Мъжът ми е в чужбина...

• 39 732
  • 645
  •   1
Отговори
# 345
Той, ако е кадърен ще бъде търсен и тук. Ако е предприемчив, ще стигне накрая до собствена фирма. Ако не е, тук и там ще е едно и също.

Недей слага и авторката до тебе, защото мъжът и е строител, хората са свикнали, че ще има и моменти, в които бащата няма да е в определен час вкъщи всяка вечер, а може би в другия край на страната за известно време.

Всъщност, каквито и твърди принципи и визия да има човек, те също търпят нагаждане и развитие според това, което живота предлага, и това не винаги е лошо.

Това е образно казано, Iris04, мисълта ми е, че не можете да убедите един човек, че нещо е за добро, ако той го смята за лошо и не се чувства добре в него, дори за хиляди други да е перфектното решение. Това по повод присмиванията, че не можела да си гледа детето сама.

За принципите - зависи колко са твърди, не всеки би мръднал от тях, ако ги счита за важни.

# 346
ТУк сме на едно мнение. И аз това казвам. Тепърва детето ще расте, майката ще работи. Най-малки са доходите на жените, докато са с бебе.

# 347
Това, което виждам аз е - който е успял да се докаже тук, навън също успява.
Който не е и навън си остава в абсолютно същото положение.
Абсолютно същите са и моите наблюдения.Без изключение.
Този, който е инициативен, креативен, пробивен и оправен в Бг, успява и навън.
Този, който тук крета на заплата и не успява да предприеме нищо, и навън кюта няъде за никакви пари.Или се връща с оправданието "ама то там няма работа, гледат ме като просяк, парите не са никакви....".
Нали знаете приказката:"Най-добър е този, който може да продаде хладилник на ескимосите и пясък на арабите!"    Laughing А за това се искат  хъс и предприемчивост, не определено местоживеене.

# 348
Струва ми се, че убеждавайки авторката, някои тук опитват да убедят себе си, че е нормално мъжът и жената да живеят отделно. Съгласна съм, че понякога се налага да са разделени, но всъщност семейството трябва да живее заедно.

# 349
Момчетата, които правиха нашия ремонт на апартамента, едва смогват, толкова са търсени и имат постоянно работа, даже са отказвали дребни неща, защото вече си имат редовни клиенти с по-големи обекти. Вместо да се влачи по германия и да са разделени, АКО го може, ще го може и тук. А знам от подобен строител в Германия отишъл, как се изкарва и как са капсулирани и пари нямат дори за море на нашето Черноморие.

# 350
Момчетата, които правиха нашия ремонт на апартамента, едва смогват, толкова са търсени и имат постоянно работа, даже са отказвали дребни неща, защото вече си имат редовни клиенти с по-големи обекти. Вместо да се влачи по германия и да са разделени, АКО го може, ще го може и тук. А знам от подобен строител в Германия отишъл, как се изкарва и как са капсулирани и пари нямат дори за море на нашето Черноморие.

И аз напред писах, че съм виждала реалните документи от доходи на строители, изкарват доста...
Въобще не се заблуждавайте, че няма пари в тази професия.

# 351
Мдам. Гледахме ги сами, че бях и с две под 5 г. деца.

Не разбрах- ГледахМЕ  или гледах. Понеже точно това казвам, че ГЛЕДАХМЕ е по- добре от ГЛЕДАХ.

Аз си ги гледах сама в рамките на 9 месеца. Бащата ги гледаше по скайпа. Нали сме семейство?!
Сега по-ясно ли е? Mr. Green

# 352
Аз си ги гледах сама в рамките на една година. Бащата го гледаше по скайпа. Вече не сме семейство.
Няма ясно и неясно в тези неща. Хората са различни.

# 353
  • ВАРНА
Цитат
И аз напред писах, че съм виждала реалните документи от доходи на строители, изкарват доста...
Въобще не се заблуждавайте, че няма пари в тази професия.

Да и аз така знам - в чуждия двор винаги тревата е по-зелена и слънцето грее по-ярко  Mr. Green

# 354
Нали сме семейство?!

Дали сте семейство или не, това зависи от вашето усещане, чуждите виждания не ви засягат. Както и вие не можете да кажете на една двойка, че са семейство, ако те не усещат, че са  Simple Smile

Да и аз така знам - в чуждия двор винаги тревата е по-зелена и слънцето грее по-ярко  Mr. Green

Няма слънца тук, говоря за факти Peace

# 355
НСЧ, не ти отива на годините да разпъваш локуми по форумите. Остави тази работа на Мамасита.

# 356
  • София - Рим и обратно

Всъщност, каквито и твърди принципи и визия да има човек, те също търпят нагаждане и развитие според това, което живота предлага, и това не винаги е лошо.
Ето това е    bouquet.

Аз твърди принципи нямам. НЯкои се опитват да изкарат, че щом пишем, че няма чак такава драма, значи проповядваме семействата да са разделени Laughing. А това е смешно. Просто човек не може да си позволява да плямпа гръмки фрази, да се тръшка и да обявява "аз няма да търпя". Какво няма да търпиш? И щом няма, какво следва от това.

НСЧ, то и аз искам да си кръстосам краката, като дамата на аватара ти с книжка в ръка, но рядко мога да си го позволя. Та, в тоя смисъл, не ми е ясно как може представата за семейство да е свързана с постоянен помощен персонал в лицето на половинката ми за децата. Така, както ти не разбираш нищо различно.

# 357
НСЧ, не ти отива на годините да разпъваш локуми по форумите. Остави тази работа на Мамасита.

Аз съм с акъл на 15 годишна, точно си ми е  Mr. Green

'Кафе с мед', всичко е така, както си го направи човек. Разбира се, трябва да има реалистични очаквания. За мен е съвсем реалистично децата да имат двама родители, това съвсем не значи да са с тях по 24 часа на ден, но и не значи да се виждат веднъж на няколко месеца. Ако за друг това не е така, приемам неговия избор и съм сигурна, че си е най-добър за него, но не е нужно да обяснява на другите, които искат друго, че трябва да избере тяхното  Peace

# 358
  • София - Рим и обратно
Къде някой каза "избери моето"?!
Аз само задавам въпроси, защото наистина ми стана любопитно - като заявяваш гръмко "няма да търпя", какво следва. Къде съм казала "избери моето".

# 359
Тонът си беше такъв, дори и да не са употребени думи.
И то не толкова-избери моето-а по-скоро-луда ли си да се тръшкаш за такива неща, което си е набиване на канчето.
Както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт