Мъжът ми е в чужбина...

• 39 745
  • 645
  •   1
Отговори
# 315
  • ЯМБОЛ
                            Светът се е движел винаги напред  само от  инициативни хор,дори рискуващи хора. Първите заселници в Америка  са точни такива хора,част от които са били и жени.те са започвали направо от голата поляна и са стигнали много далече.А тук има прост страх от неизвестното и желания някакси да си живуркаме по старому,че да не си развалим рахата, на който сме свикнали и да не би да ни се струпат повечко отговорности.Говоря ви като жена загубила съпруга си на 33 години с две деца на по 12 и 2,5 г.Това не ми попречи да напредна в кариерата си,да си отгледам децата,да ги изуча,да се радвам на четирима внуци,да имам желание за живот.Никога не съм хленчила,децата ми не са ме видели със виснала глава и винаги съм намирала решението,кога по-бързо,кога по-бавно,кога,поучила се от грешки.Затова не мога да приема мрънкане и оплакване от такива временни проблеми и изобщо не и съчувствам,нито ще я галя по главата.Млад,здрав човек,с достатъчно интелект изобщо няма да седне да обеснява каква огромна мъка го е налегнала,само заради това ,че от 1,5 месеца мъжът го няма/а и по Великден си е бил тук/.Да си гледа детенцето,да се образова и да мисли позитивно!

# 316
krasitrud , няма как всеки един от нас да е двигателя.
И аз съм си отгледала децата сама, изучила, и напреднала, само дето стана силово, не по мое желание, и изсмука доста от мен.

# 317
...доста народ се изреди да пише, че било нищо работа, ама доста от тях си нямат представа, че не е все едно и също да мъкнеш децата на зъболекар, гинеколог и др. подобни места с теб, а не просто да ги оставяш при мама или свеки.

а като се съберат в чужбина да са заедно, пак няма баба и свеки, мъжът работи, че и не можеш да се примолиш да те пуснат напред, че си с малко дете.

# 318
Аз съм от възможно най-оправните жени. С всичко се оправям сама. И деца гледам, и работа работя, и спа си организирам, и излизания с приятелки, и наистина и сама си ми е добре. Нито един роднина не ми помага, и пак съм си екстра.

Обаче - филма с отсъствията на мъж по работа вече съм го гледала  Peace Нито подозрения съм имала, нито съмнения, а финансово сме били повече от добре. Но - от пътуване на пътуване - отношенията ни заминаха. Точно затова повече доброволно не бих се вкарала в тази схема. Имам ли семейство - заедно и това е. Разделени ли сме - приемам се за сама, пак си ми е ОК. Но търпение да чакам някого с месеци, пък да го мисля, че и да страдам - е те това няма как да стане  Sunglasses Дори да сме разделени от най-великата идея за имот или придобивка - няма да се получи при мен нито вярност, нито настроение, нито съпричастност. (Не говоря за здравословни проблеми, не дай Боже.)

# 319
Тя е отслабнала 10 кг и се е скъсала от рев. Подобно саморазрушение рядко става само от лигавщина.

Права си..Лабилната психика в комбинация с ината и самонавиването,могат също да бъдат катастрофални..

п.п.А 10-те килограма едва ли са стопени,щото стомахът се е свил от мъка и напрежение..Гладна стачка е имало във въпросната сага..

Уупсс..Сега прочетох уточнението на авторката,че не отслабнала заради гладната стачка..А тва уточнение  си е ключово за ситуацията Laughing

krasitrud , няма как всеки един от нас да е двигателя.
И аз съм си отгледала децата сама, изучила, и напреднала, само дето стана силово, не по мое желание, и изсмука доста от мен.
Абе то хубаво,ама що па трябва да сте спирачката?!?

Но при всички положения при мен една дълга раздяла не би довела до нищо добро, поне по отношение на нас като двойка.  
Ти не страдаш за мъжа си,и тва не е любов..

Ти си от онези влюбени в идеята за семейство по презумция,а не за семейство с конкретния мъж/човек!

В противен случай,никога не би ти минала подобна мисъл през главата..

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 11:47 от Какво?

# 320
krasitrud, поклон. И моето мнение е същото.

Аз да питам защо се гледа само сегашната ситуация и не се мисли за бъдещето?
Детето след има-няма 4 г ще е първокласник. Една месечна заплата на строител ще отиде да покрие разходите. И тогава ли ще се тръшка панева?
Малки деца, за казали хората, малки проблеми.
Кой мисли за в бъдеще не ми стана ясно от 20+ стр.
Евала на мъжът, че е помислил може би и за това. Но не среща разбиране.

# 321
Мъжът като изпрати големите суми от чужбина, и жена му може да размисли  Peace Mr. Green Ама сега - хем няма, пари, хем и мъж.  Crazy

# 322

Аз да питам защо се гледа само сегашната ситуация и не се мисли за бъдещето?

То и аз това попитах, обаче беше уточнено, че мъж банкомат не е вариант не само за авторката. По добре хляб и лютеница пред разделено семейство.

# 323
Бъдещето за съжаление не носи огромни доходи на всички хора, заминали извън България. Защо се приема за гарантирано, че тук ги чака вечна мизерия, а навън - винаги всичко осигурено и прекрасно? Абсолютно недоумявам.

Според мен навън е в пъти по-трудно да се докажеш и да изградиш нещо.

# 324
  • София - Рим и обратно
но нямам намерение да гледам сама детето си. В крайна сметка наистина моите убеждения са такива.

Ей това ми е много интересна формулировка. Написа го няколко пъти, явно наистина си убедена. Хубаво, аз затова и питах 10 пъти - ти нямаш намерение. А той ако го има това намерение и за него не е толкова страшно, ко прайм? Развеждате ли се? Тогава няма ли пак съвсем сама да го гледаш това дете? Или ще му го дадеш той да го гледа? Или се приема по презумпция, че той ще се стресне от това изречение и ще се втурне назад?
Ей това ми е интересно как е обмислено от авторката. Дано все пак отговори, ако реши.

# 325
Да, и на мен ми е интересно какъв ще е отговорът.

Защото е писала, че ако не се уредят нещата, ще се върне при техните, което противоречи с другото.

# 326
Това не можете да очаквате днес, сега, ясно и категорично да се каже. Само времето ще покаже как ще се развият нещата, на кой до къде му стига търпението и т.н. Сега няма как да се отговори на такъв въпрос.

# 327
Ще потърси човек с нейните разбирания и ще създаде ново семейство. Няма нищо чак толкова чудно какъв е отговорът. Разминавания във възгледите има при много хора (по всякакви въпроси, не само за това конкретно) и това е изходът. Другото решение е да стиска зъби и да изживее нечии чужди мечти.
Трето не виждам. Кое ще е при нея, както казва иванула, само времето ще покаже.

Бъдещето за съжаление не носи огромни доходи на всички хора, заминали извън България. Защо се приема за гарантирано, че тук ги чака вечна мизерия, а навън - винаги всичко осигурено и прекрасно? Абсолютно недоумявам.

Според мен навън е в пъти по-трудно да се докажеш и да изградиш нещо.

+1
Това, което виждам аз е - който е успял да се докаже тук, навън също успява.
Който не е и навън си остава в абсолютно същото положение.

# 328
Ще потърси човек с нейните разбирания и ще създаде ново семейство. Няма нищо чак толкова чудно какъв е отговорът. Разминавания във възгледите има при много хора (по всякакви въпроси, не само за това конкретно) и това е изходът.

Как ги развеждате хората, за едното нищо?! Crazy

# 329
А, не ги развежда никой, това не е казано с пожелание или с пророкуване. Това е възможен модел просто.

Общи условия

Активация на акаунт