Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 69 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Човек само като прочете описанията на някои апартаменти и се отказва да ходи на оглед, веднага се усещат и виждат опитите за лъжа и измама. Това с кухнята в коридора, ок, функционално, но никога не бих го направила, най-малкото.......както и да е

# 586
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз пък не знаех, че 90-те години са се строили  12 ет. тухлени блокове.  newsm78

# 587
Сигурно е ЕПК, ама заради тухлените стени вътре, е станало на тухла. Който го купува, задължително да го провери какво е.  Peace

# 588
Кухня в коридора  вярно,но все пак  поне я има .Има и къде да се нахрани семейството (предполагам в дневната),но това предишното си беше като едностаен в хотел.Подобни места наемаме за почивка но се храним на вън .

# 589
Архитектурните безумия през соца са разбираеми.
Обаче не мога да разбера защо собствениците на парцели гледат само процента на компенсация,а не арх.план.Как може още да строят "стаи с преход" или посочената по-напред кухня,многоъгълни стаи...ами нали ще живееш там или ще продаваш и целиш големи пари като за нова тухла.
До нас изчаткаха блокче с преходни стаи.Хубав квартал,нямаха търпение да се нанесат.След няма и две-три години,повечето апартаменти ги виждам на пазара.Нефункционални,пък скъпи и така си стоят.Ако не беше този преход,досега да са ги лапнали като топъл хляб.А може би нямаше да ги продават изобщо.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 09:22 от LilaC

# 590
  • София
Аз харесвам апартаменти с преход. Но многоъгълните стаи ми се струват безумно нефункционални. Е, ако имаш едни 150 квадрата и дневната е артистично многоъгълна - да. Но 60-80-100 квадрата и да не можеш да ползваш рационално пространството...

Имам нужда от помощ и страничен поглед.
Колко според вас струва УПИ около 2 декара в село на 20 км. от Радомир без постройка?
Колко струва да се събори стара, на един етаж, 70 кв.м. къща - тухла (от старите - "цигански") и гредоред и да се изнесат строителните отпадъци?

# 591
Нашето жилище е с преход, но така усвоихме голяма част от коридора, и хола стана големичък. За спалните помещения си има отделен коридор, те са в края на апартамента и стоят като отделени, което ми харесва. Доста променихме жилището от първоначалната му визия, не знам кой безумен архитект беше направил толкова коридори и с площ, като на стая....нефункционално

# 592
Колко според вас струва УПИ около 2 декара в село на 20 км. от Радомир без постройка?
Има много ''зависи'' по този въпрос. В много от селата в района няма водопровод и какви са водоизточниците за битови нужди това е едно ''зависи''.После много е важно дали парцела е на ниско или на високо ,защото като захванат дъждове  доста домове от района се превръщат в жилища във вода или откъснати жилища. Друго ''зависи''  отдалечеността на парцела от източник за поливане ,евентуално до колко е механизиран процеса ( има ли помпа и тръбопровод). Много важно ''зависи''в прдвид че зимата може да падне доста сняг е как стои проблема с пътя колко далеч е от републиканската пътна мрежа.
За мен би имало значение какви са съседите ,има ли по границите на парцела обор или свинарник(не само заради миризмата ,гризачи,мухи и там всичко което върви в комплект),състоянието на земята (запустяла ли е или обработвана,колко е равно,какво е качеството на земята).Дори и да не отглеждате зеленчуци ,бурените не са проблем за подценяване а и те вървят в комплект с някои нежелани неща.Бих обърнала внимание какви са трайните насаждения и в какво състояние са.
 Хубаво е да се има в предвид  високата престъпност особено по по-обезлюдените места,отдалеченост от медицински пункт и  евентуално липса на магазин за каквото и да е.
  Събарянето и изнасянето е въпрос на договорка.Няма такова нещо като бракувани тухли и керемиди,а дървения материал се ползва за огрев.Просто трябва да поразпитате околните села на кой му трябват да дойде и да си ги вземе безплатно.

