Мъжът ми е в чужбина...

• 39 642
  • 645
  •   1
Отговори
# 495
  • Сф
Има всякакви случаи. Аз пък колко семейства знам , които се разбиха заради пътувания на мъжа/жената по чужбина..
Това , че  Айше седи на село и си ражда и гледа децата, не значи че в Германия ,Хасан си вее само мистрията... Laughing
Това последното е повече като шега, но контактувам с хора, мъже, които пътуват насам - натам за по месец, еми кофти работи се случват..Ясно , че по фин. причини на някои им се налага да издържат с-во чрез работа навън, но пък жената не си ли я прибере наоколо скоро, драмите са налице.
Случая тук едва ли е такъв , но за мен е обидно мъжа ми да ме поставя след работата. Та жената ражда след няма и месец! Той ако досега не се подготвил за второто , за какво говорим! А и с един месец колко се печели?- точно нищо!

# 496
Тороманова, кофти работите се случват, но ако Хасан знае как да се отнася с жена си и му пука за нея, ще намери начин тя да е спокойна.  Wink

но за мен е обидно мъжа ми да ме поставя след работата.
И за мен е така. Но този въпрос се поставя още в началото на връзката. Не сега преди раждането.  Peace Защото за повечето хора по дефолт в името на финансите всичко се преглъща.

# 497
  • Bristol
Има всякакви случаи. Аз пък колко семейства знам , които се разбиха заради пътувания на мъжа/жената по чужбина..
Това , че  Айше седи на село и си ражда и гледа децата, не значи че в Германия ,Хасан си вее само мистрията... Laughing
Това последното е повече като шега, но контактувам с хора, мъже, които пътуват насам - натам за по месец, еми кофти работи се случват..Ясно , че по фин. причини на някои им се налага да издържат с-во чрез работа навън, но пък жената не си ли я прибере наоколо скоро, драмите са налице.
Случая тук едва ли е такъв , но за мен е обидно мъжа ми да ме поставя след работата. Та жената ражда след няма и месец! Той ако досега не се подготвил за второто , за какво говорим! А и с един месец колко се печели?- точно нищо!
Хората имат различни приоритети и виждат нещата различно. Аз също познавам много пътуващи, включително и моята връзка е такава. Дали дадена двойка ще остане заедно или не, не зависи само от пътуванията. Никога не бих спряла мъжа ми да пътува, това е част от работата, която му носи удоволствие. От няколко години и аз започнах да пътувам по малко. Даже сега се чудя за 20тата годишнина от сватбата какво да му купя за подарък  Laughing Иначе тези раздели започнаха още преди да се оженим. Някои го могат, други не. Според мен, ако държиш и уважаваш партньора си, пътуванията не би трябвало да са проблем  Thinking

# 498
Та жената ражда след няма и месец! Той ако досега не се подготвил за второто , за какво говорим! А и с един месец колко се печели?- точно нищо!
Никъде не е уточнено, че мъжа отива в командировка за да се подготви за бебето.

# 499
  • в града на атомното слънце :)
Хората имат различни приоритети и виждат нещата различно. Аз също познавам много пътуващи, включително и моята връзка е такава. Дали дадена двойка ще остане заедно или не, не зависи само от пътуванията. Никога не бих спряла мъжа ми да пътува, това е част от работата, която му носи удоволствие. От няколко години и аз започнах да пътувам по малко. Даже сега се чудя за 20тата годишнина от сватбата какво да му купя за подарък  Laughing Иначе тези раздели започнаха още преди да се оженим. Някои го могат, други не. Според мен, ако държиш и уважаваш партньора си, пътуванията не би трябвало да са проблем  Thinking
Подкрепям. Още повече, когато това е свързано с работата на дадения човек и съответно с издръжката на семейството. Живеем в държава, в която не те чака доходна работа на всеки ъгъл. Не мисля, че щом мъжът е заминал в командировка, по работа, да изкара пари, е имал кой знае какъв избор. В повечето фирми като откажеш, повече може и да не отидеш.

# 500
И аз подкрепям. Но насреща трябва да стои разумен, зрял човек, способен да поема отговорности и да се справя сам в ситуации (не, че авторката ще се справя сама в случая).

