Мъжът ми е в чужбина...

• 39 670
  • 645
  •   1
Отговори
# 90
Ама той и е казал нещата в прав текст - има работа до определена дата, ако след това намери друга ще наеме апартамент и ще ги вземе. Какво има да се обеснява толкова. Да и каже - ще дойдеш на тази и тази дата е нередно, в чужбина живота радко се планира, освен това той не разчита на себе си, а на помощ от някой.
Относно скрития ти текст - права си, няма по ценно от това да гледаш как растат децата ти, но и няма по голяма мъка от това да не можеш да им платиш една екскурзия, желана играчка или ако щеш един сладолед.
Не е невъзможно да заминат всички, въпросът обаче е до колко е склонен един родител да набута детето си в мизерия докато си стъпи на краката.
В подобни теми няма прави и неправи, има гледни точки и опит.  

# 91
Моя мъж замина вече за втора година в Германия. Сега се върна през март за 20 дена и пак замина. Ще го видя сигурно пак догодина, ако не си вземе отпуска по-рано от март догодина. Нито за минута не съм си мислела да поставям някакви ултиматуми, ще заминем сега, ще заминем след 2-3 месеца. Защото и на него му е достатъчно трудно сам там, та и аз да му дудна на главата. Така, че споко, прави го за ваше добро. пък и то заминаването не става от днес за утре. Но това, че живеете далеко от гтрада, без транспорт с малко дете, не е добре...Късмет!
Това ми звучи много по лошо от историята на авторката. Това за успокоение ли го казваш ,че един мъж се устройва 2 години и си вижда семейството за 20 дни в годината ?  Stop

Няма никакви основателни причини за това да се случва в едно здраво семейство .Никой не се омъжва или жени за да стои сам и да си гледа децата сам .Ако е за 3 месеца срока е ОК , но другото ми е неприемливо. И не само на мен като чета.

Учи немски , изкарай някакъв практически курс за 6-8 месеца и си оправяйте документите с преводи на актове за раждане , свидет-ва за съдимост, превод на дипломи и заверки в имунизационният календар на детето и т.н. Успех   bouquet

# 92
  • Tам през Атлантическия океан
Имам близко семейство , мъжа работи в строителството в Германия всеки договор и обект му е на различно място т.е. град  , месец , два , три после се мести. Жена му и двете му дечица са си в Бг , от три години се е хванал на това хоро. Разправя ми че вече има възможност да ги вземе , но това означава че те пак няма да са заедно т.е. те не могат да се местят заедно с него като вагончета по обектите  Crazy Абсурд просто , децата му през определен период от месеци да сменят уилища , квартири (там наемите са с договори по една година ) Ако дойдат това значи жена му ще трябва сама да се оправя докато го няма , а тя даже езика не знае.

Тъй че авторката да се хваща да учи езика Simple Smile вместо да каканиже в темата Wink

# 93
Само жиголо би се чувствал комфортно, ако жената до него изкарва повече пари.
Laughing Laughing Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing Laughing Това е достойно за темата за смешките във форума Laughing Laughing Laughing

Защо така смяташ? Защото мъжът е главата на семейството, а жената задника му ли?

# 94
Моя мъж замина вече за втора година в Германия. Сега се върна през март за 20 дена и пак замина. Ще го видя сигурно пак догодина, ако не си вземе отпуска по-рано от март догодина. Нито за минута не съм си мислела да поставям някакви ултиматуми, ще заминем сега, ще заминем след 2-3 месеца. Защото и на него му е достатъчно трудно сам там, та и аз да му дудна на главата. Така, че споко, прави го за ваше добро. пък и то заминаването не става от днес за утре. Но това, че живеете далеко от гтрада, без транспорт с малко дете, не е добре...Късмет!
Това ми звучи много по лошо от историята на авторката. Това за успокоение ли го казваш ,че един мъж се устройва 2 години и си вижда семейството за 20 дни в годината ?  Stop

Няма никакви основателни причини за това да се случва в едно здраво семейство .Никой не се омъжва или жени за да стои сам и да си гледа децата сам .Ако е за 3 месеца срока е ОК , но другото ми е неприемливо. И не само на мен като чета.

Учи немски , изкарай някакъв практически курс за 6-8 месеца и си оправяйте документите с преводи на актове за раждане , свидет-ва за съдимост, превод на дипломи и заверки в имунизационният календар на детето и т.н. Успех   bouquet

Мисълта ми беше, че понякога адаптацията става по-бавно,  Едно е да отидеш сам и по-късно жена ти да дойде, друго когато има и  деца. Както беше казала една потребителка тук, възрастния може да не яде един, да пропусне, но детето не може. А плюс това и човека има някаква крайна дата, до която явно ще има работа и после ако има късмет ще си намери друга. Така че търпение е необходимо.
Така е и при нас, няма да задълбавам, засега сме се съгласили на този вариант на живот, мен не ме устройства, него също но това е положението, защото при нас положението беше много зле. До година-година и половина, сме заминали и ние. Просто изчакваме още малко, специалон заради по-голямото дете, защото е малко проблемен

# 95
  • София
Не е правилно това, че ви е оставил без кола- извън града и с малко дете.
Тия глупости с гладните стачки и пр. не ги прави- сама, с малко дете- как изобщо ти мина през акъла?
Такива важни решения се взимат от двамата партньора. При положение че единият е категорично против, не намирам за редно другият да замине.
Оттук според мен изтича и втория проблем- ти не си сигурна в съпруга си. Ако му имаше доверие (във всяко едно отношение, изобщо не визирам изневяра или нещо подобно), нямаше да се терзаеш толкова. Поработи върху тоя момент.

# 96
  • София
A, съвсем хипотетично- допускаш ли, че  майка му може да не иска да се връща в България да поеме грижите по дядото и затова да те размотават?

# 97
Ако й каже някакъв срок, дори година да е съм сигурна, че тя ще се стегне и ще спре с истериите.

А той дали не си я познава по-добре и да си знае, че ще настане още по-голяма драма Wink Мълчи щото е видял и чул другите там - срока, който може да и каже ама никак няма да и хареса.  Rolling Eyes

Те започват не от нулата, а са зарили в калта. Нямат средства, нямат специалност, не знае език, за първи път е там и сега тепърва се ориентира. Ще могат да се отласнат от дъното и да бъдат заедно най-рано след година.
Но мъжете не винаги мислят трезво, та няма да се учудя ако мъжа и купи скъпа кола и се окаже, че срока се удължава.
Имате познати, които за месец два и скок заминали заедно?  Mr. Green Говорите за съвсем различна схема, за хора с образование и търсени специалности, за хора тръгващи с пари.

А какво ще стане когато тя отиде там с детето и установи, че не и харесва /за съжаление съм почти убедена, че няма да и хареса/?

# 98
Да, хора, изнервя ме точно това, че нищо не се знае. Да ми беше казал срок наистина нямаше да я правя тази драма. Детето никога не съм го намесвала в отношенията ни. Да, срокът който си дадохме не е изтекъл все още. Стискам зъби. Не ми липсва гушкането, ако се женехме само за едното гушкане.... повярвайте ми това е последното нещо, за което се сещам. Боли ме от факта,,че замина без моето съгласие. Боли ме, че в крайна сметка наистина може да сме разделени с години. И все пак не сме пред развод. Просто имам усещането, че нещо ми се спестява.
Да, само времето ще покаже какво ще се случи.Но как да ви кажа, колкото и примери да ми се дават, за мен едно семейство е такова, когато е заедно.  Аз не съм искала да си гледам детето сама. Той също не го иска. Няма смисъл от повече уточнения.
С майка му сме говорили на тази тема и тя сама каза, че ще се върне.
Друг е въпросът, че аз изобщо нямам желание за чужда държава, но,....нали трябва да се правят компромиси.

# 99
 да уточня, че мъжът ми в никакъв случай няма да си купи скъпа кола. Да, може би и той е мислел малко по нетрезво преди да замине, но никога не би си позволил да се глези в такъв момент, та той и тук не го е правил, камо ли там.Плюс това не му е необходима. По отношение на  това дали му вярвам(сега пак ще има коментари от сорта на  тя пак не е казала всичко....).  Вярвам му и още как. Но той тръгна с най добрия си приятел, който и бъкел не разбира, но все пак върши нещо там, нали са си приятели и те си знаят.  Дразня се от тези неща.....защото и съпругата на това момче само ви налива масло в  огъня,но това са подробности. Тя ги има за фабрика за пари.
Аз ще направя всичко, за да се чувства той добре макар че отначало не го направих, но дали семейството ни ще бъде същото и след това......нне знам, само времето ще покаже.  Просто моето мнение по въпроса си е такова и това че после може би ще имаме охолен живот или добър стандарт и обещаващо бъдеще, няма да върне всички тези пропуснати мигове.
Ще си сложа усмивката и ще разходя малкото мъжле, пък каквото ще става да става.

