Аблация на сърцето - 6

• 86 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Аз си мислех да пусна само линковете, ама щеше да е много подвеждащо, щеше да звучи като сериозна препоръка. А така се вижда кой го е писал и всеки си преценява. Пък и ето, едното момче доволно, другото мисли, че са го били объркали....То е така, ако си се оправил си много доволен и горещо препоръчваш, ако не си, независимо от причините, докторите виновни. И при нашата болест (рак) какво ли не пишат хората, такива простотии съм чела. В такъв смисъл написах, че мога и да трия. Желая ви на всички здраве, здраве и късмет. Че то някой път и до късмета опира работата. Жал ми е за всички измъчени душички, ама ......късмет.  bouquet
П.С. Камомила значи лайка, а аз съм баба Лайкучка Grinning

# 331
Много сладурски послепис !
 Бъди здрава и ти  !

# 332
Здравейте, вече съм си в България  Party ... Мина ми прегледа при специалист в Хоспидале Маджоре в Болоня ... Разговорът протече между лекаря и майка ми и аз разбирах частично и по късно ми бе обяснено допълнително. Попита ме за медикаментите, които взимам. Обясни ми, че конкорът (сутрин 2.5мг) ми помага много малко за този проблем, но щом съм си го пил да съм бил продължил. КАзах му, че когато имам пристъп взимам и другата половина, и отново ми бе казано, че това е безсмислено. Аз все още смятам, че има полза от това. Показах му ритмонормът, който бях взимал 4-5 дни и бях спрял. Каза да не пия никога повече този медикамент. Не обясни защо, поне не на мен.  Ще имам запазен час за септември, ще ми правят аблация там. Месец преди аблацията ще започна да пия антикоагулант и три месеца след нея. Другите неща бяха стандартните обяснения, как причинителите на предсърдно мъждене при здрави сърца не са съвсем ясни все още, как има големи шансове за излекуване при по младите пациенти, как преди се считало , че стомахът причинява мъждене в някои случаи, но вече не се вярвало в това (въпреки, че аз мисля, че има значение, дали вечерям късно или не ...).. За сега се сещам това, ще се чака до септември, а до тогава ще стискаме зъби.

Камомила! Благодаря много за всичката споделена информация, не , не я трий. Полезна е и още как! При нужда дори ще бъде препрочитано и служещо за отправна точка... Случайността да объркаш темите е била полезна случайност Simple Smile

Пожелавам на всички ритмичен остатък от месеца... (след това ще ви пожелая на ново  Grinning )

# 333
Не се отчайвай, лятото едва ли е най-подходящия сезон за интервенции . Ще изтърпиш до септември.
Школи разни, мнения различни . В Италия не ги ли водят на семинари, та отричат антиаритмиците, да се чуди човек къде спят фармацевтичните им фирми .
Задавам неделикатен въпрос -колко ще ти струва аблацията ?

# 334
 Embarassed Хора, как ви понасят жегите? Simple Smile

# 335
Здравейте, вече съм си в България  Party ... Мина ми прегледа при специалист в Хоспидале Маджоре в Болоня ... Разговорът протече между лекаря и майка ми и аз разбирах частично и по късно ми бе обяснено допълнително. Попита ме за медикаментите, които взимам. Обясни ми, че конкорът (сутрин 2.5мг) ми помага много малко за този проблем, но щом съм си го пил да съм бил продължил. КАзах му, че когато имам пристъп взимам и другата половина, и отново ми бе казано, че това е безсмислено. Аз все още смятам, че има полза от това. Показах му ритмонормът, който бях взимал 4-5 дни и бях спрял. Каза да не пия никога повече този медикамент. Не обясни защо, поне не на мен.  Ще имам запазен час за септември, ще ми правят аблация там. Месец преди аблацията ще започна да пия антикоагулант и три месеца след нея. Другите неща бяха стандартните обяснения, как причинителите на предсърдно мъждене при здрави сърца не са съвсем ясни все още, как има големи шансове за излекуване при по младите пациенти, как преди се считало , че стомахът причинява мъждене в някои случаи, но вече не се вярвало в това (въпреки, че аз мисля, че има значение, дали вечерям късно или не ...).. За сега се сещам това, ще се чака до септември, а до тогава ще стискаме зъби.

