Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 69 937
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Друго важно нещо, което оцених след като поживях 5-6 год. в новото строителство - стаите са квадратни!!!!  
...кооперация от модата на "по-разчупените", което прилагателно би придобило съвсем различно значение за архитекта на тая сграда, ако го намеря
...на бюрото можеше да седнеш само след 3-дневна строга диета...
... а тази на моята стая ще разберете каква форма е само ако ви я начертая, заклевам се
Повтарям. Вибрацията. На. Алармата.
...по-късно разбрах, че се водел "зелена" площ, а това ценно познание придобих, защото след няколко години при силен дъжд заради това се наводняваха подземните гаражи.  
И сега зелената площ, която всъщност беше кафява вече е сива.
Много забавно пишеш, но на тези се смях с глас!

# 61
Логиката е да не си даваш парите напразно или поне да не даваш толкова много, като можеш да дадеш и по-малко, пък не знам вие каква логика схванахте.

Напразно?
Напразно за теб, може би?
Логиката ми е много по-добра от логиката ти, на там ли тикаш темата?
Аз съм щастлива с нашия избор на как беше-кимизарник (би ли обяснил думата, не ми е позната). А щом сме доволни и щастливи, не е напразно.

ПП. Вчера бяхме на оглед в нов кимизарник, чака акт 16. Простор, чудесно разпределения, гледка. Просто е за едни различни пари. Теснотийката и тя струва, но по-малко. А, и прави стаи, да, без чупки.
Чупките бяха много разпространени в строителството преди десетина години, скосявания и т.н. тъпотии. Нашите критерии включват без такива. Ами има. достатъчно ново строителство без такива неусвоени площи има.

# 62
Та, конкретният ми въпрос е ако трябва да избирам между Окръжна болница, Спортна зала, червения, гръцката или някъде в тази част на града, къде би било най-подходящо откъм качество на квартала и цена? За гръцката знам, че е доста скъпо и паркирането е ад, но за другите квартали нямам особени наблюдения.

Аз съм израсъл във Варна, но това беше преди 100 години и оттогава нещата много са се променили. Колхозния пазар /много е смешно, че е още с това име, то вече колхози даже и в Русия няма;)/ навремето беше страхотен район, близо до центъра, а сега е ад, мръсно, пренаселено, презастроено, няма никакво място за паркиране, ужас.
От Окръжна болница няма да виждаш морето /освен ако не си на някой 15-ти етаж/.

Според мен Спортна зала е най-подходящо, хем морето се вижда, хем си на една крачка от Морската /само булеварда ги дели/, хем на една крачка от центъра, пеша ти е макс 15 мин до центъра, хем има нормален вид района, няма толкова коли и презастрояване както другите.

# 63
И аз да питам за тази дума - кимизарник. Blush

# 64

Логиката ми е много по-добра от логиката ти, на там ли тикаш темата?

Важното е, че ти си вярваш, значи всичко ти е наред. Думата "кюмезарник" е използвана например от писателя Александър Томов в книгата му "Четвъртата власт". Хубаво е да се чете. Отделно съм я чувал в разговори, произнесена като "кимизарник", затова я пиша и по двата начина Joy Ясно е, че не е литературна, но в никоя друга страна богатството на езика не счита за селения и диалект от някои префърцунени обитатели на столицата, считащи себе си за софиянци, а забравящи, че бабите и дядовците им са от най-дивите села.

Колкото до новото, прекрасно го е описала lsweety и аз й вярвам, тъй като имам и други познати, живееши в ново, които казват същото, а и имам очи да гледам, ходил съм и на гости и т.н.

За коментарите на lsweety относно панелките само да отбележим, че далеч не всички панелки са в цигански райони и далеч не около всички има цигани. Иначе останолото също го е описала много точно. Относно парите, тя е казала съвсем ясно същото, което и аз имах предвид:

Освен това, помислете от гледната точка на млади хора, които са спестили някакви пари - там не само апартаментите са адски евтини, но и данъците също. Защо по дяволите да се заробват с кредити, ако входът е ок и сградата е санирана?! Аз не бих.  Laughing Колата пак си я имаш, независимо в кой квартал си, си я караш.

Та за логиката е ясно. То по същата логика вие давате и луди пари за разни неразбираеми за мен неща, например с какво червилото от 30лв е по-различно от това за 5лв, нямам никаква идея, или лаковете за нокти, то освен това ако така беше по-красиво, Господ щеше да е направил жените да се раждат с червени нокти, ама не е Joy

# 65
Татко Мецан, защо се държиш като леля в ПМС?
Какво значи аз да си вярвам?
Чела съм достатъчно, пиша грамотно, кому е нужно да нападаш по такъв елементарен и грозен начин? Това показва крайно неуважение, без причина, и колкото и книги да си прочел факта, че се държиш по такъв начин говори повече за теб.
Темата заради теб оставя горчив привкус.
 Tired

Всеки преценява с какво да се зароби. Ние лично не сме се заробили с нищо, нито с панелки, нито с кредити. ooooh!

