Мъжът ми е в чужбина...

• 39 651
  • 645
  •   1
Отговори
# 75
  • Tам през Атлантическия океан
Разбира се, че е така. Но когато не даваш и 1 лв. на детето и семейството е доста по-лесно.
А и няма причина да отклоняваш въпросите, които касаят отношенията им. Ок, има проблем явно, да го каже. Като мълчи нищо няма да постигне, освен напрежение.

Като мъжа ми замина 6 месеца  не сме чакали нищо , вс. което правеше бе за там да подготви нещата.
Няма как да стане хем да бачка здраво за там като дойдем да имаме прлични условия за живеене с дете , па хем и да ни праща кинти.
Човече , ама  хич не си в час и ти като авторката  Mr. Green

3 месеца са смешен период за устройване* в чужбина.

*изключвам случаите когато ства въпрос за търсени специалисти в дадена област с готов договор и др.облаги  Wink

Предлагам на авторката да поработи малко в/у себе си  Wink
да насочи тази енергия другаде , за нещо по-полезно  Peace

# 76
Прекалено рано е! А и "момента" няма как да бъде уговорен или повлиян от това, колко си липсват двамата. Моментът е когато той започне да набира инерция, за да може да поеме и тях двамата.

От своя страна това е време когато тя пък може да помисли дали не може с някой курс да си помогне за преместването там - език, козметика ...

# 77
Че й е тежко, спор няма, но и драматизира излишно. Също смятам да си насочи енергията към нещо, което ще й отвлече вниманието, ще й е приятно или ще й е полезно. Прибране при родителите й, ползване на помощ за детето, развличане  с приятели...
Моментът на събирането няма да дойде с истерии, а с разбиране и истинска подкрепа.  Peace

# 78
Разбира се, че е така. Но когато не даваш и 1 лв. на детето и семейството е доста по-лесно.
А и няма причина да отклоняваш въпросите, които касаят отношенията им. Ок, има проблем явно, да го каже. Като мълчи нищо няма да постигне, освен напрежение.

Ами ако са се разбрали той да спестява парите, които изкарва.

Само жиголо би се чувствал комфортно, ако жената до него изкарва повече пари.

Смятам, че мъжът на авторката е читав човек, и не се дърпа тя да иде при него. Вероятно е бил подлъган, че много лесно ще си събере семейството, той е повярвал и е дал това обещания. Сега вижда, че е много трудно и се чувства неудобно от това че семейството му е разделено, а той не може да направи нищо за момента. Мисля, че това е причината, поради която той си мълчи относно кога ще вземе жената и детето.

Заминал е съвсем скоро, а си е идвал за седмица. Ако не мислеше за нея и детето щеше да си седи там тази една седмица и да се забавлява.
Жената си каза, че връзват двата края. Мъжът й иска по-добро бъдеще за семейството си, да не мислиш че му е кеф на майната си сам да блъска по цял ден и да се прибере в празна стая и да гледа детето си на скайп.

Престанете да я ръчкате колко недопустимо било да вземе колата, пък това, пък онова.
човекът иска да се махне от блатото и се е хванал за първата възможност - аз му желая успех, а на жена му разбиране и търпение.
Много е лесно когато сме един до друг и всичко ни е наред. Един брак се проверява в трудни моменти.

# 79
Опасенията и нямат причина, според мен. Човекът просто няма сигурност в момента и не иска да причинява още стрес на жена си и детето си. Авторката няма никаква представа за живота в чужбина, особено за момента в който се намира мъжът и. Той иска по добър живот за семейството си, стана ясно какво е било положението им в България, много ясно че ще се възползва от възможността, която му се е отворила. Браво на него, че не се е примирил с ходене на почивка веднъж на няколко години, живеене в дома на дядото на село и доходи колкото да се покриват сметките и да се яде.
като чета колко сте категорични в твърденията си за заминаване или раздели, само мога да ви пожелая никога да не ви идва на главата подобно нещо. И аз смятах и твърдях, че чужбината не е за мен и никога няма да ида освен на почивка евентуално - ама на, малкото ми дете не говори български. Така че по полека, не се знае какви изненади готви живота.

# 80
За мен приемният срокна раздяла в едно семейство е максимум м3-4месеца и да не са минали още и ще остискам още малко. Надявам се всичко да се оправи.
Е те не са минали още,а ти опищя орталъка Laughing

# 81
Не е въпросът в месеците, а в липсата на комуникация. Не знам колко пъти трябва да ви напише какво я притеснява. Ама вие си знаете вашето Simple Smile

# 82
  • Euskal Herria
Не е въпросът в месеците, а в липсата на комуникация. Не знам колко пъти трябва да ви напише какво я притеснява. Ама вие си знаете вашето Simple Smile
В случая - каквито и съвети да се дадат, ако единият от тях няма желание за комуникация, все тая. Няма да разрешат проблемите си. Може и 100 страници да изпишем, няма да има никаква полза. Показаха се няколко гледни точки, авторката ще реши дали нещо от тях ще й е полезно. Аз писах при нас как е било. Но дали при тях ще проработи, няма как да знам, а и не настоявам, че е най-правилното.

# 83
Квото и да напише..късно либе,за китка..
Драма Куин 100%

Тва ако мен някой се опита да ме шантажира и манипулира така гадно,играейки си с емоциите ми,направо му вадя червен картон.
Сигурна съм,че историята с "пищящото за баща си бебе" не само,че не е спестена на човека(ако приемем,че е вярна де) както би изисквал здравият разум,а напротив.Подробно му е разказано как сина му страда и плаче за него..

# 84

Напоследък я притеснява комуникацията нея.
Ще се оправят ...

# 85

Напоследък я притеснява комуникацията нея.
Ще се оправят ...

Жалко,че тази комуникация не е като другите като "комуникации" и трябва да си я оправяме сами когато се скапе.

А нета,кабелната,тела..Викаш техник и готово..

На човечеството му е нужен е некъв хибрид между бавачката Макфий,Фройд и Опра..

# 86
Тва ако мен някой се опита да ме шантажира и манипулира така гадно,играейки си с емоциите ми,направо му вадя червен картон.

А той хич не си играе с нейните  Laughing

# 87
Е да де, лишава я от гушкане всяка вечер. Баш си играе с емоциите и.  Laughing
Това в кръга на шегата, авторката да не се засяга.

# 88
Отклонява темата. Ако има нещо, което мразя това е да се прави човек на ударен. Изправи и се и кажи какво е положението, недомлъвките само изнервят нещата. Той много добре знае какво я притеснява и въпреки всичко го прави.
Ако й каже някакъв срок, дори година да е съм сигурна, че тя ще се стегне и ще спре с истериите.

Скрит текст:
Аз явно съм от друга планета. За мен няма по-ценно от това един човек да е до детето си, когато расте. Няма пари, които да могат да заместят това и за двете страни, нито сила, която да върне времето назад. Въобще не е толкова невъзможно да заминат заедно, достатъчно народ около мен излезе навън, за да съм наясно, че това е само и единствено лично решение.

# 89
Подозирам, че мъжът ти вероятно не е сигурен дали изобщо иска да остава там и съответно може би не вижда смисъл и вие да ходите.
В Германия българите никак не са добре приети, мнозина други народи са с предимство и по-добро отношение към тях, по-желани за наемане на работа и т.н.. И това е съвсем оправдано, не е чудно...
Едно - отношението, особено към човек работещ ниско квалифициран труд, при това не говорещ въобще езика, второ - предполагам знаеш как се работи в Европа, хеле пък в Германия. Мнозина не издържат на темпото и мислят за връщане.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 02:20 от AQUА

Общи условия

Активация на акаунт