Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 71 228
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • дядовата ръкавичка
Да се запиша в новата тема, в качеството си на безуспешен продавач, засега. Вярно, че темата е основно за апартаменти, а ние продаваме парцел, но пак ми е интересна и  полезна.

# 136
Преди 2 месеца за мой купувачи със специфично търсене в идеален център на София разнесох 24000 флаера, с който покрих локациите и се обадиха 3-ма човека и един луд дядо.

Ужас. По един флаер на минута ако си лепила, това са 24000 минути, делено на 60, стават 400 часа, делено на 8, стават 50 работни дни, т-е два пълни работни месеца само с това е трябвало да се занимаваш.
Е, ако са наети примерно 10 души да лепят флаерите, би могло по 1 в секунда да се лепи, тогава ще са 24000 секунди, което е 400 минути, което е 6,7 часа, вече по-нормално, и пак един цял работен ден на 10 човека значи трябва да отиде за това нещо.

и каква ли площ заемат - примерно ако са 15см на 3 см, 45 кв.см. или 0,0045 м2, умножено по 24000 прави цели 108 квадратни метра от стените са били налепени от флаери #Crazy #Crazy Shocked

# 137
Търсим да купим парцел в регулация в близките до Пловдив села. Желателно е без агенция.  Wink
Моля пишете на ЛС, ако някой от пишещите тук продава.

Ние имаме парцел в регулация в Скутаре, площта е около 700 кв.м.  Peace

# 138
Татко Мецан, какво е петъчната сутрин, без малка доза форумна попържня.

Иначе и за мен разлепянето и раздаването на хартия е необосновано не само като време, но и като енергиен и хартиен ресурс. Нали затова имаме интернет, специализирани сайтове, търсачки, тема в бг мама  Laughing

# 139
  • София, Bulgaria
Преди 2 месеца за мой купувачи със специфично търсене в идеален център на София разнесох 24000 флаера, с който покрих локациите и се обадиха 3-ма човека и един луд дядо.

Ужас. По един флаер на минута ако си лепила, това са 24000 минути, делено на 60, стават 400 часа, делено на 8, стават 50 работни дни, т-е два пълни работни месеца само с това е трябвало да се занимаваш.
Е, ако са наети примерно 10 души да лепят флаерите, би могло по 1 в секунда да се лепи, тогава ще са 24000 секунди, което е 400 минути, което е 6,7 часа, вече по-нормално, и пак един цял работен ден на 10 човека значи трябва да отиде за това нещо.

и каква ли площ заемат - примерно ако са 15см на 3 см, 45 кв.см. или 0,0045 м2, умножено по 24000 прави цели 108 квадратни метра от стените са били налепени от флаери #Crazy #Crazy Shocked

Ааааа....аз плащам за тази работа имаме си една малка фирмичка, с която работим от години те ни разнасят флаери. Не всички ги лепят, пускат в пощенски кутии и лепят на табла и др. подходящи места без да дразнят и замърсяват входове.

# 140
Темата продължава да е все така колоритна.  Laughing
Нищо не продавам, нищо не купувам, много си харесвам мястото, на което живея, но от темата научавам много не само за имотите, но и за хората.
Благодаря на всички пишещи тук.   bouquet

# 141
И Томева, как завърши сагата с търсене на апартамент в центъра?

# 142
Сигурно са намерили някой кимизарник...те в центъра повечето са такива Joy

# 143
  • София, Bulgaria
И Томева, как завърши сагата с търсене на апартамент в центъра?

Тъкмо преди 2 дни подписахме Предварителен договор...бавно стана, но успяхме...Имотът го намерихме случайно...не от листчета, не от интернет...Много интересно...на един купон се запознах с много симпатично сем. И като се разприказвахме за имоти ии..бла..бла..бла... те ми казаха къде живеят...ииии аз нали съм си с работата винаги в главата...им викам.."Лелеее, че хубавооо...да знаете как ми трябва точно там ап...ама много ми трябва.."  и те ...ме гледат и викат, ами бабата под нас почина и май.. май ще продават..." И така...от тук  нататък се сещате ...след 2 дена имах вече среща.
Иии не беше много кимизарник, защото децата се бяха грижили за бабата...беше поддържано,ремонтирано, но не това е важно по-важно е, че е имот с потенциал и готини съседи. Новите собственици си имат собствена визия за нещата и ще си я направят.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 16:02 от tomeva

# 144
Браво! Това се казва късмет. Ама вярно, че за твойта работа няма работно време и място май.

# 145
  • Sofia

Търсим да купим парцел в регулация в близките до Пловдив села. Желателно е без агенция.  Wink
Моля пишете на ЛС, ако някой от пишещите тук продава.

Ние продадохме преди месец парцел 1 600 кв.м. в регулация в с. Маноле. Не знам дали беше добра сделка, роднините в Пловдив организираха всичко, аз само дадох пълномощно.

Ние пък търсим вече няколко години четиристаен в Оборище и Яворов и няма и няма нещо, което да ни хареса убедително.

# 146
  • София
Да се запиша като потенциален продавач на апартамент и парцел и купувач на друг апартамент.
Но съм много несериозна като продавач, хич не си давам зор.
Наистина за сериозните брокери няма работно време и място - навсякъде може да излезе нещо.

# 147
Скрит текст:
Харесала съм 5-6 кооперации около нас и мисля да залепя бележка, че купувам апартамент в района. Някой правил ли е така и какво писахте на бележката? Дали е по-добре да е на входа или на някое дърво около блока?
Лепих за приятелка и с нея.Входовете обаче се заключваха и залепихме обявите вън,мънички,дискретни,но все пак забелязващи се,като  Р.беше писала,че е частно лице.През следващите дни обявите си бяха на мястото.Обади й се един собственик,но тя още по телефона го отхвърли  заради етажа и площта.Второто предложение хареса,ходиха със съпруга си на оглед и го купиха.Късмет,така било писано.Нямаха никакви проблеми със сделката,съпругът е адвокат и много добре го провери,всичко точно.Моят съпруг,например,е много против лепенето,защото се притеснява какви хора ще се обадят.Като че ли не стигнахме с измамници чак до нотариус и не нотариусът ги спря,а страхът ми.
На нашия вход постоянно залепят обяви,главно фирми,дори понякога обикалят етажите да питат живущите.Има и частни обяви.Имаме 1 продаден ап.,но доколкото знам,е чрез познати.

Все едно нас описваш... Аз се надявам за вариант, като на приятелката ти, докато половинката е като съпругът ти. Никакви хубави обяви няма в района, който съм харесала и вече съм се отчаяла Sad

# 148
  • София
По повод залепените обяви по входовете.  Апартамента, който имам желание да продам е до работата ми. Преди Великден минавайки покрай входа видях обява - "Уважаеми съседи, ние сме семейство с готови пари в брой и искаме да купим 2 -3 стаен в блока или в съседните. Тел. 0000000"
Много добре, реших да ги преслушам, позвъних им от скрит номер. Отговора -  "аууууу, ама ние току що капарирахме апарт. Но кажете си координатите и какво продавате - наши близки също имат едни свободни пари и търсят".
Реших, че това е нов  номер на агенциите, които само зарибяват с изгодни оферти.
Не знам, може пък да не съм права.

# 149
  • София
Иначе и за мен разлепянето и раздаването на хартия е необосновано не само като време, но и като енергиен и хартиен ресурс. Нали затова имаме интернет, специализирани сайтове, търсачки, тема в бг мама  Laughing

има уж, ама понякога, като се обърнеш към специалист, той те праща да лепиш обяви по околните входове... Simple Smile и това се случва.

Общи условия

Активация на акаунт