Бих го направила горни и долни бял лак, с дървесен плот - много ми харесва как стои. Виж си и гранитогреса, и стените в какви цветове са ти - също има значение.

# 342
  • UK
Моме Hug благодаря ти, точно това и правя Crazy Ама, не ми пречи и да си питам  Laughing

# 343
Кокона, моят съвет е да се допиташ и да дизайнер, от голяма полза е

# 344
Пак е тъмен дъб касъл на Хосе. Държах корпусът и плотът да бъдат с еднакъв фладер, че и подовият ни гранитогрес е с фладер и да не стане прекалено. При нас се оказа, че имат само дебели кантове за това ПДЧ, което оскъпи малко кухнята.
Всъщност няма и много избор на плоскости, които да се предлагат и за плот, и за корпус. Тъмният дъб май го има и вариант гръб, но не съм сигурна, понеже аз твърдо държах на плочки. Ето това е http://hosse.bg/product_details_49.html.
Ние ходихме да го видим на място и после ги помолих да ми дадат някаква изрезка. Вече с нея напасвахме цвета на вратичките.
Комарче, аз ще правя подобен вариант на твоя-корпус и плот с фладер, вратички - боя дюс. Само не съм сигурна страниците с фладера как изглеждат, дали е естетично. Ти имаш ли видима страница, която да е с фладер?

Общи условия

Активация на акаунт