Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да отглеждам босилек в саксия?
Каква е идеалната почва за босилек и откъде да я закупя?
Кои сортове семена за босилек са препоръчителни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да отглеждам босилек в саксия?
Отглеждането на босилек в саксия изисква специално внимание към светлината, поливането и почвата. Босилекът предпочита светлина, така че трябва да се постави на просторно място с много светлина, но не директно под слънцето. Поливането му е важно, но също така е необходимо да се внимава да не се преполива, което може да доведе до увяхване. Обикновено е достатъчно поливане веднъж седмично.
-
Каква е идеалната почва за босилек и откъде да я закупя?
За босилек най-добре е да се използва качествена, добре дренирана почва. Някои хора във форумите споделят, че готовите почви от магазини като Kaufland или други може да не са надеждни и могат да мухлясат. Препоръчително е използването на компост или почва от доказан производител. Добра идея е да закупите семена и да ги засадите в нова почва.
-
Кои сортове семена за босилек са препоръчителни?
Много участници в дискусията споделят, че са опитвали различни марки семена за босилек от магазини като Икеа, Бриколаж и Джъмбо. Успехът с тях варира. Като цяло семената от по-известни производители вероятно ще доведат до по-добри резултати, но някои съветват да използвате семена с актуален срок на годност, за да избегнете разочарования.
-
Какво да правя, ако босилекът ми увяхва?
-
Какви са сроковете за покълване на семената от босильок?
и те се обзавеждат с босилек. След което си расте цяло лято на ЮЖНА тераса. Дори като ни няма по няколко дни лятото - прибирам се, то оклюмали всички в саксията, но го полея и то до сутринта се е изправило милото ми растенийце
не знам дали има такава дума ама ми седи едно хилаво дълго и не ми харесва как изглежда. Та за цяло лято, чак да октомври си имам за салатка с домати. После го прибирам в къщи, в хола, и квото е останало, то си дооцелява и дето се вика, ако ми притрябва листо-две за украса, дори и зимата имам. Април - повтарям процедурата