Не мисля, че мъжът й я поставя след работата си. Той едва ли ходи на работа защото много му се иска. Вероятно работи за да издържа семейството (подозирам,че не авторката е тази, която осигурява хляба и маслото на масата).

Аз съм от Варна, познавам десетки семейства, в които мъжете пътуват за да осигуряват прехраната и в случая никаква драма не виждам. Ако на авторката не й харесва мъжа й да отсъства е трябвало да го постави като условие още в началото.

# 501
Аз също не мога да понеса разделено семейство...казах го на ММ, когато се наложи да остане да работи в София и да си идва само събота и неделя...временна раздяла бива, докато се устрои и издърпа жена си, но така цял живот...
Радвам се, че ММ реши да си остане при нас и напусна софийската фирма...
Сега тримата сме си винаги заедно, макар и за по малко пари...
Незнам обаче дали щях да мисля така ако трябваше да остане съвсем без работа...

# 502
  • Bristol
Понякога не е само до пари, а и до работа, която ти носи удоволствие. Имам колеги пътуващи от понеделник до петък, понякога уикендите и на празници работят. Наистина им плащат много, но и те самите не се виждат да седят на бюрото от 9 до 6. Точно тази седмица един стажант пък ми се обади, на него това пътуване не му харесва и иска на бюро, питаше какви възможности има за прехвърляне.

# 503
И аз не разбирам драмата с таткото, че нямало да е на изписването.
Голяма работа.
Важното е да е наличен по-нататък и да се грижи подобаващо.

Аз пък не разбирам каква ще да е тази жизненоважна командировка, че ще оставиш жена си бременна пред термин сама.
И занапред ще се грижи "подобаващо".

# 504
За него може да не е жизненоважна командировката, но за фирмата му да е или на шефа да не му пука. В една от бившите ми работи един от шефовете държа сметка на онкоболна колежка, защото отказа командировка, като с нея или без нея беше все тая (фирмен семинар през уикенда).

Неприятна е ситуацията, спор няма. Но не е чак трагедия. Безсмислено е да се страда и затова, че бебето ще получи по-малко внимание. Между другото, при всичките ми познати с бебета и малки деца, бебетата в началото са донякъде ощетени откъм внимание заради по-големите деца и първоначалната ревност.

# 505
Явно няма такава причина, щом не я казал на жена си.
И не бих работила, нито бих приела мъжът ми да работи във фирма, която не зачита до такава степен семейството на служителите си.
Не е трагедия, ако наистина е нещо наложително, но като не е такова...

# 506
  • София
И не бих работила, нито бих приела мъжът ми да работи във фирма, която не зачита до такава степен семейството на служителите си.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто- да го направиш!
При днешната ситуация с безработицата, нивото на заплащане, като прибавиш в случая, едно дете и второто на път, колко безотговорен трябва да си, за да клекнеш до полата на жена си? newsm78

# 507
Тъжно ми е, че сме стигнали дотам, че да оставиш жена си, която трябва да роди детето им всеки момент сама се брои за каприз и клечене до полата.
Иначе оправдания колкото искате.

# 508

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто- да го направиш!
При днешната ситуация с безработицата, нивото на заплащане, като прибавиш в случая, едно дете и второто на път, колко безотговорен трябва да си, за да клекнеш до полата на жена си? newsm78

но в бг мама на бърза ръка ще ти кажат че мъжът ти не държи на теб, защото на пенка мъжа и хем пари изкарва, хем е неотлъчно до нея, хем чисти и готви, тя да си почива, какво веднъж една съфорумка каза: само дето децата не е родил сам. Абе айде стига, че един мармот завива шоколад

# 509
  • София
Тъжно ми е, че сме стигнали дотам, че да оставиш жена си, която трябва да роди детето им всеки момент сама се брои за каприз и клечене до полата.
Иначе оправдания колкото искате.

Тъжно е, но такава е действителността, за съжаление.
И колкото по- реалистично гледаме, толкова по- малко емоционални травми ще си причиним.
Не можем да искаме от мъжете хем да обезпечават семейните нужди, хем  да работят от 8 до 17 и след като напазаруват, да се приберат, носейки един куп пари.

Общи условия

Активация на акаунт