Нашите кухни-59

• 92 236
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Инокс са ,а не алумин и слава богу:)

# 376
  • На брега
... колко лесно беше преди 20г като обзавеждахме долния етаж - ограничени модели и бързо ставаше Laughing
Нали! Laughing
Благодаря за отговорите за гранитогреса!

# 377
Въпросът ми е към момчетата Ифко и Шадоу. Казусът е избрала съм ето тези плочки за гръб http://www.bath.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0 … 8-sweet-1253.html
плотът ще е гранит, там където е ъгълът между гранита и плочките, ще има ли проблем, тъй като плочките са леко изпъкнали,не са равни ще може ли да да си паснат плътно гърбът и плота. Имам пред вид има ли вероятност да има цепнатини където би могла да проникне вода, и при този вариант какво изобщо може да се предприеме ,ако плочките с формата си представляват проблем? Например да се слага водобранна лайсна, ама и тя незнам дали ще пасне, някакъв друг начин , или да сменям плочките докато е време?

# 378
Няколко пъти съм споменал ,че плочки се слагат след монтаж на кухнята.Тук все ще се намери някой пак да каже ,че ръся акъл.Ето ви категоричен пример ,че именно така се прави.След монтажа на кухнята плочките се лепят така ,че да покрият плота и да остане фуга около 2-3 мм.След това някой би сложил силикон,друг лепило,трети уплътнение.Понеже плочката е с доста релеф би могло да се сложи оцветен антибактериален силикон .Но в никакъв случай фугин или нещо което е твърдо .Няколко начукани пържоли и .....

# 379
Ифко, означава ли това че плочката си е ок и мога да я използвам? Значи първо поставяме плота, след това се редят плочки, и аз вече знам че така се прави. Този силикон за който спомена на всички фуги ли се слага или само там където е фугата между плота и първата плочка отдолу на горе на гърбът,демек където е слепващия ъгъл между плочка и плот? Давай съвети, че после да не е късно

# 380
Плочката е супер,и силикона е само отдолу между плочката и плота,нагоре си е нопмалния з плочката фугин

# 381
  • Раковски
Друг вариант е да се монтира плота, после перваз от плота (около 6-7 см)и нагоре с плочки. Силикон между плочки и плот мисля, че не е много добра идея щот силикона старее и събира мръсотия, ако се сложи някакъв фугин или нещо подобно има голяма вероятност да се напука (поне така е при стандартните плотове, при камъка може да няма проблем).

то пък писано по-долу за фугина.

# 382
Да и това е вариант който Шадоу  предлага,а за силикона има вече по специални силикони ,които не мухлясват и не променят цвета.А дали е плочка или перваз от гранит ,все ще се наложи връзка между тях.Единствено ,ако е гранитен перваз и се надихне за да няма допир с плота после с водобран,между тях,а плочките вече да стъпват директно на перваза няма да има проблем.Ох дано ме разбрахте:)

# 383
Ифко разбрах те. Шадоу ако не е силикон или фугин,тогава каква да е спойката между гранита и плочката.
Вие лично, ако си го правите за себе си кой вариянт бихте избрали, въпрс и към двамата. Трябва ми наистина компетентно мниние на хора разбиращи от това. Ако ви се наложи да правите същият плот с плочки ,как бихте постъпили, така че в последствие да има минимум проблеми, и да издържи максимално дълго време?

# 384
Аз лично и мое лично мнение,бих налепил плочките с възможно най малка  фуга/но задължително трябва да е има/ към плота и после със силикон,който за съжаление тук не мога да покажа/администраторски правила/.Не е толкова страшно със стареенето ,след няколко години се подменя ,но поставянето му трябва да е направено от някой дето може да държи пистолет.
Сега обаче се замислям за нещо което не съм пробвал.Предварително поставено уплътнение/а профили на пазара много/и отгоре стъпват плочките с необходимата нивелация разбира се....Но това са само мисли на глас.
Може да каже Шадоу неговото мнение ,какво той би направил ,ако е за него
Между другото адски мразя силикона ,но понякога не можем да го избегнем.Затова много си падам по немските мивки

# 385
  • Раковски
Може би бих заложил на полиуретан (http://www.gsstroimarket.bg/view/9613.html).

# 386
Благодаря Ви момчета, доста ми помогнахте да си изчистя представата за това което искам, ще сложа плочка вълху плота и ще мина с този полуретан може би. Поне мога да споря с майстори, а не нищо да не разбирам и да ми сложат нещо което за тях е най-лесно.
Шадоу още един въпрос този полиуретан да разбирам че е по-добър от силикона, и няма да иска подмяна след време.

# 387
Инокс са ,а не алумин и слава богу:)

Mr. Green
Много се чудя каква мивка да избера. Мъжът ми хареса синтетичен гранит на Тека, но крайното решение остави на мен.

# 388
Момичета ,и тук и където и да четете и да ровите винаги ще имате въпроси .На някой може да се отговори на други си е лично решение.Прави ми обаче впечатление,че всеки хвали неговото си ,независимо дали е доволен или не и малко си признават грешките.Един съвет ,ако мога така да го нарека.Не се подвеждайте ,а следвайте собствения си вкус и нужди.Разбира се ,че колкото и да се стараете винаги ще има и по хубаво и по ново.В момента в който се обзаведете си казвате "ама това що не го направихме еди как си".Не гледайте в канчето на комшията и се доверете на една комплексна оценка от вас,дизайнера,и майстора,.Някой дизайнери такива глупости измислят ,че да се чуди после този който го прави как да стане.Едно е да се рисува друго е да се направи после.
Освен това често красивото и практичното адски много се разминават.Ако си имате домашна помощница е едно ,но ако си нямате може да се окажете в плен на едно робуване и като си зададеш въпроса за чий ти е ,си даваш сметка за многото допуснати грешки.Често чета подобни теми и форуми и рядко пиша освен ,ако някой не пита за нещо конкретно,защото сме свидетели ,как едно мнение може да се превърне в негативен спор.Нека се спори ,но да не се налага определено мнение.
При монтажите на кухни често с колегите изпадаме в конфликт със собствениците за неща които вина нямат мебелистите и ще ви дам пример защо го споделям.
Отиваме на много лъскав апартамент да монтираме .Оказва се обаче ,че преди нас някой е изкривил стените ,независимо мазилка или картон и собственика иска ние с кухнята да подравним линията и се започва спор.Някъде става някъде не.Мисълта ми е там където ще ви е кухнята изисквайте от строителя перфектна работа за да не берете ядове после

# 389
  • София
Моята кухня е така, цялата е вградена между ужасно криви стени, Г-образна, та разреших още отначало на монтажистите да изчукват-изстъргват части от шпакловката, за да влязат шкафовете, че то криво, та криво.
Следващата седмица чакам да дойдат да мерят за камъка. После още най-малко две седмици чакане, а и стъклен гръб ще се поръчва, та срока на изработка много се удължи. УжасТ #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт