Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 69 962
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • I want it all and I want it now.
Здравейте.
Имате ли впечатления от качеството на строеж на фирма Инфинити Пропъртис?
Благодаря  bouquet

# 106
  • София, Bulgaria
А какво ще кажете за прехвърляне на имот преди АКТ16 на данъчна оценка, като в договорът е описано, че строителят ни става нещо като наемник (поне аз така го разбирам), който да довърши имота.
Няколко уточнения: сделката се извършва при избран от нас нотариус; нотариалният акт ще ни бъде даден срещу 80% от сумата; имаме право да приведем сумата в едноседмичен срок след сключване на сделката.

Със строител трудно се излиза на глава за да се изповядва на реална цена, аз съм абсолютно против изповядване на данъчна оценка, не зависимо кой е нотариуса. Не забравяйте, Нотариусът работи по информация от предоставените му документи, а това, че някое Удостоверение за вещи тежести е сгрешено или се появи пропуснат наследник в удостоверението за наследници, той няма как да го предвиди. Важното е, че ако купувачът претърпи съдебно отстраняване от имота ще има право да претендира за сумата вписана като продажна цена в Нотариалния акт + някакви неустойки, които няма да са повече от 10-15% отгоре. Въпреки, че понякога се записва като неустойка разликата между двете суми. Никой съд няма да уважи подобна неустойка от 50% да речем.

# 107
  • There I was on a July morning
Пък да ти отговоря, макар че отдавна ме попита - не съм точно в отпуска, ами съм болен и си е гадно да ти е лошо; това обаче не значи, че Иванула и Скубиду са били прави да ме обиждат, защото Иванула първа започна да се заяжда и да прави разни квалификации по мой адрес, а Скубиду пък кой я натисна, че да зазвъни, така и не разбрах.
Аз нарочно пиша по-цветисто за разни кимизарници и нови строителства, но не съм обидил никого конкретно. Даже ако съм казал нещо в смисъл, че трябва да си прост за да купиш ново, ясно, че е провокация и че така не се пише, но пак не съм обиждал никого конкретно - за разлика от Иванула, която взе да ми прави квалификации.
Томева, точно, че времето е прекрасно, пък човек трябва да бачка, вместо да се разхожда, ще се изнервиш не, ами....

Аз и за брокерите какви епитети съм писал, ама Томева не се е обидила, само каза - "барем кажи - някои правят изключение", защото Томева е интелитентна и има чувство за хумор.
Да, подскочих, защото обобщи, че тези които си купуват ново строителство са прости и не за първи път квалифицираш хората. Сега отново - Томева е интелигентна, защото не се е засегнала, пък останалите - не сме.  Laughing Няма да влизам в повече полимики, и без това имам много работа  Peace

# 108
Tomeva, мерси за отговора.

Като цяло строителят е с много завършени обекти, предишните ги е пускал предсрочно. Предоставя всички документи, съобрази се с нашите изисквания. Риск винаги има. Ще е малко на тръни положението до края на годината.

# 109
  • София, Bulgaria
Оххх и аз днес съм си вкъщи, че нещоооо не ми понесоха празници май... така че, който има да пита да пита, днес е моментът, от утре пак съм на трастиката.

Инфинити Пропъртис са чудесни!!! Няколко пъти съм купувала от тах... обезкостих ги.. ама гък не казаха, нямаше нещо да съм поискала и да са ми отказали...като документи/ щото да купуваш от фирма е друг филм/ За качеството също мога да кажа, че са много добри, а как довършват сградите си и апартаментите...просто...страшни дизайнери имат. Новата им сграда също ще бъде хубава. Само при тях мога да си купя апартамент с отворена тераса от горе.

# 110
tomeva   bouquet
Можеш ли да ми кажеш как вървят цените горе-долу при тях на зелено ?
Ако не е удобно, може и на ЛС.
Благодаря.

# 111
  • София, Bulgaria
tomeva   bouquet
Можеш ли да ми кажеш как вървят цените горе-долу при тях на зелено ?
Ако не е удобно, може и на ЛС.
Благодаря.

