Мъжът ми е в чужбина...

• 39 830
  • 645
  •   1
Отговори
# 195
На мен ми се струва, че авторката преекспонира проблема и се тръшка неоснователно. Всичко е до нагласата на човека. Имам една колежка - мъжът и е в Англия. Сама си гледа децата - едното на 5, другото на 15. Мъжът и къде праща, къде не праща пари. Няма го отпреди Нова година. А тя е винаги усмихната, наконтена, енегрична, бойна и позитивна. Знам, че понякога и е трудно с парите - съпругът и все гледа да пести. Ама не се оплаква.
И така - мъжът не се е завтирил към Германия от много хубаво, отишал е заради по-добър живот за семейството си. Понякога се налага съпрузите да са разделени, просто трябва да стисне зъби и да има търпение. Мрънкането не помага.

# 196
Мъжът има собствена къща и собствен апартамент, без да ги е изплащал и един ден. Ако той е в крайна нужда...

Почвам да се чудя как съм жива, като никой не ми е оставил и един гараж...

# 197
Стиска, стиска зъби, пък то животът вземе, че отмине и си останал без зъби от много стискане. И договор нямал... Май е трябвало първо коментарите да погледна и тогава да коментирам, но много страници, мързи ме...

# 198
Стиска, стиска зъби, пък то животът вземе, че отмине и си останал без зъби от много стискане
Имаш ли по-добра идея какво трябва да направи? Може би да върже до полите си мъжа си понеже и е много тежко?

# 199
На мен ми се струва, че авторката преекспонира проблема и се тръшка неоснователно.
Много е субективно....всеки "вижда" ситуацията през неговия опит/живот.
На мен например ето това
Не ми го е казал от днес за утре, но ми каза в понеделник и замина в събота. Замиинаха общо взето на късмет....................
Не е заминал буквално по инициатива на приятеля си, но ... Общо взето той го нахъса да тръгнат.....
ми звучи адски безотговорно.Не е ерген, просто да си вземе сакчето и да тръгне по света...има жена, дете, болен дядо-доколкото разбрах, за които първо трябва да помисли, преди да взима самосиндикални решения.Освен това не се съветва с жена си, а се води по акъла на аверите....
Да не говорим, че не отива в съседното село с 5 лв автобусен билет, заминава надалеч, където ще харчи пари, които няма.
Не знам, за мен първо е неприемливо да замине въпреки несъгласието на жена си, после е лекомислено, недообмислено, детинско....Имам чувството, че малко на инат е тръгнал...."Жена ми не ми дава, ама ще види тя...!"

# 200
Всеки го приема по различен начин. Аз реших да пиша тук, защото няма с кого да говоря, а това ми помага, колкото и критикида има. Таенето и слагането на усмивката са временно решение. То  аз не съм казала че ходя раздърпана и рева по път и над път, казвам, че не мога да спра да мисля за проблема. Не казвам, че не говоря с мъжа ми, но все пак той е в чужбина, работи, аз също се грижа за детето, не можем да се чуваме и да говорим с часове..... Почива един ден все пак, когато той може да говори след работа аз къпя малчо, приспиваме се и т.н.
Дядо му не е на леглло, но е много възрастен и трудно подвижен. Останах при него най вече от уважение към него и съпруга ми, но напоследък положениетос краката му се влошава, помагам често в раздвижването, но не винаги се нуждае.

# 201
Стиска, стиска зъби, пък то животът вземе, че отмине и си останал без зъби от много стискане
Имаш ли по-добра идея какво трябва да направи? Може би да върже до полите си мъжа си понеже и е много тежко?
Нямам никаква идея. Семейството е семейство, защото взема решения заедно и обмисля действията, които се отразяват на цялото семейство. Това на теория, свят шарен, хора всякакви.

# 202
Мъжът има собствена къща и собствен апартамент, без да ги е изплащал и един ден. Ако той е в крайна нужда...

То и аз имам къща на село, в която живее баба, и в която мога да отида да живея ама все едно я нямам. Нуждата да си осигуря дом ме е забила в чужбина.

# 203

За съжаление недвижимостите не стават за ядене! Когато и двамата не работят, а разчитат на едното майчинство да се гледат и да се грижат за възрастен човек, не виждам нищо лошо в това, че мъжът е заминал да работи в чужбина.

# 204
  • София - Рим и обратно

ми звучи адски безотговорно.Не е ерген, просто да си вземе сакчето и да тръгне по света...има жена, дете, болен дядо-доколкото разбрах, за които първо трябва да помисли, преди да взима самосиндикални решения.Освен това не се съветва с жена си, а се води по акъла на аверите....

Не знам, за мен първо е неприемливо да замине въпреки несъгласието на жена си, после е лекомислено, недообмислено, детинско....Имам чувството, че малко на инат е тръгнал...."Жена ми не ми дава, ама ще види тя...!"

Да вземем да го напляскаме, предлагам, а? Grinning
Аз съм практичен човек и такива тропания с крачка - ама аз не мога, ама как така ще замине, като тя е против, ама после не била против, но той не й казал на коя дата ще ги вземе....точно това ми е детинско. Сядаш, говориш, мислиш и си подреждаш нещата - 1.ще си налягам парцалите да видим какво ще стане, а през това време върша това, второто и третото; или 2. няма да го търпя, чакам още месец, два и му пращам документите за развод.
Тия гладни стачки и тропкане с крака не разбирам с каква цел са.

# 205
  • ВАРНА
И междудругото, аз незнам какво толкова се подготвя че да започна работа и да си пусна детето на градина. Поне за Кюстендил не е толкова трудно да се запише дете, разпитвала съм още като бешена годинка и просто месец по рано се обаждаш , носиш каквото трябва и това е. Единствено ще сговори или мисли за транспорт, ама аз имам още време.

Голямата ми дъщеря като я пуснах на ясла на 2г и се заредиха едни кашлици,гърла,шарки...Общо взето 1-2години доста си боледуват,понякога и за една хрема са ме викали да си я вземам(до 1час след обяждането трябва да си прибереш детето ако е болно).Имам късмета да работя да смени и с разбран колектив,че са ми влизали в положението да ме заместват.След всяко боледуване - ходене при педиатъра за бележка...Общо взето след 4тата година стават по-устойчиви,но пак съм винаги на тръни,че могат всеки момент да ми звъннат  Peace

Моят мъж също е строител и много пътува , но от началото сме се разбрали ,че аз мъж в продължителни командировки и постоянно отсъстващ тип 'моряк' и военен не желая да имам .
И двамата сме съгласували нещата и знаем кое и как работи за нашето семейство.

Хубаво е,че сте намерили решение,понякога обаче нещата се променят в хода на съвместния живот и съм на едно мнение с 'Кафе с мед'
Цитат
Сядаш, говориш, мислиш и си подреждаш нещата - 1.ще си налягам парцалите да видим какво ще стане, а през това време върша това, второто и третото; или 2. няма да го търпя, чакам още месец, два и му пращам документите за развод.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 20:25 от morgana07

# 206
2. няма да го търпя, чакам още месец, два и му пращам документите за развод.

И после започва един щастлив живот за нея ... Какво различно ще стане като му прати документите? Ще загуби дома си и неговата подкрепа.

# 207
  • София - Рим и обратно
2. няма да го търпя, чакам още месец, два и му пращам документите за развод.

И после започва един щастлив живот за нея ... Какво различно ще стане като му прати документите? Ще загуби дома си и неговата подкрепа.
Ми да де, ама нали нямало да търпи и ала бала...
Иначе - и аз питах 3 пъти какво смята да прави, като "не го търпи", но отговор няма.

# 208
  • София
Според мен Баронесата написа най-точния пост, с практическия поглед и ноухау. Да учи език, да се поинтересува от квартири и детски градини и така.
И без това в момента си получава майчинството, може да си го получава и там, докато се ориентира.
Ама не знам де, може и да е много глупаво това, което пиша.

# 209
Не е така лесно, Бърди. Ако той няма сигурна работа, няма и квартира, в която да живеят с малко дете. Ако и двамата не знаят дума немски изобщо няма да се оправят. След като са стигнали дотук, най-умното, което може да направи тя, е да учи езика и да се информира за всичко свързано с държавата, в която е мъжът й, а не да припира, недоволства и да се кара с него. Не вярвам животът му да е песен в момента, най-малко има нужда от скандали и натякване.

Общи условия

Активация на акаунт