Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-3

• 69 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви много, да, точно там направих справката, заредих пари от epay.

Интересува ме, мога ли да получа незаверен препис от нотариалния акт от агенция по вписванията? Знам, че на заверени преписи имат право само страните по сделката на акта, но как стои въпросът с незаверените, издават ли се изобщо? Трябва ми за пазарната оценка.

# 676
Благодаря ви много, да, точно там направих справката, заредих пари от epay.

Интересува ме, мога ли да получа незаверен препис от нотариалния акт от агенция по вписванията? Знам, че на заверени преписи имат право само страните по сделката на акта, но как стои въпросът с незаверените, издават ли се изобщо? Трябва ми за пазарната оценка.
Да, всеки може да получи такъв препис. На място при плащане на ПОС терминал е 3 лв + 10 ст на страница. Попълвате формуляр и го издават веднага.

# 677
Да, всеки може да получи такъв препис. На място при плащане на ПОС терминал е 3 лв + 10 ст на страница. Попълвате формуляр и го издават веднага.

Супер, ще отида още в понеделник сутринта.   bouquet

# 678
абе ще ме убиете, колко нови блокове стоят празни и по тях висят транспаранти "продава се"....нямало било.
Стоят, защото имат разни кусури  Peace Качествено ново, с добра локация се продава на зелено още преди първа копка и до акт 16 са останали само първи и последни етажи и то не всички апартаменти.

Интересно като е на зелено, как разбирате, че е качествено....
приказки колкото течение да става....
за мен качествено ново почти няма, освен това силно намаляха лудите, които купуват на зелено вече, да не кажа, че хич ги няма....

Толкова много празни блокове нови има с плакати, че се продава, нямало било жилища...ама нали трябва да се вярва в нещо и да се насаждат разни мантри, за да се вземат на балъците паричките. И като тоз не бил качествен, оня не бил, интересно като купите накрая, от злато ли са направени вашите кимизарници или са на центъра на Вселената. Все са кимизарници в мръсната и претъпкана София, туйто.

# 679
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B … D0%B8_516227.html

И след това как да се довериш на брокери?

# 680
  • София
И вторият ни опит за покупка пропадна  Tired.
При първия апартамент вдигнаха цената със 7 хил. евро, след като приехме оферираната от тях цена, защото се появили брокери и им обяснили, че тази цена е ниска и могат да го продадат и за повече.
При втория апартамент - след дълго мислене, при платено стоп-капаро преди 2 седмици, решиха, че се отказват от продажба. Щели да си го ремонтират. А са пуснали обява преди няколко месеца.
Направо се чудя как да продължаваме. Гледам, че не излизат почти никакви нови обяви. Или пък излизат 10 нови за един и същи апартамент - с различно описание и различна цена  Rolling Eyes.
Обезкуражена съм...

# 681
  • София, Bulgaria

Това е най-малката причина, за да не се довериш на брокери....

# 682
  • София
[...
Интересно като е на зелено, как разбирате, че е качествено....
приказки колкото течение да става....
за мен качествено ново почти няма, освен това силно намаляха лудите, които купуват на зелено вече, да не кажа, че хич ги няма....

Аз купих, за първи път, за зелено, по-миналата година, и изобщо не съжалявам. Строителите са същите, от които купих преди това къщата, нямат грам спад в качеството, даже има видими подобрения (блокът е с АКТ 16 от декември, ние сме на финала на обзавеждането му, до 10 дена ще е съвсем готов).

# 683
Ново строителство с хубава локация наистина почти няма. Най-много непродадени апартаменти има под и над южната дъга на Околовръстното.
Ако търсите апартамент без брокер,разходете се в районите,които ви интересуват,свалете си информацията от информационните табели и проверете директно при строителя. Трудоемко е,но това е начинът. Не всички строители рекламират в имот.бг и подобни сайтове,защото имат договори с агенции,които да им продават. За тях така е по-удобно,а комисионната се плаща така или иначе от купувача /дори и да е включена в цената/. Ако се свържете директно обаче,не биха ви върнали /в повечето случаи/.

# 684

Никак не е малка, просто потвърждава моите наблюдения. Няма нужда да се засягате лично, не Ви познавам и нищо не мога да кажа за работата Ви. Това, че тук-там има бели лястовици/ изключения/  просто потвърждава правилото. В България не се спазват законите и това е факт.

# 685
  • София, Bulgaria

Никак не е малка, просто потвърждава моите наблюдения. Няма нужда да се засягате лично, не Ви познавам и нищо не мога да кажа за работата Ви. Това, че тук-там има бели лястовици/ изключения/  просто потвърждава правилото. В България не се спазват законите и това е факт.
Казах най-малка, а не малка...И да фокт е, че в България, който може заобикаля законите. Не се плащат осигуровки на реалната заплата, наемодатели масово не декларират приходите от наем, купувачи продавачи изповядват сделки на данъчна оценка...но това е друга тема.

# 686
Некоректна агенция....РИВА СИТИ ХАУС
Не ползвайте услугите на тази агенция.Днес присъствах на сделка при нотариус на моя приятелка,която си купи апартамент от тази фирма след чутовен скандал.Оказа се че мениджърката на фирмата,казва се Галя- брокер с 12 годишен опит не е извадила справка от Агенцията по вписванията за тежести и възбрани. Според нея електронната справка която се прави от нотариуса в деня на изповядването била достатъчна????Така процедирала винаги......беше голям скандал. Това са брокери които не знаят какво е доверителна сметка и правят сделки по този начин!Възмутена съм и реших да го споделя за да предпазя другите след нея!

# 687
  • София, Bulgaria
Много ме радва фактът,че все повече се говори за плащане по Доверителна сметка и все повече хора разбират необходимостта от този модел на сделка. В деня на нотариалното изповядване каквито и справки да се извадят, дори справката да е получена сутринта преди сделката от АВ, тя не е актуална, защото информацията в нея е от 5-6 дни.
При положение, че страните не се разплащат по Доверителна сметка, а това се договаря още в самото начало, когато се договарят всички параметри на сделката, рискът си остава да купувача. В деня на сделката,няма никакъв начин да се провери имотът към днешна дата.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 09:08 от tomeva

# 688
Казах най-малка, а не малка...И да фокт е, че в България, който може заобикаля законите. Не се плащат осигуровки на реалната заплата, наемодатели масово не декларират приходите от наем, купувачи продавачи изповядват сделки на данъчна оценка...но това е друга тема.

Напълно подкрепям това. Няма никаква причина да не се довериш на брокер, задето не си бил плащал данъците, това няма грам нищо общо с това дали ще бъде коректен към тебе като клиент. Томева е напълно права, че в повечето фирми укриването на обороти и осигуровки си е практика, за съжаление.
Брокерите са уроди заради друго. Не заради писаното в статията. А, заради това, че изобщо не ги е еня какво иска клиента, а гледат само да стане сделка на всяка цена, като могат да набутат клиентите си ужасно и с цена, и с това, че ги омайват да направят нещо, което в крайна сметка клиентите не са искали.

Томева е изключение, но колкото брокери съм видял, а съм видял доста, всичките са били каквито съм описал, истински уроди. И това нищо общо няма с цитираната статия.

# 689
  • Добрич
Е не са изключение добрите брокери, просто е трудно да бъдат разпознати от раз...
Ние купихме мин.година имот във Варна чрез Агенция-толкова мили, добри жени бяха брокерките. Свършиха всичко  по документите предварително, предадоха ни историята на целия имот /с копия от всички предишни собственици/, уредиха и платиха предварително при нотариуса/ние им дадохме после парите, заедно с комисионната им/ ; договориха се с нас да преведем парите точно както искаха купувачите-половината в лв, половината в евро. Взеха точно толкова лв, комисион, колкото бяхме се спазарили предварително, издадоха ни фактура, а накрая само с/у 20 лв обикаляха и ни прехвърляха партидите към ВиК, Енерго, декларираха имота от наше име в Общината. Два месеца след това ми се обади едната от жените да пита дали сме доволни и дали всичко е наред. Нямам думи просто. А и не ги познавах от преди, покрай имота се запознахме. Не казвам името, за да не решите, че е реклама.
 А преди това на какви брокери от елитни уж агенции попадах, не е истина. Но бързо им проличава когато се опитват да те преметнат....

Общи условия

Активация на акаунт