# 593
  • София
mamamari,

Благодаря.
Знам, че е трудно да се определи, но поне приблизително, ако можеш да определиш.
Водопровод има на "улицата" до парцела. В него има кладенец (не знам в какво състояние е).
Мястото е на високо, пътят до него е 300 метра макадам.
Земята е бедна. Освен овошки и билки, друго не съм видяла и в съседните дворове.
Овошките са стари и болни.
Магазин има в селото, лекар на 10 км.

# 594
Писах на лс.

# 595
  • София, Bulgaria
В Новото строителство прехода ми харесва.... живяла съм 10 години в такъв апартамент и беше най-хубавото от всичките ми жилища... Коридори като в административна сграда и врати от ляво и отдясно не ми харесват. И сега, ако мога пак бих разбичкала всичко и махнала коридори и коридорченца. Обичам широките открити пространства... с възможно най-малко стени. А отделните кухни, които за всички са мечта.... просто... затвориме  там, ако искаш да ме убиеш...Обожавам големи тераси към дневната...макар че за някой е пропиляна квадратура, за мен е приоритетно...
От дневната да си влизам в спалнята въобще не ми е проблем напротив...

# 596
Да, ама си мирише на манджи, какъвто и да е абсорбатора...

# 597
  • София, Bulgaria
За партерните апартаменти с градинка отпред мога да кажа само, че където съм ходила винаги първи те са се продали и то на семейства с деца. Винаги съм се чудела не е ли студено на пода....но явно има решение, защото на вторичен пазар партерни апартаменти в комплекси почти няма....,а ако живееш в къща партерното ниво ти е над сутеренен етаж/ мази и др. сервизни помещения/, който в сградата е подземен паркинг. В един комплекс видях, че тръбите до радиаторите ги правят на спирала и покриват почти целия под, които е с 10 см. вата за изолация, отгоре арматура и замазка. Та си мисля, че може би няма да има проблеми, ако е направено както трябва.

# 598
  • София, Bulgaria
Да, ама си мирише на манджи, какъвто и да е абсорбатора...
На манджи си мирише където и да готвиш...аз съм кулинарка, обичам да готвя, но да се затворя в кухнята не ми е хепи и после да вечеряме навряни пак там ли... а хола да си го пазим.... може да мирише на манджи, но това са си нашите манджи... а и каквото и да готвя след 2часа няма и помен от миризми.

# 599
В Новото строителство прехода ми харесва.... живяла съм 10 години в такъв апартамент и беше най-хубавото от всичките ми жилища... Коридори като в административна сграда и врати от ляво и отдясно не ми харесват. И сега, ако мога пак бих разбичкала всичко и махнала коридори и коридорченца. Обичам широките открити пространства... с възможно най-малко стени. А отделните кухни, които за всички са мечта.... просто... затвориме  там, ако искаш да ме убиеш...Обожавам големи тераси към дневната...макар че за някой е пропиляна квадратура, за мен е приоритетно...
От дневната да си влизам в спалнята въобще не ми е проблем напротив...
Не,не го възприемам преходчето.Все едно да имам гости в гостната и децата да минават "през нас",за да отидат до тоалетна,например.Или обратното,ако преходната спалня е моя.Нека се има врати към антрето,пък ако щеш ги ползваш.
Вентилацията и в стари,и нови сгради май е голям проблем,затова съм фен на отделната кухня.Готвя всеки ден и кухнята ми редовно е разхвърляна,с втасващи хлябове,билки се сушат,нещо къкри...нека това си е закрито.
Обожавам и хубав коридор с голеееми ниши,които се ползват вместо гардеробна и килер.Ако обаче не става,пък краде площ,е наистина излишен.
И за мен голямата тераса е важна.Още по-добре две,с хубав изглед.Много ме е яд,целият вход си присъединихме по една тераса и то пред дневна.Нищо особено не спечелихме,а загубихме изглед към градинка.Върти ми се една идея при следващ ремонт относно тази тераса...ама ще ме обезкостят на секундата Wink.

Общи условия

Активация на акаунт