Как да отгледам босилек

• 8 285
  • 36
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да попитам как да си отгледам босилек в саксия? Вече два пъти си взимам готови саксийки от магазина,но на втория ден в къщи увяхват! Доста методи изпробвах,но явно пропускам нещо важно!

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 09:47 от Редактор*

# 1
ПВЦ дограмата не позволява на някои цветя да виреят нормално.
Вади саксията навън.

# 2
  • по пътя
Аз си купих преди Великден, нищо и няма, почти нищо не съм правила, само веднъж я полях малко.

# 3
А трябва ли да е на пряка слънчева светлина?

# 4
  • по пътя
А трябва ли да е на пряка слънчева светлина?
Не, при мен не е.Не зная дали трябва.

# 5
Сложи го на светлина и го поливай веднъж седмично. При мен поне така си вирееше доста доре, при все че редовно режех от него за салатки.

# 6
Странна работа е нова растение! 😆😆😆 Вчера беше цялото увяхнало,махнах го от прозореца и се оправи! Тази сутрин го гледам- пак увяхнало

# 7
Виж ако е сухо го полей, ако е прекалено мокро пък го остави малко без вода няколко дни, със сигурност обича светлина така че едва ли джама е проблема.

# 8
Благодаря за идеите,ще пробвам,пък да видим какво ще стане.☺

# 9
Аз обожавам босилек, и от години си сея на терасата в сандъчи.
Правя 3 линийки, ей по това време, по дължина на саксийката и чакам. Laughing Като почнат да покарват, доста са на гъсто и почвам да разреждам, и извадените раздавам на колеги Simple Smile и те се обзавеждат с босилек. След което си расте цяло лято на ЮЖНА тераса. Дори като ни няма по няколко дни лятото - прибирам се, то оклюмали всички в саксията, но го полея и то до сутринта се е изправило милото ми растенийце Simple Smile. Много устойчиво ми се вижда на мен Simple Smile. Като бера, бера отгоре, защото не искам да прави семе и така расте настрани и са ми гъсти. Иначе се изцибря  hahaha не знам дали има такава дума ама ми седи едно хилаво дълго и не ми харесва как изглежда. Та за цяло лято, чак да октомври си имам за салатка с домати. После го прибирам в къщи, в хола, и квото е останало, то си дооцелява и дето се вика, ако ми притрябва листо-две за украса, дори и зимата имам. Април - повтарям процедурата Simple Smile

# 10
Може нещо да не му е наред с пръстта. Тези готовите, които ги продават, май са келяви. Смени му почвата или си засади сама, и наистина няма да имаш грижи, издръжливо е и си вирее при минимум условия. Особено сега навън ще имаш за дълго време. 

Има тема за градина на балкона, там също се дават съвети.

# 11
  • София
Вече нищо готово в саксия не взимам! Поне 10 пъти сгреших с такива растения.
Засадила съм семена в една саксия, сега покарват, ще видя как ще вървят.

# 12
  • Sofia
Кажете от кои семена сте доволни, моля!
Аз тия дни ще сложа икейски и на Hobby, пък да видим...
Взимала съм готов босилек от Кауфланд и издържа до това време някъде, пролетта.

# 13
еееей и аз моля за съвет, от кои семена сте доволни, защото аз пробвах магданоз и копър и нищо не стана. Две години и даже се отказах, защото реших, че в саксия не виреят Simple Smile. Та наистина, някой ако има успех с копър и магданоз качествени семена, да каже кои са Simple Smile, да не правя нова тема Simple Smile

# 14
  • Пловдив
За колко време ви поникнаха растенийцата от семена? При мен е на село в земята директно. Но май мина повечеот седмица-никакви признаци на живот.... В къщи разсади на доматки правих,за 3-4дни вече се виждаха тънчки стъбълца.

Общи условия

Активация на акаунт