МОНОДИЕТА - тема 12

• 110 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета   bouquet
Вчера денят на варени картофки (ок. 1,2кг.) мина успешно  Flutter
Днес, ден 4: Пилешко месо на скара  Crazy
Днес и утре почивам от фитнеса  Cry За сметка на това ще чистя, после ми предстои пътуване, така че пак ще имам физическо натоварване  Laughing
Хубав, слънчев и много усмихнат ден на всички  Hug

# 91
Здравейте момичета.От много време се чудя дали да започна диетата на В Ч,но виждам че има явно резултат от нея .Трябва ми обаче съвет.Аз съм много стриктна ,когато правя диета ,но проблема  е че сега  съм на диетата на Пиер Дюкан -свалила съм 7 кг ,но вече ми омръзна ,а и имам диабет и не ми се отразява особено добре тази диета ,та реших да направя диетата на ВЧ. Същинският проблем е обаче как да премина от едната на другата при условие че при диетата на ПД ограничението от въглехидрати е много голямо и тези два дни на картофи мисля че направо ще ме съсипят.

# 92
Здравейте момичета, на 3 ден от диетата съм и съответно 1-ви пилешки, та въпроса ми е какво ядете за закуска през пилешките дни?

# 93
Здравейте момичета.От много време се чудя дали да започна диетата на В Ч,но виждам че има явно резултат от нея .Трябва ми обаче съвет.Аз съм много стриктна ,когато правя диета ,но проблема  е че сега  съм на диетата на Пиер Дюкан -свалила съм 7 кг ,но вече ми омръзна ,а и имам диабет и не ми се отразява особено добре тази диета ,та реших да направя диетата на ВЧ. Същинският проблем е обаче как да премина от едната на другата при условие че при диетата на ПД ограничението от въглехидрати е много голямо и тези два дни на картофи мисля че направо ще ме съсипят.
Два пъти съм карала Дюкан.Първия път прекатих поради забременяване,втория път преди около месец.Няколко седмици борих един проклет кг,нагоре-надолу и накрая се отказах.Егати платото,егати чудото!!! #Cussing out
Мисълта ми е,щом имаш диабет дали е разумно два дни да ядеш само картофи?
Инак след спирането на Дюкан качвах 2-3 кг при меко казано безразборно хранене-сладолед,мазани филии,сладкиши,пържено.Ако решиш да минеш директно на моното на ВЧ не вярвам да качиш от картофите  Peace

# 94
  • На Изток от Рая
Здравейте момичета  Hug

Гледам има много нови попълнения Simple Smile. Аз пак реших да се върна при вас за още едно завъртане. Бях намислила след 2-те врътки да мина на БВД, но след 2 седмици ми се очертава една софра Laughing и не искам да прекъсвам диетата по средата. Та за това реших да си уплътня времето при вас.
Стартирам от 63,7 кг, което 1.200 плюс от края на диетата преди Великден, но пък е по- ниско от края на първото завъртане и за това този път смятам, че ще успея да постигна желаните на този етап 60 кг.

Petq Zlatewa пак пиле закусваш Laughing Аз по принцип рядко закусвам, а при тази диета съвсем. Единствено в плодовия ден закусвам и евентуално в деня с кисело мляко.

TheOneS кога ще напишеш резултати? Чакам с нетърпение!

# 95
Картофите от гледна точка диабет не са никакъв проблем, тъй като инсулинът ми позволява да ям каквото искам, когато и колкото искам, притеснява ме да не стане от тия 7 свалени до сега да върна 3-4 заради картофите. Иначе досега един лекар не ми е казал "хубаво си решила да правиш на Дюкан диетата", всички настръхват като им кажа, че съм на нея, а и наистина едни безумни кръвни захари се получават от нея. Почти немога да си овладея диабета. Да неговоря колко ми липсват плодовете. Май ще пробвам на Ванчето диетата. Simple Smile

# 96
  • На Изток от Рая
  tedkaa_ за 2 дена няма как да върнеш 3-4 кг от картофите. Аз на второто завъртане имах малък плюс от тях, но след пилешките дни и първия зеленчуков го стопих. А първият път като ги ядох имах около 1,500 минус. Така че не се притеснявай от тях.

# 97
 Hug Здравейте момичета   bouquet
Днес втори ден на салатки, утре ще кажа какво е станало след двата зеленчукови дни.
Achilea Milefolium Подправки може, не прекалявай със солта.В дните на зеленчуци не може гъби,маслини, а в салатите да няма майонези,сирена и кашкавали.За плодовите дни не може банани и авокадо.Като цяло се казва печено,варено и пържено да е няма значение, но повечето от нас избягват пърженото. Ако пиеш кафе или чай да е без сметана,мляко и захар.Хубав ден!

