Мъжът ми е в чужбина...

• 39 779
  • 645
  •   1
Отговори
# 330
Ще потърси човек с нейните разбирания и ще създаде ново семейство. Няма нищо чак толкова чудно какъв е отговорът. Разминавания във възгледите има при много хора (по всякакви въпроси, не само за това конкретно) и това е изходът.

Как ги развеждате хората, за едното нищо?! Crazy

Казвам кои са двете възможности и в поста ми са разгледани И двете. Защо се хвана само за едната? Simple Smile

# 331
Еми,не искам да отговарям, защото ми е достатъчно кофти от факта, че съм сама. Не искам да мисля за най-тежкия вариант(ппоне за мен) Не знам какво толкова искате да чуете, че ще направя революция ли. Ми казах, не искам сама да си гледам детето, в крайна сметка да съм си го направила сама ок, аматой май има доста важнароля по въпроса. И той много добре го знае това ми мнение, пък и дете с пращане на пари от чужбина не се възпитава. Дано ви задоволява отговора, не се заяждам де, ама то въпроси, то чудо.
Не съм влюбена в идеята за семейството,просто аз съм възпитана в този дух, за да го уважавам и ценя. Обичам мъжа си. Плюс това около мен положителни примери нямаше никакви(говоря за роднини). Много заминаха, много спечелиха и в крайна сметка отношенията с жените им са отврат. Знам че не трябва да гледам от тях, ама....са факт.
Аз правя всичко възможно да не се получи така, уча се отгрешките си, илипоне се опитвам, ноняма как само аз да се нагаждам. Говорили сме с него, подкрепяла съм го винаги, но сега очаквам и той да ме подкрепи.

# 332
 Еми значи, трябва да проявиш търпение няколко месеца, и дори повече, докато се разбере накъде отиват нещата. Щом си твърдо решена, че семейството ви трябва да се събере и той е съгласен, ще действате в тая посока, и то най добре в разбирателство, а не ти да питаш "Кога, кога", а той да не може да ти отговори. Ясно ти е, че трябва да заминете при нещо подсигурени заради детето, а това ще отнеме време.

Толкова бързо минават дните, че просто е грехота да ги прекарваш в униние и страдания за щуротии. Не ги слушай девойките, дето на всяка вечер трябва да сте заедно у дома каквото ще да става, иначе това не е семейство и трябва да отива на провала.  Всяко семейство се бори за по- добър живот и това понякога изисква и малко по-самостоятелни периоди.

# 333
...доста народ се изреди да пише, че било нищо работа, ама доста от тях си нямат представа, че не е все едно и също да мъкнеш децата на зъболекар, гинеколог и др. подобни места с теб, а не просто да ги оставяш при мама или свеки.

а като се съберат в чужбина да са заедно, пак няма баба и свеки, мъжът работи, че и не можеш да се примолиш да те пуснат напред, че си с малко дете.
Когато родителите са двама, вариантите винаги са повече. Но аз исках друго да кажа, че не й е изобщо по- лесно от на мъжа й, пък ако ще и по 20 часа да работи.

# 334
  • София - Рим и обратно
У дома и стените помагат. Не е случайна тая приказка. И между другото, някои сме гледали бебета и малки деца съвсем сами, без баби, без гледачки, без татковци до задниците си. Не е чак толкова трудно.

# 335
У дома и стените помагат. Не е случайна тая приказка. И между другото, някои сме гледали бебета и малки деца съвсем сами, без баби, без гледачки, без татковци до задниците си. Не е чак толкова трудно.

Мдам. Гледахме ги сами, че бях и с две под 5 г. деца.

Аз пак не разбрах, ако мъжът й се върне до полата й, тя какво бъдеще предлага на детето им след някоя и друга година? Не мислите ли за образование, здравеопазване, наличие на работа....?
В Радомир беше страшно преди 10 г, минавала съм с кола.
Не искам да знам сега какво е.

НСЧ, не се познаваме от вчера, та да не знам какво имаш предвид. То читави партньори ей така се намират, под път и над път са..........

# 336
Всеки може да се справи и сам. Но не всеки иска. Никой не ви казва на вас, че трябва децата ви да имат двама родители, но не казвайте и вие на другите, че трябва децата им трябва да растат без единия от тях, само защото вие сте направили този избор.
Всеки има своите разбирания за семейство и не се чувства добре иначе. И то не е защото са добри ли лоши едните или другите, а защото така чувства нещата.
За мен, както и за авторката, няма нищо по-естествено от това двамата родители да са задник до задник до детето си. Може да е лошо за детето, за тях, за цялата вселена, но единствено това за мен е семейство. Ако си гледам сама детето, значи съм самотен родител, без значение дали някой - родител мой, този, който е създал детето с мен или друг страничен човек ми дава/не дава пари. Естествено, че ще се справи, не става въпрос за това, че няма да се справи.

Ако вашите представи за семейство са да имате деца, а човекът до вас е категорично против (или обратното) - ще се справите ли? Естествено, че да. Ще сте удовлетворени ли от този тип семейство - не. За същото става дума и при тях, но по друг въпрос.

# 337
Добре де, всяка жена, която си гледа бебето, после почва да работи, детето тръгва на градина, училище и т.н. Майка му се предполага да се развива през това време, бащата също. Защо нон стоп по темите се визира, че с каквито доходи си днес, с тях си до края на света. Ами не е нормално на 25 и на 40 да си с едно и също работно място и позиция  Crazy Децата растат, би трябвало и с доходите на родителите да се случва същото.

Затова са ми безумни и темите от типа: "Колко струва гледането на бебе" и се почват едни километрични списъци  Crazy Crazy

# 338
С отиването в Германия по строежите ли свързвате развитието?
Какво значи да се развива точно?
Не ми говорете за кариери само. В Радомир. Или е задължителна вече емиграцията?
Авторката на темата никъде не твърди, че ни иска доходи. Просто не свързва набавянето на доходи с раздяла на семейството.

# 339
Цитат
Мдам. Гледахме ги сами, че бях и с две под 5 г. деца.

Не разбрах- ГледахМЕ  или гледах. Понеже точно това казвам, че ГЛЕДАХМЕ е по- добре от ГЛЕДАХ.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 14:15 от wixi

# 340

За мен, както и за авторката, няма нищо по-естествено от това двамата родители да са задник до задник до детето си.

Недей слага и авторката до тебе, защото мъжът и е строител, хората са свикнали, че ще има и моменти, в които бащата няма да е в определен час вкъщи всяка вечер, а може би в другия край на страната за известно време.

Всъщност, каквито и твърди принципи и визия да има човек, те също търпят нагаждане и развитие според това, което живота предлага, и това не винаги е лошо.

# 341
Развитието - тук или навън ще е . е без значение. Просто трябва да се върви напред. Някой беше писал,  че авторката не мисли, че детето й един ден ще е първи клас... и какви разходи ще има.

Ами и аз имам четиригодишно и не съм му заделила фонд за образованието още  Crazy

# 342
Кой всъщност определя кое точно е вървене напред? Следвате някакви клиширани модели.

# 343
Клиширани или не, кой както си мисли. За мен развитие е да си устройваш все по-добре живота през годините.

# 344
Ами авторката си знае за себе си кое и е по-добре и има свои виждания как да се устройва. Та сама го казваш-кой както си мисли. Или тя няма право на собствено усещане? Тя може да смята, че върви напред, по някакви нейни критерии, както вие смятате, че вървите напред по ваши.

Общи условия

Активация на акаунт