Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 70 153
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
 Praynig Praynig Praynig
неее
искам линк

# 361
Този с басейна го няма, но има друг, който също сме коментирали

# 362
  • София, Bulgaria
Ехоооо.... Хораааа.... бъдете по-позитивни, не се оставяйте на негативните мисли и страхът да Ви ръководи...Хипотетично всичко може да се случи и няма начин да се предпазите от всичко и всички. Знам, че негативната новина или информация се разнася и набра сила като цунами, но това са наистина много, много, много редки случай....просто за добрите практики, които са в пъти повече, никой не говори.
Ако Вие знаете колкото аз знам за недвижимите имоти и от юридическа и техническа и всякаква гледна точка, няма да помислите, а още по-малко да купите имот ама никога НИКОГА. То опасности дебнат от всякъде.....
Дайте по-позитивно и ще Ви се случват и позитивни неща.

П.С. Не знам от къде идва тази закономерност, но на най-черногледите хора, дето само негатив им в главата, дето на нищо не могат да се зарадват.....и все очакват нещо лошо да изскочи от някъде... и като стане някаква издънка дори са доволни и протриват ръце: "Казах ли ти!!!".... Е точно на тези хора задължително всичко, което не трябва да се случи им се случва... дори казуси, които се появяват на 1000 сделки един път. И  целият антураж около тях от юристи, строителни инженери и брокери от най-висок клас не могат да предотвратя всичко, само могат да намерят решение и да решат вече възникнали проблеми, които прииждат...прииждат...

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 06:42 от tomeva

# 363
  • София
Здравейте.
Знаете ли какъв проблем би породил нотариален акт, в който площта на апартамента се води съществено по-малко, отколкото е  newsm78 и дали подлежи на корекция този акт при покупко-продажбата, преди или след това?
Благодаря ви.

# 364
Разбирам опасенията за имоти на първи етаж, па макар този етаж да дава възможност за някоя огромна тераса над магазини или нещо подобно (аз съм пристрастна, тъй като на мен тераса ми е топ приоритет наравно с другите най-ключови показатели за имот). Но не разбирам страха от последен етаж, освен, че може да протече. Всичко останало в последния етаж ми е ок - нямам съседи отгоре, имам гледка, не дишам прахоляка от улицата, няма потоци народ по стълбите и асансьорите...
Joy Joy Joy  Аз също търся първи етаж с голяма тераса или дворче. Нещо ме е подгонила селянията, но искам въздух. В Стилардс к- с, до МОЛ Б- я гледах 203 кв. за 60 000 Е, югозападно... Докато се начудя се продаде... Дървеница, с извинение, ми се вижда на " гъза на географията", но на поляните бих забила колците- искам птички да ми пеят сутрин, да лае съседското куче, да няма прах и мръсотия..., гр. трансторт не ползвам, детето и без това го извозвам... А на Кумата какво и е...? Като се пуснеш по Б- я, по инерция... за 3 мин си на МОЛ- а и БИЛЛА, за 5 мин. на НДК...

Щом ти харесва и смяташ, че детето ти ще е вечно малко и ще го извозваш-действаш. В определени часове не мож се включи по България, а до НДК-то само в неделя сутрин си за  минути. Цяла Бояна е надолу по инерция, няма да си само ти. Все пак съм ежедневно около мола и Биллата, та виждам, не е като да не виждам, шофирам точно там и понякога тези 5 минути не ти стигат от светофар до свртофар. Вечер по България за към Бояна е отвратително. Tired

Ако ще взимате тераса на нисък етаж, огледайте няколко пъти съседите над вас. Живяла съм на такова място и е достатъчно един да си тръска цигарата през прозореца надолу върху терасата ти. Или да изтупа покривка. То всички се правят на културни като се запознавате, но топка косми върху петуниите по терасата ще ви дразнят после. Tired

# 365
tomeva, наистина по-добре да не знаем какво знаеш  Laughing Като във всяка друга дейност - напр. хранително-вкусовата  ooooh!
А за мисленето - на прекалено мнителните и тези, които биха постъпили злонамерено - им се случва. Трябва повече книжки за позитивното мислене да четат.

# 366
ЧетИ книжки за позитивното мислене, докато съседът руши носещи стени и палИ свещи да не падне блока! Няма страшно. Joy
Позитивно, позитивно, но и то си има граници.

# 367
Ние обсъждахме рисковете от покупката на "зелено" и възможността поне донякъде чрез проучване да се минимизира рискът, а останалото е късмет. Ама виждам, че темата се е изместила  Mr. Green Mr. Green То е ясно, че риск винаги има, съседи, природа, икономика, всичко може да се оплеска. Затова застраховката е добър вариант, може да помогне в повечето случаи. А тези, в които не може, еми да не си мислим за тях  Joy

# 368
  • София, Bulgaria
ЧетИ книжки за позитивното мислене, докато съседът руши носещи стени и палИ свещи да не падне блока! Няма страшно. Joy
Позитивно, позитивно, но и то си има граници.
Единици са тези малоумници, които го правят....нали той е потърпевш от тези действия. Така като чета, все едно всеки втори го прави, което въобще не е така...градски легенди и митове, колкото искаш...При старите сгради има носещи стени, но при новите е бетонна конструкция, вътрешното разпределение може да се направи както си искат.

# 369
  • София
Здравейте.
Когато цената на апартамент е обявена в евро, като се стигне до плащане по фиксинг ли се смята, директно в евра ли се превеждат или се умножава по 2  newsm78, или е както се разберат продавачът и купувачът?
Каква е практиката?
Прощавайте за поредните въпросчета, но съм в процес на ориентация, а част от отговорите на тези въпроси идват с опита  Blush.
Благодаря   bouquet.

# 370
  • София
zazu1, въпрос на договорка е!  Peace

# 371
Zazu1, или плащаш в евро, или в лева по 1.95583,което е фиксираният курс на еврото.

# 372
Този с басейна го няма, но има друг, който също сме коментирали

Е те това се нарича "мутренски барок", всичко му е двойно на този апартамент и е яко барикадиран. Mr. Green

# 373
# 374
  bouquet
Покъртително Joy
А басейнчето, де е?

Общи условия

Активация на акаунт