# 98
Здравейте дамиии  Mr. Green
Картофения ден при мен върви доста добре.. На фитнеса си спуках г***  Embarassed
Вече мога да се похваля, че имам и колаж с мои снимки "ПРЕДИ" и "СЛЕД"  Party  Mr. Green Сега си стоя и му се кефя  Rolling Eyes Mr. Green

а ние снимки кога ще гледаме  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 99
Здравейте!
Втори ден на картофки и се чувствам добре Simple Smile.
Да попитам може ли утре в деня на пиле да си взема едно пиле на грил например от Фантастико и да си го разпределя за два дни или в него има не позволени подправки и сосове? Също така за деня с рибата позволени ли са консерви например риба тон или скумрия в собствен сос или и там има разни консерванти, които не са за предпочитане?
Magy Vladeva с какво си овкусяваш салатките? Предполагам само лимонов сок?
Извинявам се за глупавите въпроси, но ми се иска да спазвам диетата сравнително точно и без прегрешения.  Laughing

# 100
Здравейте и от мен  Hug
Добре дошли на новите, на останалите - инат, дет' се вика  Laughing
Аз се разхождам нагоре - надолу между едни 1-2 кг. , абе откровено казано май качвам засега:xarms:
Днес първи зеленчуков от втората 24-ка, търпеливо чакам да видя накъде вървят нещата - към заслабване или напротив. Но продължавам де.
tedkaa, не е ли опасно за теб да експериментираш с тези диети. Бих ти препоръчала да разгледаш Системата минус 60, там нещата се случват малко по-бавно, но е много по- щадяща. Аз ще избутам заради идеята и от инат още 20 дни и се връщам към нея, имах много добри резултати. Лошото й е, че много неща са позволени и все с нещо се прегрешава, ако не си държиш здраво юздите Laughing
Утре ще съм в съзнателно нарушение, всеки и всички   в къщи  имаме празник -  кой годишнина, кой родил се преди време на годишнината,  та май към чушките/тиквичките с доматен сос ще метна и една ракия  Blush Такива моменти не са за подценяване и пропускане, животът е кратък, а за пропуснатите с любимите ни хора мигове няма компенсация във времето. Оф, много се разфилософствах... Rolling Eyes
Слънчев ден, девойки   bouquet

# 101
  • Варна
Здравейте момичета  Grinning
Аз си диетувам,но не пиша,защото още не съм свалила до кг-те на втората 12-ка.
Днес ми е 5-ти салатен/зеленчуков ден и съм 60кг. и нещо.Вчера голям глад падна на това пиле.С ММ не се организирахме както трябва и хапнахме само два пъти ooooh!
Продължавам напред,много минуси на всички!

# 102

Привет! Като един човек с богат опит с диетите (правила съм какво ли не и то години наред) мога да споделя, че диетата на Пиер Дюкян е направо вредна ако се прави дълго време. Впрочем това важи за всички диети, а Дюкянската обикновено продължава дълго, защото повечето хора, които я започват имат да свалят много кг. След като я приключих си правих изследвания - нито един показател не беше в норма и организмът ми беше направо разбичкан - както се изрази джипито ми тогава! (Аз имам проблем с щитовидната, така че с диабет... не рискувай, според мен!)
По отношение на преминаването от Дюкян към този режим - мисля, че няма да имаш проблем - даже напротив - нали всички хранителни специалисти казват, че трябва да "мамим" тялото, защото иначе то свиква с еднотипното хранене.

# 103
Здравейте!
Втори ден на картофки и се чувствам добре Simple Smile.
Да попитам може ли утре в деня на пиле да си взема едно пиле на грил например от Фантастико и да си го разпределя за два дни или в него има не позволени подправки и сосове? Също така за деня с рибата позволени ли са консерви например риба тон или скумрия в собствен сос или и там има разни консерванти, които не са за предпочитане?
Magy Vladeva с какво си овкусяваш салатките? Предполагам само лимонов сок?
Извинявам се за глупавите въпроси, но ми се иска да спазвам диетата сравнително точно и без прегрешения.  Laughing
В деня за пиле аз също ядох пиле на грил. По принцип му махам кожата, защото ми идва мазна, но не е проблем да се консумира, защото мазнините са сведени до минимум.
В рибтните дни може консерва - но да бъде чиста, защото много от тях са примесени с домати или боб или... На мен утре ми се пада първият рибен ден - има пъстърва, имам риба тон филе, взех си и калмари, които смятам да сваря и да подправя с лимон.
Снощи ядох салата от айсберг с 1 сурова чушка - овкусих я с 2 суп. лъжици зехтин и малко балсамико. Според мен едва ли ще даде огромно отражение върху свалянето, защото нямаш никакви други мазнини. От моя опит - след първия зеленчуков ден, в който изядох някъде около кило и половина (а може и повече) тиквички печени на плоча, 2 моркова, 2 печени чушки, 3 чаши доматен сок и половин айсберг - половин кило надолу. Лично аз в деня за зеленчуци пия доматен сок и без друго доматите са много скъпи все още, а да не говорим колко са безвкусни.
Лимоновият сок също не мисля, че е проблем - той е нула калории, а и притъпява усещането за глад.
Успех!

# 104
Здравейте момичета  Grinning
Аз си диетувам,но не пиша,защото още не съм свалила до кг-те на втората 12-ка.
Днес ми е 5-ти салатен/зеленчуков ден и съм 60кг. и нещо.Вчера голям глад падна на това пиле.С ММ не се организирахме както трябва и хапнахме само два пъти ooooh!
Продължавам напред,много минуси на всички!

Да те попитам - колко свали през първия етап от 12-те дни? И разбира се то е важно колко общо искаш да свалиш, защото ефектът при повече кг. е един, при по-малко е друг.
Също така решила ли си как ще се захраниш след това?
От не малкия ми опит с диети осъзнах най-сетне, че не е толкова трудно отслабването - трудно е задържането на постигнатото! За това този път съм решила да бъда много внимателна именно с него. Аз съм все още на първата седмица от първата 12, мисля след това да повторя този режим или Японското чудо, от което изпитано свалям 6 кг. за 2 седмици. И опирам пак обаче до захранването...

Общи условия

Активация на акаунт