Сега ще си видя инфото, какво е останало, че са с различни цени апартаментите им, но са ТОП цена за района...за 2-ст или 3-ст?

# 112
това обаче не значи, че Иванула и Скубиду са били прави да ме обиждат, защото Иванула първа започна да се заяжда и да прави разни квалификации по мой адрес,

Докажи, дай цитати, аз се върнах три страници назад в мои постове, за да проверя;
ако съм те обидила, ще се извиня, но не помня такова нещо.
Нарекла съм те как?
За разлика от твоите квалификации на парче.
Аз (и не само) просто попитах какво е кимизарник, защото ми е любопитно в какъв смисъл точно се употребява, чела съм книги доста (да не пропуснеш да се заядеш на тема дали е хубаво или не да се чете), но не съм попадала на тази дума, а и да съм попаднала-наистина не знам в какъв смисъл се употребява. Ти изнесе лекция за шоплука и варненско, но така и не даде определение на кимизарник.

# 113
За 3 стаен не ми се вярва ,че ще успея за 4 стаен.  Peace

# 114
Аз се оглеждам за имот с три спални и отделна кухня.
Умишлено не използвам 3-стаен или 4-стаен като определение.
Еднакъв имот го третират като тристаен и като четиристаен едновременно.
От прегледаните до тук нищо не ме грабна. Истината е, че заради сегашния ни имот, критериите са ми завишени, т.е. ще търся по-хубаво от това, и вече става сложно. Не бързам, имам няколко години до следващото местене евентуално. Grinning Чета, следя и дискутирам.

# 115
За 3 стаен не ми се вярва ,че ще успея за 4 стаен.  Peace

Преди време като ги питах за цените в Коконът сградата в Гео Милев най-евтиният тристаен беше апартамент А6 - 95 750Е, А13 - 106 695Е, А33 - 107 740, А30 - 112 570Е, А7 - 118 445, А3 - 129 690Е, А9 - 139 350Е. Самите разпределения и квадратури може да видиш в сайта на Инфинити пропърти.
Гледам, че сега почти всички апартаменти са продадени, а строежа напредва с доста добро темпо. Чудя се къде ще им е следващата сграда - предполагам отново в Гео Милев. Но ми прави впечатление, че общите им части са изключително много - на 86кв.м. чиста площ общите части са 23кв.м. - това са 25% общи части (а да не говорим, че не виждам къде са тези общи части - етажните площадки са малки, а са по 6-7 апартамента на етаж, а зелени площи и подобни неща няма)!

П.С. Защо малко строители пускат цените си онлайн, а трябва първо да им пишеш за да ти ги пратят? Като цяло тук в България много малко фирми (за каквото и да говорим) си пускат ценовите листи онлайн - трябва да се свържеш с тях за да ти кажат цена.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 14:52 от Jelqzko Atanasov

# 116
Правят, го заради конкуренцията.
Да не им подбият цените  Laughing
Наистина е много 25% общи части  Confused

# 117
  • There I was on a July morning
И на мен ми се струва голям процентът на общите части. Дали не са включени и мазетата към тях, вероятно ще има и помещение за охраната newsm78

# 118
  • София, Bulgaria
Аз съм купувала от тях точно такъв на 86кв.м. чиста площ общите части са 23кв.м. миналото лято в сградата им на ул. Хубавка. Много добре беше разпределен, по принцип 86 кв. са си малко за 3-ст апартамент, но тук беше добре.

# 119
И на мен ми се струва голям процентът на общите части. Дали не са включени и мазетата към тях, вероятно ще има и помещение за охраната newsm78

Не, без мазета е, те отделно се купуват - и аз ги питах за тях Simple Smile При 7 апартамента на етаж не знам защо е толкова голям процента общи части. Помещение за охрана не видях, но и да има - едва ли е повече от 6-7кв.м. Като цяло стълбищната площадка ми се вижда доста по-малка от тези на други строители, при които % ОЧ е по-разумен - т.е. около 15-18%

Общи условия

Активация на акаунт