Мъжът ми е в чужбина...

• 39 563
  • 645
  •   1
Отговори
# 45
Не се сърди, човече, взел си е колата, не защото там са по-скъпи, а защото ако купи от там ще трябва да плаща немска застраховка, докато българската ще си я кара с каквато има в момента.
500 евро кола плюс минимум 1000 евро застраховка, сигурно още 200-300 за пътна такса, данък. Отделно пък с тази кола дето ще я вземе трябва да се минава на преглед и не се знае дали изобщо ще мине, а няма да си е хвърлил парите на ватъра.
Изобщо колите от по 500 евро се купуват от западна европа за да се откарат в страни като БГ, те в западна европа не стават за каране и хората просто се отървават от тях.

В строителството в запазна европа е като на играта тука има тука няма.
Търсят работа по обекти, понякога е за седмица, друг път за месец. това не е като да е заминал в строителна компания с договор за година да речем.
Най-вероятно семейството му е там и са го подслонили в една стаичка докато си стъпи на краката.
за 3-4 месеца това няма да стане, колкото и добро желание да има той, та дори и да има работа през тези месеци, защото няма да му стигнат парите да предплати няколко наема напред както и да им купи билети.

Тя би трябвало да се радва, че този мъж е поел инициатива, а не се е скрил зад гърба на жена си и за прати нея в чужбина!

# 46
В началото си помислих, че си противоречиш, защото казваш че хем той изкарва добри пари, хем пък сте зле финансово. Впоследствие уточняваш, че той не ви праща пари, а ти не искаш да му искаш. Това че не дава, ако наистина изкарва, е проблем. А ти защо не искаш да му искаш, нали сте семейство?
Изглежда, че ти е много трудно психически. Според мен не си длъжна да стоиш в селото далече от всички, щом сте сами. Не може ли да заминеш с детето при родителите си докато той е в Германия? Аз бих направила така на твое място, ако се сдухвам сама.

# 47
С професията, която има мъжът ти и факта, че не говори език шанса за стабилност и постоянна работа клони към нула.

Като няма качества за там, да се прибира.

Не разбирам какво я убеждавате. Ок, разбрахме, че за вас не е проблем да живеете отделно. Е, за нея е. Не за 2-3 месеца, а за по-дълъг период. В крайна сметка всеки има различна представа за семейство и щом нейната не е такава, няма как да се получи.

За мен не е проблем ако мъжът ми не ми е до г..а 24 часа в денонощието, но за теб Никол това е проблем.

# 48
Не бяхме зле финансово преди да замине в чужбина. Сега там изкарва добри парички, но аз  не се нуждая от тях, за да си плащам сметките и да издържам детето и себе си. В смисъл майчинството си ми стига. А и честно казано тези пари са ми черни, изкарани с цената на много жертви и .....както и да е. Справям се финансово. Не заминавам при родителите си, защото тук живее и дядото на съпруга ми, който се нуждае от помощ и не мога да оставя.
Не , нямаме роднини в Германия и той не живее в една стаичка.Подписа договор до средата на май и взе колата, защото трябваше да си вземе доста от инструментите и нашата кола е комби и може да побере повече багаж.

# 49
  • Tам през Атлантическия океан
Сега там изкарва добри парички, но аз  не се нуждая ....

Парички  Crazy бъррр като чуя някой така да говори за парите и .......
за пари които са изкарани с яко бачкане и лишения предполагам , като за начинаещ в чужбина .....

# 50
Късметлийка си ти p_paneva, но не го осъзнаваш, защото не може да се примириш, че твоят мъж сега е в чужбина.
Доколкото разбирам, работата му е такава, че е възможно да работи в България и пак да сте доста време разделени.
I.Hr ти е обяснила как точно стоят нещата със събиране на семейството в Германия. Не му е лесно на човека, но и ти не го притеснявай с нервните си изблици. Ще го поставиш в положение да се страхува да ти се обади, а както виждам е отговорен и грижовен съпруг. Нека си изкара договора, пък после ще му мислите. Не го пришпорвай, може и да мине година, че и повече.
В цял свят се случва семейства да живеят разделени известно време заради работа или други причини. В случая не само ти си жертва, жертва е и той, че е решил да изкара повечко и да осигури достойно съществуване на всички ви.
Вярно,  за теб с малко дете е стрес, но се радвай, че сте живи и здрави.
Успокой се и си гледай детенцето. Прескачай при родителите си.

пп: Дядото на ММ как ще стои сам, ако отидеш  в Германия?

# 51
С професията, която има мъжът ти и факта, че не говори език шанса за стабилност и постоянна работа клони към нула.

Като няма качества за там, да се прибира.

Не разбирам какво я убеждавате. Ок, разбрахме, че за вас не е проблем да живеете отделно. Е, за нея е. Не за 2-3 месеца, а за по-дълъг период. В крайна сметка всеки има различна представа за семейство и щом нейната не е такава, няма как да се получи.
Освен на качества е и въпрос на много други неща, едно от които е езика. Убеждавам я да не му пили на главата, защото зора му е много по голям от нейния. За мен лично е проблем работата на мъжът ми, но в момента трябва да търпя, защото друг вариант няма. Не мисля, че има нормални семейства, които нямат проблем с това да са разделени. За всичките години тук в чужбината съм се нагледала на семейства, които имат съпрузи/бащи само по Коледа и на Скайпа. И е гадно, ама всеки с проблемите си. Мъжете не са се забили на майни си за кеф ( поне повечето ). Едва ли и мъжът на авторката го е направил. Тя твърди, че майчинството и стига, ами когато свърши? Дали след време, когато детето им тръгне на училище ще им е изгоден варианта живот на село или при родителите? Ама това са все въпроси, които в момента не са на дневен ред за нея, той явно мисли в перспектива.

# 52
I.Hr+1 Peace
Дано авторката по-скоро го осъзнае и се успокои.

# 53
Не се сърди, човече, взел си е колата, не защото там са по-скъпи, а защото ако купи от там ще трябва да плаща немска застраховка, докато българската ще си я кара с каквато има в момента.
500 евро кола плюс минимум 1000 евро застраховка, сигурно още 200-300 за пътна такса, данък. Отделно пък с тази кола дето ще я вземе трябва да се минава на преглед и не се знае дали изобщо ще мине, а няма да си е хвърлил парите на ватъра...

Нали се е прибирал. Да й е докарал една и да са я регистрирали тук.

I.Hr, няма как да я убедиш. Тя иска семейство, не пари. Пари са си имали и тук. Пак казвам, хората сме различни. Напълно разбирам вашата позиция и я приемам, радвам се, че сте открили хора, с които мислите по същия начин, затова нещата се получават. Но ако за някого Коледа на скайпа е достатъчна, друг иска друго и няма как да бъде удовлетворен от чуждите мечти...

# 54
Малко ще съм крайна, за което се извинявам. Нищо толкова мъжко не намирам в това да оставиш на село млада жена с малко дете без собствен транспорт и без яснота кога и пкак семейството ще е пак заедно. Хем хич не съм от мрънкащите, гледала съм сама малки деца и не ми е тежало и в доста по-трудни ситуации пак сама съм била. Точно понеже сама мога да се справя с всичко, затова и дистанционно семейство не искам, ще мисля, че съм си сама и няма да се усещам семейна.

Ако сега мъжът ми ми каже, че заминава за чужбина, за да работи и не ми даде яснота кога и как ще бъдем заедно, до 3 месеца съм го прежалила и съм си продължила без него. На такъв акъл съм вече, че наистина смятам, че животът е един и семейството трябва да го живее заедно. Да, нормални са раздели и командировки, но ясно регламентирани и за кратко. Иначе аз лично ще почна да си се чувствам волна птичка и всичко ще си замине нанякъде. Това да виждам мъжа си веднъж или два пъти годишно, за мен е знак, че нямам мъж и толкова...

# 55
Спри да мислиш колко те е страх от това и онова, а насочи мислите си как да запазите хубавите си отношения.

Мъжа ми бе в чужбина когато се роди малката. Изпратих го, прибрах се, наревах се, изпаднах в депресия и само разнасях бебето сополейки се и в един момент си помислих, че седейки и хленчейки "не мога без него" развалям нещата самата аз. Той се бореше за всички нас, а аз му тежах и ме мислеше с тревога. Та не бе лесно, но се стегнах.  Flutter И ти ще се справиш  Hug

Помисли как да се държиш като се чуете и дали ви сближава мърморенето и оплакването.
Помисли как да продължиш да задържаш вниманието и интереса му като жена пък било то и през разстояние.
Помисли как да направиш така, че той да остане част от живота ви и да знае какво става с детето и да бъде макар и скайповска част от живота му. Ти си тази, която трябва да запази връзката межди тях двамата.
Помисли как да го накараш да иска да си дойде или да ви се обажда, защото е желан и обичан У ДОМА СИ.

Полека лека се свиква Wink Сега като иде в командировка за някой и друг месец и ми е като ваканция - ние двете с детето, женски вечери, кино, късна пица, излизания вечер с мои си приятели ... А бе има си и положителни неща в тази полу-свобода  Flutter

# 56
  • В полите на Пирин планина
Аз пък ще се съглася с Човечето. В случая не става дума за човек, който не е имал работа в България и семейството му е мизерствало. За мен не е логично мъжът да е на гурбет далече от семейството си за неопределено време, освен при крайна нужда, т.е. когато просто няма друг начин. Не е въпрос на глезотия, а на разбиране за това какво искам от семейния живот. Не мисля, че на авторката й е по-лесно тук, отколкото на мъжа й в чужбина. Тя няма поддръжката на близки хора, детето й е малко, а тя е сама на село. Също не считам, че отчуждението на детето от баща му е малък проблем. Освен това такава сериозна стъпка се предприема със съгласието на двамата, за мен не е редно мъжът просто да реши, да се дигне и да не се съобрази с чувствата на жена си.

Не ми се иска да наливам масло в огъня, на който се пече семейството на Пенева
и ѝ пожелавам много сила, а също и да прояви малко търпение, щом обича мъжа си.

А видях, че и Дана е писала неща, със които съм съгласна ...

Не я разбирам тази "свобота", честно ... от какво се чувствате свободни?

# 57
Добре, значи дори на жената да са й изпилени нервите и да се чувства сама, най-доброто е да стиска зъби и да убеждава мъжа си, че е много щастлива  Heart Eyes (нищо че лъже)

# 58
Ами явно не са се доразбрали на тема кола. А и едва ли за два месеца той е успял да събере кой знае колко пари. Явно има намерение да ги вземе при себе си и купуването на някакъв боклук не му е на дневен ред. А за това сколко пари са разполагали в Бг. само те си знаят, ама ако им е било безпроблемно едва ли мъжът ще хукне по чужбините. Нямам представа как стои въпросът със строителството в България, но като гледам из Европа колко е зле едва ли цъфти у нас. Както и да е, аз съм доста по възрастна от авторката, имам голямо дете и вижданията са ми на различно ниво.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 00:11 от I.Hr

# 59
Това за колата е смешно, да. Ще рече човек, че всички бг строители там заминават с колите си и ходят с тях на работа. И, разбира се, не е боклук за 500 евро, а Audi последен модел. Смешка просто. Говорим все пак за определен стандарт и той точно си пасва с кола на тази цена. За там. Тук идва на пазарна 2000-2300лв. - огледайте се по улиците, масата кара точно такива. Боклук, не боклук, това е положението към днешна дата, като минат на друг стандарт ще я сменят.

_Dana_, Lady Brinne  Peace

Общи условия

Активация на акаунт