Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 71 228
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
По повод залепените обяви по входовете.  Апартамента, който имам желание да продам е до работата ми. Преди Великден минавайки покрай входа видях обява - "Уважаеми съседи, ние сме семейство с готови пари в брой и искаме да купим 2 -3 стаен в блока или в съседните. Тел. 0000000"
Много добре, реших да ги преслушам, позвъних им от скрит номер. Отговора -  "аууууу, ама ние току що капарирахме апарт. Но кажете си координатите и какво продавате - наши близки също имат едни свободни пари и търсят".
Реших, че това е нов  номер на агенциите, които само зарибяват с изгодни оферти.
Не знам, може пък да не съм права.

права си, защото това с уважаемите съседи го бяха лепнали и пред нашия вход, а съм в различен квартал от твоя. направи ми впечатление заради обръщението.

# 151
  • There I was on a July morning
И аз мисля, че е обява от агенция. Ако беше реално семейство, щеше да формулира в обявата конкретно търсене: 2-стаен или 3-стаен, а не така общо  Wink

# 152
Няма нужда да се лепи. Минаваш през кварталните магазинчета и всичко се разбира. На мен така за малко да ми продадат тристаен с два балкона, докато си чаках кафето. Но...един познат на подобен принцип си купи от възрастна жена. Въпрос на късмет е, също.
Кимизарник, а.  Laughing Някои хора където и да ги забуташ, си изграждат уют, други и в Белия дом да ги закараш, пак ще намерят кусури.

# 153
агенции са, да ги вземат мътните. И ние като купувахме кимизарника, бяхме налепили обяви, че купуваме особено в едно каре, където точно там искахме, ми никой не се обади освен едни, които продаваха 120 квадрата за 120 хиляди евро, ама мерси. Така че не върши особено работа, освен ако нямаш луд късмет.

Колкото до панелките, отдавна не бях ходил в панелния си кимизарник, ама вчера отидох и направо останах много впечатлен колко много се е променило в положителен смисъл. Входът не мож го позна, освен че боядисали и свети от чистота ами и сложили моля ви се крушки с фотоклетка, само като се движиш и се включва осветлението и като изчезнеш се изключва, всички си направили външни изолации, градинката пред блока направо супер станала, боядисали всички пейки, ремонтирали всички детски люлки и катерушки, абе да ти е кеф да го гледаш. Заключва се входа абе изобщо. Топломерите са ни с дистанционно отчитане.
Абе може да е панел, ама вече не е кимизарник, направо си е станало мноу гот. Не живея там от години, ама направо ми иде да си зарежа тухленото жилище и да се върна в панелния кюмезарник.

И като го гледам на кво е заприличал, си викам - колко са се преебали всички дето ръсят луди кинти за ново строителство. Ми тоз панелен кимизарник е 90 квадрата чиста площ. Това отговаря сигур на 120 или поне 110 квадрата ново строитилство, дето са около 100 хиляди евро, пък на тоз панел гъзъ да си скъсам, повече от 55 хилки не мога му взема. Кво значи - който купува ново, поне 45 хилки в евро се набутва. Ми честито бе! Купувайте новото, то за всичко си има балъци, иначе строителите от кво ще живеят? Те нали си карат новите джипове и лимузини и си сменят мацкие през ден, а пък вие изплащайте кредити цял живот за ново строителство. Белким като ме наобиждате за тези ми приказки, дано това ви помогне по-лесно да си платите кредитите. Луд народ ей.

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 00:49 от Татко Мецан

# 154
  • София, Bulgaria
Татко Мецан е доволен...виждам го как се подсмихва и заглажда мустак като Хаджи Нено..  bouquet

# 155
  • София
Някой да знае нещо за строителите/инвеститорите на Резиденция Копенхаген? http://immorainbow.bg/bg/building/953751706

# 156
Записвам се да следя, защото ме интересуват определени квартали.

# 157
Чудя се как вървят на пазара замените? Някой дали има информация? Целта е 3-стайна тухла в центъра да се замени срещу 2стайна в южни райони. Биха се спестили доста средства така и за двете страни.

# 158
Колко в центъра е тази тристайна тухла?  Grinning

# 159
Някой има ли информация за качеството на строителство на Бигла 3?
Виждам, че в момента строят 3 жилищни сгради в Дианабад на горе долу прилични цени, но как са като качество?

# 160
  • Сф
Жеко, предната ми работа беше в сградата на Бигла на Опълченска. Беше доста недомислена. Като техническо изпълнение не мога да ти кажа, но като идейно представяне беше много слабо.

# 161
  • In the shadows of my mind
Според вас до колко е удачен компромис с някои от желанията ви, когато търсите да закупите имот? И с какво бихте направили компромис - квадратура спрямо гледка, квадратура и гледка спрямо недотам предпочитана локация, предпочитана локация спрямо квадратура / етаж / изложение...? Знам, че това е различно при всеки, но би ми било интересно да чуя и други мнения по въпроса.
В голямо чудене съм, тъй като възможностите ни за момента ограничават търсенето ни и със сигурност няма как да намерим жилище, което да е супер във всяко отношение, което е важно за нас - по-висок етаж, тераса, гледка, изложение, нормални квадрати, локация, ЦЕНА...

# 162
Бих направила компромис донякъде с гледката и с локацията, но за последното само донякъде. Ако не ме устройва локацията, която търся, бих избрала нещо близо до нея с оглед на възможностите за транспорт.
Не бих направила компромис с квадратурата, защото имам представа какво точно търся и с техническото изпълнение. Общо взето бих гледала всеки детайл как е изпълнен, как се поддържа входа, дали улицата е тиха или шумна, дали има достатъчно място И за гардероби, защото ми прави впечатление, че много от  новото строителство предвижда миниатюрни стаички, в които може да се сложи само по едно детско легълце и нищо друго. Първи и последен етаж не бих избрала, но ако първият етаж е по-висок и сравнително безопасен или с възможност за обезопасяване/ естествено не става дума за решетки/ може би бих купила и такъв. Но първи етаж над магазини - в никакъв случай! И да уточня, че говоря за ново строителство.

# 163
Да попитам в София в близост до метро и не в някой трънка баш накрая на града (средна хубост квартал) може ли да се намери  двустаен тип всекидневна с кухненски бокс и спалня,ако не е първи и последен етаж (то ще е старо строителство за по-евтино) който да не е в окаяно състояние за около 70 000лв и по колко вървят тези средно (квадратурата около 50-60кв.м (не съм много на ти с квадратури)  newsm78 

# 164
Emia,че какъв е проблемът с първи етаж над магазини, според теб?

Общи условия

Активация на акаунт