Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 70 127
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
И с какви очи ще дойдат да ти водят клиенти? newsm78

# 436
Ами идват. Аз не ги помня, но явно ще трябва да почна да си ги записвам. По принцип не искам да се заяждам, но такава наглост вече започва да ме вади от чорапите.

# 437
Ами идват. Аз не ги помня, но явно ще трябва да почна да си ги записвам. По принцип не искам да се заяждам, но такава наглост вече започва да ме вади от чорапите.
На твое място няма да приема огледи с такива нахални брокери. Предполагам, че уговарят предварително огледите? След като е казано, че не желая да работя с посредник ще си търся сама наематели.

# 438
Аз пък се свързах с брокер.Човека дойде огледа и ми каза това в този вид -толко,ако се отремонтира това и това толко до толко.Ти решаваш.Казвам му нямам време и съм скарана с тези работи с избор на цветове и там разправията  около ремонта ми е проблем.Човека се заема лично,намира ми майстор,наглежда как върви ежедневно,докладва  ми.Като го гледам как става направо не мога да откъсна очи толкова е хубаво.
ОБАЧЕ започват да ми звънят на личния тел .(който съм оставила на касиерката на блока ако има нещо за плащане да ме намери) разни хора и да ме търсят за оглед и разговор.Съседи ходят при майстора уж да погледнат,а после клиентите по-информирани от мен  Confused
Като чета какви брокери има ,се оказва че съм уцелила направо 10-ка и не искам по никакъв начин да си компрометирам отношенията с него за това отклонявам предложенията за разговор.Разбирам ги хората искат да пестят от комисионна,но пък и аз си имам своите съображения.Този човек ми помогна много ,спести ми време ,нерви и пари и смятам да го ползвам и за в бъдеще.Занимавала съм се с майстори и фирми и знам какво е ,а той решава всичко с лекота само като си вдигне телефона.За това става адски конфузно,като след всичко което са сторили да стигнат ди мен им казвам,че държа да ме представлява брокер.

# 439
не искам по никакъв начин да си компрометирам отношенията с него за това отклонявам предложенията за разговор.Разбирам ги хората искат да пестят от комисионна,но пък и аз си имам своите съображения.Този човек ми помогна много ,спести ми време ,нерви и пари и смятам да го ползвам и за в бъдеще.Занимавала съм се с майстори и фирми и знам какво е ,а той решава всичко с лекота само като си вдигне телефона.За това става адски конфузно,като след всичко което са сторили да стигнат ди мен им казвам,че държа да ме представлява брокер.
Така е,но хората сами са "намерили" твоя апартамент и не е коректно да ги прекарваш през брокер.
Плати му ти комисионната,а купувачът да не дължи комисионна.Все пак брокерът работи за теб,не за купувача.

Аз изпаднах в подобен случай,когато позната собственичка,без каквото и да е предупреждение,доведе на срещата ни брокерка,чиито първи думи към мен бяха 3% комисионна.Собственичката обясни ситуацията с това,че брокерката й била приятелско дете и искала да й помогне да спечели.И двете ги приключих на момента.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 14:18 от LilaC

# 440
LilaC ,става дума за отдаване  под наем. Комисионата е половин наем .
Аз за това казвам някой по-ориентиран да ни спретне една темичка ,че има толкова за разнищване.
Аз не знаех че съществува такава услуга.Евала на който му е хрумнала.Група майстори с различен предмет на дейност и очевидно потвърдена репутация по м/у си  са във връзка с брокер на имоти и предлагат и услуга ремонт.До колкото става ясно са във контакт и с фирми за материали ,дограми и ....и аз не знам още какво,защото като изникне нужда от смяна на дограма примерно получавам срок от който  Shocked,или днес се окаже че трябва водопроводчик и той е там утре,а аз дори не знам.Барабар с това ползвам отстъпки и  за материали.
Ако трябва сама да го организирам ще отнеме много време ,липсва ми поглед по отношение как ще стане най-хубаво и какво да се направи,а пък вероятността да попадна на някой пишман майстор е много голяма.Моят опит показва ,че за читав майстор се чака на опашка,а тук всичко върви едно след друго без да изпадам в паника ами сега кое следва...и кой да търся и какви са за мен най-добрите идеи...

п.п.Случая е друг .Брокера не ми е близък и аз също плащам,но съм и приятно изненадана от организацията,контактите и услугите които са създали за да откликнат на моите нужди.
За пръв път попадам на такова нещо от брокер.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 14:44 от mamamari

# 441
Кажете как да озаглавя темата и я пускам.
И мен ме касае. Wink

# 442
  • София, Bulgaria
И мен ме касае. Wink

Наемане и отдаване на недвижими имоти-какво се случва реално?

# 443
Житие и страдания на наемодатели/наематели /това на шега естествено/

# 444
И мен ме касае. Wink

Наемане и отдаване на недвижими имоти-какво се случва реално?

Готово!  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=845659.new#new

# 445
  • София, Bulgaria
Да изрева от некоректни брокери. В момента давам апартамент под наем. Съответно публикувах си обявата в де що има сайтове за имоти. Още на следващия ден си виждам моята обява публикувана като такава от агенции без да съм оторизирала някаква агенция да ме представлява. Просто не искам посредник. Крадат ми снимките и текста и ги публикуват като своя. Като се им звъня на телефоните да я махнат мрънкат, правят се на разсеяни даже ме и наругаха от едно място. Една брокерка буквално ми каза "майната ти". В чудо съм се видяла. Просто недоумявам как ще рекламираш нещо, което не е твое и не си оторизиран за това.

Точно на това разчитат, уж не работите с брокери, отказвате им услугите им, заявявате, че не плащате комисион, но те знаят, че като Ви кажат искам оглед с клиент ги пускате и не само Вие, а всички наемодатели се огъват и се съгласяват.

# 446
Ако е брокер на клиент, за мен е ок. Всеки е свободен да си работи с брокер, който да му улеснява живота, но и само наемателят да си плаща за брокера. Не виждам защо брокерите биха търсили пари от собственика в този случай  newsm78

# 447
  • Earth
Вие бихте ли се възползвали от тази услуга, при покупката на имот ? - http://fakti.bg/imoti/142781-uslugata-home-inspection-novost-na-balgarskia-pazar

# 448
Да. Ние и сега си водим за анализ, но за външни, видими неща (които за нас са невидими де). Когато предлагаме оферта от наша страна за имот, се съобразяваме със състоянието му и го смятаме с ремонти-готов за живеене на колко се връзва, а не на колко ни го продават.

# 449
  • Earth
Гледала съм разни предавания за покупка на имоти ( по TLC и FLN  ) и винаги ми е правило впечатление, че тези инспектори имат решаващ глас. Дано да станат практика и при нас.
Струва ми се,че по този начин би се повишило качеството на новото строителството.

Общи условия

Активация на акаунт