Камомила! Благодаря много за всичката споделена информация, не , не я трий. Полезна е и още как! При нужда дори ще бъде препрочитано и служещо за отправна точка... Случайността да объркаш темите е била полезна случайност Simple Smile

Пожелавам на всички ритмичен остатък от месеца... (след това ще ви пожелая на ново  Grinning )

turntablism искам любезно да попитам - получаваш ли аритмия след хранене, независимо колко е обилно или не...? Благодаря за отговора! bowuu

# 336
  • София - Бургас
Леле...колко много и ново информация #Crazy newsm78
Нищо не съм чела Sad Laughing признавам си Joy Crazy

Завърнах се, сърчицето ми е много добре, държа се прилично...все така с 12.5 мг беталог и никакви проблеми...дори забравях за него Hug
От днес спирам лекарството тотално - да видим какво и как ще е положението Crazy Край на антиритмиците, надявам се за мнооогооо дълго време...и никога вече нщо да не ми се налага да пия Praynig
За сега съм само на хранителни добавки - селен и желязо, ще си взима и магнезии, но по - напред във времето:)

Рим беше прекрасен! От сутрин до вечер пешаходни турове, уморително, но красиво и струващо си:) Heart Eyes

Танче, Спец, за теб пиша, че след като се завърнах от Италия мама ме пита: бременна ли си #Crazy Laughing Пицата и спагетките, макаронки, пасти и сладкиши  явно все още стоят в коремчето Joy

# 337
Калейче, хич недей да лъжеш! smile3521
Тъкмо ти гледах снимките, къде го видя мама това коремче? smile3502

turntablism, значи правилно не съм го пила гадния Ритмонорм! Naughty

# 338
Калейче, беше много весело с твоята фотосесия от Рим ! Много сте сладки .Има-няма поне 100 грама си качила . Радвам се много, че ще можеш да продължиш живота си без химия , желая ти цялото щастие на света !

# 339
Здравейте,
На мен жегите определено не ми се отразяват добре, в момента съм в Истанбул и тук си е доста топличко преди две вечери пулса отиде на 96-98, ама докторите казаха да се притеснявам когато е над 110.
по въпроса  с яденето аз определено мога да кажа, че съм имал проблеми и съм получавал сърцебиене след обилно похапване.

# 340
И аз получавах сърцебиене след похапване или след навеждане.
Даже си бях въобразила, че имам хиатална херния. Crazy Crazy

На мен жегите ми се отразяват супер! Heart Eyes
Мъчат ме студовете.

# 341
Добър вечер Simple Smile

благодаря за споделените мнения за усещанията по жегата или след ядене. Попитах, защото до преди 2 седмици след всяко едно ядене, колкото и да е нищожно като количество, 5 мин. след това получавах силни екстрасистоли, продължаващи часове. Сега след някаква пренастройка на пейса ми вече не е така и така ми е супер! Но пустите отрицателни Т-вълни дето междувременно са появиха, много ме притесняват....
Иначе жегата малко трудно я понасям, но студа още по-трудно.

# 342
Добър вечер народе Simple Smile За яденето ... Ако хапна (без значение дали е преяждане или не) и се окажа в хоризонтално или наведено положение почти съм убеден, че мъжденето ще започне. Трябва задължително да е изминало някакво време след яденето за да мога спокойно да си легна без да получавам мигновено пристъп. Ако съм прекалил с храната усещам прескачания дори когато съм изправен , да речем усещам че имам газове в стомаха и искам да ги изкарам и в този момент сърцето прескача.

За температурите... лично мисля, че предпочитам пвоече студените, но тогава пък си мечтаем за топло, така че е относително ...

Искам да ви попитам, как разпознавате екстрасистолите? Мъжденето много наподобява екстрасистоли, защото сърцето тупти в няколко различни ритъма последователно. Тупти бързо после спира, прави няколко бавни после пак бързо. Даниелче88, ти как би описала твоите екстрасистоли, които са продължавали дълго? Какво е усещането ?

# 343
При горещо време се вирее на климатик, на студено пред камината . Гадничко, нали? И невъзможно . Трябва да се примирим с новопридобитата професия синоптик .

различавам мъжденето от екстрасистолията по два признака - при мъждене изпитвам ирационален страх и се обезводнявам - през две мин съм в тоалетната. За щастие след аблацията не съм имала такива усещания . А с екстрасистолите се опитвам да свикна , колкото и да са гадни . Мисля, че си ги предизвиквам в този сезон с  плодовете . Не мога да устоя на черешите, а те правят бели в стомаха ми .
Стояне, сам ли се закара до Турция ? Съчуствам ти . На мене 360 км ми дойдоха много , ти как се справяш, не знам .

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 01:23 от Tanya Radeva

# 344
  • Пловдив
Здравейте, като прочетох последния пост на колегата turntablism  реших и аз да драсна два реда. Обикновено през деня нямам проблеми, може би понеже съм в движение, но дойде ли вечерта и се започва. След вечеря ако се тръшна да полегна и при мен екстрасистулите не закъсняват !  Случвало ми се е да заспивам с екстрасистули въпреки успокоителните ( валериана ) който съм вземал , просто съня ме преборва и се отпускам, но ги усещам докато изчезна ( холтерите го подвърждават). До въпроса на колегата turntablism за екстрасистулите: Аз лично страдам от предсърдни, които ги усещам като избързващи удари в равномерния ритъм на сърцето.  Поздрави и бъдете здрави  :   Hug

Общи условия

Активация на акаунт