Нашите кухни-59

• 92 140
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Шадоу/Ифко - бихте ли ми препоръчали хубав абсорбатор за вграждане до 400лв., за помещение Кухня+Хол=21кв.м. От тук прочетох, че е добре да сложа правоъгълни тръби за въздуховод. Правилно съм разбрала нали? А откъде се купуват тези тръби, заедно със абсорбатора ли се продават в комплект? Кой трябва да ми каже колко и какви  тръби ми трябват? И още нещо, сега все още нямам избита дупка в колоната,  и се чудя, кой би трябвало да ми каже къде точно да е дупката, и колко голяма да е? Сори за много въпроси, но сега избирам уредите за вграждане, понеже фирмата ми каза да са налични преди да пристъпим към подписване на договор, но по темата за аборбатора не знам какво да правя.

# 526
  • Русе
Ако искаш да се вижда фладера трябва да избереш дъб/ясен, но самите шкафове трябва да са направени от пдч, че инак цената става много дебела. Избирате си цвят на вратите и после избирате и цвета на шкафовете, ако не искате да се вижда пдч-то се поръчва и декоративна страница от материала на вратите.

Ако не искаш фладера, а и 20-ина % по-евтино. - бук. Моята е такава, сега направихме и спалнята и коридора - бук, а останалото е мдф. Майсторите го предпочитат, защото може и да се реже и байцва без да има нужда от кантиране.

# 527
  • Раковски
Шадоу/Ифко - бихте ли ми препоръчали хубав абсорбатор за вграждане до 400лв., за помещение Кухня+Хол=21кв.м. От тук прочетох, че е добре да сложа правоъгълни тръби за въздуховод. Правилно съм разбрала нали? А откъде се купуват тези тръби, заедно със абсорбатора ли се продават в комплект? Кой трябва да ми каже колко и какви  тръби ми трябват? И още нещо, сега все още нямам избита дупка в колоната,  и се чудя, кой би трябвало да ми каже къде точно да е дупката, и колко голяма да е? Сори за много въпроси, но сега избирам уредите за вграждане, понеже фирмата ми каза да са налични преди да пристъпим към подписване на договор, но по темата за аборбатора не знам какво да правя.

Препоръчвам на хората аспиратор на пирамис Turbo 60 за 333 лв и пише, че е 900 кубика, питъл съза стандарт на измерване и казват, че е по-верния, също така евролукс имат добри за тези пари. Правоъгълните тръби са решение ако нямаш място за кръгло гофре или тръба. Имаш ли възможност изхода на аспиратора да е зад него то го направи, мястото на отвора и диаметъра трябва да кажат от фирмата която ще прави кухнята, но трябва да имаш аспиратор. Правоъгълните тръби ги зарежи ако може да сложиш тръба (общо взето това исках да кажа/напиша).

# 528
  • Раковски
Ако искаш да се вижда фладера трябва да избереш дъб/ясен, но самите шкафове трябва да са направени от пдч, че инак цената става много дебела. Избирате си цвят на вратите и после избирате и цвета на шкафовете, ако не искате да се вижда пдч-то се поръчва и декоративна страница от материала на вратите.

Ако не искаш фладера, а и 20-ина % по-евтино. - бук. Моята е такава, сега направихме и спалнята и коридора - бук, а останалото е мдф. Майсторите го предпочитат, защото може и да се реже и байцва без да има нужда от кантиране.
Да допълня и това дали вратите ще са само с лак или боя, това е от значение.

# 529
  • Русе

Да допълня и това дали вратите ще са само с лак или боя, това е от значение.

newsm10

# 530
Шадоу - Благодаря, но нещо не разбрах за тези тръби. Аз си мислех, че тези правоъгълните уж правят шумът от абсорбатора по-малък, и той работи по-добре.  Аз не знам какво място имам, ново строителство е, стената за кухнята е напълно празна, ето и скица на кухнята http://ladyjj.snimka.bg/other/kuhnya.845641.35429041
Искаш да кажеш, че трябва да си слойим от теъа стандартни нагинати кръгли тръби? или аз не те разбирам?

# 531
Благодаря ви! А какво ще кажете за фрезован МДФ? Като това, но да бъде матово боядисано. http://kuhnia.bg/kuhni-ot-mdf/1597/

# 532
  • Раковски
Благодаря ви! А какво ще кажете за фрезован МДФ? Като това, но да бъде матово боядисано. http://kuhnia.bg/kuhni-ot-mdf/1597/

То за това говорим, вратите от масив и мдф са с някаква шарка (фрезоване), това как би изглеждала кухнята (модел врати) ще го изберете вие от моделите които може да се направят, има фирми занимаващи се само с подобен тип врати (мдф и масив).

# 533
  • Раковски
Шадоу - Благодаря, но нещо не разбрах за тези тръби. Аз си мислех, че тези правоъгълните уж правят шумът от абсорбатора по-малък, и той работи по-добре.  Аз не знам какво място имам, ново строителство е, стената за кухнята е напълно празна, ето и скица на кухнята http://ladyjj.snimka.bg/other/kuhnya.845641.35429041
Искаш да кажеш, че трябва да си слойим от теъа стандартни нагинати кръгли тръби? или аз не те разбирам?

Правоъгълните размери са компромисно решение. Ако пътя гофрето(нагънатата тръба) е къс ползвай гофре, ако е по-дълъг може и пвц тръба, но да е кръгла. Ако нямате избит отвор го направете малко над аспиратора.

# 534
  • Сф
Някой знае ли от къде е гърбът? Плочки ли е това, че ми прилича на мрамор?

http://kuhnia.bg/kuhni-ot-masiv/1549/

# 535
Мираж, плочки са.

# 536
  • Сф
Мерси, mumbas. Виждала ли си ги в някой магазин? Или по каталог?

# 537
Срещали ли сте някъде микровълнова за вграждане, на която вратичката да се отваря от ляво на дясно?

# 538
  • Раковски
Ако това значи, че пантата е от ляво значи мисля, че всички са така (или поне голяма част от марките - Евролукс, Беко, Тека.

# 539
Харесвам този плот и искам да си го напарвя на моята кухня, но с черен камък. Виждали ли сте нещо подобно? Изглежда като залепен върху масивен.

Общи условия

Активация на акаунт