# 100
  • София
Привет, само ще спамна, че много ме впечатли умалителното на авторката "Нашият тати..." и т.н.
Може би така се възпитава в детето любов към бащата.

# 101
Привет, само ще спамна, че много ме впечатли умалителното на авторката "Нашият тати..." и т.н.
Може би така се възпитава в детето любов към бащата.

Ох, нашият тати ooooh! Стига бе, хора! Чета и си задавам въпроса този човек на Луната ли отиде? Авторката говори за страшна мъка, непреодолима ситуация, изписа се книга за заминаването му и невиждането на решение, детето в истерия, тя ефективно гладува ли, не гладува ли, стопила част от тежестта си...А той човека на гурбет от 2 месеца, всеки ден се чуват и доколкото разбрах един път си е дошъл! Къде е драмата, Панева? Айде стига, стегни се! То не бе коли, то не бяха сълзи, пари-парички, селяния! Как не ти писна? До посиняване пишеш едно и също, едно и също!!! Вземи някакво решение! Тук ни наду главите, а какво го правиш по телефона, не искам да си представям! Гушкане ooooh! Б*** мамата!

# 102
Ами рабира се, че ти се спестява, и не е нещо а са много неща. На първо място ти спестява стреса и трудностите, през които минава. Вероятно ти спестява и условията, в които живее, часовете които работи, ... един куп неща, през които минава в началото почти всеки. Това не е повод да излизаш от релси. Ако нещата му там се наредят, един ден ще се радваш, че е направил тази крачка, ако ли не ще знаете ( най-веяе той ), че е опитал.

# 103
...Къде е драмата, Панева?...

...Боли ме от факта,,че замина без моето съгласие...

Но той тръгна с най добрия си приятел, който и бъкел не разбира, но все пак върши нещо там, нали са си приятели и те си знаят.  Дразня се от тези неща.....защото и съпругата на това момче само ви налива масло в  огъня,но това са подробности. Тя ги има за фабрика за пари...

Значи освен липсата на комуникация - като в детската градина да се лъжем с отклоняване на разговора, се оказва и че се води по акъла на друг, а не са взели решението като семейство. Нормално е да е недоволна. Явно това е основния проблем.
То да беше някаква възможност, отворила се за проект, който да му даде шанс за някаква работа или предложение за развитие на кариерата - да стиска човек зъби. А те заминават двамцата без даже да си направят труда да научат езика и летят в облаците, че нискоквалифицирания труд е някакъв шанс... Пълни глупости и загуба на време. Тук в някой по-голям град ще постигнат аналогичен стандарт при тези обстоятелства.

П.П. Аз не знам защо си мислех, че детето е на 9 месеца, а то било на 1 г. и 9 м.
Моето след 1 г. и 6 м. в такива истерии изпадаше за баща си, че въобще не се учудвам да е истина. Даже тема бях пускала. До към 3 г. продължи.

# 104
  • София - Рим и обратно
Децата се водят по емоциите на присъстващия родител. Защо ли все четем и чуваме за истерии и пищене от "мъка" по таткото, все от жени, прекалено привързани към мъжете си? Не го осъждам, нито иронизирам - хората сме различни. Но не прехвърляйте собствените си емоционални зависимости върху невръстни деца. Те не са техните зависимости, а вашите.
Аз също много обичам мъжа си, ценя го, никога не бих го заменила с друг и не бих го напуснала. Но аз съм си аз - отделен човек, както и той. Като го заставя да ми седи до гъза, а той има желание да поработи нещо някъде, и то пак би било в наша полза (не вярвам да е заминал само за собствен кеф), какво ще постигна? Ако пък толкова не ми изнася - разделяме се официално и край.
Като чета как някои жени задушават мъжете си буквално, питам се - как си представят живота без тези мъже, щото той животът е непредвидим, всичко се случва. Ами децата? Не заслужават ли спокойствие и сигурност, каквото и да се случва? Пише се, че те не били създадени, за да се гледат само от майка си. Е, хубаво де, ама ето - налага се понякога, и какво? Ще ги утрепем щото не са създадени да са без "татито". Или да ги тормозим, като ги потапяме в собственото си самосъжаление? Ужас просто. Драма куин, вЕрно!

По темата - какво повече и по-точно и ясно да й се каже на авторката от нейния мъж, очаквате? Дата и час? Та той самия не е сигурен какво го чака след месец.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 10:56 от 'Кафе с мед'

Общи условия

Активация на акаунт