# 66
И аз да питам за тази дума - кимизарник. Blush

Между другото думата е шопска. Бях чел възмутен коментар от една шопкиня как столицата се напълнила със селяни и как някаква нейна колежка казала за "лимки" и възмутено питаше - е кой може да знае какво е това "лимки"?
Ами аз знам какво е. Защото съм израснал във Варна. Значи варненци всички са селяни, така ли? Например в Русе пък им викат "билюри". И какво сега, трябва аз да се срамувам, че знам разни думи ли, или трябва въпросната шопкиня айде не да се срамува, ами да научи нещо? Това са стъклени топчета, с които си играят децата. Защо да казваш "стъклено топче", като можеш да кажеш лимка.
Във Видин пък на фурната казват шпора, на великденските яйца - перашки, на автомобилното колело - точило, а на велосипедното кормило - кърма. И какво, диви селяни са, сигурно? Това е богатство на езика.

Пък апартаментите по шоплука масово са си баш кимизарници.

Иванула, прочети пак постовете и виж кой се заяжда и кой напада.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 09:10 от Татко Мецан

# 67

За коментарите на lsweety относно панелките само да отбележим, че далеч не всички панелки са в цигански райони и далеч не около всички има цигани. Иначе останолото също го е описала много точно. Относно парите, тя е казала съвсем ясно същото, което и аз имах предвид:

Нека отбележим и че само една част от новото строителство тече, разпада се на 3 година, има различни от прави ъгли, скосявания и закъснява с пусковите срокове.

# 68
  • София
Мецане, да не си отпуска тези дни  Simple Smile

# 69
  • София, Bulgaria
Официално обявявам, че Младостите и около тях бият по цени Южни около бул. България в графата 2-ст Ново строителство!!! Честито на печелившите!!!

# 70
Лекция на тема диалекти не сме молили да правиш. Само попитахме за кимизарник-какво значи. ooooh!

# 71
Хаха, и Деян Енев дори започва един свой разказ с тази дума
http://kultura.bg/web/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A … 1%80%D0%B2%D0%B0/

Деян Енев-Редникът от резерва
"Питаш ме, млади човече, как изкарвам тук по дванайсет часа, в този кюмезарник"...

Лекция на тема диалекти не сме молили да правиш. Само попитахме за кимизарник-какво значи. ooooh!
Не правя лекция. Казвам си мнението, това тук е форум и е за това. Като не ти харесва, не чети или информирай модератор, защото действително не е по темата. Не си ти критерият кой какво да мисли, какво да пише и какви мнения да има, и на мен не ми харесват твоите, но не ти казвам какво да пишеш и какво не, нито ти правя квалификации, както ти си позволяваш.

# 72
На нас ни отне година огледи, като рядко сме имали седмица без два-три огледа поне.
Супер, цяла година да си губиш времето, това наистина не всеки го може.

Старото строителство пък е до такава степен занемарено, че от повечето входове лъха на котешка урина и гнилоч, пък иначе знаем, как апартамента можеш кукла да си го направиш.
Това са пълни глупости. Аз пък твърдя, че е точно обратното - процентът на такива входове старо строителство е незначителен, а повечето са в добро състояние. Аз пък не съм срещал да лъхат на котешка урина, а да се твърди, както прави авторката - че от "ПОВЕЧЕТО" входове лъхало - са безпочвени и неверни обобщения.

Нашите стъпки са следните - конкретизираме локация и започваме търсене в района. Гледаме инфраструктура от вън, наличие на транспорт, но и не на първа линия на булевард, наличие на тротоар, наличие на магазин/аптека.
Интересно пък в кой квартал в София няма аптеки и къде няма транспорт, егати смешните критерии, а аптеките навсякъде ги нацвъкаха една до друга. Има и булеварди, където и на първа линия става, тъй като има лента от дървета между тях и блоковете, има локално и т.н. и не е толкова шумно.

Лошото е ( или не), че в момента, където искаме да закупим нещо, няма ново строителство.
Ами няма как да има, защото хубавите места отдавна са застроени от старо.

Друга подробност е, че ние търсим В града. Не в покрайнините. Поне още десетина години, когато децата ще имат работа главно в града-училище, занимания, уроци, кино, спорт - ще сме на една ръка разстояние от тези неща. Чак след това ще се преместим по периферията - когато децата завършат и си хванат пътя.

Интересно какво е "Града" и какво - покрайнините, Младост периферия ли е или не интересно, защото аз си водя детето от другия край на София в детска градина точно там, много желани училища като "Шилер", Американския колеж са също там, спортни центрове и занимания сигурно в Младост няма, защото е периферия?

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 10:23 от Татко Мецан

# 73
Официално обявявам, че Младостите и около тях бият по цени Южни около бул. България в графата 2-ст Ново строителство!!! Честито на печелившите!!!

Ами за мен не е чудно това, защото в Младост има метро, в южните - няма; южните са също далеч от центъра и като че ли в Младост има повече хубави и желани училища, детски градини, инфраструктура, магазини, молове и кво ли не.

# 74

Ами за мен не е чудно това, защото в Младост има метро, в южните - няма; южните са също далеч от центъра и като че ли в Младост има повече хубави и желани училища, детски градини, инфраструктура, магазини, молове и кво ли не.

Eх, Мецане, днес ще да е щастливият ми ден. Веднъж да сме на едно мнение с теб.
Центърът си е център, ама удобството си е удобство!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт